Jump to content
POLITISTI.ro

Amenda pentru neatentie?!


Peacerocks

Recommended Posts

Mi-am uitat telefonul intr-un taxi,dupa am fost la politie,unde mi s-a spus ca nu pot face nimic daca nu stiu sigur cine l-a luat,nu pot acuza taximetristul pe nedrept. Ok!Am inteles,si nu am mai actionat in nici un fel.

Acum telefonul mi-a fost furat de o persoana pe care o stiu ,i-am imprumutat telefonul sa sune si a fugit cu el cu un taxi. Am fost si de data asta la politie,stiind din incidentul precedent ca pot face o plangere daca stiu datele persoanei care l-a furat,iar aici mi s-a dat o amenda pentru "neatentie" de 500 ron. (mai ciudat este ca matusa mea a fost acum cateva luni la politie pentru ca i-a fost furat telefonul si ea nu a primit nici o amenda!)

Este normal?In conditiile astea cu ce ma ajuta pe mine politia romana?Imi da o amenda pentru ca mi-a fost furat telefonul? Ce pot face in continuare pentru a recupera telefonul?Am un sentiment urat ca nu ma poate ajuta cu nimic,aceasta institutie..

Multumesc!

Link to comment
  • Moderator

Peacerocks

In cazul tau nu este vorba de furt.

Codul penal al Romaniei reglementeaza in articolul 213 infractiunea de abuz de incredere ca fiind fapta unei persoane de a-si insusi un bun mobil al altuia, detinut cu orice titlu, sau dispunerea de acest bun pe nedrept ori refuzul de a-l restitui.

Pedeapsa pentru infractiunea de abuz de incredere este inchisoarea de la 3 luni la 4 ani sau amenda. Ori de cate ori bunul, obiect al infractiunii, este proprietate privata, cu exceptia cazului in care acesta apartine partial sau in intregime statului, actiunea se pune in miscare la plangerea prealabila a persoanei vatamate. Impacarea partilor inlatura raspunderea penala a faptuitorului.

Link to comment
  • Moderator

Si totusi, pentru ce ai luat amenda 500 de lei? Nu cumva ai facut ceva scandal pe la sectia de politie? Poti scana procesul-verbal sa il vedem si noi?

Link to comment

Peacerocks, pentru neatentie nu-ti da nimeni amenda! In schimb pentru scandal si atitudine jignitoare la adresa politistilor, iti spun sigur ca se gasesc destule articole de lege ce pedepsesc contraventiile savarsite de tine in sectia de politie! Deci, te rog nu ne "imbata cu apa rece"...

Link to comment

Ah,in regula,nu se pune problema de scandal,nici de insulte,garantez asta 100%.Nu mi-as fi permis,eram acolo sa cer ajutor. Cel la care am depus plangerea mi-a luat cazul in ras si radea superior mereu,ora era destul de tarzie,cred ca oricine ar fi plictisit,dat totusi S-au oferit sa ma ajute ieri seara sa mergem cu o patrula la respectivul..dar cand le-am dat adresa au refuzat imediat pentru ca respectivul este un romm care se pare are autoritate mai mare decat intreaga politie a orasului. Cum Dumnezeu e posibil asa ceva?! Daca nici politia nu-i abordeaza pe oamenii astia este logic ca si-au luat-o in cap.Si iar m-am lovit de atitudinea superioara si rasete :"n-avem noi ce sa facem!"

Oricum,va multumesc pentru sfaturi,renunt oricum,nu vreau probleme mai mari pentru un caz asa mic.Nu vad ce dreptate se poate face in cazul asta,daca nici macar politia nu intervine.

Faceti o treaba extraordinara!Va felicit din inima!Cred ca ar trebui sa fie oameni ca voi in fiecare sectie sa explice oamenilor concret lucrurile cum le explicati aici..s-ar schimba multe lucruri!O zi buna!

Link to comment
  • Moderator

Te-am întrebat ceva concret, care este încadrarea juridică menționată pe procesul verbal?

Observ că nu vrei să ne spui, ocolești subiectul și ne dai „asigurări” refuzând să spui concret ce s-a întâmplat cu adevărat. În schimb ne servești niște stereotipuri din folclorul popular, specifice celor cu mania persecuției, încercând să cosmetizezi povestea pentru a deveni mai credibilă prin autovictimizare OTv-istă.

Dacă în fața blocului, la o pungă de semințe, prind și dau bine astfel de povești fantastice, în care componenților aceleiași familii le sunt furate toate telefoanele mobile, imediat ce ies pe stradă, culmea, tocmai de către cel mai vestit cap interlop al zonei, iar poliția refuză să se implice, trebuie să știi că aici nu te va crede nimeni. De aceea ar fi bine să renunți la astfel de legende?

În primul rând, interlopii ăștia cu ditamai autoritate, cunoscuți și tari, nu se ocupă cu găinării de acest tip, respectiv furtul de telefoane. Dacă întradevăr se întâmplă așa, atunci nu mai este vorba despre vreun interlop deosebit de periculos, ci despre un găinar de doi lei.

Repet, astfel de povești nemuritoare țin și prind în altă parte, aici nu. De aceea aș aprecia dacă nu ne-ai insulta inteligența cu astfel de bârfe ce nu au legătură cu realitatea, iar dacă întradevăr dorești să primești niște sfaturi ori să citești niște păreri obiective, atunci încearcă să ne relatezi ceea ce s-a întâmplat concret, nu povești.

  • Upvote 4
Link to comment

Peacerocks, Catalin te-a rugat sa nu ne insulti inteligenta! Ai inadvertente in relatarea ta si anume faptul ca ai declarat politistilor cine ti-a luat telefonul, abuzand de increderea ta(doar tu ai spus ca l-ai dat de buna voie), politistii s-au oferit sa mearga cu tine la respectivul, insa cand le-ai comunicat adresa au refuzat, iar tu ai presupus ca le-a fost frica de individ! Daca insul in cauza era asa cunoscut de politisti, nu crezi ca ar fi recunoscut numele acestuia? Sunt multe necunoscute in relatarea ta si nu cred ca merita sa polemizez cu tine, cat timp ai fost nesincer(crede-ma ca sunt indulgent in limbaj acum)!

  • Upvote 1
Link to comment

Deci, dupa parerile noastre, ceva tot ai facut tu de ai primit amenda, si daca nu ai facut scandal, poate un pic de refuz de legitimare, ceva mic acolo... In rest, despre speta cu telefonul nu zic nimic, au spus colegii destul...

Link to comment

Eu cred ca a primit amenda la : ORDONANTA DE URGENTA NR. 34 DIN 19 MARTIE 2008 - privind organizarea si functionarea Sistemului national unic pentru apeluri de urgenta

ART. 32

(1) Constituie contraventii urmatoarele fapte si se sanctioneaza dupa cum urmeaza:

a) apelarea abuziva a numarului unic pentru apeluri de urgenta 112, cu amenda de la 500 lei la 1.000 lei;

B) alertarea falsa a agentiilor specializate de interventie, cu amenda de la 500 lei la 1.000 lei;

O fi cerut ajutorul politiei prin serviciul "112" , iar cand au ajuns colegii au constatat ca este o apelare falsa si l-au premiat cu 500 lei ca data viitoare sa-i piara cheful de povesti !

  • Upvote 2
Link to comment

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
  • Recently Browsing   0 members

    • No registered users viewing this page.
×
×
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue. By using this site, you agree to our Terms of Use and Privacy Policy.