Jump to content
POLITISTI.ro

Uz arma neletala cu aer comprimat

Postare recomandată

Publicat (modificat)

am tot citit legea armelor si munitiilor dar nu specifica unde am dreptul sa folosesc armele neletale cu aer comprimat(dupa legea veche le puteai folosi ori cu scopul de TIR sportiv ori agrement). As dori sa stiu daca se pot folosi in scopul de agrement in zone delimitate unde nu are acces publicul ca sa poata fi vatamat. Precizez ca o detin legal(o am trecuta in permisul de port arma). Multumesc

Modificat de JigSaw
Publicat (modificat)

Nu, arma cu aer comprimat calibru 5.5 mm

munitia asta

Air-gun-pellets.jpg

Modificat de JigSaw
  • Moderator
Publicat

Art. 65 - Folosirea armelor utilitare şi de agrement (din Legea 295 2004 regimul armelor si munitiilor actualizată)

[ ... ]

(4) Armele sau dispozitivele neletale destinate agrementului şi tirului sportiv pot fi folosite în spaţii delimitate care nu sunt accesibile publicului sau în spaţii special amenajate sau semnalizate, în astfel de condiţii încât să nu pună în pericol integritatea corporală sau viaţa persoanelor.

(5) Sunt interzise portul şi folosirea armelor sau dispozitivelor neletale prevăzute la alin. (4) în locuri publice.

Publicat (modificat)

acum sunt derutat dupa ce am mai citit legile

art 65

(2) Armele neletale destinate agrementului şi tirului sportiv, prevãzute la pozitiile 25 şi 31 din

anexã, pot fi folosite în spatii delimitate care nu sunt accesibile publicului sau în spatii special

amenajate, pentru a nu pune în pericol integritatea corporalã şi viata persoanelor.

adica cele de aici

http://www.mai.gov.r...mul armelor.pdf

din categoria D doar, arma mea cu aer comprimat se incadreaza la categoria C neletal

Multumesc anticipat

Modificat de JigSaw
  • Moderator
Publicat

Nu știu din ce lege ai extras textul ăsta, dar aliniatul 4 al Art. 65 din Legea 295/2004 privind regimul armelor si munitiilor actualizată are următorul conținut:

Armele sau dispozitivele neletale destinate agrementului şi tirului sportiv pot fi folosite în spaţii delimitate care nu sunt accesibile publicului sau în spaţii special amenajate sau semnalizate, în astfel de condiţii încât să nu pună în pericol integritatea corporală sau viaţa persoanelor.

Link-ul postat de tine duce către o propunere de modificare a legii, care nu este finală și probabil a suferit modificări.

Publicat

da acum am vazut ca e pana in 2008 actualizata, da ai dreptate. Imi cer scuze, acum m-am lamurit de tot. Multumesc pt tot

Pentru a adăuga comentarii este necesară înregistrarea sau autentificarea

Trebuie să aveţi un cont de membru pentru a adăuga comentarii

Înregistrare membru

Înscrierea unui nou cont de membru. Este foarte uşor!

Înregistrare cont nou

Autentificare

Aveţi deja un cont de membru? Conectaţi-vă aici.

Autentificare în cont
  • Activi pe această pagină   0 membri

• Niciun utilizator înregistrat nu vizualizează această pagină acum.
  • Adaugă...

Informaţii importante

Am plasat cookie-uri strict necesare pe dispozitivul dvs. pentru afişarea optimă a paginilor. Puteţi în orice moment să modificaţi setările cookie-urilor, altfel vom presupune că sunteţi de acord să continuaţi. Utilizând acest site, sunteţi de acord cu Termenii şi condiţiile de înregistrare şi Politica de confidenţialitate.