Jump to content
POLITISTI.ro

Politistii rutieri sunt dotați cu PDA-uri cu care verifica rovigneta


Dan

Recommended Posts

Direcția Poliției Rutiere a început dotarea polițiștilor care desfășoară activități de poliție rutieră cu P.D.A.-uri cu care aceștia vor verifica pe loc existența sau inexistența rovignetei aferentă autoturismelor conduse pe drumuri naționale sau autostrăzi. Astfel la Serviciul Rutier din cadrul IPJ Vrancea polițiștii au fost deja dotați cu două astfel de PDA-uri cu care efectuează deja verificări în trafic.

Softul de pe PDA-uri care efectuează interogările în baza de date rulează sub denumirea de Sistemul de Emitere, Gestiune, Monitorizare şi Control a Rovinietei. Aceste PDA-uri au devenit în timp o necesitate pentru polițiști deoarece legea cerea expres efectuarea verificărilor în baza de date înainte de aplicarea unei sancţiuni.

Link to comment

nu am inteles niciodata de s-a dat in sarcina politiei verificarea rovignetei. este probkema cnadnr si existenta abribikdului nu are nici o influenta in desfasurarea traficului si respectarea legii privind circulatia pe drumurile publice.

suplimentarea de atributii este facuta aiurea. ca aceea cu verificarea concediilor medicale :)

  • Upvote 2
Link to comment

Maxu, suntem de mult un fel de "moasa comunala" si facem si munca altora. Caci la noi ordinele, dispozitiile mai nou, se executa nu se discuta.

Link to comment

Eu cred ca principala sarcina Politiei Rutiere este prevenirea accidentelor rutiere. Cate accidente s-au produs din cauza lipsei rovignetei. Sa nu uitam ca prevederile OG 15/2002 au fost recent modificate si nu poti aplica decat o sanctiune la interval de 6 luni, plus ca trebuie sa calculezi si tariful de despagubire in euro. Probabil cei de la cnadnr sunt ocupati cu livrarea proceselor verbale de la camerele care verifica existenta rovignetei.

Daca tot vine iarna poate era mai util un parteneriat cu un service auto sa fim dotati si cu aparate pentru a verifica presiunea in pneuri, densitatea lichidului antigel, tensiunea la bornele acumulatorului auto samd

  • Upvote 1
Link to comment

Dragi colegi va sfatuiesc sa nu mai aplicati amenzi contraventionale pentru lipsa rovignetei.

Nu mai tarziu de acum cateva luni un coleg de la rutiera a fost cercetat administrativ pentru ca a a aplicat o sanctiune la OG 15/2002, iar juristul unitatii in loc sa mearga la proces atunci cand contravenientul a contestat in instanta procesul verbal de contraventie, i-a facut raport politistului si l-a bagat in cercetare administrativa pentru ca, atentie, contravenientul a castigat in instanta despagubiri de 300 de lei si a anulat procesul -verbal.

Asa ca cel mai bine este sa va vedeti de treaba, pentru ca exista un ordin al ministrului transporturilor care spune ca daca, conducatorul auto nu are asupra sa rovignieta iar politistul nu-l poate verifica in baza de date trebuie sa-i faca o fotografie , cu ce aparat nu stiu, si sa-l verifice ulterior.

Nu stiu cate judete au PDA -uri , insa la posturi sau la sectii sigur nu sunt.

Edited by Elvis
Link to comment

@25tess, nu mai exista taxa de despagubire in euro s-a scos, acum doar dai amenda si atat, nu se mai retine nici certificatul. Softul nu-ti arata daca a mai fost sanctionat, deci in continuare treaba e facuta de mantuiala. Posibil ca acele pda-uri sa fie la dispecerat, la noi asa e.

Edited by Rusy
Link to comment
  • Moderator

Asta e o imbecilitate a celor ce conduc această instituție și au acceptat așa ceva. Nu e treaba polițistului să contribuie și să verifice colectarea taxei de drum. Asta nu înțeleg ”deștepții” din conducerea IGPR-ului.

Link to comment

sau tensiunea arteriala a conducatorului auto :))

Maine-poimaine vom fi dotati cu spirometre, cu aparatura pentru verificat glicemia, colesterolul, sau vom face instant hemoleucograme. Abia astept sa ma intorc la munca, cu atata tehnica pusa la dispozitie.

Link to comment

O intrebare:dar noi ca lucratori ai Politiei Romane avand si competente pe rutiera vrand nevrand,ar trebui sa avem acces la o baza de date unde sa facem verificari pentru Asigurarile obligatorii auto?nu lucrez demult ,dar deja am intalnit nenumarate cazuri in care multi conducatori auto o dadeau pe ocolite ca nu o au la ei; ca au uitat-o acasa etc;

Link to comment

DJGalaxy asa s-a intamplat in cazul colegului meu.

Si era gata sa plateasca 300 de lei din buzunar din cauza unor incompetenti care ne conduc.

Edited by Elvis
Link to comment

Maine poimaine or lega de Logan si un utilaj din ala de trasat linii pe mijlocul drumului. Vom fi ca si omul orchestra :)) Asa-i cu astia mari ai nostrii: "Nu te pune cu prostul, ca are mintea odihnita..."

Link to comment

Da...stiu diferenta intre RCA si ROvigneta;;;intrebarea mea nu avea legatura cu topicu...dar mna am intrebat si eu ca si un fel de problema cu care se mai confrunta unu altu:)

Link to comment

Exista o baza de date acesibila de pe internet cu asigurarile.Vezi ca o gasesti ins ectiunea privata.Si tot acolo baze de date cu masini furate afara , din aproape toata Europa.

Link to comment

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
  • Recently Browsing   0 members

    • No registered users viewing this page.
×
×
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue. By using this site, you agree to our Terms of Use and Privacy Policy.