Jump to content
POLITISTI.ro

Poligon de tragere modern la IPJ Dolj

Postare recomandată

• Moderator
Publicat

Politia doljeana are cel mai modern poligon din tara.

Conducerea Inspectoratului de Politie al Judetului Dolj a reusit sa modernizeze poligonul de tragere al institutiei din putinii bani avuti la dispozitie.

Politistii nu vor mai trage in tinte tiparite, ci in role de hartie pe care pot fi proiectate mai multe tipuri de tinte. Dupa tragere, un dispozitiv comandat de la distanta va schimba hartia de sub imaginea proiectata, in care poate sa traga alta persoana.

Nu mai este necesara deplasarea la tinta dupa tragere pentru a vedea rezultatele, acest lucru realizandu-se prin vizualizarea monitorului aflat pe aliniamentul de tragere, chiar langa umarul tragatorului, astfel se poate vedea instantaneu cum a lovit tinta.

Imaginea va putea fi apoi printata si stocată pe un computer intr-un fişier cu numele politistului. In acest mod se va putea observa de-a lungul timpului care este evolutia fiecaruia.

114009maxim.jpg

Sa speram ca si celalalte inspectorate de politie vor urma acest exemplu, sa putem folosi toti asa ceva.

• Moderator
Publicat

Foarte frumos.

Nu mai e nevoie de aracet si lipirea gaurilor din tinte, ca in evul mediu. :D

Publicat (modificat)

Te invitam sa iti testezi pistolul din fotografie ROOKIE.........poti sa iti aduci si tatuajele.

Modificat de Elvis
Publicat

Merci bocu nea Elvis.

Eu am intrebat daca nu cumva mai exista astfel de poligoane si prin alte parti, ... nu vad ce legatura are invitatia, dar ...

Apropo am remarcat posturile tale aici pe forum si impresia ce mi-au lasat-o e ca esti cam tensionat, prea incordat asa tot timpul. Nu ti-ar strica sa fii un pic mai relaxat, ca e mai bine pentru sanatate. ;)

Publicat (modificat)

Rookie, esti ardelean??? Poate am ce sa imi incordez... creierul . Eu ti-am facut o invitatie, ai vreun complex in ceea ce priveste tatuajele? Dupa foto tu pari cam incordat.....a stai ca nu esti tu..... ce sa-i faci fiecare viseaza la ce nu are. Multumesc ca iti faci griji pentru sanatatea mea, dar in cazul in care nu ai observat nu este un site pentru doctori. Puteai si tu sa ne avertizezi , punindu-ti o cruce rosie pe costumul din foto . Mi-ai citit toate posturile ? Sunt impresionat , mi-au dat lacrimile. Oricum imi cer miiiiiiii de scuze ca te-am suparat.

Modificat de Elvis
Publicat

Chiar asa ... cel mai modern poligon din tara? Oare asa o fi? :blink:

Nu!

Nicidecum!

Cel mai modern este cel de la subsolul UTI! :o

• Displace 1
Publicat

Domnule Horia , baietii de la UTI se ocupa cu analiza informatiilor. Iti dai seama ca chiar aveau nevoie de un poligon ultraperformant unde sa isi testeze calitatile si deprinderile de superpolitisti. :lol:

Publicat

Nu inteleg ... UTI?

Chiar nu ai auzit de UTI?

Este o companie care are mai multe obiecte de activitate, dar în principal se ocupă de sisteme de securitate!

• Moderator
Publicat

Nici eu nu aveam habar ca astia de la Cobra apartin de UTi, firma cu cele mai multe "succesuri" in licitatiile din ultimii ani.

• Moderator
Publicat

Cel mai modern este cel de la subsolul UTI! ohmy.gif

Nu e chiar asa de modern. Are trei linii de tragere, cu o lungime maxima pentru tragere de 15 metri.

poligon.jpg

Publicat (modificat)

Domnule copjob eu credeam ca vorbim vis-a-vis de poligoanele de tragere ale I.P.J.-urilor de politie din tara nu ca facem reclama la firmele private. Iar dupa ce se vede aici cred ca cel de la Dolj este peste.

Modificat de Elvis
Publicat (modificat)

Lungimea maxima a fost impusa de IGP, pentru ca poligonul poate fi folosit si de civili, iar sefii din Politie au considerat ca daca avizeaza existenta unui poligon normal (in ce priveste lungimea) exista posibilitatea ca politistii sa poata fi impuscati de catre civili care s-ar antrena in acest poligon.... :blink:

Lungimea poligonuluj de la UTI putea sa depaseasca 100 m, pentru ca este la subsolul cladirii, dar, din motivul anterior mentionat, acesta a fost scurtat!

Modificat de copjob
Publicat

I.G.P.R. domnule copjob. Si daca poligonul are 15 metri nu exista aceasta posibilitate?

• Moderator
Publicat

sefii din Politie au considerat ca daca avizeaza existenta unui poligon normal (in ce priveste lungimea)

Lungimea poligonuluj de la UTI putea sa depaseasca 100 m, pentru ca este la subsolul cladirii, dar, din motivul anterior mentionat, acesta a fost scurtat!

Si poligonul asta nu este normal in ceea ce priveste lungimea?

Prietene, te rog frumos incearca sa te documentezi inainte de a posta.

Exista ceva standarde, iar poligoanele pentru arme usoare nu necesita o lungime pentru tragere mai mare de 15 metri.

Iar incepem cu povesti!?!?! :(

Publicat (modificat)

Si poligonul asta nu este normal in ceea ce priveste lungimea?

Prietene, te rog frumos incearca sa te documentezi inainte de a posta.

Exista ceva standarde, iar poligoanele pentru arme usoare nu necesita o lungime pentru tragere mai mare de 15 metri.

Iar incepem cu povesti!?!?! :(

1. NU sunt prietenul tau.

2. Care parte a mesajului meu o consideri a fi nedocumentata?

Sau ai luat-o pe urma altuia? :naughty:

Din fotografia de la inceputul subiectului (probabil a poligonului) se vede ca acesta are tot 3 linii de tragere...

Modificat de copjob
Publicat

Vedeti domnule Marius ca eu ma pricep mai bine ca dumneavoastra la animalele salbatice.

Numai ca acestea vad extraordinar de bine chiar si noaptea .

Si sunt atente la detali.

• Moderator
Publicat

2. Care parte a mesajului meu o consideri a fi nedocumentata?

Tot mesajul este nedocumentat.

Repet, sunt standarde precise prevazute de norme legislative si nu sefii din IGPR stabilesc lungimea poligoanelor de tragere. Pentru un poligon destinat doar armelor usoare (pistol revolver etc.) nu este necesara o distanta de tragere mai mare.

Si poligoanele politiei destinate doar tragerilor cu armament individual au aceeasi lungime de 15 metri. Intelegi?

Publicat

Foarte bine!

Ca sa-ti demonstrez ca eu nu fac ca tine si ca altii, nu te voi intreba la fiecare mesaj scris, de unde stii, sau care este respectivul act normativ care stabileste lungimea poligonului si nici nu-ti voi adresa epitete aiurea... pur si simplu o sa iau ca atare mesajul tau, fara a-mi pune cel putin o singura intrebare din cele de mai sus...

Oricum, pentru cultura generala, informatia pe care am scris-o eu, a venit direct de la sursa, dintr-o discutie cu cineva cu o functie de conducere din cadrul UTI, care mi-a spus chiar si cine din cinducerea IGP nu a fost de acord cu amenajarea poligonului la dimensiunea dorita.... :naughty:

• Moderator
Publicat

informatia pe care am scris-o eu, a venit direct de la sursa, dintr-o discutie cu cineva cu o functie de conducere din cadrul UTI, care mi-a spus chiar si cine din cinducerea IGP nu a fost de acord cu amenajarea poligonului la dimensiunea dorita.... :naughty:

Nu trebuie luat de bun ce spun toti habarnisti, chiar daca acestia provin "direct de la sursa" .

Nu politia omologheaza poligoanele de tragere.

Legea nr.295 din 28 iunie 2004 privind regimul armelor si al munitiilor prevede la art. 85 alin. 2 lit. a urmatoarele:

poligoanele de tragere sunt omologate de către Autoritatea Naţională pentru Omologarea Armelor şi Muniţiilor

Autoritatea Nationala pentru Omologarea Armelor si Munitiilor este organ de specialitate al administratiei publice centrale, in subordinea Guvernului.

Publicat (modificat)

Copjob, cert si concret este ca "ar fi putut", dar NU este! Punct.

Din moment ce nu are decat 15 m ( si hai sa nu incepem cu acuze gen :"dom'ne noi bateam, dar ne- a furat arbitru"), si ai folosit conditionalul optativ, e clar ca nu este cel mai performant poligon de tragere, acest poligon al U.T.I., pentru ca cel din inceputul topicului are peste 15m. Si cine sau ce a interzis o lungime mai mare nu este subiectul de dezbatut in acest topic.

De ce zici tu ca se ia nush cine de tine, cand de fapt postul tau nu a avut legatura cu topicul ? Nu am nimic cu tine, dar vor lua nastere din nou discutii in contradictoriu.

Sa zicem ca poligon I.P.J. Dolj nu este cel mai modern din tara. ok? Atunci, intre acesta, si poligonul U.T.I. (care este dezavantajat de lungimea liniilor de tragere) care e mai modern, ghici ciuperca ce- i ?

Hai sa nu mai fim off-topic si sa ne mai si certam aiurea.

Modificat de Tyson
  • 3 luni mai târziu...
Publicat

Politia doljeana are cel mai modern poligon din tara.

Conducerea Inspectoratului de Politie al Judetului Dolj a reusit sa modernizeze poligonul de tragere al institutiei din putinii bani avuti la dispozitie.

Politistii nu vor mai trage in tinte tiparite, ci in role de hartie pe care pot fi proiectate mai multe tipuri de tinte. Dupa tragere, un dispozitiv comandat de la distanta va schimba hartia de sub imaginea proiectata, in care poate sa traga alta persoana.

Nu mai este necesara deplasarea la tinta dupa tragere pentru a vedea rezultatele, acest lucru realizandu-se prin vizualizarea monitorului aflat pe aliniamentul de tragere, chiar langa umarul tragatorului, astfel se poate vedea instantaneu cum a lovit tinta.

Imaginea va putea fi apoi printata si stocată pe un computer intr-un fişier cu numele politistului. In acest mod se va putea observa de-a lungul timpului care este evolutia fiecaruia.

114009maxim.jpg

Sa speram ca si celalalte inspectorate de politie vor urma acest exemplu, sa putem folosi toti asa ceva.

si vrei sa spui ca nu mai dam cu lipici pe gaurici ca sa lipim tintele ?! :ner: lasand gluma la o parte, e performant poligonul, mai ales pt voi, cei de la SIR

Nici eu nu aveam habar ca astia de la Cobra apartin de UTi, firma cu cele mai multe "succesuri" in licitatiile din ultimii ani.

UTI astia parca se ocupa de arteziana muzicala din Mun Craiova

Publicat

UTI si ocupa si de "noile radare". (am pus ghilimele pt ca sunt la fel ca cele vechi, cu unele diferente)

Pentru a adăuga comentarii este necesară înregistrarea sau autentificarea

Trebuie să aveţi un cont de membru pentru a adăuga comentarii

Înregistrare membru

Înscrierea unui nou cont de membru. Este foarte uşor!

Înregistrare cont nou

Autentificare

Aveţi deja un cont de membru? Conectaţi-vă aici.

Autentificare în cont
  • Activi pe această pagină   0 membri

• Niciun utilizator înregistrat nu vizualizează această pagină acum.
  • Adaugă...

Informaţii importante

Am plasat cookie-uri strict necesare pe dispozitivul dvs. pentru afişarea optimă a paginilor. Puteţi în orice moment să modificaţi setările cookie-urilor, altfel vom presupune că sunteţi de acord să continuaţi. Utilizând acest site, sunteţi de acord cu Termenii şi condiţiile de înregistrare şi Politica de confidenţialitate.