Jump to content
POLITISTI.ro

Master la Academia de Politie

Postare recomandată

Publicat (modificat)

M-am hotărât să mă înscriu anul acesta la master în cadrul Academiei de Poliție - Combaterea criminalității organizate.

Pentru admitere se dă un test dintr-o bibliografie destul de stufoasă care este postată pe site-ul lor și nu am timp să o parcurg deoarece examenul e în prioada 13-17.09.2012.

Rugămintea mea este dacă poate cineva să imi recomande 1-2 cărți din această bibliografie din care să învăț în timpul rămas și din care să acumulez cât mai multe informații.Eventual ce legi trebuie să parcurg din care s-au mai dat la examenele precedente.

Poate e cineva pe aici care chiar a urmat acest master.

Bibliografia postată e următoarea:

Legislaţie internă şi internaţională

 Constituţia României;

 Codul de Procedura Penala, actualizat;

 Codul Penal, actualizat;

 Tratatul de la Lisabona;

 Programul de la Stockhlom 2009, privind aplicarea Tratatului de la Lisabona;

 Legea nr. 565 din 16 octombrie 2002 pentru ratificarea Convenţiei Naţiunilor.....

 Legea nr. 39 din 21 ianuarie 2003 privind prevenirea si combaterea criminalităţii organizate;

 Legea nr. 656 din 07 decembrie 2002 pentru prevenirea si sancţionarea spălării banilor;

 Legea nr. 682 din 19 decembrie 2002 privind protecţia martorilor;

 Legea nr. 678 din 21 noiembrie 2001 privind prevenirea si combaterea traficului de persoane;

 Legea nr. 218 din 23 aprilie 2002 privind organizarea si funcţionarea PolitieiRomane;

 Convenţia Naţiunilor Unite împotriva traficului ilicit de droguri şi substanţe psihotrope - 1988 (intrat în vigoare în 1990);

 Convenţia asupra spălării, căutării si confiscării veniturilor crimei organizate - Strasbourg, 1990;

 Convenţia pentru protecţia intereselor financiare ale Comunităţii Europene -13-14.12.1996;

 Convenţia împotriva criminalităţii transnaţionale si cele trei protocoale:

Protocolul pentru prevenirea si reprimarea traficului de persoane, Protocolul împotriva migraţiei si Protocolul împotriva traficului de arme;

 Guvernul României, Carta Albă a Securităţii şi Apărării Naţionale, Bucureşti,2004; Cărţi, dicţionare, studii şi articole de specialitate:

 BANCIU Dan, Crimă şi criminalitate. Repere şi abordări juris-sociologice,Bucureşti, Editura Lumina Lex, 2005;

 CHIRIAC Mircea Dănuţ, Crima organizată – factor de risc la adresa securităţii

naţionale, în UNAp, Provocări la adresa securităţii şi strategiei la începutul

secolului XXI, Bucureşti, Editura UNAp, 2005;

 CERGA Constantin, Investigarea criminalistică a falsului de bancnote,

Ed.Universitaria, Craiova 2002

 CRISTADES Adrian, Acorduri privind combaterea crimei organizate si a

terorismului, Institutul Roman de Studii Internaţionale Nicolae Titulescu,Bucureşti 2003;3

 GIDDENS Anthony, Sociologie, Editura Bick All, Bucureşti, 1997;

 IAMANDI L., E. Stan, G. Ţical, Infracţionalitatea Informatica, Editura Adam,

Bucureşti, 2004;

 MICLEA Damian, Combaterea Crimei Organizate – Curs, vol. I - EdituraM.A.I., 2004;

 MICLEA Damian, Hăţişurile Crimei Organizate, Editura Pygmalion, Ploieşti,1999;

 MICLEA Damian, Cunoaşterea Crimei Organizate, Editura Pygmalion, Ploieşti, 2001;

 Monitorul Oficial al Româmiei, Partea I Nr.5/8.1.2003 Acte ale Băncii

Naţionale a României-REGULAMENT privind procedura în cazul constatării de bancnote şi monede euro false sau contrafăcute;

 Buzatu Nicolae,Gheorghe Popa, Expertizarea bancnotelor şi a altor instrumente de plată, Ed. Little Star, Bucureşti 2003;

 PANTELEONA Michele, Mafia si Stupefiantele, Editura Enciclopedica, Bucureşti, 1973;

 RANFER Xavier, Cele 13 capcane ale haosului mondial, Bucureşti, EdituraCorint, 2004;

 SALVATORE Lopo, Istoria Mafiei, Iaşi, Editura Polirom, 1999;

 Trafic de Fiinţe Umane, manual, Pactul Sud-Est European, 2003;

 ŢICAL George, Combaterea Crimei Organizate – antidrog - Curs, vol. II, Editura M.A.I., 2003;

 ŢICAL George, Combaterea Crimei Organizate şi terorismul, Ed. Fundaţia„Dunărea de Jos”, Galaţi, 2006;

 ŢICAL George, Metodologia investigării infracţiunilor conexe crimei organizate, Ed. CTEA, Bucureşti, 2008;

 ŢICAL George, Combaterea Crimei Organizate– antidrog, Ed. CTEA, Bucureşti, 2008;

 VOICU Costică, Banii murdari şi crima organizată, Bucureşti, Editura Artprint, 1995;

 VOICU Costică, Criminalitatea afacerilor, Bucureşti, Editura Ministerului de Interne, 1997;

 ZIEGLER, Jean, Seniorii crimei. Organizaţii secrete contra democraţiei,

Bucureşti, Editura Antet, 1991

Modificat de vlaicans
Publicat

Incearca sa verifici daca profesorul coordonator al cursului a scris vreo lucrare din cele trecute in bibliografie,de obicei au tendinta de a face subiectele din lucrarile propii.

Publicat

in 2011, cam 50% din subiectele de la cco, s-au axat pe Schengen, sa ai multa bafta.

Publicat (modificat)

Din ce stiu eu acesta este un master profesional si nu este permis civililor. Sa ma corecteze cineva daca gresesc.

Masterele la care poti tu opta ca si civil sunt ; Drept administrativ Taxa Ştiinţe penale Taxa Dreptul afacerilor

Modificat de SkuriN
  • Membru
Publicat

Din ce stiu eu acesta este un master profesional si nu este permis civililor. Sa ma corecteze cineva daca gresesc.

Masterele la care poti tu opta ca si civil sunt ; Drept administrativ Taxa Ştiinţe penale Taxa Dreptul afacerilor

Sunt mai multe accesibile civililor, pe langa cele mai sus enumerate, precum:

1. Managementul resurselor umane în sistemul autorităţilor de ordine publică

2. Managementul operaţional la frontiera externă Schengen

3.Managementul investigării fraudelor

4. Cercetări criminalistice aplicate

De retinut este faptul ca desi au acces si la aceste mastere civilii, se pot inscrie doar pe locurile cu taxa.

E mai simplu sa arunci o geana pe site decat sa incerci marea cu degetul.

PS Pt cei care sunt cadre active, nu conteaza daca esti agent sau ofiter, trebuie doar sa fii absolventul unei facultati si sa fii licentiat.

• 2 săptămâni mai târziu...
Publicat

E cineva care a dat la Stiinte Penale anul trecut? sunt curiasa daca se respecte tematica si cum au fost subiectele?! m-am inscris si eu la Stiinte Penale :D

• Catalin a modificat titlul în Master la Academia de Politie

Pentru a adăuga comentarii este necesară înregistrarea sau autentificarea

Trebuie să aveţi un cont de membru pentru a adăuga comentarii

Înregistrare membru

Înscrierea unui nou cont de membru. Este foarte uşor!

Înregistrare cont nou

Autentificare

Aveţi deja un cont de membru? Conectaţi-vă aici.

Autentificare în cont
  • Activi pe această pagină   0 membri

• Niciun utilizator înregistrat nu vizualizează această pagină acum.
  • Adaugă...

Informaţii importante

Am plasat cookie-uri strict necesare pe dispozitivul dvs. pentru afişarea optimă a paginilor. Puteţi în orice moment să modificaţi setările cookie-urilor, altfel vom presupune că sunteţi de acord să continuaţi. Utilizând acest site, sunteţi de acord cu Termenii şi condiţiile de înregistrare şi Politica de confidenţialitate.