Jump to content
POLITISTI.ro

Accident auto


glorfirith

Recommended Posts

Buna ziua.

Vineri, pe data de 03.08.2012, cand am ajuns acasa de la servici mi-am gasit masina avariata in parcare. Nu mai are geamul din spate, iar portbagajul este impins inauntru. Am fost la Politia Sibiu, si am depus o declaratie.Domnul politist nu a venit nici macar sa se uite la masina si mi-a dat doar un numar de inregistrare. Luni, cand m-am dus la asiguratorul casco, datorita aceste declaratii nu a putut sa imi deschida dosar de dauna, deoarece nu aveam nici o autorizatie de reparatie de la politie. Cand m-am intors la Politie, am fost trimisa la Politia Rutiera, caci acolo unde depusesem declaratia era Politia Municipala. De la Politia Rutiera mi-au spus sa astept ca ma vor suna ei cand sa merg din nou sa dau declaratie ca trebuie sa primeasca dosarul de la Politia Municipala, care este peste gard de ei. Intre timp am aflat cine este cel care m-a lovit, dar vecinul care l-a vazut nu vrea sa dea declaratie, mi-a dat numai numarul masinii. Am fost cu aceste date la Politie dar nu au vrut sa imi mai ia o declaratie pe motiv ca nu sosise cea de la Politia Municipala. Tot ce doresc acum este sa imi repar masina, dar nu pot pana nu sunt chemata iar la politie. Pot sa imi retrag plangerea acum sau si dupa retragerea plangerii mai am nevoie de dovada de la politie ca sa imi repar masina?

Va rog sa ma sfatuiti ce sa fac ca nu mai stiu unde sa ma duc.

Va multumesc.

Link to comment
  • Moderator

Trebuie să mergi la Poliția Rutiră și să depui plângere împotriva celui care ți-a avariat mașina.

Ai nevoie de autorizație de reparație, indiferent dacă mai vrei sau nu să depui plângere împotriva celui care a produs accidentul.

Link to comment

Problema e ca Politia Rutiera nu mai accepta alta plangere pana nu vine cea de la Politia Municipala. Mi s-a spus ca dureaza intre 2 si 30 de zile. Ce fac cu masina atata timp?

Link to comment

Am primit autorizatia de reparatie si dupa ce am bagat masina in service m-a sunat politistul de la Politia Rutiera, la care a ajuns plangerea depusa la Politia Municipala, sa ma duc din nou cu masina ca l-a gasit pe cel vinovat si sa faca reconstituire. Dar eu am masina in service deja reparata. Ce pot sa mai fac? Sau e treaba deja aranjata. problema este ca s-ar putea sa nu mai primesc banii pe asigurarea casco. Daca stiam ca este asa bataie de cap nu mai mergeam la Politie de la bun inceput.

Link to comment

Eu stiu acest lucru. problema este ca masina pe care au vazut-o vecinii apartine firmei ConCasa si este o camioneta. Acuma sincer mi-am cam pierdut increderea. Oricum o sa va spun cum s-a terminat.

Link to comment
  • 5 years later...

Buna seara . Am avut mic accident azi in intersecția Bld.Chisinău ( socului ) cu intersecția Diham . Venind dinspre piața delfinului cu direcția Diham pentru a face dreapta pe Basarabia către munci . Pe banda 1 era școala de șoferi , iar eu pe banda 2 veneam am făcut virajul la dreapta  păstrând fix banda 2 din sensul dus catre munci dar teoretic școala șoferi trebuia sa păstreze banda 1 . Lucru neintamplat întrucât am virat și domnul cu școala șoferi un Opel intra fix in mine spate m-a acroșat intrând in banda 2 !!! Din poze reiese ca aveam urme de anvelope pe capac la mașina și o înfundătură aripa , usă și prag dreapta spate . Ne-am dat jos instructorul in dreapta stătea pe telefon inloc sa tragă de volan sa îl ajute și cursantu,  a continuat sa vina in mine . La prima discuție omu a recunoscut ca n-a tras de volan și ca e vina lui sa facem amiabila . Cum eram in întârziere la un proces am stabilit sa ne vedem după . Cum am terminat după 2h l-am sunat și și-a schimbat poziția cu hai la poliție . Eu m-am dus și am acceptat ca poate am greșit și eu dar acolo stand pe hol el a coborât jos și a vorbit cu un “ corupt “ care cum am intrat strigându-ma după număr , unu ne poftește jos iar cel care vb cu el jos cică nu la domnu ci acolo ! Semn ca mi-a mirosit ceva . La masa  nu prea am scos 2 vb ca degeaba am scris 2 foi el direct m-a scos vinovat pe mine . Ca nu am voie după banda 2 deși drumu avea 3 benzi . OK am greșit eu dar domnu ce a căutat după banda lui 1 pe a mea 2 ? El nu e vinovat ? Precizez dacă era 2 benzi intelegeam ca una e de înainte stânga și înainte dreapta , si totuși din banda 2 am dat in banda 2 in sensul către munci care are 2 sensuri de drum și in mijloc linia tramvai care nici măcar n-am pătruns pe ea .Ilas tot ce trebuie rămâne sa ne auzim pe seara sa îmi dea modelu amiabil copie și sa m-a prezint dacă m-a cheamă de la asigurări și constat ca la șofer era trecut el și nu elevul !!! Pentru mine e fals in acte și de ce a făcut-o ? Cineva la învățat ceva nu ? Voi cum ați proceda ? M-am ales cu paguba și eu . Iar din 2004 fără evenimente dar am dat de școala acum . Consider hoție mare , șpăgari și as refuza sa ii pun la dispoziție restul documentelor : copie permis , buletin și talon ; și m-aș prezenta pentru proces verbal sa fac contestație in instanța dupaia pentru ca așa pot câștiga sa îmi repare ei mașina , elevul la anumite școlii au clauze in caz de accident plătesc jumă jumă dacă e din vina lui . Aici săracu a intrat in mine continuând sa dea semnal dar inloc sa între cât mai aproape de bordura el ocolea rațe ca domul instructor se juca pe telefon . Și acum de ce sa le repar mașina lor și sa rămân cu a mea când sa dus la pila ca na și poliția ce sa zică ? Omu e instructor muncește tu stai pe bara ca nu e panica am ai eu rate copil etcc . Cum m-a sfătuiți sa procedez pt ca ceva miroase :( ? Atenție prima poza arată ca deja intra pe contra sens el având un singur sens , la mine e contrariu aveam 2 benzi nu una .

9F4947D9-782A-4F4A-A865-70CF12DC50C8.gif

8370C514-C993-4E2B-A34A-2A68B9FC460E.gif

Edited by rabinu85
Link to comment

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
  • Recently Browsing   0 members

    • No registered users viewing this page.
×
×
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue. By using this site, you agree to our Terms of Use and Privacy Policy.