skymedic Posted September 22, 2010 Share Posted September 22, 2010 Mi-am cumparat o noua jucarie, CZ SP-01 Shadow. Este cel mai bun si accurate pistol de 9 mm pe care l-am tinut vreodata in mina! Imi imaginez ca se gaseste de cumparat si in Romania, la mine este $750-$800, depinde de unde il iei. Din cit am discutat cu unii dintre voi pe forumuri, imi dau seama ca 9mm este preferat din citeva motive pe care mi le-ati explicat. Uite ca am gasit un 9mm de care sint cu adevarat incintat, si ca m-ati convertit de la .40 S&W la 9mm Luger. Mai am 2 arme de la Cehi, P-07 Duty si VZ 858, amindoua bune tare si destul de ieftine, dar de SP-01 sint cu adevarat impresionat. Ce parere aveti de lucrurile facute de Cehi, ai folosit, va ginditi sa cumparati? http://cz-usa.com/products/view/cz-75-sp-01/ Poza e a jucariei mele, nou nout din cutie, dupa ce l-am sters de unsoare, vine uns peste tot si pe dinafara... Link to comment
SandoKhan Posted September 22, 2010 Share Posted September 22, 2010 (edited) La ce iti trebuie o astfel de arma? Esti atacat zilnic? Ësti vreun baiat "cu ochii albastri" si desfasori operatiuni periculoase? Pleci pe front? Sau in Afganistan? Intreb si eu.... De ce ar cheltui cineva o asemenea suma de bani? Edited September 22, 2010 by SandoKhan Link to comment
dcrist Posted September 22, 2010 Share Posted September 22, 2010 (edited) La noi il au sau l-au avut la vinzare cei de la UTI la un pret in jur de 4000 de lei.L-a achizitionat un prieten si am avut ocazia sa trag cu el, mi-a placut la el, cursa tragaciului care este foarte cursiva si nu simti cind declanseaza percutorul, poti trage cu o cadenta rapida cu sanse mari sa nimeresti tinta la ~15-20m, consider ca este mult superior Glockului, si superior la cursa tragaciului Berettei 90 TWO pe care o am eu. Sa-l stapinesti sanatos si sa ai ocazia sa-l folosesti doar in poligon. Din punctul meu de vedere este o arma foarte buna, si nu am observat sa dea vre-un rateu cu orice tip de munitie a fost folosit, spre deosebire de armele cu percutor intern la care incidentele au fost destule la armele cu care am tras si care erau in jurul meu pe linia de tragere. Si un raspuns pentru cei care au impresia ca-ti iei o arma numai daca esti amenintat, poate hobbyul tau este sa tragi in poligon cu arma si sa participi la diferite concursuri care au inceput sa fie din ce in ce mai multe pe la noi, sau pur si simplu iti plac armele si daca ai posibilitatea iti satisfaci o placere, cum altii fumeaza un pachet de tigari pe zi, altii isi cumpara 2 cutii de cartuse pe luna si le trag in poligon, si nu in ultimul rind e bine sa ai o arma in casa in caz ca ai vizitatori nepoftiti. Edited September 22, 2010 by dcrist Link to comment
Moderator Cristi Posted September 22, 2010 Moderator Share Posted September 22, 2010 Referitor la intrebarea ta, SandoKhan, omul traieste in SUA, este paramedic si pasionat de arme...sa nu mai zic ca daca vrea, poate...in sensul ca isi permite sa dea suma aia de bani pe pistolul respectiv si in plus, amendamentul 2 din Constitutia Americana permite persoanelor fizice sa isi cumpere arme pentru autoaparare, chiar si de asalt...deci...ce sa mai zici? Link to comment
SandoKhan Posted September 22, 2010 Share Posted September 22, 2010 Scuze! Am crezut ca locuieste in tara tuturor posibilitatilor, adica in Romania! Link to comment
skymedic Posted September 23, 2010 Author Share Posted September 23, 2010 Intradevar, cursa tragaciului este foarte bune, pistolul este facut pentru competitie (IPSC/IDPA), mai mult decit pentru purtat la lucru, pentru care CZ a facut seria de Tactical. Ce imi place foarte mult, asa cum a mentionat si dcrist, este faptul ca este foarte precis, as zice ca pistolul ma face sa apar mai bun decit sint in realitate. Mansonul gliseaza pe o sona interna de lunginea armei, nu ca la Glock pe 4 lamele metalice, ceea ce face tragerea mai stabila . Singura problema de care am auzit este ca arcul de recul se cam duce dupa 3-4 mii de gloante, dar CZ mi-a dat un arc de rezerva in cutia de la fabrica. O sa imi ia vre-o 6 luni pina pun 3-4 mii de gloante prin el, o sa vad cum tine arcul... Profilul de la manson este mai ingust decit la pistoalele "classice" si trebuie putina dexteritate sa te obisnuiesti cu un manson jumate de inalt ca la Glock de exemplu. Din cauza ca acum locuiesc in Canada, magazinele vin cu limitare la 10 gloante, dar in State l-as putea avea cu 19, care ar fi o treaba faina. Imi cer scuze ca limbajul meu de specialitate nu este chiar conform cu Romania, am plecat de foarte tinar si nu stiu anumite cuvinte despre arme de foc, pentru ca n-am avut de-a face cu asa ceva in Romania. Oricum, CZ face lucruri foarte frumoase, mai ales ca acuma au cumparat Dan Wesson Company care fac unele din cele mai bune 1911. Cit despre motivul cumpararii, eu fac competitie de pistol foarte frecvent, in U.S. si in Canada, in diferite discipline, asa ca o varietate de arme este binevenita... Link to comment
dcrist Posted September 23, 2010 Share Posted September 23, 2010 Poti folosi si termeni in engleza, nu este nici o problema, si aici au inceput timid sa se organizeze concursuri gen IPSC, chiar in luna octombrie sunt 2 concursuri organizate in Bucuresti, daca sunt amatori dintre forumisti, puteti avea armele voastre sau puteti inchiria, din pacate costa ceva pe praful asta. Link to comment
Recommended Posts