Jump to content
POLITISTI.ro

Probleme cu ANAF

profiler

Recommended Posts

Buna seara.Am primit de cateva zile un document de la Finante,o somatie si un titlu executatoriu,in care mi se cerea sa platesc 645 ron impozit pe ceva bunuri cedate,nu mai stiu exact cum se numea.Am mers azi la Finante pentru a vedea ce este cu suma aceea mare si mi s-a spus ca pe numele meu sunt incheiate 2 contracte.De unul dintre contracte stiam,era un apartament pe care il aveam si am bagat chiriasi.Insa,de celalat contract nu stiam absolut nimic.Se pare ca un domn a incheiat un contract in numele meu,pe un apartament care nu se afla in posesia mea si astfel mi-a venit mie sa platesc impozitul si pe acel apartament.Vroiam sa va intreb ce as putea sa fac in aceasta situatie?Aveti vreo idee despre cum a reusit domnul respectiv sa incheie un contract la finante fara a fi eu de fata si fara buletinul meu in original fiindca eu nu mi-am pierdut buletinul ?

Va multumesc anticipat si o seara frumoasa in continuare.

• Active member

Mergi la Finante, ia copie dupa documente, apoi cu ele depune plangere la Politie.

Prima data asigura-te ca nu e o incurcatura de-a lor.

Buna ziua.Am mers azi din nou la finante pentru a lamuri problema de mai sus.Mi-au spus sa astept pana cauta dosarele.Mi-au adus primul dosar care continea contractul despre care stiam ca l-am semnat si m-au intrebat daca sunt de acord cu acesta iar eu le-am raspuns afirmativ.Pentru aceasta a durat doar 10 minute.Mi-au spus sa astept sa aduca si celalalt dosar pe care eu il contestam si sa ne uitam impreuna peste el.Va spun ca am asteptat 1 ora 30 min dupa acest dosar pentru ca apoi sa vina un domn si sa spuna ca nu a reusit nicicum sa gaseasca dosarul.O doamna inspectoare de acolo mi-a spus ca trebuie sa revin dupa ce se intoarce inspectorul meu zonal din concediu si sa rezolv treaba asta cu el.Mi-a spus ca daca nu platesc impozitul pana in 14 septembrie imi va fi blocat nu stiu ce cont.Suma se ridica la 1,900 Ron(19 mil lei vechi) si include si apartamentul pentru care nu am semnat niciun contract.

Nu imi dau seama cum sa platesc atatia bani pentru ceva ce nu este al meu si pentru care nu am semnat nimic.Este o absurditate.Cum ar trebui sa procedez mai departe?

depune o sesizare la registratura ANAF si specifica ca refuzi sa platesti ptr o inchiriere care are drept obiect folosinta unui apartament ce nu iti apartine.

Spune-le prostilor sa se uite in evidentele proprii cine este titularul rolului fiscal ptr imobilul in cauza si sa vada ca difera de titualrul de contract :)

daca iti vine executarea silita, nu iti ramine decit sa faci contestatie. Ameninta cu plingere penala, o sa se miste mai repede.

• Upvote 1
  • Active member

Sfatul meu, plateste pt primul contract ce stiai ca datorai. Pt al doilea... nu stiu ce sa spun. Intereseaza-te daca este vreo cale de atac impotriva somatiei de plata sau vreo modalitate de suspundare a executarii pana cand se lamureste problema, in afara de metoda clasica de a actiona in instanta.

Ma tot gandesc sa nu fie vorba de vreun favoritism la mijloc,intre cineva din finante si proprietarul respectivului apartament,cu scopul scutirii acestuia din urma de plata unor impozite sau taxe,nu stiu exact.Probabil sa fi incheiat un contract in numele meu in speranta ca nu-mi voi da seama.Altfel nu-mi dau seama cum este posibil sa nu se gaseasca deloc dosarul care contine contractul respectiv iar contractul de care stiu eu sa fie gasit in 10 minute.Daca acest lucru s-a intamplat si nu este doar o eroare,o greseala de-a lor, atunci totul tine de domeniul penal,nu?

• 2 weeks later...

N-ar trebui sa te intereseze ca nu stiu ce cutarica este in concediu.Legal trebuie sa aiba inlocuitor.Pentru contractul fals depune obligatoriu o plangere cu numar de inregistrare .