Jump to content
POLITISTI.ro

Postare recomandată

Publicat

Buna ziua! As avea si eu o intrebare. Am pierdut acum o saptamana portofelul printre care se aflau si permisul cu buletinul. Am fost la politie, unde domnii de acolo m-au sfatuit sa mai astept, ca poate binevoieste cineva sa le aduca la sectie (Inca nu am dat nicio declaratie in scris acolo). In timpul asta nu am mai condus de frica ca poate ma opreste vreun echipaj si primesc amenda. Sambata trebuie sa parcurg un drum de vreo 50 de km vrand nevrand. Am in masina o copie dupa buletin si dosarul pentru eliberarea noii CI (chitante platite, timbru, cum nu aveam o legitimatie cu o fotografie recenta am atasat si diploma de bac). Dosarul inca nu l-am depus la "Buletine". Intrebarea mea este urmatoarea este posibil sa nu primesc amenda daca sunt oprit? Sau exista vreo portita sa iau de la politie vreo dovada ca am permis (dar din cate stiu eu nu-ti da dovada fara buletin). Vreau sa fiu in regula pana imi eliberez actele, ce ma sfatuiti? Multumesc.

• Moderator
Publicat

Trebuie să declari documentele pierdute la autoritățile care le eliberează și ulterior vei primi documente înlocuitoare.

Pâna atunci, în cazul în care ești depistat la volan, poți primi o amendă pentru că nu ai documentele cerute de lege asupra ta.

• Apreciez 1
Publicat

Si chiar asa nu exista nimic, nu se ofera nici document provizoriu care sa ateste ca sunt in regula si pot circula? Daca eram sofer de cursa lunga ce faceam?

• Moderator
Publicat

Pentru pierderea documentelor nu trebuie să mergi la poliție, trebuie să mergi la autoritățile care eliberează aceste documente pentru formalitățile necesare în vederea eliberarii unor noi documente.

Pentru actul de indentitate (carte de identitate sau buletin) trebuie să mergi la Serviciul de Evidentă a Persoanei ce aparține Primăriei din localitatea unde domiciliezi, având asupra ta următoarele documnte:

• cererea pentru eliberarea actului de identitate;
  • actul de identitate si cartea de alegator,in cazul deteriorarii;
  • certificatul de nastere,original si copie;
  • certificatul de casatorie, daca este cazul, original si copie;
  • hotarârea de divort, definitiva si irevocabila, dupa caz, original si copie;
  • certificatul de deces al sotului/sotiei decedat/decedate, în cazul sotului supravietuitor, original si copie;
  • certificatele de nastere ale copiilor cu vârsta mai mica de 14 ani, original si copie;
  • documentul cu care se face dovada adresei de domiciliu si, dupa caz, cel cu care se face dovada adresei de resedinta, original si copie;
  • un document emis de institutii sau autoritati publice - pasaport, permis de conducere, legitimatie de serviciu, livret militar ori diploma de absolvire a unei institutii de învatamânt, cu fotografie de data recenta, original si copie;
  • chitanta reprezentând contravaloarea cartii de identitate - 7 lei;
  • timbru fiscal sau chitanta reprezentând contravaloarea taxei extrajudiciare de timbru - 4 lei.

Pentru permisul de conducere trebuie să mergi la Serviciul Public Comunitar Regim Permise de Conducere și Înmatriculari Vehicule ce funcționează in cadrul Prefecturii de pe raza județului unde ai domiciliul cu următoarele documente:

• fisa detinatorului permisului de conducere – care poate fi completata si de mana;
    • actul de identitate original si copie;
    • dovada platii contravalorii permisului de conducere – 68 de lei (poate fi achitata la CEC);
    • fisa medicala tip din care sa rezulte ca sunteti apt pentru a conduce autovehicule. Acest document este necesar numai daca permisul de conducere pierdut era expirat.
    • Dacă erai sofer de cursă lungă, aveai aceleași obligații ca orice cetățean, nu există niciun regim special pentru astfel de persoane.

Publicat

Multumesc mult, Marius! In concluzie, trebuie sa-mi refac cat mai repede posibil, actele ca sa fiu in regula..

• Moderator
Publicat

Pare complicat doar la prima vdere, dar cu puțină voință vei vedea că poți rezolva și vei fi în regulă.

Pentru a adăuga comentarii este necesară înregistrarea sau autentificarea

Trebuie să aveţi un cont de membru pentru a adăuga comentarii

Înregistrare membru

Înscrierea unui nou cont de membru. Este foarte uşor!

Înregistrare cont nou

Autentificare

Aveţi deja un cont de membru? Conectaţi-vă aici.

Autentificare în cont
  • Activi pe această pagină   0 membri

• Niciun utilizator înregistrat nu vizualizează această pagină acum.
  • Adaugă...

Informaţii importante

Am plasat cookie-uri strict necesare pe dispozitivul dvs. pentru afişarea optimă a paginilor. Puteţi în orice moment să modificaţi setările cookie-urilor, altfel vom presupune că sunteţi de acord să continuaţi. Utilizând acest site, sunteţi de acord cu Termenii şi condiţiile de înregistrare şi Politica de confidenţialitate.