Jump to content
POLITISTI.ro

Controale la operatori cu metale preţioase


NewsBot

Recommended Posts

Controale la operatori cu metale preţioase

Poliţiştii de investigarea fraudelor au desfăşurat, în ultimele trei zile, sub coordonarea Direcţiei de Investigre a Feaudelor – I.G.P.R., verificări la societăţi comerciale pe linia respectării reglementărilor în domeniul comercializării materialelor preţioase.

Astfel, au fost aplicate sancțiuni contravenţionale în valoare de 103.000 de lei, ridicate, în vederea confiscării, 1,75 kg de metale ce par a fi din aur, în valoare de aproximativ 250.000 de lei şi suspendată activitatea unei firme.

În perioada 21 – 23 august a.c., ofiţeri din cadrul Direcţiei de Investigre a Feaudelor şi ai structurilor teritoriale ale poliţiei de investigarea fraudelor, împreună cu inspectori ai Oficiului de Protecţie a Consumatorului, au efectuat o acţiune pe linia respectării reglementărilor în domeniul comercializării materialelor preţioase.

Au fost verificate şapte puncte de lucru a trei societăţi comerciale din judeţele Caraş-Severin, Hunedoara, Sibiu, Bistriţa-Năsăud şi Suceava, fiind aplicate şapte sancțiuni contravenţionale, în valoare de 103.000 de lei (trei amenzi la O.U.G. 190/2000 privind regimul metalelor preţioase aliajelor acestora şi pietrelor preţioase in Romania şi una la H.G. 1344/2003 privind aprobarea Normelor metodologice pentru aplicarea prevederilor O.U.G. 190/2000).

Acţiunea s-a finalizat cu ridicarea, în vederea confiscării, a 1,75 kg de metale ce par a fi din aur, în valoare de aproximativ 250.000 de lei.

Totodată, în cazul unei societăţi comerciale a fost aplicată o sancţiune complemenatră de suspendare a activităţii pe o durată de 3 luni. În cauză, cercetările continuă.

I.G.P.R. - Centrul de Informare și Relații Publice

Link to comment
  • 4 weeks later...

20 kg lingouri și bijuterii ascunse în bagajele unui cetățean turc

In data de 19.09.2012, ora 00.15, politistii de frontiera din cadrul P.T.F. Curtici, jud. Arad, au efectuat formalitatile de intrare in tara asupra pasagerilor unui tren international care circula pe relatia Budapesta - Bucuresti.

Cu ocazia verificarilor efectuate asupra unui cetatean turc, Kemal I., in varsta de 41 ani, politistii de frontiera au avut suspiciuni cu privire la continutul bagajelor, fapt pentru care au procedat la efectuarea unui control amanuntit al acestora.

Astfel, au fost descoperite 4 lingouri si 6 pachete acoperite cu banda adeziva, care contineau mai multe medalioane si agrafe de diferite dimensiuni, toate confectionate dintr-un metal galben, presupus a fi aur.

Deoarece persoana in cauza nu a prezentat documente de provenienta, intreaga cantitate de bunuri, in greutate totala de 20 kg., a fost ridicata de politistii de frontiera aradeni in vederea expertizarii si in functie de rezultatele analizelor se vor lua masurile legale care se impun.

I.G.P.F. - Biroul de Informare şi Relaţii Publice

Link to comment

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
  • Recently Browsing   0 members

    • No registered users viewing this page.
×
×
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue. By using this site, you agree to our Terms of Use and Privacy Policy.