Jump to content
POLITISTI.ro

"Mascat" sau criminalist?

Saiyan

Recommended Posts

Salutari tuturor! M-am inscris pe forum pentru a va adresa niste intrebari legate de profesia de politist.

Sunt elev in cls. a 12-a la profilul filologie.. Ma rog, nu asta conteaza.

Credeti ca se mai merita sa intru undeva la DIICOT, SPIR, etc? Cam ce salarii sunt? Se intra greu? De mic copil m-au pasionat fortele speciale ale politiei... Totusi, am inteles ca nici mascatii nu au cine stie ce salarii.. se intra greu.. si la academia de politie e "parnaie". Mai pe scurt e viata grea la mascati..

Mai nou am devenit interesat de meseria de politist criminalist. Stiu ca trebuie sa faci dreptul ca sa intrii acolo si ca salariile sunt oarecum bune.. E adevarat?

Vreau mai multe detalii despre meseria de politist criminalist, va rog... Cum ar fii: salariu.. zile de lucru.. dificultatea meseriei.. cat timp imi aloca o astfel de meserie..

Mai pe scurt vreau o comparatie intre cele doua...Sincer sa fiu criminalistica ma pasioneaza din ce in ce mai mult. B) Dar imi plac si mascatii :ph34r::emo-box:

Multumesc anticipat!

• Downvote 9

• Moderator

Ai mers noaptea prin cimitir? Ti-e frica? Ai taiat vreodata un pui? Ce senzatie ai cand vezi sange?

• Upvote 1
  • Downvote 1

Ai mers noaptea prin cimitir? Ti-e frica? Ai taiat vreodata un pui? Ce senzatie ai cand vezi sange?

Da, am mers :) nu mi-e frica. Da, am taiat. Nu reactionez in niciun fel cand vad sange / oameni morti, etc. Stiu ca o sa intalnesc tot felul de cazuri daca aleg aceasta meserie, dar am incredere in mine.. Sincer sa fiu nu prea ma dezgusta nimic.

Multumesc, o sa ma uit peste acele thread-uri.

On 28 septembrie 2012 at 17:01, danpin a scris:

Stai calm... o sa ai ocazia :D

Sunt constient de acest lucru.. Am un caracter puternic si vreau sa-mi urmez visul. Cred ca pot face fata fara probleme :P

On 28 septembrie 2012 at 17:07, danpin a scris:

Lectura placuta unde te-a indrumat colegul Eduard si succes!

Multumesc! Din cate am citit pana acum mi se pare ca aceasta meserie e din ce in ce mai interesanta :wub:

Merci pentru link-uri, o sa citesc acum thread-urile. stiu ca nu e ca in filme, dar nu conteaza asta.. stiu ca nu va fi asa usor si ca la urma urmei e o meserie.. deci necesita multa munca.. care in final o sa-mi aduca atat satisfactie financiara cat si profesionala.

Eu în locul tău aș fi mai ponderat cu privire la satisfacția financiară. Dacă veniturile financiare sunt principala motivație, zic să te mai gândești.

• Upvote 1

Eu cred ca in luarea unei decizii trebuie luat in considerare si fizicul pentru ca,din ceea ce am vazut eu la televizor,toti "mascatii" sunt bine facuti si au conditie fizica.

• Downvote 3

Eu cred ca in luarea unei decizii trebuie luat in considerare si fizicul pentru ca,din ceea ce am vazut eu la televizor,toti "mascatii" sunt bine facuti si au conditie fizica.

Tocmai deaia voiam la inceput sa dau la mascati.. Ma ajuta fizicul foarte mult si nu sunt genul "all muscle & no brain".

Draga Sayan, cred ca faci o confuzie ce insemana un criminalist, dar in fine e mult de spus si sunt prea obosit sa iti explic, iti dau speta mea de azi : Politist de 20 de ani , judiciarist , ma duc la o moarte suspecta, un barbat decedat de vrei 10-15 zile la o casa, in putrefactie, in casa mormane de fecale , miros si peisaj insuportabil ( nu iesise de 5 luni din casa ) puricii veneau in valuri precum vezi in filmele cu ,,Intoarcerea mumiei,, .

Consecinte : o distractie pe cinste, am vomitat de vreo trei ori, am facut striptease la fata locului adica m-am dezbracat pana la brau sa eliberez puricii captivi din chiloti si din camasa proprie , ca o parte i-am colectionat pentru casa, dulce casa sa-i duc cadou la sotie pentru ca de altceva nu o sa iti ajunga banii .

Cheltuieli colaterale: 37 de lei solutie impotriva puricilor contravaloarea care nu ti-o deconteaza nici dracul. Desi trebuia sa am ,, spor de cadavre ,, statul nu are bani de asta , dar eu fiind fidel, patriot si idiot , indur cu stoicism, merg inainte, investesc, rabd, sper la o zi mai buna, care nu va veni niciodata . PolitIstii nicaieri si niciodata In lume nu au un salariu pe masura muncii prestate, daca salveaza un om este erou, i se fac poze, i se strange mana, i se multumeste frumos si ATAT ! Daca calca pe bec, nimeni nu il apara, deoarece politistul nu este om, fosolseste forta exccesiv, ia spaga, trebuie sa fie pedepsit exemplar, trebuie limitate atributiile, drepturile, iar daca se intampla sa mai moara la datorie, vezi ca vine un sef la inmormantrea acestuia tine un speachi inacrit ca tocmai a fost el ales, daca mai se implica si mass media i se acorda o tinichea si dupa aceea se trage cortina. Asta este viata de politist !

Este o analiza rece, realista, daca crezi ca in politie gasesti bunastare materiala , respect, stima din partea societatii, te inseli , daca vrei aventura, da!!!! de asta vei avea parte , in afara de aventura data de meserie, va fi o adevarata aventura pentru tina sa intinzi salariul de la o luna la alta, un risc maxim sa te intrebe dimineata sotia de unde luam bani sa mai platim facturile, o intalnire de gradul zero cu copilul (daca te mai recunoaste ) sa iti ceara bani de excursie sau de un manual ori culegere !

La un moment dat vei avea dilema vietii A FI SAU A NU FI POLITIST , sau pasiunea pentru meserie contra lipsurilor, satisfactia de a prinde si de a documenta infractiunea unui infractor cu frustarea de avedea colegii tai care de-abia isi scriu numele dupa dictare persiflandu-te din Porsche sau Mercedes, cine va avea castig de cauza, depinde de om ,de caracter, de visele lui in viata, depinde de MULTE !

Daca inveti ajungi politist, daca ragi bine ajungi manelist, iar daca driblezi bine te faci fotbalist, daca tata-i fost securist ajungi afacerist .

Optiunea si ambitia este a ta : TU ALEGI !

Pai eu mi-am ales meseria asta din cauza ca ma pasioneaza... dar e 100% logic sa te gandesti si la salariu... nu? Eu o sa raman pe criminalistica.. Stiu ce ma asteapta si o sa imbratisez cu drag aceasta meserie. Nu stiu de ce, dar am impresia ca cei mai multi politisti ma indeamna sa nu aleg politia :unsure: O sa ma gandesc si la asta.. Multumesc pentru raspunsuri!

PS: De ce atatea puncte minus la reputatie? Nu ca m-ar afecta in vreun mod.. dar sunt curios :)

• Downvote 1

Tinere Sayan daca zici ca te duce bila ia matale acu si uita-te aici - http://www.ucas.ac.uk/ . In scotia taxele scolare sunt gratis si parintii tai vor trebui sa iti dea bani de mancare si de cazare si atat. cauta facultatile din glasgow si vezi ca au forensic science si criminology. Asta daca stii ce este criminalistica... Daca ai impresia ca o sa fii un mega sherlock holmes din CSI mai citeste...

Din generatia mea din 30 de elevi, 22 au plecat prin tari straine. Nu zice nimeni ca parintii lor nu au facut sacrificii, dar nu se compara oportunitatile unei educatii acolo cu cea de aici. Intereseaza-te mai mult si ai sa vezi.

Si ca sa iti dau cateva motive pentru care ar trebui sa pleci macar pentru o educatie :

Pai sa ma explic:

1. manelele omniprezente (desi in zona in care locuesc eu este liniste)

2. mizera de pretutindeni

3. starea deplorabila a infrastructurii (fara mari perspective pe termen mediu si lung).

4. serviciile publice (desi sunt convins ca nicaieri in lume nu este ceva fara cusur).

5. mentalitatea majoritatii romanilor legat de ceea ce-i inconjoara. (aruncatul PET-urilor pe jos pe geamul masinii, aruncarea gunoaielor la intamplare, basculante care varsa moloz in mijlocul campului etc....)

6. sistemul de invatamant - practic eu in 12 ani de scoala pe care abia i-am terminat am trecut prin cel putin 4 schimbari majore.

Cred ca daca discut subiectul asta in forma actuala cu cineva din anturajul meu, o sa spuna ca sunt nebun si acum boala avanseaza. Multi dintre prietenii mei stau la bloc, cu parintii, soacra sau alte complicatii. Unii se chinuie prin chirii in spatii ciudate ca sa nu stea cu soacra sau altcineva iar eu am tot ce-mi trebuie. Deci cred ca e normal sa aiba o astfel de reactie daca le spun ca vreau sa plec.

Totusi, din pacate, aseara am avut o noua confirmare a faptului ca sunt un inadaptat in aceasta tara pentru ca:

1. nu-mi place sa dau spaga

2. nu-mi place sa mi se ceara spaga

3. nu-mi plac manelele

4. nu-mi place mizeria

5. nu-mi plac smecherii cu ceafa (de porc) lata

6. nu consider ca tupeul este un atu

Si mai pot gasi motive. Deci, exista o specie care respira din ce in ce mai greu aici. Este o tara cu frumuseti nebanuite. Cu potential imens. Cu multi oameni de nota 11 spre 12, pe care probabil nu-i gasesti in alte locuri din lumea asta. Dar, toate aceste atuuri sunt ingropate de gunoi, tupeisti manelisti si spagari.

Edited by pufiman
  • Upvote 3
  • Downvote 2

• 2 weeks later...

asta poate a vazut la televizor un criminalist cu costumul de protectie din acela alb si cu masca de praf pe fata si a zis ca in politie au ninja albi si vrea si el asa, ca ninja albi sunt aia ai buni in filme

prietenas, esti mare, lasa desenele animate si fa ceva serios in viata

• 4 weeks later...

asta poate a vazut la televizor un criminalist cu costumul de protectie din acela alb si cu masca de praf pe fata si a zis ca in politie au ninja albi si vrea si el asa, ca ninja albi sunt aia ai buni in filme

prietenas, esti mare, lasa desenele animate si fa ceva serios in viata

Da ma, sa stii ca d-aia vreau eu sa ma fac criminalist.. Sa fiu ninja imbracat in alb.. :doh:

Ceva serios cum ar fii? Ia ilumineaza-ma, ca din cate ai zis tu sunt prea imatur sa aleg o meserie in cadrul politiei. Sa-nteleg ca politia e un serviciu neserior?

Habar nu am de ce unii oameni fac comentarii asa stupide ca ale tale.. De unde stii tu ca am ales meseria asta ca am vazut la televizor nu stiu ce desene? Doamne... Puteti sa imi dai - pe reputatie cat vreti si sa sariti toti pe mine ca nu am respect fata de userul de mai sus.. Dar sincer cand vad oameni ca el nu pot sa ma abtin. Ia uite domne, nici nu ma cunoaste si isi da cu parearea aiurea.

• Downvote 3

saiyan, vorbesti de parca maine te incadreaza cineva in politie, asta ma deranjeaza

decat sa pierzi vremea pe forumuri, mai bine pune mana pe carte, ca nu e asa usor, si da admitere la o scoala de politie

daca ai noroc, in scoala se va face la sf anului 1 clasa de criminalistica, dar va trebui sa dai iar niste probe

daca vrei la mascati trebuie sa ai cel putin 3 ani de munca in operativ ca sa te poti inscrie la concurs

daca vrei sa stii cu ce se mananca meseria de criminalist, se pot gasi la biblioteca o multime de cursuri pe aceasta tema, si vei vedea cam ce se cere

oricum, pentru specializarile de le doresti trebuie intai de toate sa devii POLITIST

• Upvote 2

Saiyan cel mai important aspect este ca trebuie sa fii pasionat de aceasta meserie si atunci salariul nu prea mai conteaza si aici ma refer in special la Serviciile ptr Actiuni Speciale din Politia Romana, insa este valabil si ptr Criminalistica sau oricare dintre serviciile din cadrul Politiei Romane . Această profesie este mai mult decat o slujba sau o ocupatie . In fond este un mod de viata ce necesita o dedicatie persoanala nemaiintalnita in alta parte . Obligatia este dedicatia… principiul sau este integritatea…si recompensa sa , satisfactia personala .

• Upvote 3

Lord, e bestial commentul tau :) Pacat ca nu pot sa iti dau mai multe plusuri la el. Saiyan, intr-un fel ma bucur ca vrei sa imbratisezi aceasta meserie. Intr-un fel nu prea. Sa sti ca pe langa munca grea, ore neplatite, libere neacordate data de 14 a fiecarei luni e moartea pasiunii. Dar daca chiar iti doresti sa urmezi o astfel de meserie, noi, necunoscutii de pe forum iti uram multa bafta. Dar sa sti ca pana la criminalist sau mascat e lung drumul...

Apropo de salariu, sa nu te uiti la primul ca si asta :))

• Upvote 2