makingston Posted September 21, 2012 Share Posted September 21, 2012 Am descoperit foarte recent forumul si a picat la fix deoarece am ramas putin bulversat de ce mi s-a intamplat....si anume: In preajma acestui an, dupa ce am obtinut diploma de bacalaureat, m-am hotarat sa ma inscriu la politie, la subofiteri...toate bune... m-am inscris, am inceput sa iau ore, sa imi completez dosarul, sa fac analizele medicale...aveam 2 luni la dispozitie de cand mi-am completat acele fise de inscriere. Asa, pe rand am rezolvat tot, pregatire fizica, completarea dosarului cu toate cele necesare, si m-am dus si am depus dosarul. Dupa cateva zile, defapt chiar cu 3 zile inainte de examinarea psihologica am fost contactat atat telefonic si pe urma in scris, ca dosarul meu a fost respins ... am ramas blocat! Mi s-a confirmat faptul ca comportamentul meu nu este unul adecvat pentru a deveni politist si aceasta decizie a fost luata dupa ce au ridicat ei cazierul din cadrul politie cf16 parca, nu stiu exact dar cine citeste ce scriu aici si se afla in tema, o sa isi dea seama despre ce vorbesc; asa, au gasit in acel cazier o amenda administrativa de cand eram in pragul minoritatii(nu ma plang, ce a fost a fost...am fost intr-o gasca si am aruncat si noi cu niste pietrii ) iar ei s-au legat de aceasta treaba si mi-au respins dosarul. Nu mi se pare normal ca sa mi se ingradeasca dreptul de a participa la examene pentru o fapta savarsita in pragul minoritatii avand discernamant diminuat. Specific ca de la acea amenda, nu am mai primit nici o amenda de parcare sa sa ii zic asa... si chiar daca au trecut in jur de 5-6 ani eu sunt caracterizat ca fiind un copil problema? ( pai cum...ca nu prea inteleg). Apelez la un cunoscator ca sa ma lamureasca si pe mine pentru ca am impresia ca am fost nedreptatit fiind respins pentru o amenda administrativa...nefiind cercetat penal si fiind anuntat dupa ce s-au scurs aproape 2 luni in care eu am cheltuit bani pe analize medicale si pe deplasari...fiind respins pe baza unui cazier care trebuia verificat la un interval de cateva zile nu sa ma lase atat timp si pentru ce fapta... am fost luat si eu in gasca pentru spargerea unor geamuri inutile...nu ii furt sau crima sau mai stiu eu ce... Nu stiu ce sa spun ... astept un raspuns din partea cuiva si cred ca am uitat sa specific ca in cazierul ridicat de catre mine de la politie mi se precizeaza ca " nu sunt inscris in cazierul judiciar" deci cazierul este 0.... Link to comment Share on other sites More sharing options...
dennis Posted September 21, 2012 Share Posted September 21, 2012 (edited) Stimate domn, Imi pare rau sa va informez ca in situatia in care va aflati dvs. NU exista rezolvare, din pacate! Iar cand spun asta, fac referire la inca doua cazuri pe care le-am intalnit si la fel ca dvs. au fost respinsi! Este o procedura tipic romaneasca, iar dvs. aveti de suferit de pe urma ei! Din pacate, nu exista nicio procedura legala in care sa poti "sterge" o amenda administrativa! Dvs. spuneti un lucru adevarat ca nu exista mentiuni in cazier, in ceea ce priveste latura penala, tocmai de aceea apare mentiunea: "NU este inscris in cazierul judiciar", INSA apare in evidentele interne ale politiei! De aici, problema dvs.! P.S. Din punct de vedere legal: Nu aveti ce face! Este politica M.A.I.-ului ca o persoana cu amenda administrativa sa fie respinsa din start! Din punct de vedere subiectiv: Sunt in asentimentul dvs. si consider ca o amenda administrativa nu ar trebui sa ingradeasca un vis pe care dvs. il aveti, dar asta-i politica institutiei! Va salut cu respect! Edited September 21, 2012 by dennis Link to comment Share on other sites More sharing options...
makingston Posted September 21, 2012 Author Share Posted September 21, 2012 Va multumesc pentru raspuns si aveti perfecta dreptate precizand ca este o procedura tipic romaneasca. O amenda administrativa si mi se pare incorect ca sa fiu respins pentru o prostie savarsita in timpul minoritatii...daca un copil la 9 ani sparge un geam la o masina cu o piatra ca sa spun asa, este considerat toata viata un delicvent?... o prostie. Ce mi se pare straniu este ca daca se ia dupa acest standard, ar fi nevoiti sa elibereze din functie toti "politistii" care au si eu o amenda amdinistrativa... Inainte am vorbit cu un domn care este procuror si mi-a dezvaluit ca asa ceva nu se poate... si el are amenzi administrative. Nu stiu ce sa fac, oricum m-am indreptat spre facultatea de drept dar nu stiu daca ma hotarasc sa apelez la un avocat si sa dau in judecata institutia care mi-a ingradit dreptul de a ajunge de partea legii pentru un lucru minor. Am citit si eu despre cazuri care au avut castig in instanta dar ramane de vazut... Inca odata, multumesc pentru raspuns si toate cele bune! 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Stalin Posted September 21, 2012 Share Posted September 21, 2012 Pai si un advertisment scris? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Moderator Catalin Posted September 21, 2012 Moderator Share Posted September 21, 2012 dennis nu te mai grăbi să pui verdicte, mai ales în domenii pe care nu le stăpânești destul de bine. Amenda administrativă se aplică de către procuror sau judecător și are la bază o cercetare pe latură penală. În afară de asta, printre condiţiile legale şi criteriile specifice pentru recrutarea candidaţilor la școlile de poliție există și una care sună așa: îndeplinesc criteriile specifice pentru ocuparea prin concurs a funcţiei publice cu statut special. iar această condiție presupune și verificarea în evidențele operative unde apar toate mențiunile (pedepse amnistiate, reabilitate, amenzi administrative, etc) Este un mod de selecție normal, întrucât nu mergi să te încadrezi la ApaNova, ci dorești să intri în corpul funcționarilor publici cu statut special, unde există alte responsabilități, obligații, restricții, etc. Este ceva normal și nu e deloc tipic românesc. Dacă un tânăr a fost educat în așa fel încât are ca preocupări faptele penale sau antisociale, e greu de crezut că la maturitate se va schimba radical și va avea dezvoltat acel simt al dreptății ceva mai mult decât ceilalți oameni, atât de necesar în această meserie. Tocmai pentru că educația primită s-a bazat pe alte principii. 2 2 Link to comment Share on other sites More sharing options...
drAGO5 Posted September 21, 2012 Share Posted September 21, 2012 makingston,ai mai jos doua conditii obligatorii ce trebuie indeplinite, pentru a-ti fi acceptat dosarul : a. să aibă un comportament corespunzător cerinţelor de conduită admise şi practicate în societate; b. să nu aibă antecedente penale sau să nu fie în curs de urmărire penală ori de judecată pentru săvârşirea de infracţiuni, cu excepţia situaţiei în care a intervenit reabilitarea; Tu ai indeplinit conditia prevazuta la litera b, pentru ca asa cum ai spus tu ,nu esti inscris in cazierul judiciar, intrucat amenda administrativa nu se trece in acel cazier. Insa fapta pentru care tu ai fost cercetat, dupa implinirea varstei de 14 ani si nu sub aceasta varsta, pentru ca nu puteai primi o amenda cu caracter administrativ neavand varsta necesara raspunderii penale, a fost o infractiune de distrugere, comisa cu intentie. De acea sanctiune se tine cont in analizarea conditiei de la litera a), referitor la comportament . Mai mult de atat, dosarul putea sa-ti fie respins si daca nu primeai acea sanctiune cu caracter administrativ, dar aveai un comportament necorespunzator in societate,adica in relatiile cu alte persoane, la scoala, implicat frecvent in conflicte, daca ai fost sanctionat contraventional si altele, ce se stabilesc din evidentele proprii ale politiei si din discutiile cu alte persoane care te cunosc. Au fost situatii mult mai drastice, ale unor persoane care au fost respinse dupa sustinerea examenului si declarat si admis. O alta cauza este de exemplu o exmatriculare din scoala sau nota scazuta la purtare pentru anumite motive. Exemplele pot continua si tu cunosteai conditiile cand te-ai hotarat sa incerci sa dai examen la o scoala de politie. Faza cu procurorul este o legenda a ta, sau a primit o astfel de amenda cand era deja procuror, probabil pentru o fapta comisa din culpa. Nu ai nicio sansa in justitie daca ai avut si alte probleme de comportament pe care le ascunzi. 1 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
makingston Posted September 21, 2012 Author Share Posted September 21, 2012 Domnule Dragos, apreciez raspunsul dar nu va dau dreptate...chiar daca experienta dumneavoastra ma depaseste in toate priviintele dar desii incerc sa deslusesc intr-o modalitate logica aceasta problema si chiar daca legile nu imbina logica. Fapta savarsita s-a petrecut in jurul varstei de 14 ani fiind atras intr-un grup si cat am declarat eu impreuna cu altcineva ca nu am comis fapta, toata actiunea s-a luat asupra grupului si astfel s-a facut o intelegere si am avut de platit fiecare cate o suma de bani (fiind amenda administativa) ... bun, treaba asta s-a petrecut acum 6 ani iar de atunci precizez ca nu am avut nota scazuta la purtare, media notelor mele a fost una buna fiind premiat atat cu mentiune cat si cu premii, autocaracterizarea scrisa si apoi semnata de catre directorul acelei unitati de invatamant atesta faptul ca am fost un copil exemplu dintr-o clasa de 25 de elevi atat in comportament cat si in faptul ca am fost singurul care a pomovat bacalaureatul. Sunt o persoana comunicativa si cu o expresie a fetei pe care nu se citeste pic de nelegiuire si fara exagerez spun ca in viata mea nu am acceptat un rest gresit din partea unei vanzatoare si eu sunt desemnat ca fiind o persoana cu un comportament necorespunzator. Tind sa mentionez ca tatal meu este fost pilitist si prin zona mea este ceva normal ca copii de politisti sa fie respinsi sau sa pice la ex psihologic si asta ma duce cu gandul in alte parti. Bun, sa spunem ca din buna stiinta eu m-am dus si m-am inscris la politie (desii am uitat de ce s-a intamplat ) iar supararea mea cea mai mare este ca am fost intrebat daca am fost arestat sau sunt in curs de urmarire penala si am spus tare NU apoi 1 luna jumate am fost lasat "de apa sambetei" ca sa iau ore, sa trag din greu ca sa fiu in primii 43 de acolo si chiar am inceput sa cred ca pot sa fac lucrul asta chiar daca sansele erau foarte mici... de ce sunt eu ofensat! >>> Aceste informatii referitoare la cazierele candidatilor ar trebui sa fie primele activitati pe care le face acel ofiter care a primit fisele mele de inscriere, astfel eu ma impacam cu ideea si ma axam spre altceva...dar asa ei mi-au taiat presul de sub picioare lasandu-ma atata timp cu sperata asta! Daca o va ganditi la mine ca la un om normal care a avut o speranta, o sa imi dati dreptate si tot asa am citit despre cineva care a Furat in minoritate si a ajuns la politie dar a avut probleme cu inmatricularea, a inaintat cazul in instanta si a avut castig de cauza si cred cu tarie ca e o nedreptate ca cineva sa imi ingradeasca un drept pe care il am astfel incat ce s-a petrecut in trecut avand si discernamat diminuat nu poate sa ma afecteze toata viata si vorba aia a fost o amenda bat-o vina nu un furt si oricum a trecut suficient timp... si pot sa precizez articole care imi dau dreptate si ma lasa sa aleg fiind un drept al unui cetatean liber. Oricum consider ca imi este incalcat dreptul meu ca om si mi s-a ingradit libertatea. Va cer scuze pentru ca v-am incurcat cu problema mea si va multumesc celor care au avut bunavointa sa imi explice atat din plan legal cat si personal! 1 3 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Moderator Marius Posted September 21, 2012 Moderator Share Posted September 21, 2012 Dragă makingston, Care drept ți-a fost încălcat și cu ce ți-a fost îngrădită libertatea? Te rog fii mai explicit. În viață trebuie să suporți consecințele faptelor tale. Coautorul, instigatorul și complicele la o faptă prevazută de legea penală, săvârșită cu intenție, se sanctionează cu pedeapsa prevazută de lege pentru autor. La stabilirea pedepsei se ține seama de contributia fiecaruia la săvârșirea infractiunii. Întelegi? 1 2 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Member Alex87 Posted September 22, 2012 Member Share Posted September 22, 2012 makingston, cu siguranță nu ai fost respins doar pe baza acelei amenzi administrative. Link to comment Share on other sites More sharing options...
DjGalaxy Posted September 22, 2012 Share Posted September 22, 2012 Toate in viata se intampla cu un scop...Sa o iei ca si pe un semn. Tot raul spre bine. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Member BGeorge Posted September 22, 2012 Member Share Posted September 22, 2012 Daca ai o intalnire importanta si te intorci inapoi din drum, te impiedici si iti rupi o mana inseamna ca nu trebuie sa mai mergi la acea intalnire? :ner: :ner: :ner: Parerea mea e ca fiecare poate sa-si usureze s-au sa-si ingreuneze viata. Nu exista nici un semn, fiecare e liber sa decida in ce anturaj intra si ce va face in viitor. Aceste lucruri depind exclusiv de fiecare persoana in parte. Link to comment Share on other sites More sharing options...
dsxstyle Posted September 22, 2012 Share Posted September 22, 2012 Fapta savarsita de tine este o infractiune. Ai primit amenda administrativa in urma unei cercetari penale si ai primit-o pentru ca raspundeai penal la varsta respectiva. Nu cred ca este vina ministerului ca tu aveai aceasta raspundere si ai savarsit respectiva fapta. Daca in autobiografia pe care a trebuit sa o redactezi la intocmirea dosarului de recrutare ai declarat ca nu ai fost cercetat penal, ai mai savarsit o infractiune. Daca nu am dreptate va rog sa ma corectatii Link to comment Share on other sites More sharing options...
AlCapone Posted October 14, 2012 Share Posted October 14, 2012 (edited) Buna Ziua, Pentru a nu mai deschide un alt topic o sa postez intrebarea mea aici.(are intr-un fel legatura cu subiectul dezbatut) As vrea sa urmez o cariera in politie, si implicit sa intru la ADP. Acum 2 saptamani am fost cu niste colegi la un concert, zona era imprejmuita cu un gard pentru ca era necesar un bilet sau invitatie pentru a intra. Nu intru prea mult in detalii, am cumparat cateva doze de bere de la un supermarket si un coleg le-a dat peste gard unui alt coleg de-al meu(pretul era dublu in spatiu in care se desfasura concertul) Ne-au vazut jandarmii si ne-au chemat pe toti la duba iar noi i-am ascultat si am mers si ne-am dat datele.Unul dintre noi era major(unul dintre jandarmi a spus, cred ca in gluma"deci el a cumparat berile,nu?") Nu ne-a dat vre-o amenda sau ceva de genul asta, doar ne-a cerut buletinul sau ne-a intrebat care este data de nastere si numele(pe cei care nu aveam buletinul) Pana a verificat datele am mai glumit cu jandarmii si dupa accea ne-au spus sa mergem sa le bem in alt loc, si ca la a doua abatere primim amenda. Poate acest lucru sa ma afecteze in vre-un fel? Multumesc anticipat! Edited October 14, 2012 by AlCapone 1 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Member Alex87 Posted October 14, 2012 Member Share Posted October 14, 2012 Nu. P.s. Cam slabut cu gramatica. 2 2 Link to comment Share on other sites More sharing options...
yi12345 Posted October 14, 2012 Share Posted October 14, 2012 (edited) AlCapone,tu "te vezi" ce scrii? A doua intrebare: Gandesti,fratica? Ce-ar fi daca formulez si eu: Aseara am mers pana la magazin,iar,din greseala, am trecut pana la un politist si l-am salutat (nu m-a amendat,nu m-a legitimat,dar mi-a raspuns la salut). Acest lucru ma poate afecta cu ceva? Edited October 14, 2012 by yi12345 4 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Moderator Marius Posted October 14, 2012 Moderator Share Posted October 14, 2012 yi12345 câți ani ai? Nu crezi că ar fi mai bine să lași sfaturile și bășcălia în seama altora? 3 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
AlCapone Posted October 14, 2012 Share Posted October 14, 2012 (edited) ...nu m-a legitimat... doar ne-a cerut buletinul sau ne-a intrebat care este data de nastere si numele(pe cei care nu aveam buletinul) Scuzati-ma daca am deranjat in vre-un fel. Multumesc Alex87 pentru raspuns ! PS: Consider ca prin post-ul de mai sus, Domnul yi12345 nu da dovada de inteligenta...ba din potriva. Edited October 14, 2012 by AlCapone Link to comment Share on other sites More sharing options...
yi12345 Posted October 14, 2012 Share Posted October 14, 2012 (edited) Asa-i AlCapone,scuza-ma,dar am avut o doza de aroganta si am vrut sa-ti transmit o idee benefica prin replica mea,dar vad ca te-am atacat indirect. Am incercat sa modific msj-ul,dar n-am putut. Imi cer scuze inca o data! Edited October 14, 2012 by yi12345 2 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Member Roby Posted October 14, 2012 Member Share Posted October 14, 2012 Al Capone...Nu vreau sa-ti par rautacios, dar ai niste mici greseli gramaticale, care nu te-ar fi recomandat admiterii in cadrul Academiei de Politie. Sper sa intelegi ce trebuie si sa nu mi-o iei "in nume de rau" Salutare ! Link to comment Share on other sites More sharing options...
yi12345 Posted October 14, 2012 Share Posted October 14, 2012 (edited) retras Edited October 14, 2012 by yi12345 Link to comment Share on other sites More sharing options...
AlCapone Posted October 15, 2012 Share Posted October 15, 2012 (edited) Rober7, inteleg foarte bine ce spui. Chiar daca aceasta nu este o scuza, intrebarea(primul post) a fost postata in graba. Sper sa demonstrez ca sunt capabil sa omit aceste greseli gramaticale in posturile urmatoare. PS: Mai am timp 2 ani pentru a ma perfectiona, si o sa fac tot posibilul in acest sens. O zi buna! Later Edit: @yi12345 Apreciez faptul ca ti-ai cerut scuze Edited October 15, 2012 by AlCapone Link to comment Share on other sites More sharing options...
wmanole Posted July 3, 2013 Share Posted July 3, 2013 Buna seara, Am si eu o intrebare la subiect. In cazul in care am avut o condamnare cu suspendare si am fost reabilitat, pot participa la concursul de admitere? Pe site, la conditii legale apare: să nu aibă antecedente penale sau să nu fie în curs de urmărire penală ori de judecată pentru săvârşirea de infracţiuni, cu excepţia situaţiei în care a intervenit reabilitarea; As dori sa stiu, ma incadrez la aceasta conditie? Eu dupa logica mea as spune ca da, va rog sa ma corectati. O seara placuta! Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts