Jump to content
POLITISTI.ro

SNPPC vs. SNAP


maximo

Recommended Posts

Poliţiştii se „bat” între ei

În vremuri atît de grele încît şi hîrtia de scris este la mare preţ în poliţie, Sindicatul Agenţilor acuză Sindicatul Poliţiştilor şi Personalului Contractual de practici imorale. Tendenţios, liderul SNAP Neamţ, agentul Ioan Cănărău numeşte sindicatul pe care l-a părăsit SNPPCR în loc de SNPPC, tocmai pentru a sublinia latura sa "politică" şi "spiritul de partid". Faptul că la Adunarea Generală a SNPPC Neamţ s-a vorbit despre ajutoarele acordate de sindicat membrilor care au trecut prin situaţii dificile l-a supărat, se pare, pe li­derul Sindicatului Agenţilor. "SNPPC se laudă că acordă ajutoare membrilor de sindicat, aşa că nu pot decît să aplaud şi să strig cu voce tare, în spirit de partid "SNPPCR, SNPPCR, SNPPCR mulţumim că eşti darnic cu membrii tăi". E grav dacă se recurge la astfel de publicitate! Un gest umanitar trebuie să rămînă un gest umanitar şi atît! Şi mai trebuie spus că SNPPCR-ul acordă acele ajutoare umanitare condiţionat de rămînerea în organizaţia de partid încă cel puţin doi ani! E imoral să obligi pe cineva să rămînă membru de sindicat de ruşine că a primit un ajutor în situaţia în care din cotizaţia primită sînt plătiţi cu salarii ce sfidează criza actuală cei din conducerea SNPPCR. De precizat mai e că acelaşi SNPPCR a refuzat să acorde sprijin juridic colegului nostru Ungureanu Romeo al cărui autoturism a fost incendiat în împrejurări ce ţin de atribuţiile de serviciu, pe motiv că acesta este victimă şi nu învinuit sau făptuitor, determinîndu-l să adere la alt sindicat", a declarat Ioan Cănărău, preşedintele Biroului Teritorial Neamţ al SNAP.

Romeo Ungureanu este poliţist la Girov, iar maşina sa personală a fost incendiată în octombrie anul trecut. Agentul a susţinut că a fost ameninţat de mai multe persoane pe care le-a amendat sau cărora le-a întocmit dosare penale şi a considerat, din start, că numai "prietenii" săi pot fi vinovaţi de incendierea autoturismului. Dosarul a rămas, însă, cu autori necunoscuţi şi, prin urmare, agentul nu a fost despăgubit pentru că nu s-a putut proba că piromanii s-au răzbunat pe el fiindcă este poliţist. Liderul SNPPC Neamţ, Neculai Isache, susţine că Romeo Ungureanu nu l-a sunat niciodată şi nici nu i-a cerut sprijinul din simplul motiv că nu este membru în sindicatul său: "Omul are dreptul la despăgubiri şi noi puteam să-i susţinem acţiunea în instanţă. Numai că agentul Ungureanu nu este membru SNPPC, ci membru SNAP, aşa că eu nu aveam cu ce să-l ajut, mai ales că nici nu m-a sunat vreodată în această chestiune. Eu nu înţeleg cum, în contextul în care avem atîtea pro­bleme cu reducerile de salarii şi cu lipsurile de tot felul cu care ne confruntăm, unii nu găsesc altceva mai bun de făcut decît să lovească în sindicatul nostru. Am ajuns să nu mai putem trimite un fax la un inspectorat de poliţie vecin, pentru că -dacă vă puteţi imagina aşa ceva -nu aveau bani pentru o rolă de hîrtie de fax! Iar noi trebuie să ne ocupăm de drepturi la replică şi dezminţiri. Nu accept aşa ceva! Nu voi vorbi niciodată de rău un alt sindicat, iar dacă alţii nu fac decît să reclame şi să acuze este treaba lor. Pînă la urmă oamenii vor decide în ce sindicat rămîn, în funcţie de modul în care le sînt apărate drepturile. Fiecare îşi face imagine cum se pricepe. Noi vom decide în ce mod vom protesta, pentru că nu se mai poate munci în condiţiile astea în poliţie, vom căuta să nu afectăm cetăţenii care au nevoie de noi şi nu vom intra în astfel de polemici".

sursa: ziarul CEAHLAUL, jud. Neamt

asta ne mai lipsea: politistii sau sindicatele sa se certe...si mai vb de solidaritate?!

culmea e ca si liderul SNPPC si SNAP sunt amandoi agenti de politie.

cum comentati?

Edited by maximo
Link to comment
 • Moderator

Adevarul este intodeauna la jumatate.

E regretabil ca in astfel de momente, cand salariile ne sunt taiate, cand se anunta concedieri, sindicatele au gasit un motiv sa arunce cu noroi unii in altii si sa se certe.

Subscriu la parerea lu' kyky: penibil !

Link to comment
 • Moderator

Rahat de sindicate pe bat...aia sunt si unii si altii...vai de capul lor...SNPPC are 50000 de membri in "subordine"...inmultit cu 7 lei cotizatie lunara...350.000 de lei fonduri lunare....!!! Va dati seama cati bani?! UNDE SUNT BANII AIA DOMNILOR SINDICALISTI!? Cu ce ne-ati aparat dvs interesele din banii respectivi?!

Link to comment

De unde sti ca au 50000?

Vezi ,sunt maestrii in arta manipularii.

Pai daca suntem 42000 de politisti in toata tara, mai exista si alte sindicate de unde au 50.000? :blink::blink:

Iar la SNPPC cotizatia este 1% din salariu, in niciun caz 7 lei.

Vis-a-vis de cearta lor ,cred ca nu si-au ales bine momentul.

Dar cand doi se cearta , vina este impartita.

Parerea mea. :emo-yessir:

Link to comment

Fratilor, deschideti bine ochii ! SNPPC-ul a negociat indicii de salarizare in defavoarea agentilor de politie! Fostul presedinte SNPPC a fost ''uns'' director adjunct la ''962'' imediat dupa ce a dat unda verde legii unice de salarizare! Lasati, e bine ca-i mai pune cineva la punct! Niciodata nu au aparat drepturile agentilor de politie, dimpotriva, isi dau salarii de ''criza'' intre ei, cei din conducere! SNPPC-ul se vrea a fi un sindicat autoritar! Niciodata !

Va dau eu un subiect de discutie ! Cine, vreodata, din SNPPC, a avut curaj sa spuna lucrurilor pe nume in favoarea si in sprijinul agentilor de politie? Nimeni, niciodata!

Colegul nostru, care a scris ce urmeaza, merita felicitat sau nu?

Stimati colegi,

Ma numesc Canarau Ioan si sunt agent de politie la Politia mun. Roman, jud. Neamt.

Cu credinta si convingerea ca cele ce urmeza a fi rostite de mine vor produce doar efecte pozitive ‚si vor starni interesul dvs. va rog sa imi permiteti sa fiu un pic mai acid in conversatie pentru ca vorbele blajine nu 'alinta' urechile celor indreptatiti sa ne respecte drepturile.

Credeti ca politistii au iesit in strada DOAR pentru ca guvernantii le incalca drepturile? Nu domnilor cititori! S-au saturat pana peste cap de abuzurile ''sefilor cu aripioare'' , s-au saturat de atata prefacatorie, nepasare din partea unora cu functii de conducere care au ajuns sa le pese doar de persoanele lor si care sunt dispusi sa calce pe ''cadavre'' in scopul de a accede la o functie mai inalta!

Şefi care beau cu interlopii si apoi te trimit la scandalurile provocate de acestia!

Şefi care au un instinct de aparare iesit din comun, care fug din fata infractorilor cu lasitate motivand ca au familii acasa! Şi noi avem familii, domnilor, dar nu ne lasam colegii in strada, sa ia bataie de la interlopii cu care beti dvs.!

Sa fii politist nu inseamna sa te lipesti de scaun, sa crezi ca esti doar sef si ca nu ai alte responsabilitati!

Sa fii politist inseamna sa-ti respecti semenii, colegii sau simplii cetateni, sa-i aperi prin orice metode, nu sa-ti vezi doar de interesele personale!

Da, stimati colegi, unii sefi din draga noastra Politie Romana cu salarii destul de decente pentru nevoile lor, nu fac altceva decat sa nu le pese de nimeni ‚si de nimic inafara de interesele S.C. -urilor ale caror patroni se cred si din ale caror ''consilii de adminstratie'' fac parte soti, cumetri, fini, nepoti, acoliti, si lingai! Eu unul m-am saturat, cred ca si voi, colegi care aveti astfel de sefi! Sunt politist de multa vreme si am ales meseria asta pentru ca imi pasa de cei de langa mine si pentru ca, in sinea mea, sunt un justitiar! Urasc nedreptatea! Sunt agent cu studii superioare, nu ofiter, dar acest lucru nu are prea mare importanta, poate doar pentru cei care cred ca stelele pe umar inseamna si un coeficient de inteligenta mai mare! Deloc, suntem egali, liniile si stelele fac diferenta intre sarciniile de serviciu, atat!

Trebuie spuse si acestea , strigate in gura mare, cu voce tare , astazi si maine si poimaine si.... mereu! Sa afle cei in necunostinta de cauza, ce fel de oameni ne conduc, persoane non-talent! Ei habar nu au ca te nasti cu talentul de a conduce un grup iar prin studiu si bunavointa iti perfectionezi ''stilul''! Unii, trebuie sa spunem unii, pentru ca sunt si oameni deosebiti printre noi, conduc dupa ureche , dupa cum le sta steagul dimineata sau cum multi au drapelul coborat in berna, conduc dupa cum si-au muscat limba! Sunt cam acru in comentariile mele dar nu am ce face! Ei sunt mai acri, mai rai atunci cand pur si simplu se fac ca iti asculta pasurile, deseneaza pe o bucatica de hartie un copac in timp ce vorbesc cu tine intrebandu-se, in sinea lor, de ce i-au pus sa deseneze un copac, psihologii! E nemaipomenit de frumos sentimentul cand va treziti sefi peste noapte, dar uitati imediat de unde ati plecat si ca de fapt nu e meritul dvs ci al celor de la putere! Domnul Boc transmitea ''prostimii'' ca in politie nu se fac avansari si numiri in functii de conducere pe criterii politice! Poker face...sa-i cantam melodia asta ca-si ascundea bine zambetul! Ei inca mai cred ca prosteala asta, pe fata, mai tine!

NU MAI ŢINE DOMNILOR!

De fapt nu a tinut niciodata dar ne-am complacut in situatia asta! Şefi numiti pe criterii politice... hai sa intelegem acest lucru! Dar macar sa fie competenti, pregatiti, cu picioarele pe pamant, demni si cinstiti!

Pacat, mare pacat! Ştiti cand plangea lupul pentru ca a fost amendat de politist? Plangea si-i parea rau ca nu l-a mancat atunci cand era cioban! Ador bancurile cu politisti, dar cand ajunge ciobanul sef e groasa fratilor! Nu se spala, se da cu parfum, isi sterge dintii cu degetul, nasul cu dosul palmei si la sedintele de dimineata viseaza cum gemeau mioarele cand le ... mulgea! Sa-si puna seful, vs ciobanul, pofta in cui! Eu nu-mi pun blana de oaie sa faca el ce facea la stana! Imi cer scuze in fata ciobanului adevarat! Eu pamfletez acum! Iubesc mirosul de fan proaspat cosit!

Si cum spuneam, drag cititor, coleg sau nu cu mine ... restul e can-can!

Noi vorbim, ne racorim sufletele incinse de nervi si de stres iar sefilor 'aripioara' continua sa nu le pese! Sa-i trezim, domnilor, din amorteala!

Spuneti-va pasurile fratilor, nu va fie frica sa-i ziceti sefului ca a gresit si chiar sa-l criticati, de fata cu toata lumea, in sedinte! Nu poate sa faca decat sa-si zgandareasca un pic orgoliul! Va spune ca face management, apoi ii va ameninta pe cei cu 'gura mare'!

Daca sunteti drepti si corecti aveti somnul linistit !!!

Guvernantii si colegii nostri care se cred proprietari de sclavi au ucis si cea mai mica urma de mandrie, de demnitate, de spirit civic si de omenie, din sufletele noastre! Venim la servici doar sa facem vechime? Asta vreti dumneavoastra?

Dragi colegi agenti de politie, va cer raspicat, va implor nu mai lasati pe cei din Guvern si ceilalti sefi din M.A.I. sa-si bata joc de noi, de voi, de toti! Cum indraznesc acestia sa mature pe jos cu demnitatea noastra, sa ne calce in picioare, sa dispuna de vietile noastre ca si cum am fi proprietatea lor !?!

Stima pentru acei sefi care au inteles democratia, care isi respecta subalternii si care au parcurs studiile de management nu doar au semnat pentru diploma!

Va multumesc!

Presedintele Biroului Teritorial Neamt,

CANARAU IOAN

sursa: www.snapromania.ro

Edited by Administrator
 • Upvote 1
Link to comment

Rahat de sindicate pe bat...aia sunt si unii si altii...vai de capul lor...SNPPC are 50000 de membri in "subordine"...inmultit cu 7 lei cotizatie lunara...350.000 de lei fonduri lunare....!!! Va dati seama cati bani?! UNDE SUNT BANII AIA DOMNILOR SINDICALISTI!? Cu ce ne-ati aparat dvs interesele din banii respectivi?!

7 lei e la voi? :unsure: la noi e 8 lei! Chiar acum am verificat pe un fluturas, asa ca fondul lunar se modifica..sare astfel de 400.000 :doh: ...Ce sa mai spunem?!...

Link to comment
 • Moderator

Allyss, sincer sa fiu, habar nu am...cred ca este cum zice Elvis, 1 la suta din salariu...la noi s-ar putea sa fie 9 lei...ma rog. Chestia e ca pana acum NU AU FACUT NIMIC pentru noi...deci...

Link to comment

Daca dl canarau cunoaste astfel de cazuri, de ce nu le face public numele celor implicati?

Daca are sange in instalatie, sa puna punctul pe i...nu sa spuna generalitati.

Daca e convins de cele spuse de el, sa le zica pe nume..chiar sunt curios sa-i aflu pe sefii care stau cu interelopiii si daca MAI-ul va lua masuri cu ei...

:emo-yessir:

Edited by maximo
Link to comment
 • 2 weeks later...

Pai daca suntem 42000 de politisti in toata tara, mai exista si alte sindicate de unde au 50.000?

Iar la SNPPC cotizatia este 1% din salariu, in niciun caz 7 lei.

In toata tara exista aproximativ 70.000 de politisti, carora li se aplica prevederile Legii 360/2002.

Aproximativ 50.000 sunt in IGPR.

In legea sindicatelor, cotizatia poate ajunge pana la 1% din total venituri lunare. La SNPPC, cotizatia a fost stabilita de reprezentantii membrilor, in congres, la 0.8% din salariul de functie, nu din total venituri lunare.

Fratilor, deschideti bine ochii ! SNPPC-ul a negociat indicii de salarizare in defavoarea agentilor de politie! Fostul presedinte SNPPC a fost ''uns'' director adjunct la ''962'' imediat dupa ce a dat unda verde legii unice de salarizare!

Ma mira atunci cand un politist face afirmatii preluate si, pe fondul unor nemultumiri, le transmite fara a verifica! Nu cer sa ma credeti, am rugamintea, ca politisti profesionisti sa analizati faptele si sa solicitati probe, atunci cand vi se spune ceva.

Butunoi Liviu, fost presedinte al SNPPC, a plecat din acest sindicat in aprilie 2009. Exista pe vremea aceea vreun zvon legat de Legea unitara a salarizarii bugetarilor? Nici gand!

Legat de indicii de salarizare, ar trebui sa ne amintim ca doar cu un an inainte, dupa marsul de protest organizat de SNPPC in Bucuresti, indicii au fost mariti pentru agentii de politie de la maxim 2,40 la 2,90.

Edited by gigabyte
Link to comment

gigabyte am semnat ca nu ma mai cert cu SNPPC-ul.

Dar incearca sa fi rezonabil.

Daca imi aduci lista cu cotizantii din SNPPC si sunt 50000 eu recunosc aici public ca am gresit.

Insa nu poti face acest lucru.

SNPPC-ul are undeva in jur de 30000 ,cam cat are o federatie destul de mare. :emo-yessir:

Link to comment

Tendenţios, liderul SNAP Neamţ, agentul Ioan Cănărău numeşte sindicatul pe care l-a părăsit SNPPCR în loc de SNPPC, tocmai pentru a sublinia latura sa "politică" şi "spiritul de partid". Faptul că la Adunarea Generală a SNPPC Neamţ (...) pe li­derul Sindicatului Agenţilor.

Conform intrebarii, as incerca sa explic anumite parti din textul prezentat.

Dar as incepe cu faptul ca, colegul de la SNAP a dorit inca de la inceput sa arunce cu noroi, prin insasi prezenta lui, lider al altui sindicat la o adunare a membrilor SNPPC. Stia ca e presa acolo si de aceea a si venit.

(...) mai trebuie spus că SNPPCR-ul acordă acele ajutoare umanitare condiţionat de rămînerea în organizaţia de partid încă cel puţin doi ani! E imoral să obligi pe cineva să rămînă membru de sindicat de ruşine (...)

Aceste lucruri, sunt ajutoare, nu asta e menirea unui sindicat. Cotizatia este in medie 10 lei/luna. Ajutor nastere = 250 lei, deci 25 de luni. Ajutor deces ruda = 300 lei, deci 30 luni. Banii sunt din cotizatiile tuturor. Daca stie un coleg ca va avea un copil, vine se inscrie cu 2 luni inainte, primeste ajutorul de nastere si apoi pleaca. De unde diferenta? Din banii altor colegi. Ai altora care, au trecut de varsta la care sa mai aiba copii, sau care nu fac. In general barbatii nu fac copii.

De precizat mai e că acelaşi SNPPCR a refuzat să acorde sprijin juridic colegului nostru Ungureanu Romeo al cărui autoturism a fost incendiat în împrejurări ce ţin de atribuţiile de serviciu (...) a considerat, din start, că numai "prietenii" săi pot fi vinovaţi de incendierea autoturismului. Dosarul a rămas, însă, cu [b]autori necunoscuţi (...) Liderul SNPPC Neamţ, Neculai Isache, susţine că Romeo Ungureanu nu l-a sunat niciodată şi nici nu i-a cerut sprijinul din simplul motiv că nu este membru (...)

Aici avem raspunsul poate si la afirmatia anterioara.

cum comentati?

Eu ma asteptam ca liderii de la celelalte sindicate din politie sa declare (macar) ca vor sprijini actiunile de protest ale politistilor (din SNPPC). Acum e vorba despre angajatii MAI, nu despre cei care sunt sau nu, in alte organizatii sau sindicate.

Liderii SNPPC au declarat, au organizat si coordoneaza aceste actiuni, la solicitarea si in sprijinul membrilor si angajatilor MAI. Dar, au nevoie de solidaritatea tuturor colegilor, pentru ca masurile nu se iau doar impotriva membrilor SNPPC. Pe toti ne vor afecta, ati vazut declaratiile politicienilor si ale ministrului nostru. Inca traiesc in aura de la alegeri si considera ca votul a 5 milioane de oameni e votul tuturor romanilor.

Trebuie sa ne trezim din letargie, pentru ca, ei trebuiesc treziti din somnul ratiunii. Si stiti ca starea asta, naste monstri.

Edited by gigabyte
Link to comment

Asa cum s-a spus mai sus, la ultimul congres al SNPPC s-a hotarat sa fie platita o cotizatie lunara de o,8% din salariul de baza , dar nu mai mult de 14 lei pentru agenti si 20 lei pentru ofiteri. Nu uitati ca membrii ai FSNPPC sunt si cei care au calitatea de personal contractual din toate structurile MAI: politie,jandarmerie,ISU, cadastru,etc.Asta, pentru a trage singuri concluziile cat mai aproape de realitate.

Link to comment
 • 2 months later...

in ziua cand a avut loc acea manifestatie a sefilor de post ,din "tara camatarilor", seful CNP Neamt, adjunctul SNAP Neamt si adjunctul SNPPC Neamt ne-au sprijinit si au sarit toti trei sa-l apere pe dl. inspector-sef, sa nu fie dat afara fara sa fie efectuate verificari...

multumesc d-lui Fatuloiu ca a reusit sa-i impace pe toti 3...

:emo-yessir:

Edited by maximo
Link to comment
 • 7 months later...

„Nihil novi sub sole“-

Sursa: Monitorul de Neamt

Se-ncaieră sindicatele din Politie

• liderii de la SNPPC si SNAP îsi dau la gioale • desi la nivel local cei doi conducători de osti declară că nu sînt probleme, tensiunea pluteste în aer • membrii SNAP îi acuză pe cei de le SNPPC că nu apără drepturile agentilor de politie • de partea cealaltă, cei de la SNPPC declară contrariul •

Nu mai este nici o noutate faptul că relatia dintre cele două mari sindicate din politie, adică Sindicatul National al Politistilor si Personalului Contractual (SNPPC), respectiv Sindicatul National al Agentilor din Politie (SNAP), este una care seamănă izbitor cu relatia dintre un soarece si o pisică. Constant, reprezentantii celor două mari sindicate si-au aplicat reciproc lovituri sub centură, iar unda de soc s-a transmis pînă în teritoriu. Chestionati pe această temă, liderii locali de la SNPPC si SNAP încearcă să afiseze o relatie de „lasă-mă să te las“. Întrebat care este sursa acestor neîntelegeri, Neculai Isache, seful SNPPC Neamt a arătat cu degetul spre conducerea SNAP. „La nivel local, pot să spun că nu avem nici o problemă. De regulă, colegul de la SNAP a atacat Biroul Central, nu pe cel Local. Cred că amîndoi ne facem treaba cum stim mai bine“, a declarat Isache. Acesta a dat de înteles că asa-zisul conflict dintre cele două sindicate este provocat de Iulian Surugiu, seful SNAP de la Bucuresti. Din spusele politistului nemtean, Iulian Surugiu ar fi candidat în 2007 pentru a ocupa o functie în Biroul Executiv al SNAP, însă nu a obtinut numărul de voturi necesar. Un an mai tîrziu, Surugiu si-a încercat norocul si la alegerile de la Corpul National al Politistilor, însă fără succes. A fost momentul în care Iulian Surugiu a înfiintat SNAP. Ioan Cănărău, liderul nemtean al celor din SNAP nu este de acord cu declaratiile colegului său si spune că seful său de la Bucuresti si-a dat demisia din SNPPC atunci cînd a văzut cum sînt apărate drepturile agentilor de politie. „Eu, personal, am avut mai multe motive să plec din SNPPC, însă am luat decizia în momentul în care s-au votat indici de salarizare mai mici pentru agentii de politie. Atunci SNAP nu avea drept de reprezentare si nu a participat la negocieri. Au fost numai cei de la SNPPC, iar după ce s-a votat legea, sindicalistul Butunoi a fost numit adjunct la DGIPI. S-a văzut clar ce s-a întîmplat. Noi, agentii de politie eram folositi ca masă de manevră si nu am mai acceptat acest lucru“, a declarat Cănărău.

Mitingul SNAP neagreat de SNPPC

Protestul organizat recent de sindicalistii de la SNAP, în fata sediului IJP Neamt, nu a fost văzut cu ochi buni de reprezentantii SNPPC. „Apropo de indicii de salarizare pentru agentii de politie, de care se cramponează colegii din celălalt sindicat. Politistii trebuie să stie că ne-am luptat doi ani ca indicii de salarizare a agentilor să crească. Personal am vorbit cu domnul David, ministrul de interne din acea perioadă, iar eforturile noastre au fost răsplătire, în sensul că indicele agentilor a crescut de la 2,40 la 2,90. Cît priveste protestul din fata sediului Politiei Neamt, unde s-a cerut să fie disponiblizat numai personal din neoperativ, trebuie spus că la noi au fost reduse 27 de functii din operativ si că nu se mai putea face nimic în această zonă“, a declarat Neculai Isache. Probabil asa se explică si ordinul dat de seful SNPPC pe zona Roman ca nici un membu de sindicat să nu participe la protestul de luni. „Noi am protestat pentru că nu sîntem de acord ca disponibilizările să se facă din operativ, asa cum a promis conducerea Politiei Neamt. Nu am înteles de ce, cei de la SNPPC le-au interzis membrilor să nu participe la acest protest. Aceste disponibilizări o să-i afecteze si pe membrii SNPPC, asa că au voie si ei să-si apere locurile de muncă“, a încheiat Ioan Cănărău. SNPPC are 840 de membri, dintre care 700 sînt agenti de politie, în timp ce SNAP are înregistrati 150 de membri.

Link to comment

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
 • Recently Browsing   0 members

  • No registered users viewing this page.
×
×
 • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue. By using this site, you agree to our Terms of Use and Privacy Policy.