Jump to content
POLITISTI.ro

Porche Cayenne pe contrasens

Postare recomandată

Publicat (modificat)

Atunci e bine.Multumesc pentru incurajare si informatii.

Modificat de acol
  • Membru
Publicat

Cat despre lupta,asa este,n-ar trebui sa ma las dar sunt constienta ca n-ar fi usor pentru ca este vorba de interlopi cunoscuti in oras si nu stiu daca martorul din orasul respectiv ar avea curajul sa vina la proces iar cei de la antena 1 nu stiu daca au timp si dispozitie ca sa-si piarda timpul prin tribunale.

Exact ca in povestile ”senzaționale si in direct” de la televizor ... unde este vorba intotdeauna despre interlopi sau altii de acest gen.

Cum ai stabilit ca este vorba despre un interlop? Care sunt condiitiile pe care trebuie sa le indeplineasca o persoana pentru a stabili ca este interlop?

Aici singura ai descoperit unul dintre motivele pentru care astfel de indivizi nu sunt la racoare si se plimba pe stazi. Datorita lasitatii romanilor.

Sunteti deranjati ca infractorii se plimba pe stada si doriti ca politistii sa-i bage la beci. Dar inainte sa va revoltati, nu uitati ca politistii nu pot face asta fara ajutorul vostru. Nimeni nu poate fi condamnat si trimis la inchisoare dar in baza cuvantului politistului, trebuie sa existe si alte dovezi, dar din moment ce romanul este las si nu doreste sa se implice ... politistul este legat de maini. Pentru ca asta e legea si asa sunt regulile.

Asa ca nu trebuie sa te mai miri de ce individul ala nu este la puscarie, pentru ca toate victimele sale au procedat exact ca tine. Doar se multumesc sa se autovictimizeze si asteapta ca politistii sa faca si sa dreaga, fara ca ei sa se implice catusi de putin. Numai ca nu e posibil si avem de-a face cu un cerc vicios.

Ar fi bine daca s-ar putea demonstra ca n-a fost el la volan,dat fiind strarea lui precara de sanatate.

Aha si unde mai este consecventa dvs? Mai sus ne povesteati de grija pentru alti participanti la trafic ce ar putea deveni victime ale acestui individ, deci nici vorba de interesele dvs. personale, iar acum ne spuneti ca ar fi grozav daca s-ar dovedi ca nu era bolnavul ala la volan, eventual unul sanatos tun si extrem de bogat, astfel incat sa puteti beneficia de ceva despagubiri consistente. Iar daca ar fi posibil ca dvs. sa nu fiti implicata cu nimic, sa nu faceti nimic altceva decat sa comunicati contul unde sa va fie virati banii.

:emo-yessir:

Publicat (modificat)

1)Va rog sa nu ma judecati gresit.

2)Consecventa mea sta in faptul ca doresc ca sa fie condamnata exact persoana care a condus Caeyenne-ul,indiferent cine a fost,deoarece conducatorul acestei masini (oricine ar fi el) este un real pericol pentru toti participantii la trafic. Nu rezolvam nimic daca-l condamnam pe el in timp ce persoana care s-a aflat cu adevarat la volan continua sa faca victime in trafic.

3) In legatura cu calitatea de interlop, eu am citat doar persoana care mi-a dat informatii despre ei si daca au folosit ei termenul gresit,il folosesc si eu gresit.la randul meu.Si politistul care m-a condus la declaratii mi-a spus ca asemenea masini sunt conduse de ei.Eu am vazut doar ca sunt de etnie roma (fapt ce nu dovedeste ca sunt interlopi,bineinteles) si sper ca informatiile despre ei sa fie gresite pentru ca martorilor sa nu le fie frica sa vina la proces.

4)Din pacate eu sunt implicata direct pentru ca masina mea ( pe care o folosesc in interes de servici) este total distrusa si am rani peste tot.Ma deranjeaza in special cele de pe fata pentru ca sunt o femeie ce tine la aspectul ei si prin natura meseriei mele intru in contact cu multi oameni.Va asigur ca nu exista bani care sa compenseze ceea ce mi s-a facut si nici nu doresc sa ma supun operatiilor estetice pentru a-mi recapata pielea catifelata si neteda pe care am pierdut-o la accident.

5)Am destui bani si mandrie ca sa nu ma bazez pe banii infractorilor.

6)Eu nu ma autovictimizez,culeg doar informatii care sa ma jute in situatia mea.

7)Cum adica nu ma implic?Si atunci de ce stau aici sa culeg infrmatii pentru pedepsirea infractorilor in loc sa ma ocup de responsabilitatile pe care le am prin natura meseriei mele?

Modificat de acol
Publicat (modificat)

PS Si in loc sa ma acuzati de rea credinta si smecherie mai bine dati o mana de ajutor la pedepsirea infractorului.Eu ma implic atat cat pot si culeg informatii,dar spuneti-mi ,ce as putea face eu mai mult de atat ca sa va ajut?

Modificat de acol
Publicat

O persoana bolnava de cancer pulmonar, caci s-a specificat existenta buteliei cu oxigen in spate care era si folosita banuiesc eu, sa conduca un autovehicul marisor in linie dreapta in timp ce i se face rau, sa parcheze si apoi sa se intoarca pe jos sau cu un alt ajutor motorizat (taxi de exemplu) o distanta destul de mare, pentru a da explicatii organelor legii, este un subiect interesant pentru o cercetare caci anuleaza aproape reactiile fiziologice si comportamentale firesti cazuisticii. Ma intreb cati au vazut cum reactioneaza si cum se comporta un bolnav de cancer atunci cand i se face rau, si depinde si ce fel de "rau" a avut. Dar cum reactioneaza un om sanatos atunci cand i se face rau si conduce un autovehicul? Interesant subiect.

Daca o persoana nu isi observa ranile proaspete de pe fata, este posibil ca si persoanele de langa ea sa nu o faca?

Sunt prea obosit pentru a raspunde la atatea dileme.

Publicat

Da,foarte interesante intrebari.De asemenea,un om atat de bolnav ar depasi in curba in momentul in care l-am vazut?Probabil ca D-nii Politisti care se ocupa de caz vor reusi sa raspunda la intrebari.Intre timp mi-am dat seama ca am uitat sa specific ca in momentul in care l-am vazut omul depasea in curba si am uitat sa includ masina pe care o depasea in schita accidentului,probabil pentru ca era imediat dupa accident si inca eram in stare de soc.

Cat despre ranile de pe fata,D-l Politist nu mi-a spus nimic iar prietenul meu mi-a spus ca am niste zgarieturi de pe fata dar neavand oglinda si nesimtind nimic nu mi-am dat seama cat e de grav.De abia mai tarziu am simtit ca ma jeneaza si mi s-a atras atentia de catre prieteni ca arat ingrozitor m-am uitat in oglinda am vazut in ce hal arata,descoperind si celelalte rani.

Publicat

Orice autovehicul este echipat din fabricatie cu oglinda retrovizoare, doua oglinzi laterale si una la parasolarul din dreapta fata. Zilele trecute, in parcarea unui spital, am vazut o fetita de vreo 7 anisori cum se uita la fata si parul ei in oglinda laterala a masinii familiei sale, caci "Pai mami, vreau sa arat bine la intalnirea cu doamna doctor".

Publicat (modificat)

Ei bine,eu nu sunt genul care sa se uite in oglinda din parasolar pentru a-si aranja machiajul in masina si nici nu aveam vreun motiv special sa ma uit in oglinzile retrovizoare sau laterale,nefiind conducatorul auto.De asemenea, trebuie sa recunosc ca in materie de cochetarie multe fetite de 7 ani m-au depasit demult.

Modificat de acol
Publicat

.De abia mai tarziu am simtit ca ma jeneaza si mi s-a atras atentia de catre prieteni ca arat ingrozitor m-am uitat in oglinda am vazut in ce hal arata,descoperind si celelalte rani.

Orice autovehicul este echipat din fabricatie cu oglinda retrovizoare, doua oglinzi laterale si una la parasolarul din dreapta fata. ..

Sunt curios cat iti mai ramane din cochetarie dupa ce ai ai ratat in extremis un mastodont in fata ta,ai luat un stalp intre faruri, ti-a sarit o perna in fata si aproape ca te-a sugrumat centura. :)

Publicat (modificat)

arcan, hai sa nu dam cu noroi in colegul nostru. Nu de alta, dar v-am mai zis eu odata pe acest forum, nu e bine sa iti dai cu parerea cand cunosti doar varianta uneia dintre parti, cum e si in cazul de fata. De multe ori, chiar fara sa vrea, victima unei infractiuni sau contraventii "coafeaza" intamplarile in favoarea sa, e o chestiune psihologica care tine de instinctul de conservare. Politistul e pus in strada sa aiba sange rece si sa judece situatiile profesional, echidistant, nu sa dea dreptate unuia sau altuia sau sa ofere consolare. Pentru asta exista psihologi, duhovnici si asa mai departe. Cu tot respectul cuvenit, domnisoara acol, eu zic sa va interesati la politie despre stadiul dosarului penal care sigur a fost intocmit cu privire la aceasta situatie, este posibil ca dumneavoastra sa aveti calitatea de parte vatamata iar individul sa fie cercetat pentru vatamare corporala din culpa si sa fie gasit vinovat in cazul in care se dovedeste ca exista legatura de cauzalitate intre accident si manevra efectuata de el.

Sunt de acord cu domnisoara/doamna.Politistul trebuia sa fie mai conciliant cu soferita.Mai ales ca era ranita,era speriata,era traumatizata.Sau cel putin sa aiba aceeasi atitudine fata de ambii conducatori auto.

Cu totii stim cum sunt condusi asemenea bolizi de catre indivizi care se cred zei la volanul lor...

Daca cuvintele ,,mai conciliant,, si ,,aceeasi atitudine fata de ambii...,, ti se par ca sunt noroi aruncat in coleg, probabil ca ori eu nu ma exprim bine, ori te-ai grabit si nu ai inteles sensul frazelor.

Oricum ar fi ,eu imi cer scuze, dar totusi raman la parerea mea.

Modificat de arcan
  • Moderator
Publicat

Ce te face să crezi că polițistul ăla nu a avut o atitudine imparțială acolo?

Ai luat de bună varianta „coafată” numai a uneia dintre părți, care deși nu a avut niște motive serioase de care să se lege, a invocat unele puerile, cum că polițistul a discutat mai mult cu prietenul ei decât cu ea sau că a fost dur pentru că i-a cerut să înceteze cu acele întreruperi specifice celor ce le place să se autovictimizeze ori că îl cunoștea mai bine pe infractorul ăla decât pe ea ...

Să fim serioși ... nici nu vreau să mă gândesc la ce poveste lacrimogenă ne relata dacă întradevăr polițistul ăla îi dădea vreun motiv serios.

Nu mai lua așa de bun toate înfloriturile din versiunea uneia dintre părți, pentru că știm foarte bine toți, vedem în fiecare zi, că a devenit un sport național căutarea de nod în papură polițiștilor. Măcar noi să le acordăm prezumția de bună credință colegilor noștri în modul cum își fac meseria.

Publicat (modificat)

Dupa cum am mai spus,adevarata problema nu a fost d-l politist ci cel care m-a scos de pe sosea si consideratiile pe care l-am facut au fost facute pe baza emotiilor de moment,fiind la foarte putin timp dupa accident,cand eram inca tulburata de ceea ce mi s-a intamplat,prin urmare e posibil sa fi avut o doza mare de subiectivism.Imi pare rau ca discutia s-a deplasat inspre altceva decat as fi dorit pentru ca eu n-am venit pe acest site ca sa ma victimizez ,sa storc lacrimi sau sa acuz ci sa caut informatii si sfaturi pentru rezolvarea problemei mele.

Va multumesc pentru raspunsuri.

PS turbojack nu este clona mea ci prietenul meu care se conecteaza la internet de la aceeasi locatie cu mine,cu un al doilea laptop, in sistem wireless,cu acelasi ip.Sper sa se rezolve si aceasta problema.

Modificat de acol
Publicat (modificat)

Oarecum off-topic: am urmarit acest caz de la inceput, cum fac cu toate topicurile legate de spete rutiere; in calitate de conducator auto, consider ca trebuie sa fiu cat mai bine informat, inclusiv in cazurile de "doamne fereste". Vin cu cateva remarci personale, nu neaparat asupra cazului, cat asupra topicului:

@initiator

- era mai bine ca prietenul tau sa se prezinte si sa spuna in ce calitate posteaza, ca sa nu fie considerat clona sau gigi-contra

- ai batut apa in piua de prea multe ori despre politistul care nu a fost suficient de amabil cu tine, si a fost prea amabil cu soferul Porscheului. Pune-te putin in locul politistului, care trebuie sa analizeze situatia dupa probe, nu dupa vorbe: o domnisoara planteaza masina in stalp, si afirma ca n-a avut incotro, pt ca o alta masina venea pe contrasens, si a avut de ales intre stalp si impact frontal. Poate fi adevarat, poate fi fals, poate fi partial adevarat; omul ala nu are de unde sa stie, pentru ca nu a fost acolo. Pe urma apare un om prapadit, respirand din butelie, care recunoaste ca ar fi autorul moral al accidentului. N-O SA VEZI ASA CEVA NICI IN 1% DIN CAZURI in tara asta, ca autorul moral sa recunoasca de bunavoie, in conditiile in care masina lui nu are urme. Te-ai gandit ca poate ca amabilitatea polititului a fost generata de compasiune? Omul ala, din cate am citit, era bolnav de cancer in stare terminala. Oricum ai lua-o, ai fost lipstita de diplomatie; tu ai intrat pe un forum al poltistilor ca sa ceri ajutor intr-o situatie care te priveste direct si in care aportul Politiei este esential, putand rasturna deznodamnatul cazului in favoarea oricarei parti. Cand ai insistat mai mult pe atitudinea pollitistului decat pe detaliile tehnice ale cazului, practic ai intrat la oameni in casa si ai jignit pe cineva din familie. Repet, priveste putin situatia si din punctul de vedere al altora, nu numai al tau.

- ai zis ca pe loc nu ti-ai dat seama de arsuri si lovituri. Aici te cred 100%. Era starea de soc, era efectul adrenalinei. Banuiesc ca s-a declansat airbagul, si ca arsurile provin de la gazele fierbinti degajate de detonarea capsei pirotehnice, plus frecarea de airbag, centura, volan etc. Sunt cazuri mult mai banale, de exemplu un deget prins in usa, stropi de ulei sariti din tigaie, cineva care te calca pe picior, in care pe loc nu doare si nu lasa urme, dar a doua zi se umfla si doare ca dracu.

@poltisti:

De multe ori sunteti prea suspiciosi in cazurile prezentate de pe forum, mai ales de catre membri noi; automat presupuneti un interes ascuns sau o denaturare a adevarului. Presupun ca asta este o deformatie profesionala, dat fiind genul de oameni cu care va confruntati zilnic in campul muncii. O serie de raspunsuri acide la o intrebare sau un topic deranjant duce de mult ori la un raspuns pe masura, la un razboi al orgoliilor, si se duce dracului inca un topic. Nu zic sa acceptati dovezi de nesimtire crasa, dar putin mai multa toleranta, o usoara tragere de maneca a initiatorului cum sa revina la partea "tehnica" a spetei, poate "dezamorasa" situatia, si astfel vom avea un topic util la sectiunea "Intreaba un politist" in loc de un topic inchis si un user banat.

Eu, de exemplu, sunt interesat de cazul acesta; de 10 ani fac naveta, intre 35 si 80 de km pe zi; va dati seama cati dobitoci am putut intalni in sutele de miii de km care s-au adunat. Pana acum am avut noroc, dar nu se stie niciodata. Pana acum, nu cunosc decat doua precendente in cazuri similare, in care a fost acuzat autorul moral al accidentului fara a fi atins masina: unul din linkul pus catre de d-ra acol anterior, si unul despre care am citit la vremea lui in presa locala, tot ce imi amintesc este ca s-a intamplat la iesirea din Craiova spre Melinesti; din pacate nu reusesc sa dau de el pe internet sa dau si link, poate cineva dintre politistii din Craiova care sunt pe forum si-l aminteste mai bine.

Modificat de geutz
  • Apreciez 2
Publicat

Sunt total de acord cu cele scrise mai sus.Propun ca un domn moderator sa faca curatenie pe topic si sa lase numai ceea ce este relevant si are directa legatura topicul.

Da,intr-adevar mi-au explodat airbag-urile si de asemenea,am avut mare noroc cu martorii care au vazut aceasta masina apropiindu-se de mine pe contrasens,altfel s-ar fi putut crede ca am inventat totul ca sa justific ca am pierdut controlul volanului.

Publicat (modificat)

Masina mea arata destul de rau dupa cele relatate mai sus dar vorba aceea : "fiarele se repara...".

post-6513-0-74882400-1348342588_thumb.jp

Modificat de acol
Publicat (modificat)

Intre timp am fost sa dau o completare la declaratie in care iau la cunostinta ca cetateanul a fost sanctionat pentru lipsa asigurarii si am fost informata ca nu poate sa mi se dea un proces verbal deoarece este vorba de o cercetare penala.D-l politist mi-a spus sa scriu ca ma constitui parte civila si sa-mi formulez pretentiile de despagubire (si pe care ,a spus sa nu ma bazez prea mult pentru ca,cunoscand elementul,nu-mi va da nimic motiv pentru care mi-am cumparat o noua masina din banii mei,fara a mai astepta bani de la individ).Domnul care data trecuta mi s-a parut dur de data asta mi s-a parut chiar amabil si simpatic si a fost chiar cel care mi-a luat acum declaratia (ce mult conteaza dispozitia de moment).La intrebarea mea daca-i sigur ca a fost chiar individul acela la volan ,tinand cont de tubul de respirat din nas,mi-a spus ca tubul ala si-l pune numai cand vine la declaratii la politie.Si mi-a mai spus ca sa nu-mi fac iluzii pentru cele 7-8 zile de certificat medico-legal pentru ca individul va putea spune ca nu mi le-am facut la accident (desi ulterior si agentul care mi-a luat declaratia mi-a spus ca s-a mirat ca am declarat ca n-am nimic vazandu-mi ranile de pe fata) si ca oricum nu intra la penal si n-are mare importanta.Mi-a mai spus ca urma sa fie chemat la declaratii martorul de la antena 1 care era in spatele meu.Se pare ca totul merge incet dar probabil ca asa-i procedura.Cam cat poate dura un caz ca acesta?

Modificat de acol
Publicat (modificat)

Multumesc de sfat.

M-am uitat pe site si acolo scrie ca pentru a cere o despagubie este nevoie de urmatoarele:

"Cerere de despăgubire

-persoane fizice - formular PDF

-persoane juridice - formular PDF

pe care îl veţi depune, însoţit de toate documentele pe care vă întemeiaţi cererea (se va depune cel puţin documentul sau documentele în care sunt consemnate circumstanţele producerii accidentului – Proces verbal încheiat de autorităţile competente, formularul de Constatare Amiabilă de Accident)"

Mie nu mi-au dat nici un proces verbal sau nici un alt act in care sunt consemnate circumstantele producerii accidentului fiind in cercetare penala deci cred nu-mi ramane decat sa-i contactez si sa-i intreb ce se poate face.

Modificat de acol
Publicat (modificat)

te sfatuiesc sa iti iei un avocat si sa te constitui parte civila. pastreaza si toate facturile care iti sunt eliberate in vederea remedierii avariilor la autoturism. daca individul nu va fi trimis in judecata vei primi de la parchet rezolutia de NUP sau SUP iar acest document il vei atasa la documentatia ta catre fondul victimelor strazii. mergi la un service autorizat RAR si obtine un document de constatare a avariilor la autoturismul tau in detaliu.

Modificat de 25tess
  • Apreciez 1

Pentru a adăuga comentarii este necesară înregistrarea sau autentificarea

Trebuie să aveţi un cont de membru pentru a adăuga comentarii

Înregistrare membru

Înscrierea unui nou cont de membru. Este foarte uşor!

Înregistrare cont nou

Autentificare

Aveţi deja un cont de membru? Conectaţi-vă aici.

Autentificare în cont
  • Activi pe această pagină   0 membri

• Niciun utilizator înregistrat nu vizualizează această pagină acum.
  • Adaugă...

Informaţii importante

Am plasat cookie-uri strict necesare pe dispozitivul dvs. pentru afişarea optimă a paginilor. Puteţi în orice moment să modificaţi setările cookie-urilor, altfel vom presupune că sunteţi de acord să continuaţi. Utilizând acest site, sunteţi de acord cu Termenii şi condiţiile de înregistrare şi Politica de confidenţialitate.