Jump to content
POLITISTI.ro

Postare recomandată

Publicat (modificat)

Prietena mea are probleme acasa pe tema intarzierii in seara asta(23:30 cel tarziu 0:00) in conditiile in care, prietena mea este majora.are aproape 21 de ani. In seara aceasta unchiul ei a batut-o,sub pretextul intarzierii dar lui si celor din casa nu le trebuie neaprat un motiv ca sa dea in ea. Pare sa fie grav din ce mi-a scris in mesaje , deoarece nu poate vorbi de frica unchiului ei care in momentul de fata este in stare de ebrietate.Cam cum obisnuieste sa fie el atunci cand nu munceste.Pobleme de genul au mai fost dar in seara asta mi-a cerut ajutorul cum nu a mai facut-o niciodata. (ex: am patit ceva grav!!, "ajuta-ma", "m-a batut rau" s.a) Intrebarea mea este.. Cu ce pot sa o ajut cat mai curand posibil? Ea niciodata nu m-a lasat sa sun la 112 sau sa o duc la IML cand a mai fost batuta..ca are antecedente.. dar eu cunosc cat de cat situatia de la ea din casa..iar acum pare sa fie ceva foarte grav deoarece a fost decord sa sun sau sa mergem la politie maine dimineata la prima ora.

Modificat de thomas
Publicat

Incearca sa o convingi sa sune la 112 sau suna tu direct chiar daca ea iti spune ca nu, ce treaba are unchiul ei de o bate, unde ii sunt parintii? Nimeni nu merita asa ceva, iar unchiul ei este un las pentru ca indrazneste sa o bata, ar trebui sa infunde puscaria toti care fac asa ceva.

Publicat

Mergeti cu incredere. Ne poti tine la curent; poate colegii de pe forum te pot indruma si ajuta spre ce e de facut.

Publicat

Pana nu face plangere la politie, astea raman discutii, simple vorbe! Convinge-o sa mergeti impreuna la sectia de politie pe a carei raza de competenta domiciliaza pentru a depune plangere impotriva unchiului, altfel nu se poate face nimic! Succes!

Publicat (modificat)

incercaţi prima dată la poliţistul de proximitate pentru o rezolvare discretă a situaţiei . trebuie luată în calcul şi speţa în care se depune plângere penală pentru loviri şi alte violenţe asupra unui membru al familiei - ce vei face dacă violenţele vor continua ? îi vei putea asigura o locuinţă ? un sprijin financiar ? un bun poliţist de proximitate se va implica şi cu siguranţă îţi va ajuta prietena .

Modificat de adrian75
  • Apreciez 1
Publicat

incearca ambele variante SIMULTAN:

1. certificat IML+plingere politie;

2. telefon 112

lipsa unui certificat IML va stopa orice cercetari ulterioare, nu va putea dovedi violentele si incadrarea faptei.

daca nu vrea sa faca asta, atunci sa nu se plinga si sa suporte in continuare situatia.

• Membru
Publicat

Si nu in ultimul rand, conform Legii 217/2003, sa solicite instantei, un ordin de protectie.

• Apreciez 1

Pentru a adăuga comentarii este necesară înregistrarea sau autentificarea

Trebuie să aveţi un cont de membru pentru a adăuga comentarii

Înregistrare membru

Înscrierea unui nou cont de membru. Este foarte uşor!

Înregistrare cont nou

Autentificare

Aveţi deja un cont de membru? Conectaţi-vă aici.

Autentificare în cont
  • Adaugă...

Informaţii importante

Am plasat cookie-uri strict necesare pe dispozitivul dvs. pentru afişarea optimă a paginilor. Puteţi în orice moment să modificaţi setările cookie-urilor, altfel vom presupune că sunteţi de acord să continuaţi. Utilizând acest site, sunteţi de acord cu Termenii şi condiţiile de înregistrare şi Politica de confidenţialitate.