Jump to content
POLITISTI.ro

Spray cu piper


xMarius

Recommended Posts

Buna seara si bine v-am gasit!

Am o intrebare pe care vreau sa vo adresez.

Ai voie sa deti spray cu piper si sa-l porti la tine. In ce conditi poti sa te aperi ca el... ?

Sau mai bine spus, cand te poti apara? Si in cazul in care esti atacat poti sa apelezi la 112? adica daca primesti o palma, poti sa apelezi la fortele de ordine?

Va multumesc!

Link to comment
 • Moderator

La ambele întrebări răspunsul este afirmativ, cu unele precizări. Sprayul trebuie folosit strict numai pentru autoapărare.

În cazul în care îl folosești în alte condiții, vei fi cercetat și sancționat penal sau contravențional, în funcție de împrejurările și urmările faptei.

Mai găsesti informații utile în aceste subiecte de discuții similare:

Înarmează-te cu răbdare și citește tot.

 • Upvote 1
Link to comment

Va multumesc pt raspuns, dar o intrebare mai am. Ati spus ca raspusul este pozitiv la ambele intrebari.. cum pot eu sa dovedesc ca mi-am luat o palma daca nu am martori? Apoi, daca sunt amenintat ca daca sun la politie ma bat? ce face politia in acest caz?

Dupa ce suin la politie, indivizii primesc o amenda si dupa ma urmaresc si ma bat.. eu ce fac in acest caz.

Multi sunt ca ''nu ai ce sa le faci, degeaba suni la politie.. nu le este frica de ei.''

Link to comment

Sa asigure protectie, sa-mi asigure si sa-mi pazeasca integritatea fizica si psihica... Orasele sunt pline de astfel de ''smecheri'' mai ales de cei de culoare.. mergi pe strada cu prietena si se ia de ia, tu ce faci in acel moment? ai tupeu sa-l infrunti? NU! daca te uiti putin la fel, poate te alegi si cu o mama de bataie si cu vreun dinte scos in cel mai fericit caz; ca poti lua si un cutit in tine...

 • Upvote 1
Link to comment
 • Moderator

Și cum vezi tu această protecție?

Dacă te amenință niște indivizi și suni la 112, ce ai dori să facă polițiștii sosiți la fața locului?

Ai spus mai sus că nu te mulțumește dacă respectivii primesc câte o amendă, întrucât există posibilitatea să se răzbune ulterior.

Ce ai dori să le facă polițiștii, concret?

Link to comment

''Ai spus mai sus că nu te mulțumește dacă respectivii primesc câte o amendă, întrucât există posibilitatea să se răzbune ulterior.''

Nu am spus asta.. am zis ca indivizi primesc o amenda, iar dupa aceea s-ar putea sa se razbune.. si am intrebat ''Ce face politia ina cest caz''.

Stiu cazuri in care un individ a luat bataie sora cu moartea, l-a luat ambulanta.. el a scos vizita medico-legala etc.

Agresorii, ca au fost 2, au luat o amenda, deloc usturatoare si cazul este clasat inchis..

Deci, nu mai bine dadea si victima in ei sai lase acolo, decat sa-si ia bataie sora cu moartea?

Edited by xMarius
Link to comment
 • Moderator

Eu nu te-am întrebat ce era mai bine să facă „victima”, ci te-am întrebat ce ai dori să le facă polițiștii?

Să-i împuște pe loc? Să-i bată cu pietre într-o piață publică?

Concret, ce ți-ai dori tu să facă polițistii, dacă unul te amenință și chemi poliția?

Link to comment

exmarius, nu cred ca politistii au dat amenzi agresorilor! In momentul cand prietenul tau, cunostinta ta sau cine a fost victima, a prezentat certificatul medico-legal(nu vizita) politistilor, deja era in lucru un dosar penal pentru lovire sau alte violente, iar amenzile le-a dat procurorul de caz! Nu incurca borcanele!

Link to comment

daca citesti legea iti vei primi si raspunsul asa ca baga la cap necunoasterea legii nu te scapa de vina si aici este valabil in orice stat din lumea asta ,spor la citit !

Link to comment
 • Active member

adevarul e ca avem legi proaste si justitie blanda pt nenorocitii astia care au speriat oamenii de rand...si de aici vorba lui Catalin: "ce poate face politia" ? concret, politia isi face treaba, insa la un moment dat lucrurile nu mai tin de Politie

Fie s-a aplicat o amenda, care nu mai sperie pe nimeni, si care oricum, in general nu e platita, fie s-a intocmit un dosar penal, care intr-o anumita faza, ajunge pe mana procurorului sau a judecatorului....si de aici, rar derbedeii platesc pe masura faptei comise.

si normal ca multora le e frica sa mearga cu prietena de mana pe strada, ii inteleg pe bietii oameni, dar si ei tre sa inteleaga ca in tara asta, Politia, din cauza unor dobitoci care au tot fost la conducere in ultimii 20 de ani, nu prea mai are autoritate si legile sunt blande, incat unii au ajuns sa nu mai stie nici de frica...nu mai vorbesc de constinta, mentalitate, etc...

 • Upvote 1
Link to comment
 • 1 month later...

Am o intrebare:Un turist care are legitimatia de a purta arma in Sua,poate avea asupra lui un spray cu piper pe durata sederii in Romania?Este legal?Sau nu este valabila legitimatia pe teritoriul Romaniei?

Edited by Laura6
Link to comment

In ghinimele "e legal" in toate statele,unele avand anumite restrictii.E putin complicat, fiecare stat poate avea reguli diferite!!In alt stat poate fi considerat arma daca extinde limita unui gramaj etc,sau este legal numai cand il folosesti in legitima aparare sau pe propietatea ta.

In alte staturi este obligatoriu cursul de port arma,chiar daca nu ai intentia de a cumpara o arma si a cumpara un spray cu pipper(pentru statele care sprayul cu pipper este considerat o arma).Pt altele poti face cererea direct daca e numai pt spray cu pipper,dar iti fac un control foarte amanuntit.

Dupa curs ai examen in scris privind legile statului respectiv.Apoi se face o cerere la departementul de politie,cu o programare pt interview in care trebuie sa specifici motivele pt care vrei sa detii arma sau sprayul cu piper,acest interview nu este exclus indiferent de stat.

Daca te muti in alt stat permisul de port arma trebuie reinoit in functie cu legile conform acelui stat!Si asta e valabil si pentru politisti!!

Edited by Laura6
Link to comment

Laura6 permisul de armă obținut în alte state nu are legătură cu portul sau folosirea șpray-ului iritant lacrimogen în țara noastră. În România orice cetățean român sau străin, cu excepția diplomaților care dețin imunitate diplomatică, se supun legilor acestei țări. Pentru edificare poți lectura Legea 61/1991-republicată care reglementează portul, deținerea sau folosirea acestuia.

Legea 61 din 1991 republicata in MONITORUL OFICIAL AL ROMANIEI, PARTEA I, Nr. 77/31.I.2011

Legea 61 din 1991 republicata in 2011.pdf

 • Upvote 1
Link to comment

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
 • Recently Browsing   0 members

  • No registered users viewing this page.
×
×
 • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue. By using this site, you agree to our Terms of Use and Privacy Policy.