Jump to content
POLITISTI.ro

Vecin mahalagiu


Mirodenia

Recommended Posts

Am o amica amarita, locuieste singura si are un vecin interlop care o face mereu de ris in bloc. Ieri imi povesteste ca era in fata blocului cu cainele ei si ca golanul a iesit la balcon, la etajul 11 si a inceput sa tipe ca ea i-a zgariat masina, ca i-a pus nu stiu ce pe masina, ca cheama el politia...Minciuni, numai minciuni cu scop sa o defaimeze in bloc.

Acelasi vecin a lovit-o acum ceva vreme sustinind ca ea a facut nu stiu ce, minciuni. A facut plingere, a avut certficat medicol legal insa nu a avut zile de ingrijiri medicale si nu a patit golanul nimic.

Alta data i-a pus o pisica moarta la usa.

Alta data a pus la avizier minciuni despre ea. Imprastie prin bloc minciuni la adresa ei dar faza de ieri, (a facut-o "nenorocita" urlind de la balcon de au iesit oamenii la geamuri) a intrecut orice limita.

Vecinii nu se baga sa fie martori, le e teama de el, ea sta singura si situatia e cam grea. El de fapt o uraste pentru ca ea a descoperit cu ce se ocupa, e un pericol pentru el, restul lumii nu stie. El fura curent si face multe altele... dar nu e niciodata prins.

Va multumesc daca imi dati un sfat.

Va multumesc oricum pentru ca ati citit.

Link to comment

El de fapt o uraste pentru ca ea a descoperit cu ce se ocupa, e un pericol pentru el, restul lumii nu stie. El fura curent si face multe altele... dar nu e niciodata prins.

Eu n-am inteles 2 lucruri:de ce doamna respectiva si-a bagat nasul in treburile individului si,daca tot a descoperit ceva necinstit ,de ce i-a spus-o in fata si n-a anuntat imediat politia,cunoscand cat de periculos este omul? Pentru ca acum suporta consecintele situatiei pe care a provocat-o singura.Oricum,indiferent care i-ar fi motivele,acest individ are un comportament antisocial si nu are dreptul sa faca ceea ce face prin urmare eu o sfatuiesc sa mearga cat mai repede si sa depuna o plangere la politie sau macar sa incerce sa discute cu politistul de proximitate.Si,cand mai face scandal sau o jigneste,neaparat sa-l inregistreze cu telefonul mobil (daca nu are altceva).

Edited by acol
 • Upvote 1
Link to comment
 • Moderator

Nu este polițistă.

În altă ordine de idei, dacă niciun vecin nu dorește să se implice și să confirme ceea ce spune prietena respectivă, nu se prea poate face mare lucru. Și probabil o să vă întrebați de ce? Răspunsul este foarte simplu, polițistul chiar dacă este instrumentul societății însărcinat să „scoată castanele din foc”, nu o poate face fără să aibă sprijinul comunității și fără cooperarea celor ce fac parte din aceea comunitate. Pentru că sistemul ăsta juridic, asta presupune. Un polițist nu poate să meargă și să-l ia pe sus un individ, numai în baza unei simple acuzații ale unei singure persoane. Trebuie strânse probe, care coroborate trebuie să confirme în totalitate sau în parte versiunea sau acuzațiile respective. Și acest lucru nu se poate întâmpla dacă toți ceilalți stau pasivi și nu-i interesează.

Conviețuirea într-o societate implică și unele datorii morale, dacă se dorește ca aceea comunitate să trăiască într-un mediu sănătos.

În concluzie, acest individualism ce se promovează de ani buni în țara asta, în detrimentul spiritului civic, are ca consecință astfel de probleme, cum este și această speță. Poliția este legată de mâini, dacă membrii comunității nu o susțin. Pentru că în acest domeniu NU CONTEAZĂ CEEA CE ȘTII, CI DOAR CEEA CE POȚI DOVEDI!

Link to comment

Hello, ce oameni simpatici aici.

Ma bucur sa va cunosc si multumim de sfaturi.

Pai prietena nu se baga unde nu ii fierbea oala daca individul nu ii ataca locuinta. Pe proprietatea sa ea nu poate deschide gura sa spuna nimic pentru ca il deranjeaza pe individ. Mama lui scuipa seminte peste tot pe unde trece, si pe holuri si in lift... cam va dati seama de specimene?

A facut Nspe plingeri la politie si nici cind a avut certficat IML, ala nu a patit nimica.

Asa e cu probele. Ea trebuie sa constituie probe in caz ca e singura pe planeta. Si inregistrarile cu telefonul vor fi o solutie. De asemenea se gindeste sa-si puna o camera video la intrarea in apartament dar se teme sa nu i-o distruga sobolanul.

Link to comment
 • Moderator

Dacă ar fi singură pe planetă, nu ar mai supăra-o nimeni și nu ar mai avea nevoie ca altcineva să-i comfirme povestea.

De asemenea simpla existență a unui certificat medico-legal nu este suficientă pentru ca cineva să fie trimis în judecată.

Dacă toate plângerile depuse nu au putut fi documentate și dovedite, datorită dezinteresului vecinilor sau al celorlalți, nu trebuie să te mire nimic. După cum îți spuneam și mai sus, polițistul nu poate face nimic dacă nu există cooperare și susținere din partea comunității.

Și următoarele plângeri vor avea aceeași soartă. Repet, o simplă plângere nu este suficientă, mai ales în astfel de spețe.

 • Upvote 1
Link to comment

De asemenea simpla existență a unui certificat medico-legal nu este suficientă pentru ca cineva să fie trimis în judecată.

In caz de lovire, de ce mai este nevoie? Credeam ca certificatul ML este suficient + aratatul agresorului cu degetul. Va rog, vreau sa stiu!

Link to comment
 • Moderator

Certificatul medico-legal doar atestă existența unei leziuni. Atât, nimic mai mult.

La fel de bine eu îmi pot provoca singur o leziune, iar dacă mă duc la IML voi obține un certificat medico-legal. Asta nu înseamnă că dacă mă duc și te reclam pe tine, așa la mișto, spunând că m-ai lovit, toată treaba e rezolvată și tu vei ajunge la pușcărie, pentru că eu am un certificat medico-legal și te-am arătat cu degetul pe tine. Înțelegi cum stă treaba?

Nu e deloc așa cum crezi tu. Certificatul medico-legal este doar o probă, ce trebuie coroborată cu altele.

Link to comment

Insanity66, trebuie sa intelegi si tu ca invinovatirea unei persoane si trimiterea in judecata nu este asa simpla. Ti-a explicat si Catalin cum sta treaba. Intotdeauna, intre fapta unei persoane (presupusul agresor) si rezultatul produs(vatamarea corporala a integritatii unei persoane, sustinuta si printr-un certificat medico-legal) trebuie sa existe legatura de cauzalitate, adica organul de urmarire penala trebuia sa dovedeasca prin obtinerea unor probe certe si utile ca persoana indicata este vinovata de producerea leziunilor. In practica judiciara se spune ca mai bine scapa 3 (sau mai multi!) oameni vinovati de o pedeapsa decat sa fie pedepsita o persoana nevinovata.

Link to comment
 • Moderator

Eu am încercat să-i explic așa mai „popular” că arătarea cu degetul nu este suficientă, chiar dacă multă lume așa crede.

Deși din afară pare destul de ușoară această muncă de poliție, în realitate lucrurile nu stau atât de simplu.

Link to comment

Daca ramanem uniti toti politistii de pe forum, o sa convingem foarte multe persoane si contribuim la prevenirea altor fapte, nu cum spunea cineva sa nu mai dam sfaturi oricui ca nu ar fi treaba noastra. Cuvantul cheie este - perseverenta.

 • Upvote 2
Link to comment

In practica judiciara se spune ca mai bine scapa 3 (sau mai multi!) oameni vinovati de o pedeapsa decat sa fie pedepsita o persoana nevinovata.

este o parafrazare a unui citat din William Blackstone care a spus ca "Mai bine scapa zece vinovati decat sa sufere un nevinovat" sau dupa Voltaire care a spus ca "E mai bine să riscăm să salvăm un vinovat, decât să condamnăm un nevinovat".

la care te-ai referit ? :)

Link to comment
 • 2 weeks later...

aceeasi problema cu vecina singuratica ce vrea sa civilizeze de una singura scara blocului si duce grija vecinilor, iar pana la urma intra in clinciuri cu un vecin ce sta sa o asculte, care automat devine interlop pt ca vorbeste vulgar si mananca ma-sa seminte

si acum revenind, daca doamna are indicii temeinice de savarsirea unei infractiuni e de datoria ei sa instiinteze politia, nu sa-l traga ea de urechi pe individ

Link to comment

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
 • Recently Browsing   0 members

  • No registered users viewing this page.
×
×
 • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue. By using this site, you agree to our Terms of Use and Privacy Policy.