Jump to content
POLITISTI.ro

Venituri Google AdSense pentru un politist

AlCapone

Recommended Posts

Buna ziua,

Acesta este primul meu post pe acest forum si as vrea sa va adresez o intrebare.

Eu am 17 ani si nefiind major am cont Google AdSense pe numele tatalui meu.

Din cate stiu eu politistii nu au voie sa aiba un al doilea job.

Se incadreaza acest venit la job secundar?Este incadrata ca incalcare grava a legii?

Aveti cunostiinte care sunt in aceeasi situatie? Nu vreau sa ii creez probleme tatalui meu.

Tin sa mentionez ca veniturile nu sunt spectaculoase sau foarte mari, ~100euro/luna

Multumesc Anticipat!

*Am gasit si un paragraf din lege referitor la problema mea:

ART. 45 din Statutul politistului:

(1) Poliţistului îi este interzis:

a) să facă parte din partide, formaţiuni sau organizaţii politice ori să desfăşoare propagandă în favoarea acestora;

B ) să exprime opinii sau preferinţe politice la locul de muncă sau în public

;c) să candideze pentru autorităţile administraţiei publice locale, Parlamentul României şi pentru funcţia de Preşedinte al României;

d) să exprime în public opinii contrare intereselor României;

e) să declare sau să participe la greve, precum şi la mitinguri, demonstraţii, procesiuni sau orice alte întruniri cu caracter politic

;f) să adere la secte, organizaţii religioase sau la alte organizaţii interzise de lege;

g) să efectueze, direct sau prin persoane interpuse, activităţi de comerţ ori să participe la administrarea sau conducerea unor societăţi comerciale, cu excepţia calităţii de acţionar

• Moderator

Din păcate pot apărea probleme.

Pentru a intra în legalitate, având în vedere veniturile primite prin intermediul AdSense, trebuie completat și depus la ANAF formularului 201 "Declarația privind veniturile realizate din străinătate".

La acest formular trebuie atașată o copie după istoricul de plati din contul AdSense și o copie după Termenii și condițiile Google AdSense, ce se găsesc în subsolul paginilor, întrucât acestea din urmă țin loc de contract. Formularul se completează in lei, la cursul mediu de schimb al USD declarat de BNR pentru anul respectiv. Veniturile realizate din AdSense se încadrează la categoria "Alte venituri".

Multumesc pentru raspuns!

Prin completarea acelui formular si intrarea in legalitate vor fi impozitate veniturile(daca da ce procent?)

Formularul se completeaza dupa primirea platilor executate de cei de la Google?

Care ar fi problemele care ar putea aparea?(demitere) banuiesc ca nu este o fapta foarte grava, este vorba de mai putin de 500lei/luna, nu tunuri de milioane de euro(bani furati de la ANAF) sau alte sume spectaculoase.

• Moderator

Da, veniturile se impozitează cu 16%.

Te sfătuiesc să consulți un contabil priceput înainte de a completa și depune formularul. Nu trebuie să te grăbesti. :clip: