Jump to content
POLITISTI.ro

Intrebari privind cariera in politie

Rykwac

Recommended Posts

Buna seara/ziua, imi cer scuze pentru postarea aceasta nesemnificativa pentru unii, dar chiar am nevoie de sfatul unor oameni inteligenti. Imi place foarte mult ceea ce fac anumiti oameni din politie, de SIAS nici nu mai spun, de aceea ma gandesc poate o voi lua pe acest drum,pe un drum al dreptatii. Momentan am 17 ani, peste cateva luni fac 18, si ma gandesc ca anul viitor, dupa ce iau bacul(sper sa il iau), sa ma inrolez in armata pentru a imi dezvolta unele aptitudini, dupa, sa zicem ca as avea 21 de ani, as incepe facultatea pentru politie.Dupa facultate as mai putea face si altceva?

Mie imi place foarte mult si informatica,psihologia si putin medicina, de aceea va intreb pe voi, exista vreun post in politie care are la baza aceste aptitudini?

Imi place sa ajut cum pot, si sa il indrum la bine asa cum stiu pe fiecare om pe care il vad putin iesit de pe drumul sau.

Multumesc frumos si multa santate.

Edited by Rykwac

Nu înțeleg ce îți place până la urmă și ce vrei să urmezi. Îți plac luptătorii SIAS dar vrei să ajungi în armată ?! Pentru a ajunge polițist trebuie să urmezi neapărat o școală de poliție sau instituție de învățământ superior (Academia de Poliție A.I. Cuza). Condițiile de recrutare le găsești postate pe site-urile acestor instituții de învățământ. Nu este obligatoriu să ai 21 de ani ca să participi la admitere. Mai multe răspunsuri la nelămuririle tale poți afla de pe topicurile nenumărate care tratează aceste subiecte. Succes la lecturat !

• Upvote 1

Imi plac luptatori SIAS, in armata vreau sa ajung cei 2 ani, sau cat se face, cat era inainte obligator, pentru a invata cat mai multe.Inainte sa postez am cautat daca sunt informatiile de care am nevoie pe forum, dar trebuie sa ma uit mai bine.Multumesc frumos.

Edited by Rykwac

Acest forum este dedicat poliţiştilor şi celor care aspiră la profesia de poliţist. Pentru informaţii privind armata trebuie să cauţi pe alte forumuri. Armata nu este tot una cu poliţia cele două structuri sunt total diferite atât prin specificul atribuţiilor cât şi al competenţelor. Indiferent în ce structură a poliţiei vrei să ajungi trebuie să obţii mai întâi calitatea de poliţist.

Eu ma gandeam sa fac si armata, poate ma va ajuta, voi invata sa fiu mai respectabil,puternic psihic si fizic, sa manuiesc arma(probabil), s.a.m.d, deci eu zic ca este un plus, nu am zis ca voi continua acolo, ma pasioneaza mai mult politia decat armata.In legatura cu psihologia si informatica la locul de munca stie cineva? Multumesc frumos.

Rykwac arunca o privire si pe aici www.animv.ro - citeste oferta lor si vezi daca te intereseaza. Pari un tanar descuiat la minte dar care nu este bine informat si usor impresionabil. Un sfat pe care o sa-l intalnesti des: nu lua parerile unora de gata; asculta-i pe toti dar tu incearca sa vezi problema din toate unghiurile si sa incerci sa-ti faci o idee despre ceea ce vrei tu cu adevarat sa muncesti in viata. Am inteles, esti atras de disciplina si de a face bine, dar trebuie sa te evaluezi si sa vezi care sunt aptitudinile tale cu care chiar vei aduce o contributie. Multi se viseaza 'mascati'' dar putini viseaza sa aiba un teanc de dosare pe birou. Psihologia te va ajuta in orice domeniu in care vei lucra cu oameni pentru ca ii vei intelege mai bine. Iar daca informatica este o pasiune pentru tine sa stii ca poti urma cursurile scolii sau academiei de politie iar apoi sa optezi pentru serviciul ce se ocupa cu combaterea infractiunilor informatice.

Daca intri in armata o sa semnezi un contract pe cel putin 9 ani .... deci ... adio cariera in politie ... doar daca pleci cu demisie ... complicatii

dupa BAC ... baga mare direct la Academia de Politie AL. Ioan Cuza Bucuresti dar sa ai in vedere ca sunt mai multe optiuni...

poti alege o cariera in SRI sau alte arme nu neaparat arma politie

Atat vroiam sa stiu, de restul ma ocup eu, va multumesc frumos tuturor, o zi buna si numai sanatate. :)

Edited by Rykwac

Imi cer scuze pentru postare dubla , dar platforma nu imi mai permite sa modific mesajul precedent.

Discutand cu un agent de politie despre dorinta mea de a lucra in politia romana, am ramas putin uimit de conditiile de munca si salariul pe care il au dansii.

Cu toate ca eu chiar imi doresc foarte mult asta, nu vreau sa mor de foame si sa am datorii peste datorii, este totusi vorba de un viitor, nu vreau sa dau gres, de aceea, va mai deranjez inca odata cu o intrebare.

Mai are rost sa fac asta, adica se poate face meseria asta din placere dar sa ai si ce manca?

Edit : Acum am observat ca domnul @Pierre99, a spus ceva si de alte "arme", unde pot gasi o lista detaliata cu aceste "arme" ?

Va multumesc frumos.

Edited by Rykwac

• 2 weeks later...
  • Moderator

Orientează-te spre alte domenii, pentru că remunerația pe care o primesc polițiștii este atât de „mare” încât poți spune că nu mor de foame, dar nici mult nu mai au. Vei trăi de pe o zi pe alta, împrumutându-te pentru a-ți achita facturile la utilități, etc întrucât salariul nu-ți va ajunge de la o lună la alta.

Pentru alte „arme” google ~ your best friend.

• 2 weeks later...

Cariera in politie? Hmmmm..am 20 de ani in politie si nu am facut cariera...ci doar mi/am facut nervi, stau si acum cu chirie, etc...in politie trebuie sa fi slugarnic sa ajungi sus. Daca iti place pozitia > @capul plecat, sabia nu/l taie@ esti pregatit. Daca nu, cauta in alta parte frate...pana se va schimba ceva in politie or sa treca inca 50 de ani! Succes!

• Downvote 1

• Moderator

Nu exista subofiteri in politia romana. Tuturor ne place aceasta meserie, astfel nu ne-o alegeam, asta nu inseamna ca trebuie sa negi neajunsurile de care ai parte in ea.

• Moderator

Stalin să știi că nu toți ofițerii de poliție sunt șefi și majoritatea au aceleași neajunsuri ca și agenții. La fel se întâmplă și în cazul lor, dacă nu este un pupăcios și un slugarnic sau vreun pilos, șansele să ocupe vreun post mai bun sau să avanseze pe scara ierarhică scad dramatic, se apropie de zero.

Majoritatea șefilor sunt angajați direct, iar majoritatea polițiștilor ce au absolvit academia de poliție sunt simpli lucrători. Așa că ceea ce a scris mai sus kokolino1977 este de actualitate și li se aplică și ofițerilor de poliție.

Asa-i,fara pile nu prea poti ajunge sus. Sincer sa va spun,am niste cunostinte care au pile foarte mari in politie (nu dau nume),iar in acelasi timp au si bani/masini/apartamente. Acum nu stiu daca tatal persoanei respective a fost 100% curat,dar stiu ca e bazat tare pentru ca a si fost sef de politie in orasul meu. Eu unul sunt multumit de traiul pe care-l duc,as vrea sa intru in politie numai si numai pe capul meu si sa dovedesc ca se poate si fara.

BANUL NU INSEAMNA TOTUL!!

Deci,cam greu... :mellow:

Edited by yi12345

Si mai afla tu Stalin ca majoritatea politistilor au fost ocupati de indeplinirea atributiunilor de serviciu, au fost interesati sa-si faca cat mai bine treaba si au ramas pe acelasi post, iar altii nu au urmarit decat interesul de a ocupa un post " caldut" unde are de regula o singura linie de munca, sau doar contabilizeaza rezultatele altora si sa acceada intr-o functie superioara, eventual de comanda. Nu spun ca este rau sa-ti doresti mai multe in viata si aspiri la un loc de munca mai bun, dar in acelasi timp nu trebuie criticati cei care si-au vazut de treaba lor si fac in continuare munca cea mai grea si pe bani mai putini. Este firesc sa existe si frustrari in randul acestora cand realizeaza ca puteau sa se ocupe si ei doar de cariera, cum au facut multi si sa nu-i intereseze adevarata munca de politie.

drAGO5,stai linistit ca sunt si multi politisti care n-au treaba cu aceasta meserie. In 2007/2008 (nu mai tin minte exact anul) s-a facut o mare prostie cu marirea personalului cu oameni de pe strada. Cunosc o persoana care facea (face si acum) parte din cel mai tare clan din Piatra Neamt,dar era politist. A rezistat foarte mult in aceasta institutie datorita clanului (avea pile,bani),desi avea foarte multe minusuri. Candva a fost dat afara,dar peste o saptamana a revenit in sistem:)) ,dar ghinionul lui a fost sa mai faca un pas gresit (mai mare) si a "zburat".

Subliniez ca mi-a si spus ca pentru el politia nu inseamna nimic si ca-l doare undeva de ea.

Mea culpa.Nu vroiam sa deschid nicio intriga.Asa stiam,ma rog....daca X e comisar sef nu o sa fie ca un agent de politie,trimis intr-o parte si alta.

@Cristi uitasem.

Scuzele mele de rigoare.

Am si eu o intrebare. Sunt agent de politie si doresc sa trec in corpul ofiterilor. Am inteles ca este o posibilitate sa dau admitere la Academie si sa se tina cont si de scoala de agenti pe care am absolvit-o? Adica in timpul in care sunt la academie primesc x% din salariu? Sau daca nu care ar fi posibiltatile? Precizez ca sunt licentiat in drept. Multumesc !

Stalin, draga, nu conteaza ce sunt. Conteaza ca am facut o scoala de politie, sunt politist "adevarat" daca asa intelegi mai bine, am facut studiile la stat nu la particulara, pe la vreo scara de bloc...si de aia regret...ca am intrat in politie cu fruntea sus, cu idealuri marete...s.a.m.d., dar dupa 20 de ani s-a dovedit a fi un mare RAHAT acest sistem corupt, politizat si putred. Pacat de colegii mei care sunt pe aceeasi frecventa cu mine, ne-am trezit dupa o viata fara un ban in buzunar, fara casa sau masina de fite(eu am o Dacie din 1978),. Am dat in cine nu trebuia si nu am putut ajunge sus. DAca esti , cum ti-am mai zis, dispus sa iei pozitia ghiocelului, hai incoace la politie si mori de foame alaturi de noi, scuipat, injurat, huiduit, fara bani in buzunar, hai sa asteptam impreuna ziua de salariu, care salariu este ca ciclul la femei..adica vine o data pe luna si tine 3-4 zile, hai sa patrulam sau sa facem munca la birou pe stomacul gol, etc.,...dar nu-ti mai zic, te las sa le descoperi singur. Regret si acum ziua cand, dupa ce era sa mor in armata, la asa-zisa Revolutie, am hotarat sa intru in politie, mi-am dorit prea tare si n-am rezistat...acum e tarziu. De aia am intrat mai baiatule in politie, sper ca ai inteles.

• Upvote 2

kokolino1977,scuzele mele sincere,imi pare rau pentru situatia creata.Am luat postul tau ca pe o insulta adusa politistilor.Imi pare sincer rau.

... hai incoace la politie si mori de foame alaturi de noi, scuipat, injurat, huiduit, fara bani in buzunar, hai sa asteptam impreuna ziua de salariu, care salariu este ca ciclul la femei..adica vine o data pe luna si tine 3-4 zile, hai sa patrulam sau sa facem munca la birou pe stomacul gol, etc.,...

Ingrozitor..cum e posibil asa ceva?!...