Jump to content
POLITISTI.ro

Inmatricularea unui vehicul achizitionat dintr-un stat membru UE


Marius

Recommended Posts

  • Moderator

In Monitorul Oficial al Romaniei, partea I, nr. 627 din data de 6 septembrie 2010 a fost publicat Ordinul comun al ministrului administratiei si internelor si ministrului finantelor publice nr. 168/2039/2010 pentru completarea Ordinului ministrului administratiei si internelor nr. 1501/2006 privind procedura inmatricularii, inregistrarii, radierii si eliberarea autorizatiei de circulatie provizorie sau pentru probe a vehiculelor.

Actul normativ completeaza procedura inmatricularii, inregistrarii, radierii si eliberarea autorizatiei de circulatie provizorie sau pentru probe a vehiculelor, aducand unele precizari cu privire la documentele care trebuie prezentate de catre persoanele care realizeaza o achizitie intracomunitara a unui vehicul si solicita inmatricularea acestuia.

Astfel, daca persoana care a realizat achizitia intracomunitara a mijlocului de transport si solicita inmatricularea acestuia nu este inregistrata in scopuri de TVA, pe langa celelalte documente prevazute de Ordinul nr. 1501/2006, aceasta trebuie sa depuna, dupa caz:

- formularul "Certificat privind atestarea platii taxei pe valoarea adaugata, in cazul achizitiilor intracomunitare de mijloace de transport noi", prevazut in anexa nr. 1 la Ordinul presedintelui Agentiei Nationale de Administrare Fiscala nr. 1.128/2009 - Model Certificat privind atestarea platii taxei pe valoarea adaugata, in cazul achizitiilor intracomunitare de mijloace de transport noi

- formularul "Certificat", prevazut in anexa nr. 2 la Ordinul presedintelui Agentiei Nationale de Administrare Fiscala nr. 1.128/2009, daca mijlocul de transport nu este nou. - Model: Certificat daca mijlocul de transport nu este nou

Ordinul intra in vigoare la data de 9 septembrie 2010.

Link to comment

este adevarat ca un autovehihul inmatriculat in altundeva decat in Romania, are voie sa circule doar 90 de zile dupa intrarea in tara ( Romania )?

Pot circula pe teritoriul tarii atat timp cat sunt :

-inmatriculate;

-asigurate (carte verde);

-au ITP valabil.

Link to comment
  • Moderator

ART. 82 din OUG 195 din 2002

Alin (4) Autovehiculele si remorcile inmatriculate in alte state, detinute de persoane care au sediul sau domiciliul in Romania, pot fi conduse pe drumurile publice pe o perioada de maximum 90 de zile de la introducerea acestora in tara, daca sunt asigurate pentru cazurile de raspundere civila ca urmare a pagubelor produse prin accidente de circulatie.

Alin(5) Persoanele care si-au stabilit domiciliul ori resedinta sau, dupa caz, au rezidenta normala in Romania pot sa isi inmatriculeze autovehiculele sau remorcile la autoritatea competenta pe raza careia au domiciliul, resedinta sau, dupa caz, rezidenta normala.

Link to comment
  • Member

@Marius

...asta parca se aplica numai la autovehiculele extracomunitare. Sau ma insel??

@andronicalxmai95

...daca ai numere temporare din alta tara poti circula pana cand expira acelea, iar in plus iti mai poti lua 3 seturi de numere provizorii romanesti valabile fiecare cate o luna.

...daca ai numere permanente din alta tara intracomunitara (ex. tari UE gen bulgaria, italia, spania, germania, ungaria) si ai documentele in regula (sa se regaseasca aici procura tradusa si legalizata la notar + cartea verde) poti circula cat vrei sau cat rezista autovehiculul.

....daca ai numere permanente din alta tara extracomunitara (ex. tari non-UE gen Moldova) poti circula 90 de zile si pe urma trebuie sa iesi cu autovehiculul prin vama si sa intri iar dupa 24 de ora (cel putin asa fac vreo cateva persoane cunoscute mie).

DACA MA INSEL ROG PE CEI AVIZATI SA MA CORECTEZE. ...asa imi perfectez si eu cunostintele in materie. biggrin.gif

Link to comment

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
  • Recently Browsing   0 members

    • No registered users viewing this page.
×
×
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue. By using this site, you agree to our Terms of Use and Privacy Policy.