Jump to content
POLITISTI.ro

agentii de recrutare : escrocherie


Insanity66

Recommended Posts

Am si eu o intrebare: se face ceva cu privire la escrocii care pretind ca sunt de la agentii de recrutare, te abordeaza pe strada spunandu-ti ca te pot folosi ca personaj de background in reclame (de exemplu) si te invita la ei la sediu sa faci poze si sa platesti taxa?

http://b365.realitatea.net/teparii-de-la-agentiile-de-modele-care-recruteaza-pe-strada-vezi-cui-nu-trebuie-sa-i-dai-banii_181861.html

Si eu am patit asa ceva acum 2 ani.

Tare nu-mi place ca smecherasii astia tot fac asa ceva, tocmai am auzit acum la tv ca au inflorit, sunt si in Bucuresti, nu numai in constanta si as vrea sa ii vad ca si-o iau.

Link to comment
  • Moderator

Insanity66 tu eşti domnişoară sau doamnă sau recrutează şi bărbaţi?

Ar fi interesant de citit un contract, ce prevede, care sunt clauzele, etc.

Link to comment

Insanity66, acesti agenti de recrutare nu fac altceva decat sa-ti capteze atentia pentru a-ti da acceptul sa foloseasca imaginea ta in diverse tipuri reclame. Trebuie sa fii extrem de atent la ceea ce scrie in contract, sa il citesti cu foarte mare atentie caci au capcane destule. Nu te forteaza sa-l accepti si este libera ta alegere sa fii de acord cu astfel de servicii. Nu intru in detalii de psihologie a comunicarii si de captare a atentiei caci nu este locul aici. In schimb iti pot spune ca sunt cazuri, in Brasov din cate stiu sunt vreo 3 sau 4, in care persoanele care au semnat astfel de contracte au primit, dupa o perioada de timp destul de lunga, 1-2 ani, facturi de plata cu sume de pana la 2000 euro pentru ca imaginea lor le-a fost folosita in nu stiu ce reclame, iar acum din ce mi s-a spus sunt prin instanta si se judeca. Nu-ti ramane decat sa fii foarte atent la ce ti se propune si la ce contracte semnezi. Atentie mare si la astfel de oferte in care sunt folosite copiii.

Link to comment

Recruteaza si barbati, era vorba in cazul meu de personaje de background in reclame.

Nu am semnat un contract, doar am primit o chitanta pe care nu o mai am.

Intrebam de curiozitate, as vrea sa ii vad cazand. Poate cei care au fost escrocati pot fi determinati sa depuna plangere (cred ca multi romani se feresc de plangeri si de politie in ideea clasica "nu se face oricum nimic"). Poate ii pot gasi pe net, ceva...

Link to comment

Codrutule, tu dai banii ca ei sa te promoveze.

Si promovarea aia o pot face in revista "FHJKS" pe care o citeste mama lui Stefan cel Mare.

Am mers de vreo 3 ori la oameni din astia si cand mi-au cerut bani i-am salutat, daca chiar stiu ca vor scoate de pe urma ta cu siguranta nu te pun sa platesti.

Cat timp nu mai ai chitanta sa fii sanatos, nu mai poti dovedi nimic.

Imediat cum am dat bacul si cautam sa lucrez am ajuns la hypermarketimobiliar.ro

Am lucrat 2 saptamani pentru ei si sunam oamenii care aveau de vandut imobiliare si incercam sa ii conving sa plateasca anuntul pe acel site. Pana intr-o zi cand m-am gandit sa verific si eu cifrele pe care le ofeream si am vazut ca era o mare teapa, iar revistele in care spuneam ca vor fi promovati erau niste rebuturi.

Cam asa sta treaba cu "escrocheriile" astea legale. N-are nimeni ce sa le faca atata timp cat nu-ti garanteaza decat o amarata de promovare.

Edited by benkb
Link to comment
  • Moderator

Am lucrat 2 saptamani pentru ei si sunam oamenii care aveau de vandut imobiliare si incercam sa ii conving sa plateasca anuntul pe acel site...

Autodenunt? :clip:

Link to comment

:)) in romaneste se traduce strategie comerciala.

Asta aveam in fisa postului si era atasat si un template in care erau incluse toate porcariile alea.

De, cand trebuie sa faci bani si din pamant pui mana si muncesti orice prinzi. Noroc ca am gasit ceva mai bun si am reusit sa plec de acolo. Chemau in general toti pustii ca mine care in urma cu o saptamana luasera bacul si cautau de lucru.

N-o sa uit nici acum cum ne dadusera niste nokia vechi, unul cosmote, unul vodafone si unul orange. Trebuia sa sunam in functie de retea, ca sa ne incadram pe minutele respective. Mai rau ca la tara. Si uneori ne ziceau oamenii ca nu ne aud din cauza galagiei.

Edited by benkb
Link to comment
  • Moderator

Intrebam de curiozitate, as vrea sa ii vad cazand. Poate cei care au fost escrocati pot fi determinati sa depuna plangere (cred ca multi romani se feresc de plangeri si de politie in ideea clasica "nu se face oricum nimic").

Normal că "oricum nu se face nimic", din moment ce tu nu doreşti să te implici, nu vrei să-ţi sacrifici din timpul preţios ... dar în schimb ai vrea să-i vezi "căzând". Exact aşa procedează toţi şi aşteaptă ca alţii să facă ceva ... iar după o vreme pun repede ştampila "oricum nu se face nimic" sau "numai în România se poate aşa ceva".

Şi uite aşa ... ne-am transformat într-o ţară de lamentabili, de plângăcioşi, nemulţumiţi, dar plini de pretenţii.

  • Upvote 1
Link to comment
  • Moderator

De multe ori taxa perceputa este cam "impozit pe prostie".

Cand ti se promit castiguri imediate si disproportionate fata de cat investesti, instinctul ar vrea sa accepti, dar ratiunea ar trebui sa te opreasca.

  • Upvote 1
Link to comment

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
  • Recently Browsing   0 members

    • No registered users viewing this page.
×
×
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue. By using this site, you agree to our Terms of Use and Privacy Policy.