Jump to content
POLITISTI.ro

Dosar penal - accident cu ranire usoara

simo

Recommended Posts

Buna ziua,

Sotul meu a avut acum o saptamana un accident. Nu a acordat prioritate unui alt autoturism. A incercat sa evite, a pus frana brusca, a tras de volan dar din pacate celelalt sofer, s-a panicat, a pierdut controlul volanului si s-a izbit intr-un copac. In masina respectiva erau 3 persoane in fata (era o duba), - 1 barbat, o femeie si un copil. Pentru ca nu purtau centuri de siguranta, s-au lovit cu capul de parbriz. Femeia si copilul au avut nevoie de o zi de spitalizare, insa nu a fost nimic grav. Sotul meu a chemat ambulanta si politia. S-a interesat de starea victimelor mai multe zile la rand, chiar a mers la spital sa vada cum se simt, s-a oferit sa plateasca spitalizarea. Sotul meu si-a recunoscut vina, a mers la politie a complet acte, a dat declaratii. Ceilalti au spus ca nu vor avea nici o pretentie, si ca nu vor depune declaratie impotriva sotului meu. Insa ulterior, sotul meu a primit telefoane, in care i s-au cerut sume de bani, iar daca va refuza sa-i dea, isi vor schimba declaratia la politie. Asta mi se pare o forma de santaj. Eu si sotul meu suntem niste oameni corecti si vrem sa urmam procedura legala. Sotul meu conduce de 10 ani si nu a avut niciodata nici o abatere. Suntem constienti ca a fost vina lui, s-a intamplat, nu ne-am dorit asta, insa s-a intamplat. As vrea sa stiu, in cazul in care victimele vor depune plangere impotriva lui si i se va deschide dosar penal, la ce ar trebui sa ne asteptam? Care este de obicei finalitatea unui dosar penal intr-o asemenea situatie? Si am vrea sa stim cum ar trebui sa procedam daca mai primim amenintari sau daca vor mai incerca diverse forme de santaj? Mentionez ca pana acum sotului nu i s-a dat amenda, si nici nu i s-a spus daca i se va da, doar i-a fost suspendat permisul pe o perioada de 3 luni. Multumesc.

• Moderator

Dosarul penal este deschis deja. Singurul lucru pe care il pot face partile este sa se impace, moment in care impotriva sotului dumneavoastra nu se vor mai lua masurile prevazute de lege. In cazul in care nu va impacati, veti ajunge probabil in instanta, in functie de numarul de zile de ingrijiri medicale ale victimelor (nu le confundati cu zilele de spitalizare), ocazie cu care se va da probabil o condamnare, iar pe latura civila, firma de la care aveti RCA va fi obligata in solidar cu sotul la plata de despagubiri fata de victimele accidentului rutier.

2 zile de ingrijiri medicale... nu au fost ranite grav, s-au ales doar cu cateva zgarieturi si mai mult cu sperietura.

multumesc pentru raspunsuri. totusi se poate ajunge la inchisoare? a fost un accident usor, sotul nu conducea cu viteza, nu s-a urcat baut la volan....suntem constienti ca a fost vina lui, dar mi se pare totusi o pedeapsa cam mare...