Jump to content
POLITISTI.ro

Proiect lege rutieră


mihai770

Recommended Posts

  • Member

Domnul Urban propune modificarea 195/2002:

Dupa Art. 129 se introduce Art. 1291 cu urmatorul cuprins:

“Art. 1291. (1) Ministerul Administratiei si Internelor se va indrepta impotriva agentului constatator pentru recuperarea prejudiciilor constand in cheltuieli de judecata sau despagubiri acordate de instanta de judecata prin hotarare judecatoreasca, in situatia in care plangerea contraventionala formulata de contravenient este admisa de instanta de judecata pentru vicii de forma la intocmirea procesului verbal de constatare a contraventiei.”

Mai multe detalii aici: legătură

Oare chiar mai mult de 50% din PVuri sunt anulate din cauza viciilor de formă, cum spune în expunere?

Link to comment

n-ar trebui, deoarece analiza este corecta. prevederile legale invocate nu sunt aplicabile politistilor. insa ar trebui ca in asemenea dosare sindicatul sa va acorde asistenta juridica gratuita, platita din cotizatiile voastre si asta deoarece nimeni si nimic nu poate impiedica un justitiar/sef ierarhic sa ceara obligarea agentului la plata/imputarea costurilor procesului respectiv.

Link to comment

Pai chestia asta s-a intamplat unui coleg de la IPJ Gorj. A dat o amenda, contravenientul a platit amenda, apoi a dat ministerul in judecata si a castigat. Rezultatul? Agentul a platit atat amenda (540 lei), cat si cheltuielile de judecata (aprox. 1250 lei). Concluziile le trageti si singuri!

Link to comment

cum i-au luat banii? exista o decizie sau un act juridic, nu? Iar orice act poate fi contestat ceea ce trebuia facut de politist sau de sindicat. daca nu a facut-o, poate data viitoare pateste la fel.

Link to comment
  • Moderator

Ce sa imi impute ma? Dau numai avertismente daca intra in vigoare...sau poate domnul Urban se gandeste sa transforme avertismentul din sanctiune principala in sanctiune complementara? O mica modificare si in O.G. nr. 2 / 2001? Asa e cand faci legile pentru popularitate, nu pentru nevoile reale ale societatii...ALOOO...domnule Urban...sper sa nu fiti in situatia in care se vor lua golanii de dvs. pe strada si politia sa isi modifice timpii de interventie cu vreo 30 de minute in plus...ce dobitoci ne mai conduc.

Link to comment

Banii i-au fost opriti la salariu. A semnat si niste acte pe la Finaniciar pentru asta. Nu cunosc exact ce si cum, dar stiu sigur ca vreo 6 luni a platit la banii aia...

Link to comment

nu te contrazic, sigur exista acte in baza carora a pierdut banii insa asta nu inseamna ca acele acte sunt legale. ar fi trebuit sa intrebe inainte sa le semneze, poate cineva l-ar fi ajutat cu sfaturi juridice bune. Nu oricine care are diploma de jurist este si un bun avocat, asa cum nu toata lumea care a terminat Academia devine bun politist.

Link to comment

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
  • Recently Browsing   0 members

    • No registered users viewing this page.
×
×
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue. By using this site, you agree to our Terms of Use and Privacy Policy.