Jump to content
POLITISTI.ro

Folosirea insemnelor de politie


bogs88

Recommended Posts

Salut. Doream sa stiu care erau sactiunile pentru folosirea insemnelor de politie, precum girofar, uniforma, etc, de catre civili, si m-am decis sa-mi postez nelamurirea pe acest forum, cu scopul de a ma edifica in legatura cu acest subiect. Am gasit ce ma interesa ( ) insa ultimul post dateaza din 2010 si vroiam sa stiu daca legislatia s-a schimbat intre timp si as dori sa mi se zica si in ce articol din lege este reglementat acest lucru. Astept raspunsul vostru, o zi buna !

Edited by bogs88
Link to comment

Bun atunci, inseamna ca am gresit eu cand m-am exprimat. Doresc atunci sa stiu care este pedeapsa pentru folosirea girofarelor de catr civili. Si nu ma refer la detinerea lor doar, inclusiv folosirea lor. Plus, unde este reglementat acest articol de catre lege. Mersi.

Link to comment

Da, am, insa nu pentru mine intrebam. Si stiu la ce te referi, la OUG 195/2002 Art. 101, alineatul 10, insa nu eram sigur daca exista si alte articole din lege ce reglementeaza acest lucru si daca s-a modificat ceva in lege.

Link to comment

Nu s-a modificat legea. Tot contravenție este și se sancționează ca atare. În schimb folosirea unor însemne este infracțiune și se pedepsește conform legii. Adică, dacă un cocalar își pune pe mașină girofar și își inscripționează mașina cu sigla ”POLIȚIA” atunci vorbim clar de o infracțiune, în schimb dacă are montate doar luminile roșu-albastru, sau un girofar săvârșește o contravenție.

  • Upvote 1
Link to comment

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
  • Recently Browsing   0 members

    • No registered users viewing this page.
×
×
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue. By using this site, you agree to our Terms of Use and Privacy Policy.