Jump to content
POLITISTI.ro

Măsuri împotriva politistului


archkek

Recommended Posts

azi, am fost amenintat de către şeful meu, că imi va face o atenţionare scrisă.

deşi cunosc faptul că o astfel de sancţiune este egală cu 0, eu consider că aplicarea acestei sancţiuni împotriva mea constitue un abuz şi doresc să o contest.

nu am o vechime considerabilă în munca de poliţie, dar am o mândrie pentru haina ce o port şi prestigiul meu ca lucrător motiv pentru care nu doresc să îmi păteze o astfel de mizerie onoarea.

aş dori, dacă se poate, să-mi explice vreun coleg, care sunt paşii de urmat în vederea contestării unei astfel de sancţiuni şi mai mult modul în care aş putea legal combate atitudinea abuzivă a acestui şef.

cu stimă,

Link to comment

îmi place să fiu pregătit pentru ceea ce urmează. de obicei, nu aştept să fiu lovit ca apoi să mă apăr.

atenţionarea scrisă e pentru o faptă minoră şi insignifiantă, dânsul doreşte să-şi arate potenţa prin măsura luată.

Link to comment

Archkek in primul rand seful tau este un dobitoc foarte slab pregatit.

In al doi-lea rand nu iti poate da el, buricul pamantului, atentionare.

Dobitocul nici macar nu stie care sunt sanctiunile disciplinare.

Sanctiunile disciplinare se aplica de catre conducatorul unitatii in urma unei sesizari, urmata de verificarea sesizarii de catre un ofiter desemnat de catre inspectorul sef care face parte de regula din cadrul Compartimentului Inspectie Interna.

In urma verificarii, daca inspectorul sef considera ca poate sa-ti aplice sanctiunea fara consultarea unui consiliu de disciplina iti apica el sanctiunea disciplinara.

Daca nu, da o dispozitie scrisa si se va forma un consiliu de disciplina care are in componenta un presedinte-ofiter, un membru-ofiter, un membru-agent si un secretar .

Dupa judecata se va propune o sanctiune disciplinara daca esti gasit vinovat sau vei fi gasit nevinovat.

Daca vei fi gasit vinovat conducatorul unitatii poate tine cont de cele consemnate de catre consiliul de disciplina sau iti poate aplica alta sanctiune.

In termen de 5 zile de la luare la cunostiinta sub semnatura referitor la sanctiunea care ti-a fost aplicata poti contesta masura.

Eu zic sa nu te stresezi prea mult pentru ca atentionarea nu este sanctiune.

Edited by Elvis
  • Upvote 4
Link to comment

lucrez in mediul rural, iar cu noua reorganizare a mediului rural este harababura în tot ceea ce înseamna organizare, cel puţin in mintea şefului meu.

ideea e următoarea, am ajuns să intervin din nou de acasă la apelurile de 112, iar cu ocazia unui astfel de apel am avut neobrazarea să nu ma deplasez la evenimentul sesizat, deoarece am contactat telefonic apelanta în deplasarea spre eveniment şi mi-a precizat că situaţia s-a calmat şi nu mai este necesară intervenţia poliţiei.

bineînţeles că a doua zi am urmărit evenimentele ce au fost semnalate prin 112 şi am clarificat situaţia, dar dânsul are ceva împotriva neobrăzării mele de a nu intervenii la un astfel de eveniment.(alungare din locuinţa comună)

şeful, fiind un şef de secţie rurală.

ca să înteleg rotiţele, raport+cercetări ale şefului---> propunere pentru înfiinţarea unei comisii de disciplină

din căte ştiu eu secţiile de poliţie rurale se subordonează direct inspectorului şef.

Edited by archkek
Link to comment

In cazul tuturor politistilor inspectorul sef desemneaza ofiterul responsabil cu verificarea sesizarii care nu este seful tau ci un ofiter de la inspectie interna.

Edited by Elvis
Link to comment
  • 2 weeks later...

Atentionarea nu este sanctiune. Cu toate acestea se aduna la dosarul de cadre si daca Doamne fereste, vreodata ai ceva belele, cu siguranta se va tine cont la stabilirea unei eventuale sanctiuni.

Link to comment

ce ai postat tu este un fel de fata morgana. toti il au in forma electronica dar nimeni nu l-a vazut semnat, nici macar departamentele de resurse umane sau consiliile de disciplina care sanctioneaza tot in baza omai 400 :))

Link to comment
  • Member

Atentionarea nu este sanctiune. Cu toate acestea se aduna la dosarul de cadre si daca Doamne fereste, vreodata ai ceva belele, cu siguranta se va tine cont la stabilirea unei eventuale sanctiuni.

Ia-o mai usor. Este ultima circumstanta de care "s-ar tine cont"

Link to comment

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
  • Recently Browsing   0 members

    • No registered users viewing this page.
×
×
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue. By using this site, you agree to our Terms of Use and Privacy Policy.