Jump to content
POLITISTI.ro

Uitati fratilor cata NESIMTIRE!


Cristi

Recommended Posts

  • Moderator

Blaga către poliţişti: Nu sunteţi chiar cei mai prost plătiţi. Dacă faceţi grevă, suportaţi rigorile legii.

Ministrul Administraţiei şi Internelor, Vasile Blaga, i-a avertizat astăzi pe poliţişti că vor suporta rigorile legii dacă vor face grevă, adăugând că nu sunt chiar cei mai prost plătiţi.

Ministrul Administraţiei şi Internelor a participat astăzi la depunerea jurământului militar al celor 688 de noi studenţi ai Academiei de Poliţie "Alexandru Ioan Cuza". Cu acest prilej, Vasile Blaga i-a criticat pe liderii sindicali, afirmând că aceştia au anunţat protestele poliţiştilor fără să cunoască Statutul poliţiştului.

Ministrul a mai spus că poliţiştii români nu sunt chiar cei mai prost plătiţi din toată lumea."Am văzut unele poziţii ale unor lideri sindicali. Eu le spun un lucru foarte clar: unii dintre ei, şi asta mă doare, nu cunosc Statutul Poliţistului. Eu le recomand să citească cu foarte multă atenţie Statutul Poliţistului, pentru că aici nu putem vorbi nici de grevă, nici de 75 la sută, nici de 25 la sută. Ei trebuie să-şi facă datoria, pentru că altfel vor suporta rigorile legii", a declarat Vasile Blaga.

"Situaţii financiare delicate are toată lumea, nu numai colegii mei poliţişti. Nici pe departe nu suntem cei mai prost plătiţi în lumea asta", a afirmat ministrul Vasile Blaga.

Miercuri, preşedintele Sindicatul Naţional al Poliţiştilor şi Personalului Constractual (SNPPC), Marian Gruia, a declarat că poliţiştii îşi vor reduce activitatea începând de luni cu 25% pentru că primesc doar 75% din salariu. Ei nu vor mai participa la audieri în dosarele penale, nu vor mai da amenzi şi nu vor mai dirija circulaţia.

Ministrul Administraţiei şi Internelor le-a transmis astăzi celor 688 de noi studenţi ai Academiei de Poliţie "Alexandru Ioan Cuza" că Ministerul de Interne nu mai este "acel loc călduţ, cu un salariu bine plătit şi din care ieşi la pensie liniştit".

Blaga le-a pus în vedere studenţilor că cei care închid ochii la abuzuri sau cei care comit ilegalităţi nu au ce căuta în Ministerul de Interne. Blaga le-a cerut profesorilor Academiei să fie riguroşi, exigenţi, corecţi dar, în acelaşi timp, apropiaţi de aceşti tineri.( articol preluat de pe www.adevarul.ro ).

Las la aprecierea dvs, stimati colegi! angry.gif

Link to comment
  • Moderator

IGPR: Poliţistului îi este interzis să declare sau să participe la greve, potrivit legii

Inspectoratul General al Poliţiei Române afirmă că serviciul poliţienesc are caracter permanent şi obligatoriu, poliţistului îi este interzis să declare sau să participe la greve, iar nemulţumirile şi le pot exprima în timpul liber, conform prevederilor legale.

"Conducerea Poliţiei Române, atât la nivel central, cât şi la nivel local se află într-un permanent dialog cu organizaţiile sindicale reprezentative. Activitatea poliţistului este strict reglementată de către prevederile Legii 218/2002 privind organizarea şi funcţionarea Poliţiei Române, ale Legii 360/2002 privind Statutul poliţistului şi ale HG 991/2005 privind aprobarea Codului de Etică şi Deontologie a Poliţistului", se arată într-un comunicat de joi al IGPR.

politisti-andreea-balaurea.jpg?width=400

Aceste acte normative prevăd faptul că serviciul poliţienesc are caracter permanent şi obligatoriu, iar poliţistului îi este interzis să declare sau să participe la greve, explică Poliţia Română.

"De asemenea, poliţistul are datoria de a răspunde la orice solicitare privind exercitarea profesiei, să se sesizeze despre orice încălcare a legii, având obligaţia să intervină cu promptitudine pentru soluţionarea acesteia, în conformitate cu prerogativele specifice funcţiei publice pe care o deţine. Poliţiştii îşi pot exprima nemulţumirile, în timpul liber, conform prevederilor legale în vigoare", subliniază sursa citată.

IGPR se declară în continuare suntem deschis la orice formă de dialog şi analiză, pentru ca împreună cu organizaţiile sindicale şi organizaţia profesională să găsească cele mai bune soluţii.

Preşedintele Sindicatul Naţional al Poliţiştilor şi Personalului Constractual (SNPPC), Marian Gruia, a declarat, miercuri, într-o conferinţă de presă, că poliţiştii îşi reduc activitatea, începând de luni nu mai participă la audieri în dosarele penale, nu mai dau amenzi, nu mai dirijează circulaţia, pentru că sunt plătiţi doar 75 la sută, astfel că îşi vor limita activitatea la 75 la sută.

"Din 20 septembrie anumite activităţi vor fi reduse. Poliţiştii vor merge în teren, dar vor sta în puncte fixe, nu vor acţiona decât la apelurile de urgenţă 112. Poliţia rutieră nu va mai dirija circulaţia, nu va mai da amenzi, ci doar avertismente, nu vor mai face audieri în dosarele penale. Protestul nostru este similar cu cel al magistraţilor. Avertizăm autorităţile să nu facă presiuni la adresa noastră că s-ar putea să se trezească cu o revoltă fără precedent", a spus Gruia.

SNPPC a solicitat o întâlnire urgentă cu premierul Emil Boc, dar nu au primit încă răspuns. "Din informaţiile pe care le deţin sindicatele, şefii inspectoratelor judeţene au comunicat ierarhic despre starea de tensiune care se acutizează în unităţi fără a se solidariza cu problemele personalului. În acest context, conducerea superioară a poliţiei fără să prezinte public o viziune, o strategie sau un plan de măsuri motivat a reacţionat transmiţând conducerilor profesionale teritoriale atenţionări privind interdicţia poliţiştilor de a declara sau de a participa la grevă", a zis Gruia.

Liderul sindical a precizat că poliţiştii nu vor declara grevă şi nici nu vor participa la această formă de protest, acţiunile lor fiind similare cu cele ale magistraţilor din septembrie 2009 şi poliţiştii va trebui să fie trataţi similar cu magistraţii de către instuţiile statului.

Articol preluat de pe www.mediafax.ro

Link to comment

Cum nu avem dreptul sa facem greva?!

Nu mai suntem militari, ci avem statut de functionar public(cu regim special)!

Daca nu ne unim cu totii sa facem greva, vom ajunge cei mai prost platiti din siguranta nationala...nu-i e rusine lu blaga sa spuna ca noi suntem printre cei mai bine platiti?! nu mi ajung banii de pe o luna pe alta ....cata nesimtire!!!!!!!!!

Trebuie sa facem ceva, fratilor, ca nu mai merge!

Deja am auzit de presiunile puse de m.a.i. asupra sindicalistilor...

Edited by maximo
Link to comment

Poliţiştii către Blaga: "Vom suporta consecinţele legii, însă vom trage un semnal de alarmă”

de Andreea Căprescu

17/09/2010 (Actualizat 12:42)

Ministrul Vasile Blaga a lansat un nou avertisment poliţiştilor din ţară care ameninţă cu proteste, prin limitarea proporţională a activităţii, începând cu 20 septembrie. "Am văzut unele poziţii ale unor lideri sindicali. Eu le spun un lucru foarte clar: unii dintre ei, şi asta mă doare, nu cunosc Statutul Poliţistului. Eu le recomand să citească cu foarte multă atenţie Statutul Poliţistului, pentru că aici nu putem vorbi nici de grevă, nici de 75 la sută, nici de 25 la sută. Ei trebuie să-şi facă datoria, pentru că altfel vor suporta rigorile legii", a declarat Vasile Blaga, citat de Mediafax.

Reacţiile poliţiştilor care fac parte din grupările sindicale nu au încetat să apară. La Râmnicu Vâlcea, reprezentanţii Sindicatului Naţional al Poliţiştilor au răspuns în cadrul unei conferinţe de presă "solicitării" lui Blaga. "Vom suporta consecinţele legii, dar vrem să tragem un semnal de alarmă. Înainte de toate, trebuie să aibă în vedere condiţiile de muncă. Patru poliţişti vâlceni au făcut atac vascular de când au aflat de reducerile salariale şi de personal. Unii dintre ei sunt internaţi în spitale din capitală. Acestea sunt riscurile la care suntem expuşi, condiţiile de stress", a declarat agentul şef principal Dragoş Vasilescu, vicepreşedintele Sindicatului Naţional al Poliţiştilor - Biroul Teritorial Vâlcea.

Link to comment
  • Moderator

Atentie stimati colegi! A inceput razboiul dintre MAI si angajatii de pe plantatie, respectiv subsemnatii. Astazi, la Valcea, au fost trimisi baietasii de la SIPI sau de unde mama dracului sunt pe la diverse posturi din localitate,iar din vorbele unora, care mie deocamdata mi se par intoxicari, se pare ca lumea "a iesit rau!". Daca vin in controale, refuzati controalele, nu predati niciun fel de document, clasificat sau ordinar si scoateti-i afara din posturi/sectii. Vin cu vrajeli de genul suntem in control ordonat de IGPR, pentru protectia documentelor clasificate, dati-ne si noua documentul cutare si cutare. Vreau sa va spun ca liderul nostru de sindicat a iesit public pe postul de televiziune VTV, unde a afirmat ca de luni, in judetul Valcea, vor fi aplicate FIECARE MASURA din cele prevazute in protestul initiat de SNPPC. Acum este momentul sa dovedim ca suntem uniti si nu ne este frica de amenintarile mai mult sau mai putin voalate a unora care se considera "colegii" nostri. Eu, simplu lucrator, voi respecta fiecare aliniat din manifestul SNPPC.

Domnilor guvernanti, ne cerem drepturile, nu ne puteti obliga sa ne facem datoria fara a ne asigura logistica necesara, doar prin amenintari. Multi dintre noi NU MAI AVEM NIMIC DE PIERDUT! Sa aveti o saptamana frumoasa.

  • Upvote 1
Link to comment
  • Member

pt blaga si cateii lui, poate citesc aici: va duceti dracu! va este frica...ner.gif, rusine, coleg cu noi n-o sa fii niciodata! uite-te la fizicul tau, crezi ca-l poti intretine cu 100 lei lunar si inca doua suflete? nu aveti ce ne face! jigodii penale fara materie cenusie!

Link to comment

"Situaţii financiare delicate are toată lumea, nu numai colegii mei poliţişti. Nici pe departe nu suntem cei mai prost plătiţi în lumea asta", a afirmat ministrul Vasile Blaga.

Pai domnule blaga priviti aici :

salariu.png

- priviti cu atentie salariul unui politist si dupa aceia spuneti-mi dl blaga daca sunteti coleg cu mine :doh: . Poate ati fost prost informat cu privire la salariu unui politist, ca de stiut sigur nu ati stiut, altfel nu spuneati balivernele acelea.

Cum va puteti tine dl. blaga copilul la studii in strainatate cu salariul sus aratat .

Rusine sa va fie si poate va mai ganditi de 2 ori cand mai scoateti asemenea aberatii pe gura. Auzi coleg cu mine :ner:

Ei, bine dl. blaga cu un asemenea salariu, mie mi se pare o situatie financiara foarte delicata ca politist !!! ( nu ca civil cum sunteti dvs. )

P.S. da, dl. blaga, acela este un fruturas de salariu al unui politist

Edited by Eduard
Link to comment
  • Member

Daca “stimabilul” nostruministru dl. Blaga spune ca nu stim ce prevederile “Codului de etica si deontologie al politistului” mi-am permis safac o mica incursiune prin acest document si sa extrag anumite paragrafe pecare acesta, se pare, ca nu le-a vazut.

1. Astfel la art. 3 alin. 2 spune in felul urmator: “Activitatea politiei constituie serviciu public specializat care se realizeaza in interesulpersoanei si comunitatii, precum si in sprijinul institutiilor statului, in conformitate cu legislatia interna siinternationala aplicabila in domeniu.

*legat de legislatia interna si internationala tin sa ii amintesc domnuluiministru (care este un domn nu?) ca in “Codul European de Etica Politieneasca”(Adoptat de Comitetul de Ministri al Consiliului Europei) se specifica:

La punctul IV. A. 14.The police and its personnel in uniform shall normally beeasily recognisable.” (Politia si politistii in uniformatrebuie, in mod normal, sa fie usor de recunoscut.)

…acum eu stau si ma intreb de ce s-a permis ca Politia Comunitara si unele firme de paza (lucru foarte grav)sa aibe uniforma 90% identica celei pe care o au politistii??

La punctul IV. D. 31. “Police staff shall as a rule enjoy the same civil and political rights as othercitizens. Restrictions to these rights may only be made when they are necessaryfor the exercise of the functions of the police in a democratic society, inaccordance with the law, and in conformity with the European Convention onHuman Rights.“ (Politistiitrebuie, de regula, sa se bucure de aceleasi drepturi civile si politice caorice alt cetatean. Restrictii de la aceste drepturi pot fi efectuate numaiatunci cand acestea sunt necesare pentru exercitarea atrubutiunilorpolitienesti intr-o societate democratica, numai cu respectarea legilor invigoare si a “Conventiei Europene Privind Drepturile Omului.)

…oare avem aceleasi drepturi ca orice alt cetatean????

La punctul IV. D. 32. “Police staff shall enjoy social and economic rights, aspublic servants, to the fullest extent possible. In particular, staff shallhave the right to organise or to participate in representative organisations,to receive an appropriate remuneration and social security, and to be providedwith special health and security measures, taking into account the particularcharacter of police work.” (Politistii, in calitate de functionari publici, trebuiesa beneficieze de cat mai multe drepturi economice si sociale. In special acestia trebuie sa aibe dreptulde a se asocia in organizatii reprezentative, de a avea o salarizarecorespunzatoare si securitate sociala, de a beneficia de servicii sanitare side securitate speciale, toate acestea tinand cont de caracterul special almuncii de politie.)

…oarecate din cele evidentiate in paragraful anterior sunt regasite si in realitateromaneasca???

2. Altaprecizare interesanta a codului deontologic romanesc este la art. 8 alin. 1care spune cam asa: “In indeplinirea atributiilor ce ii revin politistulbeneficiaza, conform legii, de protectia institutiei care ii furnizeaza sprijinadecvat.”

…a gasit careva protectia pe undeva ca, eu unul nu stiu undeau ascuns-o conducatorii nostri???

3. Cea maiinteresanta precizare din “Codul de eticasi deontologie al politistului”, precizarede care guvernantii nostri nu cred ca au auzit sau pe care o ignora cu nonsalanta, dand dovada de o nesimtire crasa, este la art. 21 alin. 2 : “In conformitate cu statutul lorprofesional, politistii au dreptul la protectie sociala adecvata, masurispecifice de protectie a sanatatii si securitatii individuale si la retributiecorespunzatoare potrivit importantei, riscurilor si gradului de pericol determinatde activitatea profesionala.

…unde este protectia sociala??? (in boxa de la bloc?? …patetic)

…unde sunt masurile specifice de protectie a sanatatii??? (arevreunul dintre noi asigurare de la stat?)

…unde sunt masurile specifice de securitate individuala??? (credca de ele a beneficiat colegul care a fost bagat in coma de un interlop … L )

CARE DINTRE NOI BENEFICIAZA DE O RETRIBUTIE CORESPUNZATOARE IMPORTANTEI, RISCURILOR SI GRADULUIDE PERICOL DETERMINAT DE ACTIVITATEA PROFESIONALA???????? (…eu nu).

Edited by Ispy
Link to comment
  • Member

Dupa “Codul de eticasi deontologie al politistului” mi-am permis sa extrag cateva paragrafe din“Legea nr. 360/2002 privind Statutulpolitistului”, paragrafe pe care le voi enumera dedesubt.

Art. 6. Politistulbeneficiaza de drepturi compensatorii acordate potrivit prezentei legi pentruconditiile speciale si riscurile pe care le implica exercitarea profesiei.

Art. 28. (1) Politistul are dreptul la:

a) salariu lunar, compus dinsalariul de baza, indemnizatii, sporuri, premii si prime, ale caror cuantumurise stabilesc prin lege. Salariul de baza cuprinde salariul corespunzatorfunctiei indeplinite, gradului profesional detinut, gradatiile, sporurile pentrumisiune permanenta si, dupa caz, indemnizatia de conducere si salariul demerit;

b ) ajutoare si alte drepturibanesti, ale caror cuantumuri se stabilesc prin lege;

c) uniforma, echipamentspecific, alocatii pentru hrana, asistenta medicala si psihologica, proteze,precum si medicamente gratuite, in conditiile stabilite prin hotarare aGuvernului;

d) locuinta de interventie,de serviciu, sociala sau de protocol, dupa caz, in conditiile legii;

e) concedii de odihna,concedii de studii si invoiri platite, concediu fara plata, in conditiilestabilite prin hotarare a Guvernului;

f) concedii medicale pentru:caz de boala, prevenirea imbolnavirilor, refacerea si intarirea sanatatii,accidente produse in timpul si din cauza serviciului; concedii de maternitate,pentru ingrijirea copilului bolnav in varsta de pana la 3 ani, ingrijireacopilului pana la implinirea varstei de 2 ani, precum si in alte situatii, inconditiile stabilite prin lege;

g) bilete de odihna,tratament si recuperare, in conditiile stabilite prin hotarare a Guvernului;

h) pensii, in conditiilestabilite prin lege;

i) indemnizatii deinstalare, de mutare, de delegare sau de detasare, precum si decontareacheltuielilor de cazare, in conditiile stabilite prin lege;

j) decontarea cheltuielilorde transport in cazul mutarii in alte localitati si o data pe an pentruefectuarea concediului de odihna, in conditiile stabilite prin hotarare aGuvernului;

k) incadrarea activitatii inconditii deosebite sau speciale de munca, potrivit legii;

l) portul permanent alarmamentului din dotare sau achizitionat personal, in conditiile legii;

m) asigurare de viata,sanatate si bunuri, in conditiile stabilite prin hotarare a Guvernului;

n) tratament medical instrainatate pentru afectiuni contractate in timpul exercitarii profesiei, inconditiile stabilite prin hotarare a Guvernului;

o) asistenta juridicaasigurata de catre unitate, la cerere, in cazul cercetarii sale pentru faptelecomise in timpul sau in legatura cu exercitarea atributiilor de serviciu.

Art. 31. (1)Politistul mutat in interesul serviciului intr-o alta localitate decat cea incare isi are domiciliul, in situatia in care nu efectueaza naveta ori nu detinelocuinta proprietate personala si nu i se poate asigura spatiu de locuit, aredreptul la compensarea chiriei lunare, in cuantum de pana la 50% din salariulde baza.

(2) Sotul sausotia politistului mutat/mutata in interesul serviciului in alta localitate,care a fost incadrat/incadrata in munca si a intrerupt activitatea datoritamutarii impreuna cu sotul sau sotia, are dreptul la o indemnizatie lunara de50% din salariul de baza al politistului, pana la o noua angajare sau pana laprestarea unei alte activitati aducatoare de venituri, dar nu mai mult de 9luni.

(3) Prevederile alin. (1) si (2) se aplica atat politistilor absolventi ai institutiilor deinvatamant ale Ministerului de Interne, care au fost repartizati in unitatisituate in alte localitati decat cele de domiciliu, cat si sotilor sau sotiiloracestora.

(4) De indemnizatia lunara prevazuta la alin. (2) beneficiaza si sotul sau sotia care,la data mutarii politistului, era inscris/inscrisa, in conditiile legii, casomer, dar numai dupa expirarea termenului de plata a ajutorului de somaj,stabilit prin lege.

(5) Cuantumulcompensatiei prevazute la alin. (1) si conditiile de acordare se stabilesc prinhotarare a Guvernului, la propunerea ministrului de interne.

Art. 32. (1) Politistul va fi sprijinit in construirea sau cumpararea, o singura data in timpulcarierei, a unei locuinte proprietate personala in localitatea in care isi aresediul unitatea de politie la care este incadrat, in conditiile legii.

(2) Politistulcare are o vechime in serviciu de cel putin 10 ani poate cumpara locuinta deserviciu.

(3) Criteriile siconditiile de sprijin prevazute la alin. (1) se stabilesc prin ordin alministrului de interne.

Art. 33. Inexercitarea atributiilor de serviciu politistul beneficiaza de protectiespeciala, in conditiile legii.

Art. 34. Politistuluii se asigura gratuit echipamentul de protectie adecvat misiunilor specifice pecare le indeplineste, iar in cazul in care, ca urmare a indepliniriiatributiilor de serviciu, i s-a degradat sau distrus imbracamintea ori altebunuri personale, are dreptul la despagubiri corespunzatoare.

Art. 35. Membriifamiliei politistului beneficiaza gratuit, in conditiile stabilite prinhotarare a Guvernului, de:

a) asistentamedicala si medicamente in cadrul sistemului de asigurari de sanatate specificapararii, ordinii publice, sigurantei nationale si autoritatii judecatoresti;

b ) decontareacheltuielilor de transport in situatia mutarii politistului in interes deserviciu in alta localitate.

Art. 39. (1) Durata programului de lucru alpolitistului este de 8 ore pe zi si 5 zile pe saptamana, stabilita astfel incatsa se asigure continuitatea serviciului politienesc si refacerea capacitatii demunca, in conditiile prevazute de lege.

(2) Programul de lucru, formele de organizarea acestuia si acordarea repausului saptamanal se stabilesc prin ordin alministrului de interne, dupa consultarea Corpului National al Politistilor.

(3) Daca interesele serviciului o impun,acordarea zilelor de odihna saptamanale ce se cuvin politistului poate fiamanata, in mod exceptional, cel mult de doua ori intr-o luna.

….CAND NI SE VOR RESPECTA TOATE ACESTE DREPTURI ATUNCI VOM FACE SI NOI INTOCMAI CUM SCRIE IN LEGE, IAR IN CAZ CONTRAR SA FIM SANCTIONATI …PANA ATUNCI…sa faca EI (conducatorii nostri) ordine si sa asigure EI siguranta cetatenilor.

Link to comment
  • 3 months later...

Sunt politist de peste 20 ani. Acum imi este mai greu ca niciodata. Nimeni nu mi-a luat din drepturile cuvenite pana in prezent. Cel putin au fost situatii cand nu s-au mai marit salariile, dar niciodata nu au fost taiate. Este o mare nesimtire. Mafie pe fata facuta de guvernanti, care au taiat din salariile bugetarilor pentru a da bani clientelei politice, in scop de "investitii".

Am rate la banci, am copii la scoala. Am fost somat de o banca sa platesc tot creditul, ca mi-a reziliat contractul pentru ca am intarziat la plata unor rate. Ma ameninta cu poprire pe salariu. Pe mine acum prea putin ma intereseaza cum sta Politia in sondaj, atata vreme cat POLITIA, pe mine ma abandonat.

In sondajul meu, facut in familie, POLITIA, ca structura componenta a MAI si implicit a acestui guvern slab, este 100% necredibila pentru mine, deoarece ma adus in situatia de a-mi pierde casa, masina ori familia.

Am avut situatii cand mi-am sacrificat linistea familiala si materiala, investind in politia asta bani din buzunar, am stat mult timp peste program, fara a fi platit suplimentar. Am bagat multi hoti si talhari in puscarie, fapt pentru care atunci cand o sa ies la pensie va trebui sa plec din acesta zona, pentru ca se vor gasi cativa care sa se razbune pe mine ori pe familia mea. Iata un alt sacrificiu care il voi face chiar si atunci cand nu voi mai fi politist.

Imaginea structurii de politie din care fac parte este buna, majoritatea comunitatii cred ca este multumita de eforturile noastre. Dar eu stau acum si ma intreb : "pentru ce am facut toate astea ?" Va raspund tot eu ! Pentru satisfactie profesionala, pentru ca nu mi-am permis sa las hotul ori criminalul liber. Dar asta nu tine de foame. Eu am raspuns promt cerintelor si atributiunilor, atunci cand mi sa solicitat, iar acelasi lucru il cer si eu celor in drept sa faca pentru mine. Sa ma ajute sa ies din situatia asta. Sa-mi dea banii pe care mi i-au luat cu japca, inapoi. Si ca mine cred ca sunt tot mai multi. Dar nu cred ca voi primi ceva inapoi. Ma uit la ARMATA. Datorita ei am intrat in NATO, datorita ei evenimentele din decembrie 1989 s-au transformat intr-o asa zisa REVOLUTIE si uite ce patesc acum militarii pensionari. Astia care ne conduc acum nu au scrupule. PACAT

  • Upvote 3
Link to comment

casa este ipotecata la banca? masina este pusa gaj sau este libera de sarcini? da-mi info pe privat si vb. poate gasim solutii. daca exista o varianta, o gasim.

  • Upvote 1
  • Downvote 1
Link to comment

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
  • Recently Browsing   0 members

    • No registered users viewing this page.
×
×
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue. By using this site, you agree to our Terms of Use and Privacy Policy.