Jump to content
POLITISTI.ro

Folosirea insemnelor de politie

Postare recomandată

Publicat (modificat)

Salut. Doream sa stiu care erau sactiunile pentru folosirea insemnelor de politie, precum girofar, uniforma, etc, de catre civili, si m-am decis sa-mi postez nelamurirea pe acest forum, cu scopul de a ma edifica in legatura cu acest subiect. Am gasit ce ma interesa ( ) insa ultimul post dateaza din 2010 si vroiam sa stiu daca legislatia s-a schimbat intre timp si as dori sa mi se zica si in ce articol din lege este reglementat acest lucru. Astept raspunsul vostru, o zi buna !

Modificat de bogs88
Publicat

Folosirea unor însemne ale poliției nu este tot una cu folosirea girofarurilor și a luminilor ce imită pe cele ale poliției.

Publicat

Bun atunci, inseamna ca am gresit eu cand m-am exprimat. Doresc atunci sa stiu care este pedeapsa pentru folosirea girofarelor de catr civili. Si nu ma refer la detinerea lor doar, inclusiv folosirea lor. Plus, unde este reglementat acest articol de catre lege. Mersi.

Publicat

Da, am, insa nu pentru mine intrebam. Si stiu la ce te referi, la OUG 195/2002 Art. 101, alineatul 10, insa nu eram sigur daca exista si alte articole din lege ce reglementeaza acest lucru si daca s-a modificat ceva in lege.

Publicat

Nu s-a modificat legea. Tot contravenție este și se sancționează ca atare. În schimb folosirea unor însemne este infracțiune și se pedepsește conform legii. Adică, dacă un cocalar își pune pe mașină girofar și își inscripționează mașina cu sigla ”POLIȚIA” atunci vorbim clar de o infracțiune, în schimb dacă are montate doar luminile roșu-albastru, sau un girofar săvârșește o contravenție.

• Apreciez 1

Pentru a adăuga comentarii este necesară înregistrarea sau autentificarea

Trebuie să aveţi un cont de membru pentru a adăuga comentarii

Înregistrare membru

Înscrierea unui nou cont de membru. Este foarte uşor!

Înregistrare cont nou

Autentificare

Aveţi deja un cont de membru? Conectaţi-vă aici.

Autentificare în cont
  • Activi pe această pagină   0 membri

• Niciun utilizator înregistrat nu vizualizează această pagină acum.
  • Adaugă...

Informaţii importante

Am plasat cookie-uri strict necesare pe dispozitivul dvs. pentru afişarea optimă a paginilor. Puteţi în orice moment să modificaţi setările cookie-urilor, altfel vom presupune că sunteţi de acord să continuaţi. Utilizând acest site, sunteţi de acord cu Termenii şi condiţiile de înregistrare şi Politica de confidenţialitate.