Jump to content
POLITISTI.ro

Proces verbal privind expertiza tehnica


Fairytale

Recommended Posts

Un accident rutier deosebit de grav, o victima supravietuitoare, pasagera in auto implicat in accident, tanara, mutilata pe viata, in urma traumatismelor deosebit de grave. La trei luni dupa accident politistul de caz intocmeste un proces verbal de expertiza tehnica auto, povestind acolo, cum a fost la expertul X, i-a aratat acestuia materialul de urmarire penala, iar X i-a zis ca s-au incalcat prevederile art ... privind circulatia pe drumurile publice. Atata. La dosar nu exista o experiza auto, nu exista semnatura expertului, nu exista nici macar un inscris, o parafa al acelui expert, doar procesul verbal cu povestioara politistului .

La dosar mai exista : proces verbal de verificare tehnica a masinii, verificare care s-a facut pe fotografiile facute de criminalisti, la 5 zile dupa accident, pentru ca masina fusese luata, chiar de proprietar la doua ore dupa accident, si dusa, asa cum reiese, din declaratia proprietarului, la fiare vechi .In acest proces verbal nu este specificata nici ora verificarii, nici locul.

Ce valoare au aceste procese verbale?

Edited by angelfire
Link to comment

procesele verbale intocmite de functionarii publici in exercitarea atributiilor de servici sunt considerate acte autentice si fac dovada celor mentionata pina la dovada inscrierii in fals. asta nu inseamna ca nu le poti contesta insa va trebui sa faci dovada celor sustinute de tine. daca vrei expertiza tehnica de specialitate o poti solicita chiar tu in faza de urmarire penala.

Link to comment

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
  • Recently Browsing   0 members

    • No registered users viewing this page.
×
×
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue. By using this site, you agree to our Terms of Use and Privacy Policy.