Jump to content
POLITISTI.ro

Inselaciune prin anunturi online

baz

Recommended Posts

Stimati politisti,

Dorind sa instalez 2 cabine de dus si o scara interioara din sticla am trimis o cerere catre pagina de contact a unui site specializat. Am fost contactat de un domn care mi-a cerut date suplimentare apoi s-a deplasat la adresa noastra si a facut masuratori. Mi-a dat un CNP si un cont bancar in care am virat avansul. Dupa 4 saptamini nu mai raspunde la telefon dar trimite sms-uri cerinf aminare pentru ca pretinde ca este operat. L-am gasit pe "tzepari.ro" iar acolo sint mai multe anunturi in care si alti cetateni au experimentat acelasi tip de inselaciune din partea acestui domn. Ce ma sfatutiti sa fac?

• Moderator

Să mergi la secția de poliție pe raza căreia domiciliezi și să depui o plângere. Mai departe polițiștii de acolo știu ce au de făcut.

• Upvote 1
  • 4 weeks later...

Ca sa nu mai deschid alt topic: Prietena mea a vrut sa-mi faca un cadou - un ceas. Nu s-a priceput prea mult, nici nu avea o suma considerabila de bani si a gasit un ceas pe un site de replici care in poza arata excelent. La randul lui site-ul este bine facut cu informatii etc. L-a comandat, a primit coletul si a platit ramburs. In colet ceasul infasurat in folie antisoc intr-o cutiuta de carton fara nici o inscriptie, fara nici un document, fara factura garantie sau orice altceva. Coletul primit de la Ion Ionescu - nume dupa mine pus la misto. Ceasul este foarte slab calitativ cu toate ca a costat vreo 400 ron redus de la 700 cum scria pe site si este foarte mare nu poate fi reglat pe mana mea. Am contactat vanzatorul si i-am explicat ca nu am ce face cu produsul si ca vreau sa il schimb sau banii inapoi. A zis ca nu poate decat sa il schimbe dar nu are cum sa ne intalnim doar sa il trimit prin curier, sa imi aleg alt ceas si sa mi-l trimita. In aceasta situatie i-am spus ca imi vreau banii inapoi dar a refuzat acest lucru categoric. Pana la urma a recunoscut si el ca e persoana fizica nu firma si asa mai departe. Am sunat la ANPC sau OPC si ei au spus ca daca nu este firma nu au ce face nu e de competenta lor. Intrebarea mea este cine poate face demersuri pentru a putea incerca sa-mi recuperez paguba? Defapt sincer cred ca nu o voi mai recupera banuiesc ca si in cazul in care fac reclamatie la politie si il gasesc pe individ numai in instanta il pot "obliga" sa imi dea banii inapoi.

Edited by Andi
  • 2 weeks later...

Astazi cu ajutorul politiei de la economic - investigare fraude sector 5 am reusit sa imi recuperez banii pe produs. Au fost foarte operativi si nici nu ma asteptam sa se rezolve situatia asa repede. Un colectiv tanar care isi face treaba. Incep sa mai mearga lucrurile bine si pe la noi prin tara.