Jump to content
POLITISTI.ro

Stituatie permis de conducere


amp

Recommended Posts

Sunt in urmatoarea situatie: am avut permisul suspendat pentru 30 zile in urma unei contraventii. M-am dus la politie sa-mi recuperez permisul dar nu l-am luat pentru ca in 2008 am avut o plangere asupra unui proces verbal de contraventie pentru care nu a ajuns sentinta la politie. Mi s-a spus ca permisul este blocat si nu poate sa mi-l dea. Eu nu am primit nici o solicitare sa duc permisul la politie in 2008. Ce ar trebui sa fac acum ca sa pot conduce?

Link to comment

nu primesti instiintare de la politie sa predai permisul de conducere. se considera ca din moment ce tu esti cel care ai depus plangere impotriva procesului verbal ai luat la cunostinta si de termenele de judecata si de sentinta. ai obligatia ca in termen de 15 zile de la ramanerea definitiva a hotararii judecatoresti sa predai permisul la Politia Rutiera iar daca nu faci acest lucru in termenul mentionat perioada de suspendare se mareste cu inca 30 de zile.

art 118 alin 4 si 5 din OUG 195/02

4) In termen de 15 zile de la data ramanerii definitive si irevocabile a hotararii judecatoresti prin care instanta a respins plangerea impotriva procesului-verbal de constatare a contraventiei, contravenientul este obligat sa se prezinte la serviciul politiei rutiere care il are in evidenta pentru a preda permisul de conducere.

(5) Neprezentarea contravenientului in termenul prevazut la alin. (4), in mod nejustificat, atrage majorarea cu 30 de zile a duratei de suspendare a exercitarii dreptului de a conduce.

  • Upvote 4
Link to comment

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
  • Recently Browsing   0 members

    • No registered users viewing this page.
×
×
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue. By using this site, you agree to our Terms of Use and Privacy Policy.