Jump to content
POLITISTI.ro

Porche Cayenne pe contrasens

Postare recomandată

Publicat

Va prezint urmatoarea situatie pentru care doresc sa aflu parerea Dvs:

In data de 13.09.12 ma aflam in oras la volanul autoturismului personal cand de dupa curba mi-a aparut un jeep negru in depasire,pe contrasens.M-am asteptat ca dupa depasire sa se replieze dar el,contrar asteptarilor si-a continuat deplasarea pe contrasens.In momentul in care s-a aflat foarte aproape de mine si coliziunea frontala parea inevitabila,in loc sa traga dreapta ca sa reintrentre pe banda lui a tras stanga,apropiindu-se si mai mult de mine.In acel moment am franat si am tras dreapta ca sa evit impactul,iesind de pe carosabil si oprindu-ma intr-un stalp de beton.Masina s-a distrus in partea din fata si eu am suferit rani pe fata si corp pe care nu le-am observat pe moment deoarece nu simteam dureri.La putin timp dupa ce am coborat din masina accidentata a aparut o masina a Antenei 1 din care a coborat un tanar care m-a intrebat cum ma simt si mi-a dat numarul masinii care a provocat accidentul (un Porsche Cayenne negru V888TAM inmatriculata in Anglia) si a anuntat politia.La fata locului a aparut un martor care a spus ca a vazut masina neagra deplasandu-se pe contrasens dupa care a auzit o bubuitura.

In timp ce dadeam declaratii la politie a aparut si o persoana care s-a declarat a fi conducatorul auto desi e greu de crezut vazand cum arata.Omul e mic de statura,slab,tuseste continuu,respira printr-un tub legat la un aparat de respirat aproape cat el pe care-l duce cu el si despre care am aflat de la politistul care i-a luat declaratia ca are cancer.De altfel acest politist a fost foarte familiar cu el spunandu-i ceva de genul "ce mi-ai facut iar" si care l-a tratat cu multa indulgenta,comportandu-se cu mine in schimb destul de dur si fara respect.Dupa ce i-a luat declaratia mi-a spus ca omul conduce fara permis si ca mai are cateva dosare penale si ca nu crede ca o sa ma despagubeasca deoarece nu mi-a lovit masina,eu evitand accidentul.De asemenea,n-a vrut sa-mi dea imediat actele referitoare la accident (un coleg de-al lui mi-a dat documentul de reparatie) si mi-a spus sa astept o ora sau chiar mai mult,sau poate ca mi le trimite la domiciliu, la care i-am spus ca ma voi intoarce eu dupa acte.Inca nu m-am intors la deoarece n-am mai gasit pe nimeni la IML ca sa-mi fac certificat medico-legal,probabil ca voi merge luni.

Intrebarea mea este ce parere aveti despre aceasta situatie,ce am de facut,daca am sanse sa fiu despagubita si de ce acel om n-a fost arestat.

Multumesc anticipat

• Moderator
Publicat

Judecatorul este cel care decide arestarea preventiva a unei persoane, nu poliția sau polițistul. În majoritatea dosarelor privind conducerea fără permis, instanțele aplică condamnări cu suspendare, deci acești infractori nu ajung să petreacă nici măcar o zi în pușcărie.

Nu e nimic anormal dacă polițistul acela era „familiar” cu individul, din moment ce spui că este un client fidel, are mai multe dosare penale deci a mai fost cercetat, audiat, etc. Cam ce doreai tu să-i facă polițistul acolo?

Cum te-a tratat dur și fără respect?

Șansele ca să primești despăgubiri sunt minime, mai ales dacă mașinile nu au intrat în coleziune.

Publicat

Ce doream eu sa-i faca politistul acolo?Nimic special,doar sa fie mai neutru si mai profesional.Eu inteleg ca numeroasele sale dosare penale (nu numai pentru permis) l-au facut celebru pe acolo iar eu nu eram decat o biata femeie in trecere care a facut prostia sa se fereasca din calea unui Cayenne totusi familiaritatea sa nu este justificata (ma duce cu gandul ca l-a ajutat si continua sa-l ajute pe infractor si asta este una din cauzele pentru care infractorul scapa mereu nepedepsit).O fi judecatorul cel care da sentinta dar se bazeaza pe ce scrie politistul.Si inca o chestie,de ce nu mi-a dat imediat nici un proces verbal de la accident si de ce m-a amanat?De ce nu mi-a furnizat imediat date despre infractor?Parca vad ca pana sa-mi da ceva omul a plecat din Romania.Sunt curioasa sa vadce a scris in procesul verbal al accidentului.

Sunt constienta ca e posibil sa nu primesc nimic pentru ca nu a fost o coliziune dar cum ramane cu articolul din codul rutier in care se spune ca persoanele trebuie sa conduca astfel incat sa nu-i puna pe altii in pericol?Omul cu Cayenne-ul m-a intimidat si a vrut sa ma scoata cu intentie de pe carosabil,deci a fost o tentativa de omor,nu?Pentru ca daca nu ma dadeam la o parte trecea peste mine si poate chiar ma omora,masina mea fiind foarte joasa.La urma omul si-a cerut scuze si mi-a spus ca i s-a facut rau ,dar chiar asa sa fie?Si sa fi fost chiar el la volan?

Cand am spus ca politistul a fost dur cu mine m-am referit la faptul cain timp ce eram acolo la declaratii intai m-a cautat prietenul meu apoi m-a cautat un martor de la accident care s-a oferit sa ma ajute cu o platforma la care politistul s-a rastit la mine si a spus "Ce atatea ajutoare!"

Adica daca a putut fi amabil cu infractorul ar fi putut fi amabil si cu mine.

• Apreciez 1
  • Displace 1
  • Membru
Publicat

Masina cu nr. V888TAM nu are asigurare carte verde, iar colegul nostru rezolva problemele cu soferul, luandu-i placutele de inmatriculare + un nou dosar penal.

• Apreciez 2
  • Moderator
Publicat

Din ce povestești nu reiese că nu ar fi fost neutru sau profesional. Iar presupunerile pe care le faci, gândindu-te că la ajutat în vreun fel pe ăla, nu se justifică deloc din moment ce individul este plin de dosare penale. Dacă doreau să-l ajute atunci nu-i mai întocmeau atâtea dosare penale, e foarte simplu.

Din câte văd ești tributară legendelor urbane și prejudecăților față de polițiști, văzudu-i chiar și fără a avea vreun motiv real, ca fiind mână-n mână cu infractorii. Am trecut și eu de multe ori prin așa ceva, când eram trimis la un accident și deși nu-i cunoșteam pe niciunul dintre cei implicați, nu aveam niciun interes să favorizez pe vreunul, ambele părți îmi analizau fiecare gest ori cuvânt, fiind obsedate de ideea aranjamentelor și mânăriilor, ba chiar am avut cazuri când cei ce au venit cu propuneri imorale și au fost refuzați, credeau cu tărie că refuzul se datorează faptului că aș fi acceptat o astfel de propunere venită din cealălaltă parte. După o vreme, devenise ceva normal, majoritatea celor implicați în accidente se comportau așa, fiind obsedați de aranjamente și mânării, devenind atât de penibili încât dacă dacă împrumutam o brichetă de la unul dintre ei pentru a-mi aprinde o țigară, vedeau acest gest ca pe o dovadă clară că aș fi mână-n mână cu partea adversă. Asta e consecința mentalității colective a acestei societăți în care trăim și unde majoritatea românilor au făcut o obsesie pentru aranjamente, manevre, oportunități sau furt, astfel încât le este greu să conceapă că se poate și fără așa ceva.

Hai să-ți mai spun ceva, înainte ca un dosar să ajungă la judecător, el trece și pe la un procuror. Deci dacă polițistul e prost și nu administrează probele care trebuie sau este rău intenționat, atunci procurorul îl poate pune să administreze toate probele necesare, poate solicita completarea cerecetărilor. El supervizează, controlează și coordonează modul în care polițistul a documentat în dosar infracțiunea și abia după ce este convins că materialul probator este complet, trimite dosarul la instanță. Așa că lucrurile nu stau atât de simplu pe cât crezi.

Faptul că atunci când erai audiată, această activitate era întreruptă de ajutoare, rude, suporteri ori susținători și ți-a cerut să încetezi, nu înseamnă că a fost dur sau că nu a fost amabil, hai să fim serioși.

• Apreciez 3
Publicat

Imi permit sa va contrazic pentru ca eu nu am nici un fel de prejudecati fata de politisti,dimpotriva,ii admir pe cei care-si fac munca cu cinste si curaj,zi de zi.Mai mult,am numai cuvinte de lauda fata de politistii care au venit la fata locului si m-au dus la politie pentru declaratii.Eu nu vreau sa acuz pe nimeni de nimic si probabil ca lipsa de experienta pe la politie ma face sa vad asa lucrurile,totusi as fi preferat ca domnul politist care a luat declaratiile infractorului si care a fost foarte amabil cu el sa se fi purtat la fel de amabil si cu mine.

Oricum nu am deschis acet topic ca sa-i critic sau sa-i acuz pe colegii Dvs ci as dori sa stiu,daca aveti amabilitatea sa ma ajutati, ce as mai putea sa fac in situatia mea.Multumesc anticipat.

Publicat

Politistul a vrut si a trebuit sa solutioneze cauza cu mijloacele legislative care le are. Altceva nu putea sa faca. Daca nu a solutionat in favoarea ta gata acum hai sa aruncam cu noroi in politist ca el e vinovat ca ai intrat tu in stalp. Politistul trebuie si are obligatia sa cunasca persoanele care sunt predispuse la infractiuni, pt ca il cunostea este un lucru bun pt ca stia de ce este in stare si mai ales ca a zis de fata cu voi ca are mai multe dosare. O sa mai dureze foarte mult pana va fi schimba'ta mentalitatea, dar poate aici pe forumul nostru ti se vor deschide ochii.

• Apreciez 1
  • Moderator
Publicat

Există martori care să confirme că individul a circulat pe sensul opus și te-a determinat să tragi dreapta?

Publicat

Da,exista mai multi martori.

1)In primul rand o echipa a Antenei 1 care se afla intr-un jeep a vazut ce s-a intamplat, s-a luat dupa el,i-a luat numarul si a anuntat politia

2) Un cetatean care se afla aproape de locul accidentului a vazut aceast Cayene ce circula pe contrasens

Stimate Domn Rusy, aveti dreptate,probabil ca acest forum ma va ajuta sa inteleg lucrurile mai in profunzime,motiv pentru care m-am si inscris aici.

Dar ma vad nevoita sa Va contrazic si pe Dvs, eu nu incerc sa arunc cu noroi intr-un coleg de-al Dvs si nu este vorba nici de solutionarea nefavorabila a dosarului pentru ca accidentul s-a intamplat doar de cateva zile si inca nu am nimic scris de la ei in afara de autorizatia de reparatie.

Dupa cum am spus mai spus si tin sa specific inca o data, nu politistul este de vina ca am intrat in stalp ci conducatorul auto ce circula pe contrasens si m-a scos in mod voit de pe carosabil.

Si repet,nu sunt aici ca sa critic ci ca sa inteleg si sa stiu ce pot face.

Imi pare rau ca am atins un punct sensibil mentionand atitudinea colegului Dvs care a anchetat infractorul ( dupa cum am mai mentionat,cei care m-au anchetat pe mine au fost foarte amabili si profesionali cu mine) pentru ca a distras atentia de la adevarata problema si anume aceea ca un cetatean are de suferit pentru ca este scos din decor de un alt cetatean iar acela probabil va scapa nepedepsit si nici nu-i va repara masi na celui pe care l-a scos de pe sosea pentru ca nu exista o legislatie in acest sens si se iau in considerare doar coliziunile.Prin urmare,daca stateam sa ma loveasca Cayenne-ul aveam mai multe sanse.

Publicat (modificat)

PS Ma scuz ca readuc in discutie acest subiect dar vreau sa va mai spun ceva:d-l Domnul politist care l-a anchetat pe infractor a devenit mai amabil cu "partea vatamata" si a furnizat informatii despre infractor doar cand a aparut prietenul meu si i s-a adresat tot timpul numai lui,de parca nici n-as fi existat.Practic singurul moment in care m-a bagat in seama a fost momentul in care a strigat la mine "Ce atatea ajutoare!".Dar dupa cum spuneam nu sunt aici ca sa fac reclamatii,am incercat doar sa inteleg de ce s-a comportat asa si sa nu uitam ca nu sta e adevarata problema ci omul care m-a scos de pe carosabil si care este un pericol public si pentru ceilalti participanti in trafic deoarece (daca intr-adevar este el cel care a conduc) are cancer,respira printr-un tub conectat la un aparat de respirat pe care-l care dupa el si de abia se tine pe picioare.Ce poate face politia intr-un caz ca acesta?

Modificat de acol
Publicat

in toata speta asta ai avut si un pic de noroc prin accea ca politistii au reusit sa il identifice pe conducatorul autoturismului porsche. cred ca este foarte important acest lucru si la fel de importanti sunt si martorii care au vazut ce s-a intamplat acolo. presupun ca in cauza s-a intocmit dosar penal pentru vatamare corporala din culpa.

Publicat

Sunt de acord cu domnisoara/doamna.Politistul trebuia sa fie mai conciliant cu soferita.Mai ales ca era ranita,era speriata,era traumatizata.Sau cel putin sa aiba aceeasi atitudine fata de ambii conducatori auto.

Cu totii stim cum sunt condusi asemenea bolizi de catre indivizi care se cred zei la volanul lor...

• Apreciez 2
  • Displace 1
  • Moderator
Publicat

Eu vad că repeți întruna că polițistul nu a fost atât de amabil cu tine încăt să fii mulțumită, ai făcut o obsesie din treaba asta. Nu știu ce ai fi vrut să-ți facă? Te-a audiat, a făcut cercetările/demersurile necesare, iar mai departe ce ai fi vrut să facă? Să te lingușească, să stea în patru labe în fața?

Te-ai fi simțit mai bine dacă îl aprostrofau sau îl agresau pe individul cu Porsche?

• Moderator
Publicat

Eventual trebuia să o spele pe picioare, ca să putem spune că a fost conciliant.

Este o adevărată plăcere să audiezi o persoană fiind întrerupt din minut în minut de intervenții ale rudelor sau a susținătorilor, de telefoanele pe care le primește de la te miri cine, în care cel audiat poveștește de fiecare dată prin ce tragedie a trecut, cât de gravă și extraordinară este situația și așa mai departe ...

A intrat aici și dorește să primească lămuriri, dar nu a pierdut ocazia să facă niște aluzii complet nefondate la adresa polițistului, asta în condițiile în care fiind implicată în cauză e logic că nu privește obiectiv lucrurile. Dar chiar și în aceste condiții se leagă de niște amănunte copilărești, cum este și faptul că polițistul a discutat mai mult cu prietenul său decât cu ea. Polițistul ăla nu are ca sarcină de serviciu să lingușească victimele unui accident, iar faptul că a stat de vorbă cu prietenul domniei sale este o dovadă că este profesionist. Pentru că victimele unui accident rutier, cum era și cazul ei, în acele momente sunt încă sub influența puternicului impact emoțional.

Publicat (modificat)

A nu,asta in nici un caz,sa sa fi comportat macar la fel de amabil ca si cu infractorul si d-l Arcan a sesizat corect acest aspect. Oricum,dupa cum am mai spus,problema nu este d-l politist ci infractorul.

D-l 25tess aveti dreptate,mare noroc am avut ca cei de la antena 1 au urmarit masina si i-au luat numarul

PS Multumesc pentru lamuriri

Modificat de acol
  • Membru
Publicat

arcan, hai sa nu dam cu noroi in colegul nostru. Nu de alta, dar v-am mai zis eu odata pe acest forum, nu e bine sa iti dai cu parerea cand cunosti doar varianta uneia dintre parti, cum e si in cazul de fata. De multe ori, chiar fara sa vrea, victima unei infractiuni sau contraventii "coafeaza" intamplarile in favoarea sa, e o chestiune psihologica care tine de instinctul de conservare. Politistul e pus in strada sa aiba sange rece si sa judece situatiile profesional, echidistant, nu sa dea dreptate unuia sau altuia sau sa ofere consolare. Pentru asta exista psihologi, duhovnici si asa mai departe. Cu tot respectul cuvenit, domnisoara acol, eu zic sa va interesati la politie despre stadiul dosarului penal care sigur a fost intocmit cu privire la aceasta situatie, este posibil ca dumneavoastra sa aveti calitatea de parte vatamata iar individul sa fie cercetat pentru vatamare corporala din culpa si sa fie gasit vinovat in cazul in care se dovedeste ca exista legatura de cauzalitate intre accident si manevra efectuata de el.

• Apreciez 1
  • Moderator
Publicat

acol

Cei de la Antena 1 au fost de acord sa declare în scris ce au văzut? Au mers la poliție și fost audiați de polițiști?

• Moderator
Publicat

Exact, cei de la Antena rezolvă toate problemele în țara asta!

Nu polițiștii l-au găsit, ci cei de la televiziune. Mă întreb dacă nu cumva de acum ar mai bine ca atunci când avem de identificat autorii ce au comis vreo infracțiune folosindu-se de o mașină înmatriculată prin te miri ce țară, să-i chemăm pe cei de la antene. Ăștia afla cine sunt .... nu polițiștii.

Publicat (modificat)

Cei de la antena 1 se aflau intamplator acolo si au anuntat politia in calitate se simpli cetateni care au asistat la accident.

Daca as fi vazut eu numarul in mod sigur politistii l-ar fi gasit la fel de repede in trafic dar din nefericire eu n-am vazut decat ceva mare si negru care se apropia nepermis de mult de mine.Am avut mare noroc ca tocmai in momentul acela ei treceau prin zona si s-au luat dupa el in trafic,ajutand la prinderea infractorului.Altfel,cine stie,poate mai omora pe cineva de atunci.

D-l Marius, in acest moment stiu doar ca au vorbit doar telefonic cu politistii deoarece inca nu m-am intors la ei dupa acte,fiind intr-un alt oras decat cel in care locuiesc eu (totul s-a intamplat recent,pe 13.09).

De asta am si inceput sa ma informez pana ajung acolo,ca sa merg la ei pregatita.Nu vreau decat sa se faca dreptate si sa nu moara oamenii nevinovati pe sosele din cauza unor acte ca acestea.

D-l Cristi,multumesc pentru informatii,mi-ati dat o speranta.

Modificat de acol
Publicat (modificat)

PS Va multumesc ca m-ati ajutat sa inteleg atitudinea colegului Dvs pentru ca n-as vrea sa-l judec gresit sau sa fiu nedreapta cu el.Daca Dvs considerati ca D-l Coleg s-a comportat asa cum trebuia,in mod profesionist, eu m-am linistit si nu o sa fac greseala sa-i aduc vreo acuzatie cand il intalnesc.

Modificat de acol
  • Moderator
Publicat

Sunt de acord cu domnisoara/doamna.Politistul trebuia sa fie mai conciliant cu soferita.Mai ales ca era ranita,era speriata,era traumatizata.Sau cel putin sa aiba aceeasi atitudine fata de ambii conducatori auto.

Cu totii stim cum sunt condusi asemenea bolizi de catre indivizi care se cred zei la volanul lor...

Eu nu sunt de acord, consider că nu ai dreptate și pot argumenta.

În primul rând relatările doamnei/domnișoarei sunt subiective și influiențate de urmările evenimentului, iar faptul că individul cu Porsche a fost tratat preferențial e doar o acuzație subiectivă și nu o certitudine. In plan secund, trebuie ca toată lumea să înțeleagă odata că polițistul nu este asistent social, preot , psiholog, diplomat ori moaşă comunală, așa cum există falsa impresie în societatea românească.

post-1-0-32078700-1347796397_thumb.jpg

acol

În legătură cu adevărata problemă ce trebuie lămurită, trebuie șă știi că fără depozițiile scrise ale martorilor oculari sansele tale sunt foarte reduse ca un judecător să-l găsească vinovat și să-l condamne pe individul cu Porsche, întrucăt nu există contact direct între mașini (altfel spus nu avem probe materiale).

Dacă îi poți contacta și convinge pe cei care au văzut cum s-a produs accidentul să declare în scris și în fața instanței de judecată, ai șanse de izbândă.

• Apreciez 1
Publicat

Sunt de acord cu faptul ca politistul nu este un preot,asistent social,etc dar totusi trebuie sa fie diplomat si un fin psiholog ca sa stie cum sa discute cu fiecare in parte,in functie de situatie.

Inca nu stiu daca o sa incep aceasta lupta prin tribunale,oricum problema de fond nu se va rezolva si in lipsa unei legislatii specifice,vor continua sa moara oameni nevinovati pe sosele.

• Moderator
Publicat

Dacă evenimentul s-a petrecut așa cum ne-ai povestit, nu trebuie să abandonezi lupta, trebuie să-ți susții cauza. Nu ai nimic de pierdut mai mult decât ai suferit până acum și nu trebuie să-l lași să scape pe individul ăla. Nu renunța așa usor la drepturile tale!

• Apreciez 1
Publicat (modificat)

Da,este asa cum v-am povestit,a recunoscut si individul la declaratii,motivand ca i s-a facut rau.Am dat deja numarul masinii pe forum si cred ca nu le e greu d-lor politisti de aici sa afle depre ce este vorba deci nu as avea nici un interes sa mint.Va dau si numele orasului,daca va ajuta.Problema este ca eu am declarat ca nu am suferit vatamari care sa necesite ingrijire medicala pentru ca pe moment nu am simtit dureri si nu m-am vazut dar cand am ajuns acasa am observat in oglinda ca am rani si arsuri pe fata,rani pe gat,pe brate,pe piept si pe genunchi si nu stiu daca s-ar mai lua in considerare daca m-as duce maine sa-mi scot certificat medico-legal.

Cat despre lupta,asa este,n-ar trebui sa ma las dar sunt constienta ca n-ar fi usor pentru ca este vorba de interlopi cunoscuti in oras si nu stiu daca martorul din orasul respectiv ar avea curajul sa vina la proces iar cei de la antena 1 nu stiu daca au timp si dispozitie ca sa-si piarda timpul prin tribunale.

Un avocat mi-a spus ca inainte de toate e important de vazut ce au scris D-nii Politisti in procesul verbal,dupa care,se poate incepe lupta.si mai e o chestie,omul care a declarat ca a fost la volan a mai spus si ca are numai cateva luni de trait deci daca moare intre timp,pricesul se inchide.Ar fi bine daca s-ar putea demonstra ca n-a fost el la volan,dat fiind strarea lui precara de sanatate.

Modificat de acol
  • Moderator
Publicat

Dacă vei obține certificat medico-legal cu mai mult de 10 zile îngrijiri medicale, normal că se ține cont și poți reveni cu completări asupra declarației anterioare.

Pentru a adăuga comentarii este necesară înregistrarea sau autentificarea

Trebuie să aveţi un cont de membru pentru a adăuga comentarii

Înregistrare membru

Înscrierea unui nou cont de membru. Este foarte uşor!

Înregistrare cont nou

Autentificare

Aveţi deja un cont de membru? Conectaţi-vă aici.

Autentificare în cont
  • Activi pe această pagină   0 membri

• Niciun utilizator înregistrat nu vizualizează această pagină acum.
  • Adaugă...

Informaţii importante

Am plasat cookie-uri strict necesare pe dispozitivul dvs. pentru afişarea optimă a paginilor. Puteţi în orice moment să modificaţi setările cookie-urilor, altfel vom presupune că sunteţi de acord să continuaţi. Utilizând acest site, sunteţi de acord cu Termenii şi condiţiile de înregistrare şi Politica de confidenţialitate.