Jump to content
POLITISTI.ro

Au voie incepatorii sa conduca in strainatate?


wertyhd

Recommended Posts

Salut!!! Am si eu o problema, mi-am luat categoria A. acum o luna insa am perimis de patru ani (categoria B.), mi-ar placea sa imi achizitionez o motocicleta insa nu stiu daca am voie s-o conduc in strainatate (olanda mai exact). Multumesc anticipat

Link to comment
  • Moderator

Dacă ai categoria B de patru ani, nu mai ești începător, conform legislației din România. În privința normelor rutiere valabile în Olanda, trebuie să te interesezi la ei.

Link to comment

Aha am inteles, insa eu vreau sa folosesc categoria A, care o am de o luna? Exista vreo lege care sa imi interzica conducerea unei motociclete daca am mai putin de un an de "experienta"?

Link to comment

depinde de ce motocicleta vrei sa conduci

Art. 38.din R/OUG 195/02 – (1) Posesorul permisului de conducere pentru categoria A are dreptul să conducă o motocicletă cu o putere care depăşeşte 25 kW sau un raport putere/greutate care depăşeşte 0,16 kW/kg ori o motocicletă cu ataş cu un raport putere/greutate care depăşeşte 0,16 kW/kg, numai dacă are o experienţă de minimum 2 ani pe o motocicleta cu specificaţii tehnice inferioare sau dacă persoana are 21 de ani şi promovează un test specific de cunoştinţe şi comportament.

Link to comment

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
  • Recently Browsing   0 members

    • No registered users viewing this page.
×
×
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue. By using this site, you agree to our Terms of Use and Privacy Policy.