Jump to content
POLITISTI.ro

Elementele biometrice de identificare în permisele de mic trafic de frontieră


Recommended Posts

  • Moderator

Personalizarea pasapoartelor electronice, a permiselor de sedere, a permiselor de mic trafic de frontiera si a documentelor de calatorie care se elibereaza strainilor se realizeaza de catre Centrul National Unic de Personalizare a Pasapoartelor Electronice, care va functiona în structura Directiei generale de pasapoarte din cadrul Ministerului Administratiei si Internelor.

Pâna în prezent, blanchetele si personalizarea permiselor de mic trafic de frontiera era realizata de catre Compania Nationala “Imprimeria Nationala”. Acestea nu conţineau elementele biometrice de identificare a titularului.

Obligativitatea, asumata de catre România, de introducere, pâna la sfârsitul anului 2012, a elementelor biometrice de identificare în permisele de mic trafic de frontiera, impune ca personalizarea acestora sa fie realizata de catre Centrul National Unic de Personalizare a Pasaportelor Electronice, care functioneaza în cadrul Directiei Generale de Pasapoarte din Ministerului Administratiei si Internelor si care detine echipamentele si tehnologia necesara în acest sens.

În consecință MAE a propus modificarea si completarea OUG nr. 94/2008 pentru stabilirea unor masuri privind punerea în circulatie a pasapoartelor electronice, precum si producerea altor documente de calatorie astfel:

Articol unic – OUG 94/2008 pentru stabilirea unor masuri privind punerea în circulatie a pasapoartelor electronice, precum si producerea altor documente de calatorie, publicata în Monitorul Oficial, Partea I nr. 485 din 30 iunie 2008,cu modificarile si completarile ulterioare, se modifica si se completeaza dupa cum urmeaza:

1. La articolul I, punctul 2, litera b2 se modifica si va avea urmatorul cuprins:

b2) producerea, cu titlu de exclusivitate, a permiselor de sedere si a documentelor de calatorie care se elibereaza strainilor, inclusiv a permiselor de mic trafic de frontiera”;

2. La articolul II, alineatul 1 se modifica si va avea urmatorul cuprins:

(1) Personalizarea pasapoartelor electronice, a permiselor de sedere, a permiselor de mic trafic de frontiera si a documentelor de calatorie care se elibereaza strainilor se realizeaza de catre Centrul National Unic de Personalizare a Pasapoartelor Electronice, care va functiona în structura Directiei generale de pasapoarte din cadrul Ministerului Administratiei si Internelor”.

Link to comment

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
  • Recently Browsing   0 members

    • No registered users viewing this page.
×
×
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue. By using this site, you agree to our Terms of Use and Privacy Policy.