Jump to content
POLITISTI.ro

SNAP vs. SNPPC


ZOZO

Recommended Posts

"MANIPULATORI" sau LIDERI SINDICALI

Manipularea angajatilor din M.A.I. si in special a politistilor de catre unele organizatii sindicale si profesionale este o constatare crunta, dar reala si usor de demonstrat. Daca te preocupa, nu-ti trebuie foarte mult timp sa constati ca politistii sunt o breasla usor de manipulat, usor de manevrat, usor de dezinformat si foarte usor de invrajbit. Aceste sensibile dar periculoase "calitati" au fost speculate de-a lungul timpului, tocmai impotriva si in defavoarea politistului.

Daca pana in urma cu 2-3 ani ele se gaseau numai pe masa de lucru a angajatorului, in prezent aceste "calitati" au devenit material didactic chiar pentru unii lideri ai asa-ziselor organizatii profesionale si sindicale.

O revedere a parcursului democratizarii M.A.I. si al Politiei Romane, scoate in evidenta opozitia permanenta a acestor angajatori, diferitele tactici pe care acestia le-au folosit, dar mai ales usurinta cu care au cedat unii, din autointitulatii lideri, in mentalitatea carora a incoltit si prins radacini, ideea ca vor fi lideri pe viata.

Pentru a caracteriza cat mai scurt si cuprinzator pe toti falsii luptatori ai dreptatii sindicale, cel mai elocvent si potrivit este vechiul proverb romanesc: "HOTUL STRIGA – HOTII".

Pentru cei care au uitat ori refuza sa-si aminteasca, le reamintim ca:

- desi din anul 2002 a fost emis cadrul legislativ pentru organizarea si functionarea C.N.P., numai la presiunea U.E. s-au pus in miscare formalitatile de functionarea, abia, in martie 2004.

- in decembrie 2004 – primul presedinte al C.N.P. ales in mod democratic in martie – a infiintat si primul sindicat din istoria M.A.I., adica S.N.P.P.C.R

Insa pentru ca actiunile de intimidare, santaj sau compromis nu au dat roade, angajatorul si-a schimbat tactica si a trecut la initierea si sustinerea unor sindicate ghiveci, ca masura de contracarare a bunelor intentii de promovare si respectare a drepturilor politistilor.

Dar, "cu o floare nu se face primavara". Treptat, chiar de acolo de unde te asteptai mai putin, au aparut oamenii interesati si dispusi la compromis, mai concret, acei ce cu catva timp in urma isi prezentau demisiile din conducerea S.N.P.P.C.R de frica angajatorului. Acestia au format si reprezinta noua generatie de lideri ai S.N.P.P.C.R., care dupa ce au vazut sindicatul inchegat, organizat la nivel national si cu o suma frumusica in cont, au trecut la impartirea ciolanului, la urmarirea si realizarea propriilor interese, iar odata cu aceasta sau pus la dispozitia angajatorului devenind slugile credincioase ale acestuia.

Normal sa nu mai ai nimic de obiectat in fata reprezentantilor angajatorului cand:

- actualul lider al S.N.P.P.C. R. in 4 ani a fost avansat de 3 ori. Mai exact, in 2007 – subcomisar, in 2009 – comisar sef;

- predecesorul si mentorul sau, a dat primul avizul pentru legea salarizarii unice, a demisionat, primind in schimb o functie suspusa la U.M. 0962. Dar nu numai atat, mai intai a primit cadou gradul de ofiter pentru sotie si un post la varf in cadrul A.N.A.;

- secretarul general in 4 ani avansat de 3 ori, e jenant sa mentionam gradele, dar este important sa se cunoasca faptul ca si-a angajat sotia mai intai la Spitalul M.A.I., iar ulterior la policlinica, urmand apoi si fiica la aceeasi unitate, ca de, una-i politica interna si alta cea externa. Adica tipa si urla doar ca sa le ia ochii politistilor cotizanti;

- lista compromisului si avantajelor personale ale sindicalistilor totalitari, poate fi infinit de mare, ar putea continua cu vicepresedintele care si-a transferat si angajat sotia (mai intai concubina) in I.G.P.R., sau cu un lider din B.Ex.C. care din agent a devenit peste noapte ofiter, cu cei ce au fugit din teritoriu si mimeaza munca la centru, dar nu dorim sa le facem publicitate, chiar daca e negativa.

- nici Corpul National al Politistilor nu sta mai pe roze, daca analizam cat de moral si legal este sa fii seful propriei sotii, adica presedintele Corpului este seful sotiei sale. Şi, tot el, bate din pinteni sa-i ajunga cu avansarile pe cei de la sindicat, adica sa fie avansat la gradul de chestor, iar sotia sa-i fie avansata ofiter, ca de, doar nu degeaba da avize peste avize in defavoarea plitistilor si afirma ca politistii nu-si justifica nici salariul pe care il iau, adica nu-l merita si mai trebuie taiat. Toti politistii, ne-am pus speranta in aceste organizatii, fara sa ne dam seama ca au incaput pe mana unor neprofesionisti, profitori, care nu au facut o munca adevarata de politie, a unor parveniti ce au simtit gustul puterii pe munca altora si pe banii politistilor.

Pentru ca totul sa fie tinut sub control, in teritoriu, F.S.N.P.P.C.R. in deplin acord cu angajatorul a numit lider (vezi, nu ales) ofiteri cu functii de conducere, in special pe cei din structurile de inspectie si control, in ideea de a timora, intimida si sataja politistii care mai au curajul sa spuna lucrurilor pe nume sau sa plece din organizatie. Cu astfel de lideri in teritoriu, completand cu momeli de oferte ieftine gasite la tot pasul, retin fortat si ilegal membrii cotizanti. Pentru ca pe liderii totalitari de la centru ai F.S.N.P.P.C.R, in momentul de fata nu-i intereseaza decat numarul cotizantilor, constienti fiind ca nu pot initia nimic in folosul politistilor, datorita gradului ridicat de compromitere la care s-au dedat.

Ba, mai ataca din cand in cand si se razboiesc cu alte organizatii sindicale, dar nu in idei, ci in folosul angajatorului, la indicatiile acestuia din diferite judete sau de la centru.

Toti suntem sau, ar trebui sa fim interfata unor oameni cu o stare materiala precara cu datorii la banci, fapt ce ne obliga la mai multa demnitate, onoare si respect fata de munca lor, fata de increderea ce ne-o acorda si nu in ultimul rand pentru cotizatia platita.

Prin iesirile fara sens si in dezacord cu interesele politistilor, liderii F.S.N.P.P.C.R., demonstreaza un singur lucru, ca aceasta organizatie a uitat de adevarata miscare sindicala, daca au cunosut-o vreodata, transformandu-se intr-o organizatie politico-sindicala, pentru a fi in ton cu cei cu care s-au afiliat, uitand de politistii cotizanti. Am tinut sa prezentam toate acestea pentru transparenta, pentru a reduce sau limita dezinformarea si invrajbirea, zvonistica, prin care F.S.N.P.P.C.R. nu face decat sa creeze deruta si panica, nejustificat, in randul angajatilor din M.A.I., punand mai presus de toate interesul personal.

Va urma!

Fratilor, deschideti bine ochii ! SNPPC-ul a negociat indicii de salarizare in defavoarea agentilor de politie! Fostul presedinte SNPPC a fost ''uns'' director adjunct la ''962'' imediat dupa ce a dat unda verde legii unice de salarizare! Lasati, e bine ca-i mai pune cineva la punct! Niciodata nu au aparat drepturile agentilor de politie, dimpotriva, isi dau salarii de ''criza'' intre ei, cei din conducere! SNPPC-ul se vrea a fi un sindicat autoritar! Niciodata !

Va dau eu un subiect de discutie ! Cine, vreodata, din SNPPC, a avut curaj sa spuna lucrurilor pe nume in favoarea si in sprijinul agentilor de politie? Nimeni, niciodata!

Colegul nostru, care a scris ce urmeaza, merita felicitat sau nu?

Stimati colegi,

Ma numesc Canarau Ioan si sunt agent de politie la Politia mun. Roman, jud. Neamt.

Cu credinta si convingerea ca cele ce urmeza a fi rostite de mine vor produce doar efecte pozitive ‚si vor starni interesul dvs. va rog sa imi permiteti sa fiu un pic mai acid in conversatie pentru ca vorbele blajine nu 'alinta' urechile celor indreptatiti sa ne respecte drepturile.

Credeti ca politistii au iesit in strada DOAR pentru ca guvernantii le incalca drepturile? Nu domnilor cititori! S-au saturat pana peste cap de abuzurile ''sefilor cu aripioare'' , s-au saturat de atata prefacatorie, nepasare din partea unora cu functii de conducere care au ajuns sa le pese doar de persoanele lor si care sunt dispusi sa calce pe ''cadavre'' in scopul de a accede la o functie mai inalta!

Şefi care beau cu interlopii si apoi te trimit la scandalurile provocate de acestia!

Şefi care au un instinct de aparare iesit din comun, care fug din fata infractorilor cu lasitate motivand ca au familii acasa! Şi noi avem familii, domnilor, dar nu ne lasam colegii in strada, sa ia bataie de la interlopii cu care beti dvs.!

Sa fii politist nu inseamna sa te lipesti de scaun, sa crezi ca esti doar sef si ca nu ai alte responsabilitati!

Sa fii politist inseamna sa-ti respecti semenii, colegii sau simplii cetateni, sa-i aperi prin orice metode, nu sa-ti vezi doar de interesele personale!

Da, stimati colegi, unii sefi din draga noastra Politie Romana cu salarii destul de decente pentru nevoile lor, nu fac altceva decat sa nu le pese de nimeni ‚si de nimic inafara de interesele S.C. -urilor ale caror patroni se cred si din ale caror ''consilii de adminstratie'' fac parte soti, cumetri, fini, nepoti, acoliti, si lingai! Eu unul m-am saturat, cred ca si voi, colegi care aveti astfel de sefi! Sunt politist de multa vreme si am ales meseria asta pentru ca imi pasa de cei de langa mine si pentru ca, in sinea mea, sunt un justitiar! Urasc nedreptatea! Sunt agent cu studii superioare, nu ofiter, dar acest lucru nu are prea mare importanta, poate doar pentru cei care cred ca stelele pe umar inseamna si un coeficient de inteligenta mai mare! Deloc, suntem egali, liniile si stelele fac diferenta intre sarciniile de serviciu, atat!

Trebuie spuse si acestea , strigate in gura mare, cu voce tare , astazi si maine si poimaine si.... mereu! Sa afle cei in necunostinta de cauza, ce fel de oameni ne conduc, persoane non-talent! Ei habar nu au ca te nasti cu talentul de a conduce un grup iar prin studiu si bunavointa iti perfectionezi ''stilul''! Unii, trebuie sa spunem unii, pentru ca sunt si oameni deosebiti printre noi, conduc dupa ureche , dupa cum le sta steagul dimineata sau cum multi au drapelul coborat in berna, conduc dupa cum si-au muscat limba! Sunt cam acru in comentariile mele dar nu am ce face! Ei sunt mai acri, mai rai atunci cand pur si simplu se fac ca iti asculta pasurile, deseneaza pe o bucatica de hartie un copac in timp ce vorbesc cu tine intrebandu-se, in sinea lor, de ce i-au pus sa deseneze un copac, psihologii! E nemaipomenit de frumos sentimentul cand va treziti sefi peste noapte, dar uitati imediat de unde ati plecat si ca de fapt nu e meritul dvs ci al celor de la putere! Domnul Boc transmitea ''prostimii'' ca in politie nu se fac avansari si numiri in functii de conducere pe criterii politice! Poker face...sa-i cantam melodia asta ca-si ascundea bine zambetul! Ei inca mai cred ca prosteala asta, pe fata, mai tine!

NU MAI ŢINE DOMNILOR!

De fapt nu a tinut niciodata dar ne-am complacut in situatia asta! Şefi numiti pe criterii politice... hai sa intelegem acest lucru! Dar macar sa fie competenti, pregatiti, cu picioarele pe pamant, demni si cinstiti!

Pacat, mare pacat! Ştiti cand plangea lupul pentru ca a fost amendat de politist? Plangea si-i parea rau ca nu l-a mancat atunci cand era cioban! Ador bancurile cu politisti, dar cand ajunge ciobanul sef e groasa fratilor! Nu se spala, se da cu parfum, isi sterge dintii cu degetul, nasul cu dosul palmei si la sedintele de dimineata viseaza cum gemeau mioarele cand le ... mulgea! Sa-si puna seful, vs ciobanul, pofta in cui! Eu nu-mi pun blana de oaie sa faca el ce facea la stana! Imi cer scuze in fata ciobanului adevarat! Eu pamfletez acum! Iubesc mirosul de fan proaspat cosit!

Si cum spuneam, drag cititor, coleg sau nu cu mine ... restul e can-can!

Noi vorbim, ne racorim sufletele incinse de nervi si de stres iar sefilor 'aripioara' continua sa nu le pese! Sa-i trezim, domnilor, din amorteala!

Spuneti-va pasurile fratilor, nu va fie frica sa-i ziceti sefului ca a gresit si chiar sa-l criticati, de fata cu toata lumea, in sedinte! Nu poate sa faca decat sa-si zgandareasca un pic orgoliul! Va spune ca face management, apoi ii va ameninta pe cei cu 'gura mare'!

Daca sunteti drepti si corecti aveti somnul linistit !!!

Guvernantii si colegii nostri care se cred proprietari de sclavi au ucis si cea mai mica urma de mandrie, de demnitate, de spirit civic si de omenie, din sufletele noastre! Venim la servici doar sa facem vechime? Asta vreti dumneavoastra?

Dragi colegi agenti de politie, va cer raspicat, va implor nu mai lasati pe cei din Guvern si ceilalti sefi din M.A.I. sa-si bata joc de noi, de voi, de toti! Cum indraznesc acestia sa mature pe jos cu demnitatea noastra, sa ne calce in picioare, sa dispuna de vietile noastre ca si cum am fi proprietatea lor !?!

Stima pentru acei sefi care au inteles democratia, care isi respecta subalternii si care au parcurs studiile de management nu doar au semnat pentru diploma!

Va multumesc!

Presedintele Biroului Teritorial Neamt,

CANARAU IOAN

www.snapromania.ro

Edited by Administrator
Link to comment
  • Administrator

ZOZO mai exista un topic cu acelasi titlu si care trateaza acelasi subiect. Care e rolul acestui topic ce l-ai initiat si de ce nu continui discutia in topicul initial?

Link to comment
  • Administrator

Ceea ce incerci tu aici este doar o modalitate jenanta de a face spam.

Daca esti reprezentant al SNAP si doriti sa atrageti noi membri, cititi aici oferta de colaborare cu toate sindicatele politistilor:

Nu va costa absolut nimic, este un spatiu pe site oferit in totalitate gratuit, singura obligatie este aceea de a va asuma responsabilitatea intrarii intr-un dialog direct cu membrii acestui forum. Pentru ca asta e diferenta majora intre un forum si un site conventional, unde comunicarea se face intr-un mod indirect.

Link to comment

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
  • Recently Browsing   0 members

    • No registered users viewing this page.
×
×
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue. By using this site, you agree to our Terms of Use and Privacy Policy.