nickoara Posted October 29, 2012 Share Posted October 29, 2012 (edited) Buna.... In data de 30.09.2011 am fost prins conducand sub influenta bauturilor alcoolice cu o imbibatie de alcool de 0,86 mg/l in aer expirat si s-a facut un dosar penal care s-a judecat in 10.01.2012 si s-a terminat cu o condamnare de 8 luni cu suspendare si o perioada de incercare de 2 ani, ce nu mi s-a comunicat si as vrea sa aflu dupa ce perioada pot redobandi permisul de conducere, ce demersuri trebuiesc facute si daca nu ma va afecta cazierul care este patat.... Edited October 31, 2012 by Marius Link to comment
Moderator Marius Posted October 29, 2012 Moderator Share Posted October 29, 2012 Persoana al cărei permis de conducere a fost anulat ca urmare a rămânerii definitive a unei hotărâri judecătoreşti de condamnare pentru faptele prevăzute la art. 114 şi la art. 115 se poate prezenta la examen pentru obţinerea unui nou permis de conducere după: 6 luni de la data executării pedepsei amenzii penale sau a pedepsei în regim de privare de libertate ori la locul de muncă; un an de la data graţierii pedepsei sau a rămânerii definitive a hotărârii judecătoreşti prin care s-a dispus suspendarea condiţionată a executării pedepsei ori suspendarea executării pedepsei sub supraveghere; Citește și: Link to comment
Florea Posted November 21, 2013 Share Posted November 21, 2013 Am si eu o intrebare, am permisul suspendat pe 90 de zile si indeplinesc 2 din cele 4 conditi mai sunt obligat sa dau examenul de 15 intrebari? Link to comment
iulian9113 Posted November 11, 2015 Share Posted November 11, 2015 (edited) Va salut!Acum cateva zile am fost surprins in localitate de catre radar cu o viteza de 61 km/hpeste limita in localitate .Mi s-a retinut permisul, am primit dovada cu drept de circulatie pe o perioada de 15 zile si un convocator cum ca sunt chemat in 7 zile sa sustin proba teoretica in vederea reducerii perioadei de suspendare.Dupa aproximativ 3-4 zile am mers la politie cu dovada si acel convocator.Mi s-a facut programare, am multumit frumos si am plect.Dupa aproximativ 2-3 zile de la programare mi-a venit acasa o hartie,cum ca nu trebuie sa ma prezint sa sustin proba teoretica pana la expirarea termenului de suspendare.Azi am fost din nou la politie.am aratat hartia, nu mi s-a spus nimic de rau in legatura cu acea hartie si mi s-a facut o alta programare.Acum nu stiu ce sa fac.Sa ma prezint la exament la prima programare?Sau chiar nu am dreptul sa sustin acel examen pentru reducerea pedepsei?..Multumesc anticipat! Edited November 11, 2015 by iulian9113 Link to comment
Moderator Marius Posted November 11, 2015 Moderator Share Posted November 11, 2015 Nu se reţine permisul pentru 61 km/h în localitate. Încearcă să fii sincer şi să spui adevărul, dacă vrei să primeşti răspunsuri. Link to comment
iulian9113 Posted November 11, 2015 Share Posted November 11, 2015 4 minute în urmă, Marius a scris: Nu se reţine permisul pentru 61 km/h în localitate. Încearcă să fii sincer şi să spui adevărul, dacă vrei să primeşti răspunsuri. imi cer scuze, am reeditat! Link to comment
iav Posted November 12, 2015 Share Posted November 12, 2015 Dacă ai avut 61 de km/h peste cei 50 prevăzuți de lege înseamnă că ai circulat cu 111 km/h ÎN LOCALITATE !!!! Eu unul nu ți-aș mi da permisul, să văd dacă în calitate de pieton prinzi viteza asta. Ești un pericol public. 2 Link to comment
Moderator Marius Posted November 12, 2015 Moderator Share Posted November 12, 2015 Vezi: şi Link to comment
curiosulsatului Posted April 4, 2016 Share Posted April 4, 2016 Buna ziua. Am avut un accident de masina in urma cu 4 ani, in care am intrat intr-o masina ce se afla pe un drum cu prioritate, insa acest lucru s-a intamplat din cauza soferului care de indata ce a vazut ca eu vreau sa intru pe sensul meu de mers(el circuland pe sens opus), a accelerat si s-a produs inevitabilul. Individul nu a vrut sa rezolvam problema pe cale amiabila, astfel ca au intervenit si echipajele de politie. In momentul in care au vrut sa-mi suspende permisul, am depus contestatie. Permisul a ramas in posesia mea. Am fost chemat de mai multe ori in instanta, am fost prezent de fiecare data, insa individul nu. Intr-un final judecatorul mi-a spus ca a fost inchis cazul si ca nu am de ce sa imi mai fac griji. Recent, mai exact acum o luna am fost instiintat ca mi-a fost trimisa o citatie conform careia mi s-ar fi trimis o alta citatie acum 7-8 luni in care eram nevoita sa predau permisul in decurs de 5 zile. Cum nu am primit acea citatie, nu am putut face nicio contestatie la acea vreme, astfel ca acum mi-a fost suspendat permisul pentru 90 de zile pentru rea credinta. As dori sa stiu daca se poate sa imi redobandesc permisul mai devreme de aceasta perioada, in cazul in care trec cu succes de examenul de 15 intrebari. Ma puteti ajuta? Link to comment
iav Posted April 5, 2016 Share Posted April 5, 2016 On 4/4/2016 at 19:33, curiosulsatului a scris: care eram nevoita sa predau permisul in decurs de 5 zile De fapt ești „curioasasatului”. Link to comment
cryss009 Posted August 2, 2016 Share Posted August 2, 2016 Buna ziua In data de 23.12.2015 a ramas sentinta definitiva prin care am primit 10 luni cu suspendare ca urmare a unui accident minor fara victime dar am fost testat si aveam in aer 0.59 si sange 1.20 Intrebarea mea este cum trebuie sa procedez cand o sa am un an de la sentinta pt redobandire si tinand cont ca am avut permis categoriile B C CE si lucram ca sofer profesionit avand si atestatele Va multumesc anticipat Link to comment
George89 Posted February 8, 2017 Share Posted February 8, 2017 am si eu o intrebare anul trecut am ramas fara permis de conducere prin decizie judecatoreasca definitiva,mi-a fost anulat si am fost pedepsit la 2 ani inchisoare suspendand pedeapsa prin supraveghere 3 ani pot da din nou examen daca am un an de la decizia judecatoreasca definitiva? Link to comment
Popacatalin991 Posted November 6, 2017 Share Posted November 6, 2017 Am perisul anulat in urma unei hotarari judecatoresti , care ca sentinta am primit amenda penala , cand pot sa dau iar examen ? Dupa ce am platit amenda sau de la data hotarari definite . Myltumesc Link to comment
grigoric Posted January 5, 2018 Share Posted January 5, 2018 (edited) Buna seara, apreciez un raspuns la urmatoarea problema: " Tip solutie: Reducerea pedepsei Solutia pe scurt: În temeiul art.421 pct.2 lit.a Cod procedură penală, admite apelul declarat de inculpatul xxxxxxx împotriva sentinţei penale nr.1276 din 30 iunie 2017 a Judecătoriei Braşov, pronunţată în dosar nr.4291/197/2017, pe care o desfiinţează sub aspectul individualizării judiciare a pedepsei şi a duratei termenului de supraveghere. Rejudecând în aceste limite, reduce la 8 luni cuantumul pedepsei aplicată inculpatului xxxxx pentru comiterea infracţiunii prevăzute de art.337 Cod penal, cu aplicarea art.396 alin.10 Cod procedură penală. Reduce la 2 ani durata termenului de supraveghere stabilit conform art.92 Cod penal. Menţine celelalte dispoziţii ale sentinţei penale apelate. În baza art.275 alin. 3 Cod procedură penală, cheltuielile judiciare rămân în sarcina statului. Definitivă. Pronunţată în şedinţă publică azi, 16 noiembrie 2017." " In baza art. 97 alin 5 coroborat cu art 114 alin 1 lit b din O u G nr. 195/2002, o copie aprezentei hotarari se va comunica, dupa ramanerea definitiva IJP Brasov Serviciul Rutier, in vederea anularii permisului de conducere al inculpatului." Care este termenul legal la care mai pot sa mi recapar dreptul de a conduce? Multumesc! Edited January 5, 2018 by grigoric Link to comment
Robert0690 Posted December 25, 2018 Share Posted December 25, 2018 As vrea sa stiu si eu daca mi-sa anulat permisul sau e suspendat! Sau cand il pot redobandi ! 18.12.2018 Ora estimata: 09:00 Complet: P8 COMPLET CONTINUITATE Tip solutie: Condamnare Solutia pe scurt: În baza art. 336 alin. 1 Cod penal, cu aplic art. 396 alin. 10 C.pr.pen. Condamnă pe inculpatul GHI?AN ROBERT IONEL, la pedeapsa închisorii de 1 an ?i 8 luni, pentru săvârşirea infracţiunii de conducere a unui vehicul sub influenţa alcoolului sau a altor substanţe. În baza art. 196 alin. 2 ?i 3 Cod penal, cu aplic art. 396 al. 10 C.pr.pen. Condamnă pe inculpatul GHI?AN ROBERT IONEL, la pedeapsa închisorii de 1 an, pentru săvârşirea infracţiunii de vătămare corporală din culpă. În baza art. 39 alin. 1 lit. b C.pen, rap. la art. 38 alin. 1 şi 2 C.pen. Aplică inculpatului pedeapsa cea mai grea de 1 an ?i 8 luni închisoare, la care se adaugă un spor de 4 luni, rezultând o pedeapsă de 2 ani închisoare. În baza art. 66 alin. 1 lit. a şi b şi alin. 3 C.pen. interzice inculpatului, pe o durată de 1 an, ca pedeapsă complementară, drepturile prev. de art. 66 alin. 1 lit. a, b C.pen., de la rămânerea definitivă a prezentei hotărâri. În baza art. 91 C.pen. Suspendă executarea pedepsei sub supraveghere pe durata unui termen de supraveghere de 3 ani. Pe durata termenului de supraveghere, inculpatul trebuie să respecte măsurile de supraveghere prevăzute de art. 93 al. 1 lit. a)-e) C.pen, respectiv: - să se prezinte la serviciul de probaţiune, la datele fixate de acesta; - să primească vizitele consilierului de probaţiune desemnat cu supravegherea sa; - să anunţe, în prealabil, schimbarea locuinţei şi orice deplasare care depăşeşte 5 zile, precum şi întoarcerea; - să comunice schimbarea locului de muncă; - să comunice informaţii şi documente de natură a permite controlul mijloacelor sale de existenţă. În baza art. 93 al. 2 C.pen, impune inculpatului să frecventeze unul sau mai multe programe de reintegrare socială derulate de către serviciul de probaţiune sau organizate în colaborare cu instituţii din comunitate. În baza art. 93 al. 3 C.pen,. obligă inculpatul să presteze, pe parcursul termenului de supraveghere, muncă neremunerată în folosul comunităţii, pe o perioadă de 90 de zile, în cadrul Primăriei comunei Chirnogeni sau Primăriei comunei Independen?a. În baza art. 91 alin. 4 C.pen., atrage atenţia inculpatului asupra consecinţelor prev de art. 96 C.pen. În temeiul art. 397 alin. 1 şi 2 C.pr.pen. rap. la art. 19 C.pr.pen., cu trimitere la art. 1357 C.civ. Admite ac?iunea civilă formulată de partea civilă Spitalul Jude?ean Clinic de Urgen?ă ”Sf. Apostol Andrei” Constan?a. Obligă partea responsabilă civilmente Uniqa Asigurări S.A. la plata către partea civilă, Spitalul Jude?ean Clinic de Urgen?ă ”Sf. Apostol Andrei” Constan?a, a sumei de 6.812,57 lei, reprezentând cheltuieli efectuate cu spitalizarea numitului Codrea ?tefan. Admite în parte acţiunea civilă formulată de partea civilă Codrea ?tefan. Obligă partea responsabilă civilmente, Uniqa Asigurări S.A. la plata către partea civilă Codrea ?tefan a sumei de 60.000 euro (echivalent în lei la data plăţii), cu titlu de daune morale. Respinge restul preten?iilor ca neîntemeiate. În baza art. 274 al 1 C.pr.pen., obligă pe inculpat la plata cheltuielilor judiciare avansate de stat, în sumă de 800 lei. Cu apel în 10 zile de la comunicare. Pronunţată în sedinţă publică, azi 18.12.2018. Document: Hotarâre 353/2018 18.12.2018 Link to comment
Mada1589 Posted January 22, 2019 Share Posted January 22, 2019 Bună seara, Am permisul suspendat din definitiva de la data de 17septembrie 2017 pentru refuzul de recoltare de sânge pentru probe(art:337) si am fost condamnat la 2ani cu suspendare și 2 ani mi sa interzis dreptul de a mai conduce vreun vehicol.Intrebarea mea este...mi se mai poate aplica legea de a începe procedurile pentru redobandirea permisului după ce a trecut un an de la pedeapsa? Link to comment
Fanaru Posted May 17, 2022 Share Posted May 17, 2022 Bună seara, am avut un scuter pe care l am condus prin sat fără permis de conducere. Am fost oprit de politie și cercetat, a rezultat 0% alcool. Am fost în tribunal, s a încheiat dosarul, a trecut 3 ani de atunci. Acum m am înscris la școală, am făcut orele, am scos cazierul, și vineri când am fost sa dau sala am fost respins sa intru. Mi au zis ca pot da tocmai în 2024... s au doar dacă se va schimba codul rutier, îmi puteți spune va rog cum pot proceda? Cei de la serviciul de probatiune mi au spus ca pot da, s au puteam da și după un an după ce s a încheiat dosarul de la tribunal... Ce pot face? Va mulțumesc anticipat Link to comment
Moderator Marius Posted May 17, 2022 Moderator Share Posted May 17, 2022 Poliţia Română NU mai are competenţe privind examinarea, eliberarea ori preschimbare a permiselor de conducere încă din anul 2001. Aceste activităţi sunt în competenţa DRPCIV (Direcţia Regim Permise de Conducere şi Înmatriculari Vehicule şi /sau Serviciilor Publice Comunitare), instituţii care au fost înfiinţate şi funcţionează în cadrul Prefecturilor judeţene, respectiv a mun. Bucureşti şi care nu mai au nicio legătură cu Poliţia Română. Drept consecinţă, trebuie să vă adresaţi instituţiei respective, nu Poliţiei Române sau poliţiştilor. Link to comment
Recommended Posts