Jump to content
POLITISTI.ro

Probleme privind despagubirea in baza RCA-ului

Postare recomandată

Publicat

...buna ziua..in urma cu o luna,pe data de 14 iunie am facut accident pe bulevardul tudor vladimirescu...eu mergeam regulamentar pe banda din dreapta,iar dintr-o parcare din fata a iesit un autovehicul,care a si dat inapoi vreo 4,5 m...eu am calcat frana,dar am intrat in el...am mers la asigurari,omu si-a recunoscut vina,iar cei de la asigurari urmau sa imi vireze banii in cont sa fac masina pe regie proprie...dupa ce le-am dat contul,cei de la bucuresti(generali) au cerut o expertiza,deoarece accidentul era suspect...domnul care s-a ocupat de expertiza ne-a gasit pe amandoi vinovati,pe mine ca nu am respectat indicatorul "trecere de pietoni",desi nu era nimeni pe trecere si eu avand 50km/h...iar pe celalalt conducator l-a gasit vinovat,deoarece a facut o manevra gresita,dand cu spatele neasigurandu-se...acum astept raspunsul celor de la bucuresti...la ce sa ma astept???de ce sunt eu de vina in cazul expertizei??...va multumesc

Publicat

daca nu iti primesti banii singura ta sanse este sa mergi in instanta. acolo poti contesta inclusiv expertiza si poti solicita refacerea ei de catre un expert judiciar. in plus, poti numi un expert parte care sa te consilieze.

depinde de citi bani pierzi deoarece costurile unei asemenea expertize sunt de citeva mii de ron. estimez ca intre 3.000 si 5.000 ron, insa depinde si de expert si de judecator daca va accepta majorarea costurilor.

• Moderator
Publicat

Este o practică curentă a celor de la asigurări. Se folosesc de aceste manevre pentru a nu plăti daunele, mai ales în astfel de cazuri unde costurile pe care le implică acționarea în judecată pot depăși costurile reparației. Se bazează pe faptul că majoritatea păgubiților renunță, chiar dacă ar putea câștiga în instanță. Deci toată treaba ține de bani.

Publicat

am bagat masina in service pt un deviz si daunele erau de 105 milioane... cei de la asigurari mi-au propus suma de 85 de mil (8500 ron) regie proprie, apoi cand le'am dat contul sa vireze banii au cerut expertiza dupa o luna si ceva de la accident ceea ce nu mi se pare normal.... ce ma sfatuiti sa fac ?

nu stiu daca conteaza, masina e wv golf 5 an 2005... multumesc pt raspunsuri

• Moderator
Publicat

Dacă accidentul s-a întâmplat pe bune, așa cum ne-ai povestit și nu există complicații sau manevre, atunci caută un avocat specializat pe așa ceva și tăvălește-i prin instanță să le sară fulgii.

• Apreciez 1
Publicat

pentru toti cei implicati in accidente cu pagube materiale : daca esti nevinovat de producerea accidentului cred ca e mai bine sa mergi mai intai la politie si apoi la societatea de asigurari

• Moderator
Publicat

Îmi aduc aminte ce se mai gudurau și bucurau toți cârcotașii când a intrat în vigoare constatatul amiabil. Toți erau extrem de fericiți că nu trebuie să mai meargă la poliție, că se pot duce direct la companiile de asigurări, în care zace eficența, profesionalismul și respectul față de cetățean, în timp ce polițiștii ăștia erau huliți și catalogați imediat că fac numai măgării și manevre.

Iar acum după câțiva ani, s-a dovedit că lucrurile nu stau deloc așa, iar la privații ăștia de la asigurări nu contează absolut deloc cine are dreptate, cum este corect să se soluționeze un litigiu ori respectul față de cei ce au au fost implicați într-un astfel de eveniment complet nevinovați și singurul lucru care contează este banul și profitul.

Acum se duce românașul nostru singurel și umil să fie „cercetat și investigat” și să cerșească niște despăgubiri chiar de la cei ce sunt obligați să le acorde. Și uite așa, privații lui pește prăjit au devenit specialiști în a căuta nod în papură și a găsi tot felul de motive pentru care să nu mai plătească.

Publicat

nu este chiar asa. am avut si eu un accident, singurul in cei 14 ani de permis, fara sa fiu vinovat. Nu exista constatarea amiabila atunci si m-am dus la politie. din cauza ca era un singur politist de serviciu la ora respectiva (era 1 AM) am stat acolo pina la 5 AM ca sa se finalizeze procedura si sa se emita actele aferente.

Nu eram un caz singular, intotdeauna resursele nu erau dimensionate cf numarului de accidente, procedura era de durata datorita aglomeratiei, certurilor dintre participantii la accident, etc.

probabil ca daca se rezolva problema duratei procedurii, se angajau oameni si terminai totul in maxim 1h, nu cred ca exista o asemenea aversiune fata de desfasurarea procedurii la politie.

am observat,in timp, ca si atunci asiguratorii contestau pv incheiat de catre politie si ca aceste contestatii ridicau tot felul de probleme datorita imposibilitatii de a audia in mod direct politistul care a facut constatarea. si se ajungea la expertize, dinamica accidentului, etc etc.

cel putin la constatarea amiabila nu mai stai cu orele :) in rest, tot in instanta ajungi.

asta este parerea mea de consumator.

• Moderator
Publicat

Ca peste tot în poliția asta. Nu avem oameni datorită deficitului de personal ce datează din anii 90, dar în schimb în loc să se rezolve problema se înființează instituții paralele ori căpușe, se dau competențe împotriva firii și a normalității, unora ce nu au nici în clin și nici în mânecă cu respectivul domeniu, etc. În concluzie, se face absolut orice, cu orice costuri, în afară de a se rezolva problema deficitului de personal din poliție și a finanțării reale a acestei instituții pentru asigurarea condițiilor minime decente pentru ca polițiștii să-și facă treaba.

În ultimii ani, absolut toată societatea s-a bucurat, a urmărit și a militat pentru destructurarea acestei instituții prin orice mijloace.

• 6 ani mai târziu...
Publicat

Salut, dacă am depășit pe line continua și am lovit o mașina, sunt vinovat, in acest caz asigurarea nu mai este valabilă, adică trebuie eu sa ii plătesc mașina celui pe care l-am lovit?

• Membru
Publicat

Prejudiciul creat de tine este plătit de către asiguratorul RCA. 

Asigurarea RCA acoperă prejudiciul creat altora, iar CASCO acoperă prejudiciu suferit de tine.

• 2 ani mai târziu...
Publicat

Buna ziua si multumesc anticipat pentru răspunsurile dumneavoastră

Speță: În urma cu câteva zile am fost acroșat de un vehicul care nu a respectat semnificația indicatorului STOP. Faptul ca cu o seara in urma am băut doua beri si faptul ca era chiar la ora plecării la munca au rezultat intr-o testare pozitivă la breathalyzer respectiv 0.04 alcool pur in aerul respirat. Am acceptat acest lucru si nu am solicitat prelevarea de sange, iar acum vine întrebarea:

O sa fiu despăgubit de societatea de asigurări sau voi fii nevoit sa platesc totul din buzunar?

Stiu ca a fost o greseala sa ma urc la volan, dar nu am experiența cu băutura si nu m-am gândit niciodata ca inca mai exista alcool in sange dupa 6-7ore. 

• Moderator
Publicat
în urmă cu 17 ore, SilviuY a scris:

O sa fiu despăgubit de societatea de asigurări sau voi fii nevoit sa platesc totul din buzunar?

Răspunsul la această întrebare îl poţi primi de la compania de asigurări. Poliţia nu are absolut nicio legătură cu acest aspect.

Pentru a adăuga comentarii este necesară înregistrarea sau autentificarea

Trebuie să aveţi un cont de membru pentru a adăuga comentarii

Înregistrare membru

Înscrierea unui nou cont de membru. Este foarte uşor!

Înregistrare cont nou

Autentificare

Aveţi deja un cont de membru? Conectaţi-vă aici.

Autentificare în cont
  • Activi pe această pagină   0 membri

• Niciun utilizator înregistrat nu vizualizează această pagină acum.
  • Adaugă...

Informaţii importante

Am plasat cookie-uri strict necesare pe dispozitivul dvs. pentru afişarea optimă a paginilor. Puteţi în orice moment să modificaţi setările cookie-urilor, altfel vom presupune că sunteţi de acord să continuaţi. Utilizând acest site, sunteţi de acord cu Termenii şi condiţiile de înregistrare şi Politica de confidenţialitate.