Jump to content
POLITISTI.ro

probleme in familie


thomas

Recommended Posts

Prietena mea are probleme acasa pe tema intarzierii in seara asta(23:30 cel tarziu 0:00) in conditiile in care, prietena mea este majora.are aproape 21 de ani. In seara aceasta unchiul ei a batut-o,sub pretextul intarzierii dar lui si celor din casa nu le trebuie neaprat un motiv ca sa dea in ea. Pare sa fie grav din ce mi-a scris in mesaje , deoarece nu poate vorbi de frica unchiului ei care in momentul de fata este in stare de ebrietate.Cam cum obisnuieste sa fie el atunci cand nu munceste.Pobleme de genul au mai fost dar in seara asta mi-a cerut ajutorul cum nu a mai facut-o niciodata. (ex: am patit ceva grav!!, "ajuta-ma", "m-a batut rau" s.a) Intrebarea mea este.. Cu ce pot sa o ajut cat mai curand posibil? Ea niciodata nu m-a lasat sa sun la 112 sau sa o duc la IML cand a mai fost batuta..ca are antecedente.. dar eu cunosc cat de cat situatia de la ea din casa..iar acum pare sa fie ceva foarte grav deoarece a fost decord sa sun sau sa mergem la politie maine dimineata la prima ora.

Edited by thomas
Link to comment

Incearca sa o convingi sa sune la 112 sau suna tu direct chiar daca ea iti spune ca nu, ce treaba are unchiul ei de o bate, unde ii sunt parintii? Nimeni nu merita asa ceva, iar unchiul ei este un las pentru ca indrazneste sa o bata, ar trebui sa infunde puscaria toti care fac asa ceva.

Link to comment

Pana nu face plangere la politie, astea raman discutii, simple vorbe! Convinge-o sa mergeti impreuna la sectia de politie pe a carei raza de competenta domiciliaza pentru a depune plangere impotriva unchiului, altfel nu se poate face nimic! Succes!

Link to comment

incercaţi prima dată la poliţistul de proximitate pentru o rezolvare discretă a situaţiei . trebuie luată în calcul şi speţa în care se depune plângere penală pentru loviri şi alte violenţe asupra unui membru al familiei - ce vei face dacă violenţele vor continua ? îi vei putea asigura o locuinţă ? un sprijin financiar ? un bun poliţist de proximitate se va implica şi cu siguranţă îţi va ajuta prietena .

Edited by adrian75
  • Upvote 1
Link to comment

incearca ambele variante SIMULTAN:

1. certificat IML+plingere politie;

2. telefon 112

lipsa unui certificat IML va stopa orice cercetari ulterioare, nu va putea dovedi violentele si incadrarea faptei.

daca nu vrea sa faca asta, atunci sa nu se plinga si sa suporte in continuare situatia.

Link to comment

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
×
×
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue. By using this site, you agree to our Terms of Use and Privacy Policy.