Jump to content
POLITISTI.ro

Frontiera vs Politie

Postare recomandată

Publicat

am si eu o intrebare si totodata o nelamurire .. as vrea sa dau la scoala de politie de frontiera de la oradea .. dar ma gandesc ca odata cu intrarea in spatiu senghen mai sunt sigure frontierele adica o sa mai fie nevoie de politisti? poate sa ma ajute si pe mn cineva cu sfaturi:D?

Publicat

Pai frontierele cu Moldova, Ucraina si Serbia vor ramane in mod sigur frontiere non-Schengen. Cel putin pana iesi tu la pensie. Deci , practic, doar cu Bozgoria si Bulgaria ne vom invecina in Schengen, asta presupunand ca Bulgaria intra odata cu noi sau chiar mai devreme. So, go for it!

• Apreciez 3
  • Displace 1
Publicat (modificat)

:good: felicitari, esti varza !

Nu stiu cu ce te deranjeaza vecinii nostri din Panonia, cand problema lor este conducerea statului ( ca si la noi, de altfel ). Probabil ca , facand referire la minoritatea din tara noastra, care are mai multe uscaturi decat verdeturi, te iei de niste oameni care , majoritatea , nu au nici o treaba cu "ungurii" nostri ( pe care de altfel nu ii suporta nici ei )

Inainte de a jigni un popor, intereseaza-te personal de statului lui . Iti zic asta pt ca am prieteni foarte buni maghiari ( din Ungaria, dar si din Romania ) care sunt niste oameni de nota 10; cand discutam pe politica, istorie sau alte subiecte.... iar acel "bazdmeg" pronuntat "bozmeg" s-ar traduce cam " f*tu-i" sau "" ah, bagami-as" ... :clip:

Cat despre subiectul topic-ului, daca intram in Schengen, forntiera cu Moldova, Ucraina, si Serbia va ramane in picioare, pana cand aceste state vor adera la UE

Modificat de Ziggye
  • Apreciez 2
  • Displace 1
Publicat

Ziggye nu trebuie sa te superi pe DarkSide, el vorbea despre bozgori, oamenii fara tara.

Despre ungurii are o parere foarte buna!

Cat despre politie v frontiera marius92, fiecare alege cu inima!

Publicat

:good: felicitari, esti varza !

Nu stiu cu ce te deranjeaza vecinii nostri din Panonia, cand problema lor este conducerea statului ( ca si la noi, de altfel ). Probabil ca , facand referire la minoritatea din tara noastra, care are mai multe uscaturi decat verdeturi, te iei de niste oameni care , majoritatea , nu au nici o treaba cu "ungurii" nostri ( pe care de altfel nu ii suporta nici ei )

Inainte de a jigni un popor, intereseaza-te personal de statului lui . Iti zic asta pt ca am prieteni foarte buni maghiari ( din Ungaria, dar si din Romania ) care sunt niste oameni de nota 10; cand discutam pe politica, istorie sau alte subiecte.... iar acel "bazdmeg" pronuntat "bozmeg" s-ar traduce cam " f*tu-i" sau "" ah, bagami-as" ... :clip:

Cat despre subiectul topic-ului, daca intram in Schengen, forntiera cu Moldova, Ucraina, si Serbia va ramane in picioare, pana cand aceste state vor adera la UE

Mersi. Era rau daca ma faceai gulas, ceea ce sincer sunt jurat ca nu mai inghit. Probabil ca am avut eu ghinion si am nimerit cel mai prost bucatar, dar mi-am borat si matele din mine cand l-am mancat pentru prima si ultima data. Normal ca am blestemat gulasul incepand de la Atilla, continuand cu Stefan Intaiu, care era intaiu dar nu era Stefan de fapt, si terminand cu Laszlo Tokes (nu stiu de ce cu el, dar trebui sa ma opresc din blestemat la un moment dat.)

Pacat ca ca n-ai observat ca postarea era la misto si mai ales n-ai observat ca se referea la ungurii lor, nu la ai nostri. Un mimin de...atentie din partea ta (si nu la atentie m-am gandit, dar hai sa zicem atentie) te-ar fi putut duce cu gandul ca stiu ce inseamna si injuratura, fara sa imi mai explici tu.

Te asigur ca m-am interesat personal de statutul poporului vecin cu noi si prieten cu tine. Si ii stiu istoria mai bine decat o stie jumatate din el insusi. Nu ca m-ar pasiona ei, da' ma pasioneaza istoria. A nostra in primul rand. Si cum a noastra e legata de a lor, mno.

In rest, multe salutari. Tie si prietenilor tai/. Uite, ca sa ne impacam, o dedicatie, sa le-o fredonezi din partea mea:

:emo-yessir:

• Apreciez 3
  • Displace 1
Publicat

DarkSide esti rautacios.

Si poate pentru ca marius92 va alege frontiera cat inca mai exista frontieristi la granita cu Ungaria si pentru ca vreau sa-l inveselesc pe Zyggye......

Publicat

Mda. Io sunt rautacios, tu esti al dreacu'. Pai cum sa nu fiu ma? Hal de popor e asta? Dupa ce ca au o limba care seamana cu a scafandrilor, si-au mai si dresat femeile ca in anumite momente, sa faca ioi!, ioi!, de ti se duce dracu tot elanu', ca nu stii, rade de tine, se vaita, se mira, moare...

Gata, nu mai zic nimic, deja sunt offtopic demult. :)

• Apreciez 3
  • Displace 1
Publicat (modificat)
:good: "ioi" este superlativul de la adanc :naughty: Cat despre gulas, te invit la Tg. Mures, mergem amandoi la o portie buna de tot Modificat de Ziggye
  • Apreciez 1
  • Displace 1
Publicat

marius92@, Bulgaria si Romania vor ramane in afara spatiului Schengen pentru o perioada nedeterminata, in pofida indeplinirii criteriilor tehnice pentru aderare la Schengen, asa ca daca vrei sa iei decizia de a te pricopsi cu un reomatism sau diferite alte boli cronice (nu mai spun de scafarlie adica stres, baiete ) fa prostia sa vi in politia de frontiera ! Asta ti-o spune un om cu state vechi in aceasta structura de cacaooo, ! Tara are nevoie de carne proaspata ! Intreaba si tu un baiat care a terminat scoala mai recent si vei avea un raspuns clar !

Publicat (modificat)

Tuturor elevilor si studentilor pe care i-am avut sub tutela le-am recomandat calduros sa se inderpte spre alte profile. Daca vrei sa vezi cum e sa stai la -25...-30 de grade celsius pe malul Prutului (in zona asta avem frontiera cu R.Moldova) cate 6 ore in acelasi loc (nu in masina), sau sa mergi pe jos cate 25 km pe tura cand afara sunt +35 grade celsius, vino la noi :emo-yessir: . Sunt foarte multe aspecte negative de povestit dar nu imi permite timpul.

Ideea de baza este ca in majoritatea timpului nu faci altceva decat sa iti dezvolti boli profesionale nerecunoscute ca atare (probleme la spate, reumatism etc.). Deci daca vrei sa fii politisti cu adevarat si sa faci munca de politie, sfatul meu este sa incerci la Campina.

Am relatat din propria experienta si nu din cea a colegilor care lucreaza in punctele de trecere a frontierei. Acei colegi poate au o parere diferita de a mea.

P.S. Sunt convins ca si colegii de la Politia Romana au FOARTE multe argumente pentru care nu te-ar sfatui sa devii politist (mai ales cei care lucreaza la posturile de politie si care doar ei stiu cum se descurca cu naveta sau pe unde stau in chirie si cat de des sau cat de rar isi vad familia).

Modificat de Autolycus
  • Apreciez 2
Publicat

Ai şi tu dreptate în felul tău Autolycus. Am şi eu mulţi prieteni pe diferite frontiere ale ţării. Pe zona verde e aşa cum spui tu, greu la voi. Greu fiindcă aveţi foarte mulţi grăniceri în sistem care au rămas la mentalitatea de soldăţoi. Ideea e că voi puteţi să-i faceţi să înţeleagă că acuma sunt poliţişti şi ar cam fi momentul să-şi schimbe mentalitatea. Să ştii că pe alte frontiere, în alte zone ale ţării au cam dispărut patrulele pedestre de la verde. Despre puncte nu vreau să mă exprim, fiindcă toţi speră să ajungă acolo. Motivul este lesne de înţeles. Ideea este să nu ajungi să zbori cu elicopterul la Bucale.

Munca, şi mă repet, munca de poliţie de frontieră este frumoasă. Asta dacă-ţi place cu adevărat ce faci. Asta dacă vrei să-ţi faci meseria învăţată în şcoală şi nu doar averi peste noapte.

Circulau la un moment dat zvonuri prin Timişoara, la ultimele încadrări din sursă externă, din păcate nu pot să precizez anul, parcă 2007 dacă nu mă înşel, că o anumită persoană de sex feminin când şi-a luat hainele de la magazie a întrebat şi de ştampila de lucrător de trafic. Personal ştiu cazuri care au scris în raportul pentru angajare că vor să fie agenţi în vamă. Şi nu e o glumă. E crudul adevăr. Alt "coleg" înainte de desfiinţarea shop-urilor de pe frontiera internă a declarat că el dacă s-a gătat cu şpaga în vamă nu mai are rost să stea. El nu a intrat în instituţie din iubire pentru muncă ci din nevoia de a agonisi o mică avere. Plus că tatăl său a fost la rândul său în cadrul PF. Asta nu e muncă de poliţie de frontieră, cel puţin în părerea mea.

Fiecare dintre cele două instituţii are şi plusuri şi minusuri.

Publicat

Exista si alte departamente de lucru in cadrul Politiei de Frontiera pentru cei care termina Academia de Politie,sectia Politie de Frontiera,inafara de supravegherea frontierelor de stat?

Publicat

am si eu o intrebare si totodata o nelamurire .. as vrea sa dau la scoala de politie de frontiera de la oradea .. dar ma gandesc ca odata cu intrarea in spatiu senghen mai sunt sigure frontierele adica o sa mai fie nevoie de politisti? poate sa ma ajute si pe mn cineva cu sfaturi:D?

Dupa cum se misca treburile prin Europa, nu intram curand in spatiul Schengen. Sunt tari care isi arata aversiunea fata de acest fapt, pe fata, vezi Olanda, Franta, Norvegia! Cat despre alegerea ta, cum spunea un coleg mai sus, alegi cu inima!

Pentru a adăuga comentarii este necesară înregistrarea sau autentificarea

Trebuie să aveţi un cont de membru pentru a adăuga comentarii

Înregistrare membru

Înscrierea unui nou cont de membru. Este foarte uşor!

Înregistrare cont nou

Autentificare

Aveţi deja un cont de membru? Conectaţi-vă aici.

Autentificare în cont
  • Activi pe această pagină   0 membri

• Niciun utilizator înregistrat nu vizualizează această pagină acum.
  • Adaugă...

Informaţii importante

Am plasat cookie-uri strict necesare pe dispozitivul dvs. pentru afişarea optimă a paginilor. Puteţi în orice moment să modificaţi setările cookie-urilor, altfel vom presupune că sunteţi de acord să continuaţi. Utilizând acest site, sunteţi de acord cu Termenii şi condiţiile de înregistrare şi Politica de confidenţialitate.