Jump to content
POLITISTI.ro

Toba propune, iar Igas aproba ca sefii de inspectorate sa negocieze cu bancile reesalonarea imprumut


radusandu

Recommended Posts

Seful Poliţiei Române, Petre Tobă, si ministrul Administraţiei şi Internelor, Constantin Traian Igaş, sunt ingrijorati de situatia politistilor care nu pot face fata datoriilor pe care le-au contractat la diferite banci.

In acest sens, potrivit unui ordin al lui Igas, semnat la initiativa lui Toba, din ziua de 5 octombrie, „sefii inspectoratelor judeţene de poliţie vor lua legătura cu reprezentanţii filialelor bancare, pentru a identifica soluţii referitoare la reevaluarea costurilor totale ale creditelor, amânarea sau reducerea frecvenţei plăţilor (rate şi dobânzi aferente creditului), ori reeşalonarea sau refinanţarea creditelor în raport cu veniturile actuale ale poliţiştilor şi în concordanţă cu reglementările interne ale băncilor?.

Potrivit ordinului, rezultatele acestor negocieri vor fi transmise Inspectoratului General al Poliţiei Române până vineri, 08.10.2010.

Unii dintre sefii de inspectorate nu au asteptat adoptarea unui asemenea ordin „venit de sus” si au purtat deja negocieri cu bancile. „Aceste amanari sau reesalonari nu ajuta cu nimic. Amanam cu cateva luni ratele, dar imprumuturile trebuie returnate. Problema o reprezinta miscoarea salariilor”, au declarat pentru Optimal Media surse din MAI.

Sursa: Optimal Media

Problema este acum daca societatea civila este de acord cu acest demers?

Link to comment
Share on other sites

ratele nu pot fi aminate la plata deoarece normele BNR interzic asa ceva. Maximul care poate fi obtinut - in conditiile in care nu se modifica durata creditului astfel incit sa se micsoreze rata - este o perioada de gratie care nu poate fi mai mare de 2 ani. Timp in care se achita exclusiv dobinda si nu si capital insa exista comisioane de analiza dosar si alte costuri aferente.

In plus, nici macar Toba nu poate obliga bancile sa esaloneze daca nu au chef. pe linga faptul ca vi se vor sui in cap toti cei care vor si ei esalonari (profesori, medici etc etc) si nu beneficiaza de asemenea "recomandari". sa vezi atunci lupte de clasa :) probabil ca se intentioneaza pierderea sprijinului public de care ati beneficiat la ultima manifestatie.

Link to comment
Share on other sites

Asta nu rezolva problema decat in parte. Esalonand pe mai multi ani creditul suma totala platita va fi mai mare decat anterior, suma care tot din venitul politistului iese. In acelasi timp ce fac cei mai in varsta care au contractat credite pana in jurul varstei de pensionare?

Link to comment
Share on other sites

Preluare de pe site-ul CNP

Adaugam cateva completari utile pentru colegii nostri care au contractat credite, iar recenta reducere a drepturilor salariale cu 25% le creeaza mari probleme in plata ratelor, materialul fiind o compilatie de articole pe teme financiar-bancare. Rata este compusa din cota de imprumut returnata, dobanda si comisioanele stabilite prin contract si acceptate de debitor. Dobanda cu comisioanele nu pot depasi 50% din valoarea ratei nici in primele luni de rambursare a creditului.

In actuala conjunctura economica, restructurarea unui credit la care imprumutatii intampina probleme in rambursare este o alternativa demna de luat in seama pentru a scapa de executarea silita a garantiilor.

Solutia este acceptata si de banci, pentru ca preturile imobilelor s-au redus simtitor, iar garantiile nu pot fi valorificate la un pret care sa asigure recuperarea creantelor de catre banci.

Restructurarea creditelor este procesul care permite imprumutatilor, atat persoane fizice cat si juridice, care intampina probleme legate de fluxul de numerar, sa modifice de comun acord cu bancile creditoare caracteristicile creditului/creditelor: dobanzi, durata, scadente, perioade de gratie. Ca urmare a aplicarii unei masuri de restructurare r11; rescadentare, reesalonare sau refinantare, imprumutatul trebuie sa revina cu rambursarea creditului in parametrii normali de rambursare (conform noului graficului de rambursare).

In cazul unei banci, restructurarea unor credite problema, reprezinta modul de a veni in sprijinul a cat mai multi clienti, din diverse ramuri de activitate si care in prezent intampina greutati la rambursarea creditelor sau care nu mai pot suporta nivelul obligatiei lunare ca urmare a cresterii cursului valutar.

Restructurarea reprezinta un eveniment in parcursul derularii unui credit si nu trebuie inteles de clienti nici ca o masura de amanare a unei stari de insolventa inevitabila, dar nici ca un eveniment care trebuie evitat cu orice pret. De altfel, una din metodele de restructurare utilizate frecvent de clientii bancilor este refinantarea facilitatilor de credit la o alta banca, in conditii de cost diferite. Diferenta consta in scopul utilizarii ei: pana acum era utilizata preponderent pentru reducerea costurilor, in timp ce in cazul restructurarii este folosita pentru reducerea ratelor lunare (dar implica per total costuri mai mari).

Cand este propusa restructurarea? Pentru aplicarea solutiilor de restructurare, imprumutatii trebuie sa faca dovada reducerii fortuite a veniturilor fata de momentul contractarii creditelor si ca acest fapt le creeaza dificultati in rambursarea lor. De asemenea, din discutiile cu imprumutatii si din analiza documentelor furnizate de acestia, trebuie sa reiasa clar ca eventuala restructurare a creditului va conduce la imbunatatirea situatiei financiare a clientului.

In cadrul procesului de restructurare se au in vedere urmatoarele criterii principale:

- evaluarea comportamentului si a activitatii derulate de catre client cu banca pana la momentul cand solicita restructurarea creditului, precum si respectarea conditiilor asumate prin contractele de credit in derulare;

- capacitatea de plata a clientului (analiza contractelor in derulare si ajustarea fluxului de numerar in concordanta cu evolutia pietei si a domeniului de activitate);

- analiza economico-financiara a situatiilor financiare prezentate de client;

- incadrarea clientului in criteriile de eligibilitate ale bancii, in baza rezultatului analizei economico-financiara efectuata in noile conditii;

- capacitatea clientului de a achita restantele inregistrate si de a isi mentine veniturile la un nivel corespunzator respectarii noului grafic de rambursare.

Metode de restructurare

Principalele metode ce stau la baza restructurarii creditelor pot avea in vedere urmatoarele aspecte:

1. rescadentarea uneia sau mai multor rate de credit in sold cu depasirea sau fara a se depasi durata initiala de acordare a creditului;

2. reesalonarea creditului fara a depasi durata de creditare initiala;

3. restructurarea creditelor curente si restante prin acordarea unui nou credit;

4. acordarea unei facilitati de credit pe termen scurt firmelor care datorita neincasarii creantelor de la terti, inclusiv de la primarii, consilii judetene, scoli, etc., inregistreaza sume restante (principal, dobanzi), precum si datorii la bugetele de stat sau datorii catre furnizori;

5. stabilirea unor sume de plata lunare/ trimestriale pentru creditele incadrate ca si neperformante si pentru a caror recuperare au fost declansate proceduri juridice prin executare silita conform Codului de Procedura Civila sau Legii nr. 99/1999-Titlul VI-Regimul juridic al garantiilor reale mobiliare.

Chiar si creditele neperformante (acelea pentru a caror recuperare au fost demarate proceduri judiciare iar datorita lipsei pietei de vanzare a garantiilor, acestea nu pot fi valorificate in parametri optimi) pot fi restructurate, fie prin refinantare (daca imprumutatul indeplineste conditiile impuse prin politica de creditare a unei banci), fie prin reesalonarea creditului, sub controlul executorului judecatoresc sau bancar.

Concluzii

- Un client aflat in situatia in care solicita restructurarea creditului trebuie ajutat in cel mai scurt timp si cand poate nu este nimic de facut;

- Un plan de restructurare trebuie sa fie bine intocmit, sa prezinte clar modalitatile de reducere a costurilor, de maximizare a vanzarilor precum si sa denote o implicare mai mare a actionarilor/ asociatilor, precum si un management al afacerii mai performant;

- Bancile vor analiza si vor evalua atent riscul suplimentar introdus de restructurarea creditelor;

- Dupa efectuarea restructurarii, monitorizarea acestor credite va fi facuta cu o mai mare atentie decat creditul initial.

Nu in ultimul rand, in cazul ca banca nu este deschisa direct unei discutii pentru restructurarea creditului, facem si urmatoarele precizari utile:

- in cazul unor abuzuri clare din partea bancilor, debitorul se poate adresa cu o reclamatie la ANPC sau poate da banca in judecata. Insa aceste proceuri sunt greoaie, cu durata mare, sunt costisitoare, nu suspenda plata ratelor si nu impiedica procedurile de somatie de plata si executare silita. Si atunci?

- conform art. 85 in OUG 50/2010 clien'ii bancilor pot solicita rezolvarea litigiului pe cale amiabila, prin mediere, in baza legii nr. 192/2006 a medierii, cu ajutorul mediatorilor autorizati. Asociatia Romana a Bancilor a acceptat aceasta procedura si a avut deja discutii cu mediatorii la recenta prima conferinta de profil din 29 iunie 2010.

M. Meiu vicepresedinte ANPC a declarat răspicat că pana acum băncile au câştigat mult, uneori cu abuzuri faţă de clienţi şi acum ar trebui să fie solidari cu clienţii care le-au adus multe venituri şi acum se află în colaps, că nu au fost instigaţi debitorii să nu-şi plătească datoriile, ci nu pot cu actualele condiţii şi măsurile de austeritate, că ANPC nu este duşmanul băncilor, dar este plătit de stat pentru apărarea consumatorilor, iar băncile însele ar trebui să participe cu susţinere financiară pentru educaţia financiară a populaţiei, aceasta să nu fie lăsată numai pe ANPC şi o parte a presei căreia îi mulţumeşte.

El a arătat că după marea păcăleală şi capcană Credite doar cu buletinul acum a început campania naţională refinanţarea creditelor, însă într-o formă tot atât de amăgitoare şi incorectă, fără informarea populaţiei asupra costurilor şi consecinţelor acestei refinanţări.

Tocmai de aceea, preluând materiale de presă, ale ANPC, site-urilor money.ro, conso.ro şi FinZoom.ro, vă prezentăm câteva informaţii utile pentru cei care trebuie să apeleze la soluţia refinanţării ca să nu intre în insolvabilitate, lichidare, executare silită.

Am scăpat de comisionul rambursării anticipate a creditului! Refinanţăm?

În ultima lună s-a vorbit despre refinanţare mai mult decât in ultimii 10 ani la un loc. Cu siguranţă, având aşa o mare acoperire, consumatorii au dedus că probabil acum este momentul pentru Marea Refinanţare. Altfel de ce toată lumea ar vorbi despre ea? Similar cu programul Prima Casă, ne confruntăm cu un nou Panaceu Bancar, o loterie care oferă câştiguri fiecărui participant, ceea ce nu suna tocmai veridic, nu-i aşa?

De unde a început totul? Ordonanta de Urgenta nr 50/2010 prin care se realizează alinierea legislaţiei din România cu normele UE privind protecţia consumatorului. Intenţia acestor reglementări este aceea de a-i asigura consumatorului instrumentele necesare luării unor decizii în cunoştinţă de cauza şi libertăţii de a alege în orice moment cea mai bună ofertă pentru cazul său. Aceste schimbari profunde în sistemul bancar sunt extrem de importante pentru consumatori, comisionul de rambursare în avans fiind doar unul dintre punctele Ordonanţei. Analiştii FinZoom.ro consideră că despre masurile cu impact imediat nici măcar nu s-a început discuţia.

Înainte de a ne înrola noi toţi în această noua cruciadă naţională, Analiştii FinZoom.ro vă invita să studiaţi problema cu atenţie.

Prima întrebare este: ce ne dorim de la o refinanţare? Costuri mai mici, rate lunare mai mici, schimbarea monedei creditului, consolidarea mai multor credite şi a cardurilor de credit într-un singur credit? Este foarte important să identificăm ce anume dorim să realizam prin intermediul unui produs de refinanţare pentru că, în mod surprinzator, întrebarile mai sus menţionate au răspunsuri diferite.

A doua întrebare: Am bani pentru Marea Refinanţare? Am stabilit deja care sunt posibilele motive pentru a cumpara un produs de refinanţare (costuri, rate lunare, moneda, consolidare) însă trebuie să aflăm şi dacă putem face aceasta achiziţie. Dacă ai fost înregistrat cu întarzieri de plată de peste 30 de zile în Biroul de Credit sau chiar în Centrala Riscurilor Bancare, atunci ia în considerare faptul că mai bine de jumătate dintre bănci tocmai şi-au închis uşa pentru tine pentru următorii câţiva ani.

Ceva mai puţini, facem un nou pas către Marea Refinanţare.

Analiştii FinZoom.ro vă propun să faceţi un scurt bilanţ al ultimilor doi ani: veniturile ne-au scăzut, locurile noastre de munca au devenit instabile, preţurile la imobiliare au scăzut (aviz celor care doresc refinanţare pentru credite ipotecare), criteriile de eligibilitate ale băncilor au devenit mai restrictive şi dacă ne uităm cu atenţie pe lista de comisioane vom observa că refinantarea are costuri (considerabile pentru creditele ipotecare) şi în afara comisionului de rambursare anticipată. Astazi am putea să mai adăugăm şi creşterea preţurilor generată de mărirea TVA%.

Şi eu cu cine votez? Fiecare dintre noi votează cu cea mai avantajoasă variantă pentru cazul nostru particular. Ordonanţa de Urgenţă nr 50/2010 tocmai asta face: se asigură că noi consumatorii putem face orice alegere ne oferă cele mai mari avantaje. În egală măsură, nici această Ordonanţă şi nici Refinanţarea nu fac minuni. Iar creditele (fie ele şi de refinantare) costă şi trebuie să ne asigurăm că ne permitem şi că merită să le achiziţionăm. De la caz la caz, refinanţarea va fi alegerea corectă sau nu. Însa Analiştii FinZoom.ro doresc să sublinieze beneficiile reale aduse de aceasta Ordonanţă. Iată câteva exemple:

- dacă veţi dori sa identificaţi cel mai bun produs de refinanţare, veţi beneficia de o formă standardizată de prezentare a ofertelor bancare, putând compara cu uşurinţă alternativele;

- dacă veţi dori să studiaţi lista comisioanelor, nu veţi mai avea 20 de nume diferite de comisioane şi 10 taxe denumite altfel la fiecare bancă;

- dobânda nu va mai putea varia în funcţie de propria voinţă a creditului ci veţi avea un indice de referinţă pe care îl puteţi monitoriza oricând din surse externe băncii 24/7;

- dacă aţi citit bine contractul înainte de a-l semna, nu mai e cazul să vă faceti griji de update-uri neavenite care s-au cuibarit în portofelul consumatorului fără nicio alarmă;

- dacă urmează să semnaţi un contract de credit, aveţi dreptul să-l luaţi acasă pentru 15 zile de studiu pentru a decide dacă va fi sau nu binevenit în familie;

- dacă nu aţi văzut din greşeală cea mai buna ofertă în timp util, va puteti răzgândi timp de 14 zile de la semnarea contactului de credit.

- chiar şi în situaţia prezentă, eliminarea comisionul de rambursare în avans ne poate ajuta. Pentru început, iata doar trei variante de lucru:

- rambursarea anticipata a mici părţi din soldul creditului făra a plăti comisioane şi dobânzi, aşa cum o faceţi în cazul ratelor lunare;

- dacă ajungeţi în imposibilitate de plată şi nu mai există nicio altă opţiune, nu asteptaţi să ajungeţi în executare silită; ocupaţi-vă direct de găsirea unui cumpărător pentru preţul pe care doriţi să-l obţineţi; în lipsa comisionului de rambursare în avans, orice ban peste soldul creditului rămane în buzunarul consumatorului;

Pentru cei care au luat credite în monede exotice care acum le dau coşmaruri în fiecare lună când văd că soldul creditului calculat în lei sau euro aproape că este mai mare decât creditul luat initial; nu mai asteptati, cautati urgent un produs de refinantare (preferabil in moneda în care luaţi salariul) şi puneţi-vă la adăpost de pierderile venite din evoluţia nefavorabilă a cursului de schimb valutar.

Analiştii FinZoom.ro vă pun la dispozitie în următoarele zile mai multe studii de caz prin care vă vor ajuta să inţelegeţi exact ce presupune refinanţarea, cum anume puteţi calcula în ce măsură vă avantajează sau nu cumpărarea unui produs de refinanţare şi care sunt micile detalii care vor face într-adevăr diferenţa în bugetul consumatorilor fără a fi nevoie să câştige la loterie şi fără a fi dezamăgiţi de un Panaceu care tratează situaţii şi probleme limitate.

DE REŢINUT! Dacă ajungeţi la concluzia că este necesară refinanţarea, restructurarea, reeşalonarea, rescadenţarea creditelor dvs. şi nu ajungeţi repede la o înţelegere cu băncile sau firmele de leasing, nu ezitaţi să apelaţi si la mediatorii care au pregătire în domeniu, vă pot ajuta să negociaţi o soluţie convenabilă şi acceptabilă pentru ambele părţi.

Edited by razvratitul01
Link to comment
Share on other sites

Mimati dialogul social la fel de eficient ca si guvernarea. O institutie nu se conduce prin comunicate. Veti constata, probabil, ca fara dialog eficient si comunicare la nivel 1/1 cu "subordonatii" nu veti sti niciodata nevoile lor.

Efortul depus in efectuarea combinatiei ctrl+c respectiv ctrl+v este apreciat, in schimb. Va asiguram de acest aspect. De asemenea, e bine sa stiti, ca si politist, ca in Romania, autorul unui text, daca nu s-a dispus altfel detine drepturile de proprietate intelectuala asupra sa, precum si ca la citarea acestuia trebuie precizata sursa, si eventual obtinut acordul autorului.

Aveti sa constatati, din nou, sunt sigur, cu surprindere, ca al dumneavoastra comunicat e compus din texte din diverse publicatii pe care, din fericire, Google stie sa le mai si gaseasca. La o prima si banala cautare gasim rapid linkul asta care seamana izbitor de bine cu ultima parte din comunicatul prezentat mai sus.

Link to comment
Share on other sites

Mimati dialogul social la fel de eficient ca si guvernarea. O institutie nu se conduce prin comunicate. Veti constata, probabil, ca fara dialog eficient si comunicare la nivel 1/1 cu "subordonatii" nu veti sti niciodata nevoile lor.

Efortul depus in efectuarea combinatiei ctrl+c respectiv ctrl+v este apreciat, in schimb.

Florin credeam ca numai mie mi se pare. :ner: :ner:

Link to comment
Share on other sites

Crede oare cineva ca bancile vor misca un deget sa ajute oamenii cu creditele pe care le au ?Bancile nu respecta nici OUG 50 ,dar sa mai faca si gesturi nobile .

Link to comment
Share on other sites

Asta nu e decat inca o manevra de invrajbire a populatiei si a altor categorii sociale impotriva politistilor.Cu sau fara interventia sefilor de inspectorate orice credit poate fi reesalonat in limitele prevazute in contract( oricum banca nu va pierde).Initiativa asta e doar praf in ochi.Perceptia populatiei de rand este cea scontata de inaltii nostri dregatori: politistilor li se reduc dobanzile la rate, statul intervine pentru ei.La mine in zona deja vecinii ma abordeaza spunandu-mi ca sunt invidiosi ca nu voi mai plati ratele.Asta au inteles ei.

Efectul acestei initiative a fost sesizat si de altii, iata dovada

http://www.ziaruldevrancea.ro/index.php?articol=53868

Link to comment
Share on other sites

Si mie mi-a fost frica de acelasi lucru . De parca asta era problema noastra prioritara ( a nu se intelege ca ratele la banca nu este o problema , dar cred ca pe asta o puteam rezolva si singuri ) , altele sunt probleme grave in minister .

Link to comment
Share on other sites

  • Moderator

Aveți dreptate. Totuși trebuie să știți că această gogomănie nu aparține 100% lui Tobă sau ospătarului devenit ministru. Personal am citit o astfel de idee „genială” pe site-ul unui sindicat sau al CNP-ului, încă de prin vară, (nu mai rețin exact unde). Iar acum cei ce ne conduc, doar au adoptat-o, realizând că e o metodă bună de a ne da cu puțin praf în ochi.

Dar acum, cei cu această idee de doi lei, probabil că stau pe burtă și nu mai zic nimic, abia acum realizând ce aberație au debitat.

Link to comment
Share on other sites

Din nefericire băncile nu sunt instituţii de binefacere şi cu atât mai puţin nu sunt în subordinea MAI sau vreunui partid politic :slapb: !

Link to comment
Share on other sites

Daca asta va incalzeste cu ceva Florine si Elvis, am spus ca este o compilatie de texte ale analistilor Finzoom.ro, in mai multe locuri din text, aparuta pe mai multe site-uri, fara semnatura de autor, intre care avocat.net de unde le-am luat-o eu, money.ro, etc...

Cataline, prima data au lansat aceasta idee "grevistii" din IJPF Iasi prin august, cand au refuzat sustinerea unei verificari la pregatire Schengen, conducatorul protestului la care s-a cerut asa ceva fiind liderul SNPPC de acolo. Despre aceasta incercare am scris pe site-ul CNP imediat dupa comunicatul pozitivist al sindicatului, parerea mea fiind destul de sceptica asupra disponibilitatii bancilor si critica asupra faptului ca este cam praf ieftin in ochi. Alte motive ar fi ca MAI ar fi trebuit sa trateze cu conducerea centrala a bancilor si nu IPJ -urile cu sucursalele judetene si apoi de cand se da ordin sa se negocieze niste contracte private? Si inca ceva: sa se faca asta in 4 zile!!! Ce nu fac altii de un an sa faca, fara nici o parghie, sefii IPJ pana vineri. Cel mult am sugerat colegilor sa se insiste macar la bancile la care avem conturile de salarii.

Este trista si grea viata debitorilor cu salariile reduse, dar cred ca nu era necesara aceasta parada promovata si la TV, ca nu mai poate cineva de grija noastra.

Am mai spus ceva : SA SE IMPRUMUTE MINISTERUL SI SA NE DEA RESTANTELE iar in locul reducerii de 25% a salariilor cineva destept a spus ca in alta tara, s-au dat titluri garantate de stat, considerandu-se ca un imprumut acordat statutului in anul de criza, rascumparate ulterior cu dobanda legala de catre stat.

Edited by razvratitul01
Link to comment
Share on other sites

Din nefericire băncile nu sunt instituţii de binefacere şi cu atât mai puţin nu sunt în subordinea MAI sau vreunui partid politic :slapb: !

poate doreai sa zici "din fericire". poate ai uitat cum era economia cind bancile erau de stat - bamcorex, bcr (pina prin '96). cine isi lua credite si la ce dobinzi preferentiale? temesan iti spune ceva? :)

nici o tara in care bancile sunt de stat nu are o economie puternica si de aici pleaca toate relele - siguranta, invatamint, sanatate de tot rahatul.

Link to comment
Share on other sites

Nu, domnule Asofronie, nu ati spus nimic in text. Ati copiat din textul original si n-ati sters. Nu e adaugirea dumneavoastra. Dar, probabil ca asa se face treaba. Un articol de ici, un miting de colo, meritele se asuma ca nu sta nimeni sa verifice, nu?

Link to comment
Share on other sites

Toba sau oricare altul din MI nuare ce negocia cu bancile,cel mult incearca sa puna o vorba buna. Interesul este al debitorului dar si banca va fi mai maleabila in conditiile economice actuale.Renegocierea contractelor de credit se face individual de cei care au debite si in ultimul timp si bancile sunt receptive la reducerile salariale care au influientat recuperarea creditelor.Deci mergeti la banci si renegociati personal contractele de credit pe care le aveti !

Link to comment
Share on other sites

Florine, se vede ca te intereseaza doar sa musti mereu ceva, nu dialogul sau subiectul in discutie. Atata poti. Daca stai prost cu citirea, iata ce n-ai inteles si iti repet:

Iata ... adaugirea pe care n-ai vazut-o:

"Adaugam cateva completari utile pentru colegii nostri care au contractat credite, iar recenta reducere a drepturilor salariale cu 25% le creeaza mari probleme in plata ratelor, materialul fiind o compilatie de articole pe teme financiar-bancare. "

"Tocmai de aceea, preluând materiale de presă, ale ANPC, site-urilor money.ro, conso.ro şi FinZoom.ro, vă prezentăm câteva informaţii utile pentru cei care trebuie să apeleze la soluţia refinanţării ca să nu intre în insolvabilitate, lichidare, executare silită."

Apoi autorii, nu site-ul pe care au publicat studiul:

"Analiştii FinZoom.ro consideră că despre masurile cu impact imediat nici măcar nu s-a început discuţia."

"Înainte de a ne înrola noi toţi în această noua cruciadă naţională, Analiştii FinZoom.ro vă invita să studiaţi problema cu atenţie."

"Analiştii FinZoom.ro vă propun să faceţi un scurt bilanţ al ultimilor doi ani: ..."

" Însa Analiştii FinZoom.ro doresc să sublinieze beneficiile reale aduse de aceasta Ordonanţă."

"Analiştii FinZoom.ro vă pun la dispozitie în următoarele zile mai multe studii de caz prin care vă vor ajuta să inţelegeţi exact ce presupune refinanţarea"

etc...

Denigreaza, denigreaza, ceva tot o sa ramana... Atat te intereseaza. Desi cei care cites astea o sa vada si ce fel de om esti. Pentru tine conteaza, oare?

Nu o sa-ti mai raspund, cum n-am mai facut-o nici celorlalti asemenea, vorbeste singur ...

Link to comment
Share on other sites

CNP-ul asta e o organizatie de glumeti.

Acum 14 ani, cand am intrat in minister, se faceau liste cu cei care nu aveau case (cei mai vechi isi amintesc, probabil).

Nici macar o garsoniera nu a primit vreodata careva. In schimb, au primit tot sefii de sectoare (vezi s2), care aveau deja cel putin o locuinta. Acum au cerut o situatie cu bancile la care avem credite.

Praf in ochii prostilor. Iar CNP considera asta o reusita si probabil si-o asuma. Treziti-va mai oameni buni. NU VA AJUTA NIMENI, nici CNP, nici PROLEX, NIMENI!!!

Pana cand o sa constatati singuri ca sustineti niste gunoaie care fac burta mare pe cei 10 lei pe care ii dati lunar, o sa va tot inscrieti pe liste si o sa asteptati aiurea recalculari, scutiri de plata, case, masini, biciclete si tot ce o sa le treaca prin cap sa promita doar ca sa para ca fac ceva.

Treziti-va, deja e tarziu!

P.S. Au reinceput zvonurile cu banii de echipament, de vacanta si nu in ultimul rand prosteala asta cu bancile. Cei mai multi au inghitit si ne-au inchis gura.

Dar nu o sa mai dureze mult si o sa le ajunga iar cutitul la os.

Pana atunci, meritam sa traim prost ca prea suntem slugi supuse.

Edited by cry
Link to comment
Share on other sites

Propunerea asta nu este a CNP, nu are de ce si nu si-a asumat-o.

Daca vrei sa stii cine a primit case in Bucuresti in ultimii ani, consulta lista la IGPR este publica si o sa vezi... Cine le-ar fi dat-o celor pe care-i pomenesti - daca este asa, la fel poti vedea cine le-a dat.

Mai bine te-ai opri din insulte si calomnii, daca vrei intr-adevar informare si dialog, atfel orice ... scrie orice despre oricine.

Link to comment
Share on other sites

Am spus asa: CNP considera asta o reusita si probabil si-o asuma.

Concluzia ca CNP este o gluma este dobandita in trecut , avand in vedere realizarile fara de seaman ale acestei mari organizatii.

Cat despre informatii, abia le astept. Sunt nerabdator sa aud ce vor sa spuna conducatorii iubiti dar spun cu manta, folosind oameni supusi care par sa ne reprezinte.

De dialog nu poate fi vorba atata timp cat exista mediatori si alte lighioane care pun pumnul in gura si se cred Dumnezeu coborat intre muritorii datori sa creada fara a cerceta.

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
  • Recently Browsing   0 members

    • No registered users viewing this page.
×
×
  • Create New...

Important Information

By using this site, you agree to our Terms of Use and Privacy Policy.