Jump to content
POLITISTI.ro

Sisteme de aparare


captgrigoras

Recommended Posts

Captgabriel...Linkurile sunt utile intradevar.Pentru cei care vor sa se ,,antreneze,, la tv.

Din punctul meu de vedere,sunt doar filmulete de doi bani.

Si argumentez de ce:

1.Niciodata un civil care habar nu are de operativ,nu va putea dezvolta tehnici functionale in operativ.

2.Intotdeauna ,,sihanii,, ,,senseii,, si restul ,,expertilor,, in arte martiale doboara adversari docili.Ei, in realitate,infractorul este oricum, numai docil nu.

Totusi,ca si idei generale,merita vazute.Mai ales ultimul si al doilea.

 • Upvote 2
 • Downvote 1
Link to comment
 • Member

Haha, ce am mai ras de ei la o misiune :)) I-am intrebat daca le-au picat pistoalele la pufuleti cu surprize.

Eu le ziceam ca e simunition, ei nu, batman, batman :doh:

Link to comment

Mi-a trimis pe mail un fost coleg care e plecat in S.U.A. un clip despre reactiile unor politisti americani la un atac iminent cu arma alba! Acest studiu a fost facut de Dan Innosanto, un expert in arte martiale, de fapt discipolul regretatului Bruce Lee! Eu am observat ca nici un politist nu incearca tehnici de autoaparare ci scoate sau incearca sa scoata pistolul.

 • Upvote 4
Link to comment
 • Member

Din cate am vazut eu, ca sa poti scoate pistolul la un atac cu un cutit trebuie ca distanta dintre tine si atacator sa fie de cel putin 6m. Am facut testul cu antrenorul meu de karate. Eu unul am reusit sa scot arma din teaca doar cand acesta se afla la peste 7m.

Precizez ca testul a fost facut la initiativa mea(am mai vazut acest test si la mithbusters), am folosit un Walther P99(replica) iar atacatorul(antrenorul meu) profita de elementul surpriza.

Am repetat testul de vreo 3 ori si am avut rezultate asemanatoare. Am ramas uimit deoarece credeam altceva.

Insa cand am schimbat rolurile situatia a stat altfel, el a reusit sa-l scoata foarte rapid, dar are peste 30 de ani de karate, iar eu am fost mai lent decat el cand atacam. :D

Edited by BGeorge
 • Upvote 1
Link to comment
 • Moderator

Sau ca sa ii potolesti pe toti senseii si senpaii care sar cu cutite si fac crime in salile de antrenament, va luati dupa cum se poate vedea in primul videoclip din linkul de vi l-am dat. Sa vedem ce se intampla atunci cu marii cutitari.

Link to comment

Teo, un mare plus de la mine.Asa arata un studiu realist, si asta ESTE realitatea.Sper ca toti idiotii care predau prin sali TEHNICI DE AUTOAPARARE CU MAINILE GOALE IMPOTRIVA ARMELOR ALBE SI DE FOC sa il vizioneze si sa inteleaga ca au sanse sa devina criminali prin punerea vietii cursantului in pericol.

Va povestesc pe privat un incident cu un marocan inarmat cu cutit.SI cat rau poate face un antrenor de doi bani unor oameni care cred in el.

Din experienta mea spun ca NU exista tehnici de aparare viabile cu mainile goale in fata cutitului.Distanta si pistolul sunt singurele functionale.

Sau mai pe scurt cei doi M :,,Maximizarea distantei si Minimizarea pericolului,,

Edited by arcan
Link to comment
 • Member

Sunt tare curios de speta, dar cum e pe privat nu am acces. Da nu-i nici o problema ca in viitorul apropiat sper sa acced si eu intr-o scoala de politie. :)

Edited by BGeorge
Link to comment

Speta este pe privat,BGeorge,imi pare rau pentru tine.Pe scurt s-a dovedit in operativ ca tehnicile mega misto de la sala iti pun viata in pericol.Ai toate sansele sa mori,incercand eroisme.Stay safe.

Link to comment
 • Member

Mi-am dat si eu seama, pe pielea mea, ca acele tehnici de autoaparare nu te ajuta cu nimic in strada. Eram doar curios de speta.

Asta e, va veni si vremea mea :good:

Link to comment

Arcan, nu eu merit plusul de la tine, ci Insanity66, care mi-a trimis clipul prin p.m. rugandu-ma sa-l postez ca el nu poate, avand interdictie sau asa ceva. Nu v-am spus de el, fiindca stiindu-l "gica contra" sa nu tabarati pe el! Nu-mi place sa-mi arog meritele altuia! Mea culpa ca nu v-am spus de la inceput... Ei, acum merit un minus!

Daca primeam critici pt.clip, nu va spuneam de unde este...

 • Upvote 2
Link to comment
 • Moderator

Am verificat eu acum şi nu are suspendat dreptul de a posta, te minte. Totuşi e bine să ştii pentru viitor, că regulamentul forumului interzice postarea în numele unui membru ce are restricţionat acest drept. Aşa că în urma acestui post al tău, dacă Insanity66 avea suspendat dreptul de a posta, primeai automat şi tu o suspendare. Norocul tău este că te-a minţit Insanity66.

Link to comment
 • Moderator

Teo, dar nu-i frumos sa ne minti, doar suntem colegi. De ce ai spus ca ai primit videoclipul pe mail de la un fost coleg de-al nostru care a plecat in SUA? Sa nu se mai intample, eu te consider un om de caracter.

Link to comment

Imi pare rau, chiar nu stiam ca nu ai voie sa postezi la propunerea unui membru suspendat, insa pe langa asta am revenit cu precizari! Fostul meu coleg chiar imi trimite tot felul de filmulete si chiar am crezut ca este o minciuna nevinovata! Inca o data imi cer scuze fata de toti!

Link to comment

Nu Insanity66, greseala este a mea fiindca nu am citit regulamentul forumului pana la capat! Daca l-as fi citit filozof eram.

Link to comment

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
 • Recently Browsing   0 members

  • No registered users viewing this page.
×
×
 • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue. By using this site, you agree to our Terms of Use and Privacy Policy.