Jump to content
POLITISTI.ro

Cum ma pot apara?

stefantiby

Recommended Posts

Salut!

Sunt la liceu si am o problema cu anumiti "smecherasi" care, atunci cand nu au ce face se iau de cei de pe strada. Soarta face ca eu sa trec zilnic printr-o zona care nu prea este sigura, iar aceasta este foarte aproape de liceu, deci nu am cum sa o evit. Eu sunt destul de mic de statura si cam slabut si de aceea chiar daca as vrea sa ripostez nu as avea nici o sansa atunci cand as fi in conflict cu mai mult de o persoana.

Intrebarea mea este ce metode de autoaparare exista pentru astfel de situatii? Am vrut sa ma duc la karate insa am realizat ca voi avea copii pana voi fi in stare sa bat unul mai solid decat mine, m-am gandit si sa-mi iau un spray paralizant, sau un baston Tonfe insa ma tem sa nu cumva sa fiu prins cu ele in incinta scolii pentru ca din cate stiu nu prea ai nevoie cu arme de orice fel in institutiile publice. De pistol nici nu poate fi vorba pentru ca in primul rand nu am nici macar 18 ani.

Deci exista vre-o metoda sa ma apar fara ca dupa aia sa am tot eu probleme?

Din experienta mea stiu cazuri in care cei care s-au aparat au dat tot ei de belea mai tarziu.

Pe scurt vreau sa gasesc o metoda legala prin care sa ma pot apara.

Multumesc anticipat.

Scuza-ma , dar nu poti sa suni 112 daca aia pur si simplu te injura, iar daca te agreseaza fizic crezi ca mai ai timp sa suni la politie. Daca e unu' mai diliu sigur nu o sa mai am nici CU CE suna la 112, iar pana ar ajunge politia oricat de repede s-ar misca eu mi-as lua-o.

daca esti agresat sau deposedat de bunuri (bani, ghiozdan, etc) reclama la politie indicind toate elementele de identificare al persoanei respective precum si celor care il ajuta.

sa raspunzi cu violenta nu te ajuta la nimic, dimpotriva. Sa nu iti faci iluzii ca ii va fi frica de tine, de tatal tau sau de un prieten mai tare in pumni. dimpotriva, te va pindi si pedepsi la rindul lui cind va fi intr-o pozitie favorabila lui. si nu cred ca vrei sa iti petreci scoala uitindu-te peste umar daca te urmareste cineva.

reclama la politie, stiu ei ce trebuie faca in continuare. daca esti minor, sa te insoteasca un parinte. nu bunicul sau matusa, ci un parinte.

reclama la politie, stiu ei ce trebuie faca in continuare. daca esti minor, sa te insoteasca un parinte. nu bunicul sau matusa, ci un parinte.

Si numele parintelui sa fie Jet Li :ner: Din pacate in fata unei agresiuni directe nu te poate apara nimeni decit daca ai sansa sa se bage cineva pentru tine sau sa fie vre-un politist in preajma, altfel tu singur va trebui sa inveti sa te aperi, cu 2 degete poti omorii un om daca sti ce sa faci, pune mina si pregateste-te sa nu fi o victima. Conteaza foarte mult si atitudinea pe care o ai, sa nu ai imaginea unui pui care se duce la taiere. I-ati un spray cu piper pentru cazuri disperate si nu te da mare cu el prin scoala, il scoti numai daca o sa ai nevoie, si vorba unora de peste girla: mai bine judecat de 12 decit carat de 6. Bafta! Edited by dcrist

Nu folosi in nici un caz vreo metoda agresiva (spray, tomfa, etc.). Efectele se vor intoarce impotriva ta.

Incearca sa afli unde poti sa vorbesti cu politistul de proximitate din zona respectiva si spune-i sa nu-ti divulge in nici un caz datele de identitate (unii colegi incearca sa se scuze fata de cel reclamat ca nu ei sint de vina, ci au fost sesizati de Xulescu).

Unii dintre politistii de proximitate stiu ce trebuie sa faca, cunosc pe cei in cauza si o sa-i linisteasca prin metode specifice.

Sint patit. Chiar daca nu eram prea increzator, efectele s-au vazut in putin timp (au fost citati, audiati, nu stiu exact).

fa o plangere la politie si spune exact ce se intampla.cu siguranta se vor lua masuri si nu vei mai intampina problema asta. la cati oameni sunt amenintati de altii iti dai seama cum trebuia sa arate tara noastra?plina de culturisti... bafta in demersul tau ;)

Edited by sheriffu

Nu folosi in nici un caz vreo metoda agresiva (spray, tomfa, etc.). Efectele se vor intoarce impotriva ta.

Incearca sa afli unde poti sa vorbesti cu politistul de proximitate din zona respectiva si spune-i sa nu-ti divulge in nici un caz datele de identitate (unii colegi incearca sa se scuze fata de cel reclamat ca nu ei sint de vina, ci au fost sesizati de Xulescu).

Unii dintre politistii de proximitate stiu ce trebuie sa faca, cunosc pe cei in cauza si o sa-i linisteasca prin metode specifice.

Sint patit. Chiar daca nu eram prea increzator, efectele s-au vazut in putin timp (au fost citati, audiati, nu stiu exact).

Este cel mai bun sfat pe care il poti primi. Nu recurge la arme albe sau forta. Un astfel de conflict poate degenera in rau pentru tine, sau pentru ei sau poate pentru toti. In functie de urmarile conflictului poti ajunge sa fii cercetat penal!

Daca toti ne-am face dreptate singuri oare unde am ajunge? Politistii au tot interesul sa descopere "zonele predispuse" la activitate infractionala si sa ii aduca pe cei implicati pe calea cea buna! Te vor ajuta cu siguranta.

@dcrist: daca nu ripostezi fizic la o agresiune (exceptind legitima aparare cf codului penal) nu inseamna ca esti o victima. inseamna ca ripostezi inteligent. in speta discutata personal consider ca este mai inteligent sa sesizez politia decit sa astept sa ma razbun. repet, exclud legitima aparare.

Dar totusi pentru situatii disperate as dori sa stiu in ce masura sunt legale aceste sprayuri cu piper. Adica as putea intra cu el in scoala , NU SA-L FOLOSESC, ci doar sa-l am asupra mea fara intentie de uz intr-o institutie publica ca liceul, repet. Am vazut cineva ca avea unul mititel pe care il purta ca breloc. Am crezut ca nu e real insa cand l-am intrebat mi-a aratat ca era pe bune.

daca esti in legitima aparare nu ajungi sa te judece 12 nici macar in USA, decit in filmele care vor sa aibe efect dramatic.

sa-l am asupra mea fara intentie de uz intr-o institutie publica ca liceul, repet.

este un non sens juridic : daca il ai asupra ta atunci ai si intentia de a il folosi. altfel nu l-ai avea in posesie :) logic, nu?

ia un spray lacrimogen (habat nu am daca este cu piper sau nu) si foloseste-l doar in legitima aparare, asta daca poti aprecia acest lucru la virsta ta. nu confunda filmele cu viata reala. In plus, pe spray exista un avertisment cu privire la distanta minima la care trebuie folosit,in caz contrar exista riscuri de vatamare corporala a agresorului (si chiar a ta, ca si utilizator).

Si retine faptul ca vatamarea agresorului nu este acceptabila in orice situatie - faptul ca este agresor nu te scuteste pe tine de sanctiune penala in cazul in care il ranesti sau mai rau.

• 3 weeks later...

Te poti adresa politistului de proximitate din zona , explicandu-i situatia .Daca tu cunosti persoanele respective este si mai bine .Fi sigur ca nu esti singura victima si daca sunt si alte reclamatii " smecherii " vor fi luati cu siguranta in vizor de cine trebuie .

• 2 weeks later...

Salut, am citit cu viu interes problema ta si inteleg prin ce stres treci. Cei care au incercat aici sa te ajute, in mare parte au dreptate cand spun ca e totusi bine sa reclami

la politie, dar, intrebarea mea este ,,ce sa reclami'', frica? Ca sa reclami trebuie sa te lasi bine smotocit si abia dupa aceea restul de pasi care trebuie sa ii parcurgi si care ma tem ca sunt destul de anevoiosi (certificat medico legal, bla, bla) Cineva spunea ca ,,decat sa te care sase mai bine sa te judece 12... Pe de alta parte, vad ca te gandesti la o ,,arma'' de autoaparare, nu e rau deloc, dar sa fie una care sa intimideze efectiv, nu sa te expui, adica sa fie nevoie sa o folosesti si sa-i adune salvarea sau, mai rau, ineficienta ei sa intarate si mai tare agresorii. Cauta o arma electrosoc, sunt unele chiar discrete dar cand le ,,ambalezi,, ti se ridica perii pe ceafa ca la zebra. Cunoas o asemenea scula in chip de lanterna la pretul de 149 ron, genereaza o tensiune de 300KV, descarcarea electrica plus lumina produsa este foarte zgomotoasa. Cauta pe net si vei gasi. Multa bafta, copilu'.

• Moderator

Salut, am citit cu viu interes problema ta si inteleg prin ce stres treci. Cei care au incercat aici sa te ajute, in mare parte au dreptate cand spun ca e totusi bine sa reclami

la politie, dar, intrebarea mea este ,,ce sa reclami'', frica? Ca sa reclami trebuie sa te lasi bine smotocit si abia dupa aceea restul de pasi care trebuie sa ii parcurgi si care ma tem ca sunt destul de anevoiosi (certificat medico legal, bla, bla) Cineva spunea ca ,,decat sa te care sase mai bine sa te judece 12... Pe de alta parte, vad ca te gandesti la o ,,arma'' de autoaparare, nu e rau deloc, dar sa fie una care sa intimideze efectiv, nu sa te expui, adica sa fie nevoie sa o folosesti si sa-i adune salvarea sau, mai rau, ineficienta ei sa intarate si mai tare agresorii. Cauta o arma electrosoc, sunt unele chiar discrete dar cand le ,,ambalezi,, ti se ridica perii pe ceafa ca la zebra. Cunoas o asemenea scula in chip de lanterna la pretul de 149 ron, genereaza o tensiune de 300KV, descarcarea electrica plus lumina produsa este foarte zgomotoasa. Cauta pe net si vei gasi. Multa bafta, copilu'.

Da, sa reclami exact "frica"...

Citez din Codul Penal :

Art. 193. – Amenintarea

Fapta de a ameninta o persoanã cu sãvârsirea unei infractiuni sau a unei fapte pãgubitoare îndreptate împotriva ei, a sotului ori a unei rude apropiate, dacã este de naturã sã o alarmeze, se pedepseste cu închisoare de la 3 luni la un an sau cu amendã, fãrã ca pedeapsa aplicatã sã poatã depãsi sanctiunea prevãzutã de lege pentru infractiunea care a format obiectul amenintãrii.

Actiunea penala se pune în miscare la plângerea prealabila a persoanei vatamate.

Împacarea partilor înlatura raspunderea penala.

Dupa cum puteti observa in paragraful subliniat, acea "frica" provocata prin fapta de amenintare este chiar unul dintre elementele constitutive ale acestei infractiuni, fara de care aceasta nu exista. Deci se poate reclama frica.

• 6 months later...

Bune sfaturile politistilor, intr-adevar. E de preferat sa anunti politistul de proximitate, insa cred ca nu este de ajuns. Eu am mereu cu mine un spray lacrimogen si pana acum vreo 4 dintre ele le-am folosit numai pe caini. Il am si la scoala, insa nimeni nu stie si nu-mi face probleme. Cand au mai fost probleme pe strada din fericire s-au solutionat fara interventie.

Cred ca ti-ar prinde bine sa faci un sport full contact. K1 daca ai face de exemplu, oricat de mic ai fi ai putea dobora un adversar mai mare. Gandeste-te numai la loviturile cu tibia la genunchi sau lovituri din intoarcere la glezna. Nu sunt mortale insa de ajuns cat sa nu ajungi la reanimare si sa poata ajunge politia la agresor.

Iarasi, daca te misti destul de repede in pumni si stii sa blochezi niste lovituri poti sa mai ataci zone ca sternul sau ficatul. Important e sa ai autocontrol si sa nu iti omori adversarul.

Antrenorul meu a fost atacat acum cativa ani in spatele blocului de un "smecher". Agresorul i-a dat doua crosee, a incercat si o directa iar cand victima si-a dat seama ca e rost de bataie, a fost de ajuns sa dea o directa dubla si agresorul a fugit de frica sa nu ia mai mult. Mentionez ca antrenorul are inaltimea de 1.68 m, deci nu este vreun gigant al planetei, iar agresorul era mai inalt ca el. ;)

• Moderator

Nu mai privi atat de mult pe la filmele cu super-eroi. In realitate nu se intampla asa.

Cam ce ai dori tu sa-ti povesteasca antrenorul tau? Daca ti-ar spune ca a maturat un necunoascator al artelor martiale cu el pe jos, imi e teama ca nu ar mai avea niciun elev prin sala.

Povestile de genul asta sunt bune doar pentru scenarii, in realitate daca "agresorul i-a aplicat doua crosee" domnul Chuck Norris in varianta romaneasca, cel mai probabil il privea deja de jos si nu mai avea cum sa-i raspunda cu o directa.