Jump to content
POLITISTI.ro

Credeti ca noii politisti iesiti de pe bancile scolilor fac fata situatiei din teren?


sheriffu

Recommended Posts

cam in cat timp un politist debutant poate deveni un politist in adevaratul sens al cuvantului?cand ati terminat scoala respectiv academia de politie v-ati simtit intr-adevar pregatiti pentru inceperea activitatii? :unsure:

Link to comment

Pai ..... raspunsul nu e chiar asa simplu. Depinde unde si cu cine lucreaza, cat de bine stie sa "fure meserie".

Personal, consider ca meseria de politist (ofiter sau agent) nu se invata in nicio scoala. Acolo se acumuleaza o serie de cunostinte strict necesare dar pur teoretice. Adevarata meserie de politist se mosteneste la locul de munca de la "meseriasi" (judiciaristi, criminalisti, lucratori de ordine publica, de interventie ect).

Link to comment

toți când am terminat școala am fost niște pui fără pene, fiecare a crescut cum a putut. vor face față cum au făcut ceilalți înaintea lor.

Link to comment

In scoala se dobandesc anumite cunostinte teoretice, adevarata munca de politie se invata in teren. Depinde mult de pasiune, colegi, mediul in care lucrezi si inca cateva variabile...

Link to comment

Stagiul la agenti este de 6 luni si la ofiteri de 1 an. Dar asa cum au mentionat cei de mai sus, fiecare isi imbunatateste bagajul de cunostinte si capata experienta in functie de locul unde munceste. In mediul rural, politisti intalnesc mult mai multe cazuri pe diferite linii de munca, astfel incat pot ajunge profesionisti intr-un timp scurt. ( difera de la politist la politist, in funcite de mediu, colegi, pasiune etc.)

cu stima.

Link to comment

La cei noi le trebuie pasiune ,tenacitate si spirit de observatie . Asa este cum spunea cineva pe aici . Depinde foarte mult , mai ales in vremurile astea tulburi , cu cine lucreaza si mai ales ce stie cel cu care lucreaza . Curajul de asemenea nu trebuie sa le lipseasca dar , ar fii bine ca acesta pentru o perioada sa vina in completarea masurilor ce le iau ceilalti colegi . Granita intre curaj si prostie este destul de subtire in prima perioada pentru ca , nu cunosc urmarea . Dar eu sunt convins ca , majoritatea sunt destul de instruiti de batrinii din scoala si vor face fata . Mai ramine decit acomodarea pe teren . Oricum bafta tuturor in noua profesie ! :good:

Link to comment

Bagajul de cunoștinte cu care un politist iese de pe bancile scolii reprezinta baza sau trunchiul pe care se cladeste viitorul profesionist. Ramificatiile sau coroana trunchiului este reprezentată de șefii ierarhici, colegi, celelalte persoane cu care intrii în contact în realizarea sarcinilor de serviciu. Am tinut să fac această precizare pentru că fiecare din aceste elemente se influențează nemijlocit unul pe altul. Degeaba vii din școala cu un volum de cunoștințe teoretice dacă în practică nu are cine să te orienteze. În aceeși măsură, fără cunoștințe teoretice nu ai ce aplica în practică.

O chestiune destul de importantă pe care trebuie să o aibă în permanență fiecare tânăr polițist este aceea de a filtra prin propriile judecăți, raționamente, informații teoretice de care dispune etc, toate sfaturile, recomandările, indicațiile etc primite de la cei din jur și nu să se rezume la a aplica întocmai ceea ce i se spune.

Rapiditatea cu care se formează ca adevărat profesionist, așa cum s-a precizat înainte, ține strict de dezvoltarea psiho-intelectuală a fiecăruia, de interesul manifestat, de un cumul de factori sociali și chiar de șansă.

Trebuie să aibă personalitatea formată, să dispună de un set de principii și de morala pentru a fi în măsură să opună rezistentă la influenta factorilor de mediu negativi.

  • Upvote 1
Link to comment

În mare măsură pregătirea teoretică ai primit-o în şcoală.

De acum începe adevărata practică, meseria propriu-zisă trebuie ''furată''.

Încearcă să iei câte ceva de la fiecare dintre colegii de servici, în principiu părţile bune.

Succes în activitate !!! :emo-yessir:

Edited by Bestiuta
Link to comment

Cred ca perioada de stagiu ar trebui efectuata obligatoriu la un post de politie (unde se fac activitati care acopera majoritatea spectrului politienesc) sau in mai multe compartimente operative.

Personal, cred ca o astfel de abordare este utila atit pentru agenti cit si pentru ofiteri.

Link to comment

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
  • Recently Browsing   0 members

    • No registered users viewing this page.
×
×
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue. By using this site, you agree to our Terms of Use and Privacy Policy.