Jump to content
POLITISTI.ro

Solicitarile Comisiei Europene-legitime?


teolucian63

Recommended Posts

Cum va par solicitarile Comisiei Europene, legitime sau exagerate? Eu cel putin nu sunt de acord cu modalitatea acestui for european de a ne impune ceva...doar nu suntem Africa de Sud pe vremea apartheid-ului! Sau poate gresesc eu... Astept parerile voastre!

Link to comment

Nici mie nu mi se pare in regula sa dicteze poponarii europeni in Romania.Ne-au luat tot, si acum vor sa ne ia si bruma de demnitate ramasa...

Edited by arcan
Link to comment

Nici nu au voie sa se bage in treburile interne ale noastre! Chiar daca suntem parte la un tratat european unul din principiile dreptului international public este de a nu se amesteca in afacerile interne ale unei tari.

Link to comment

yap, ca noi suntem f buni la intrarea in kkt, ce nevoie avem de altii?

nu stiu in alte domenii insa in justitie MCV a facut minuni. fara el ar fi fost mai rau decit este azi.

Link to comment

Va propun sa urmariti emisiunea lui Badea...

Fix acum sub pretexte constitutionale intra in oala noastra ca sa il pupe pe al nostru presedinte- asta e motivul.. fara alte dracii si pretexte si...

pana acum n-au avut nimic de zis? Unde-au fost la masurile de austeritate?! Unde au fost la alte cateva zeci importante evenimente din tara asta?.... Cam nicaieri... si acum dintr-o data... spoof.. ma lasi!?

Sa nu credeti nici macar o secunda ca Basescu n-are sfori la Bruxelles, pentru ca la randul lui a pupat multi, da' mult de tot.

N-au ce sa faca, ci doar sa trancaneasca! Votul nsotru, al cetatenilor are ce sa faca, fara doar si poate.

Edited by VladM
  • Upvote 1
Link to comment
  • Member

Antonescu a spus bine: "România va sta în picioare şi nu în genunchi în faţa partenerilor săi!"

Clar ca Merkel ,Barosso si altii fac pe ei deoarece se schimba regimul in Romania pt ca noua conducere poate nu va fi de accord asa usor cu hotararile privind austeritatea,care de multe ori au fost valabile mai mult pt noi si altii mai mici decat fata de tarile mari din Europa!

De ce grecii,italienii sau spaniolii nu au inceput cu austeritatile cand am inceput si noi?Ca suntem noi mai fraieri?Poate!Dar sunt absolut sigur ca din cauza faptului ca la carma tarii a stat un om chior,garbovit si fara interes ridicat pt cetatenii tarii care au fost mintiti cu nonsalanta!

Sunt apolitic ,chiar nu suport politica insa cred ca daca suntem nepasatori suntem luati de fraieri si in loc sa ne rezervam un viitor mai bun au sa ne rezerve ei ,politicienii un viitor mai sumbru!

Edited by cipri83
  • Upvote 1
Link to comment
  • Member

Tocmai am gasit un articol in Adevarul.ro care spune ca domnul Morar Daniel seful DNA ar fi fost implicat în angajarea sorei sale în cadrul Primăriei Târgu-Mureș, în conditiile în care primarul Dorin Florea primise o solutie de neîncepere a urmăririi penale într-un dosar penal instrumentat de structura centrală a DNA și mai avea încă șase dosare în lucru la structura teritorială Mureș.

Parca astia de la DNA erau incoruptibili!Parca de schimbarea acestui individ de la conducerea DNA atarna democratia in tara asta!Oare comisia europeana stiu de acest lucru?Sper ca se vor face verificari si sa fie tras la raspundere acest pd-list supt acocperire!

  • Upvote 1
  • Downvote 1
Link to comment

Cei din UE inebunesc..Unde stiau ca Romania este o colonie sclavagista condusa de un agent FMI si CIA [tov. TATAR BA,SECU] se trezesc ca poporul roman vrea libertate si sanse egale ,ba chiar si economie de piata, nu numai o colonie generatoare de cupru, aur,petrol , aluminiu,uraniu si lemn.... CRED CA E UN SOC PENTRU EI.Poporul roman era pe cale de disparitie dupa inchiderea spitalelor ,scolilor .sectiilor de politie ,pompieri etc SI DUPA RECOMANDAREA BESESCIANA DE A PARASII TARA ..Cand colo romanii astia amarati arata ca traiesc .Ciudat pentru UE nu..?

Edited by pitbul
  • Downvote 1
Link to comment

Bineinteles ca Basescu are o oarecare influenta la C.E. Prin simplul fapt ca a ingaduit Germaniei sa uite datoria de cateva miliarde de euro pe care o are la noi dupa cel de-al doilea razboi mondial... Ce ar fii ca actuala putere din Romania sa ceara acest drept? Tot ce s-a facut dupa 1990 si pana in prezent, a fost ca Romania sa ajunga o tara "consumatoare" nu producatoare...nu sunt un nostalgic, dar asta e realitatea! In situatia de acum trebuie pusa intrebarea "Qui prodest?"

  • Upvote 1
Link to comment

Radu Golban este economistul care a descoperit aceasta datorie pe care o are Germania catre tara noastra si anume 19 miliarde euro! Un simplu search pe Google va lamureste... Acest economist a sesizat atat pe guvernatorul B.N.R. cat si pe Basescu, insa culmea, toti au negat aceasta datorie!

Link to comment

Toata istoria noastra este sub influenta a ceva strain: control turcesc (bine ca nu am fost pasalac), control austro-ungar, control rusesc. Ne-am invatat sa fim condusi si controlati. Poate ca am incercat sa ne cautam o identitate noua imediat dupa evenimentele din 1989 dar se pare ca am pierdut trenul si avem nevoie din nou de controlul cuiva. Iar acum este greu caci s-a insuflat prin neajutorare invatata o lipsa de incredere daunatoare. Nu este totul pierdut si vom castiga atunci cand ne vom da seama ca invingatorul este parte din solutie iar invinsul este parte din problema.

Link to comment

un articol interesant despre actuala stare de lucruri...

Am inceput sa il citesc, dar cand am ajuns la ,,...patriotismul mi se pare o prostie fara seaman...,,m-a apucat greata si am inchis pagina.Un asemenea specimen abject nu poate sa imi de-a mie lectii de nimic.Atatia oameni au ridicat tara asta si neamul asta , au murit pentru tara si neamul lor, dintr-un motiv simplu:patriotismul.Un neam fara simtul patriotic, fara iubirea de tara si de sine nu poate exista.Patriotismul milioanelor de daci (caci daci suntem ) a impins acest popor pana in zilele noastre.Fara patriotismul acelor oameni nu ar fi existat nici acest nenorocit si nici aceasta tara .

Mi-e scarba tare de tot de acesti indivizi fara nici un pic de demnitate in ei.

Edited by arcan
  • Upvote 4
Link to comment

Arcan, cu tot respectul, crezi ca lor le pasa de scarba ta? Eu sunt convins ca NU, in virtutea principiului ca adevarul isi face efectul dorit daca este dat cu picatura.

Edited by eduardpsih
Link to comment

Cui? Lor? Care lor? Eu ziceam de autorul articolului ci cei ca el.Cei care au schimbat Istoria (cartea) si au scos eroii neamului din ea, dar au bagat-o pe Esca,cei care ne improasca cu scarba lor pentru aceasta tara si acest popor, dar tot aici stau, desi nu ii tine nimeni cu forta.Cei ca si idiotul ala care nu a luat Bac-ul dar vorbea de,,rahatul asta de tara,,...De generatia PRO care nu stie decat droguri,cluburi si tocat banii parintilor...De acestia ziceam eu.

Daca la ei te referi si tu, atunci mea culpa.

Daca te refereai la politicieni, atunci ai gresit.

No offense.

Link to comment
  • 4 weeks later...

cotidianul.png

Joi, 09 august 2012, 11:43

Apel către Europa

Scrisoarea unui recent eurosceptic român

Dragă Europa,

Îţi scriu în timp ce trag cu ochiul la ceaunul în care se pritoceşte mămăliga, ştii tu, mâncarea despre care încă continui să crezi că explodează doar în cerul gurii la români. Despre clişeul ăsta şi relativitatea temeiniciei lui sunt multe de spus ca şi despre aplombul şi îndârjirea cu care, tu însăţi, îţi renegi azi, culmea!, originea creştină. Nu ştiu ce să mai cred. Sunt contrariat şi exact în situaţia cuiva care tocmai a primit o lovitură zdravănă, nemeritată, de la cineva pe care îl considera, poate din naivitate, prieten. Îţi reamintesc câteva lucruri dacă cumva le-ai uitat şi se pare ca da. Uite, am stat aici, la Porţile Orientului, cuminţi şi adesea resemnaţi îndurând zeflemeaua occidentală după ce, câteva secole, din bordeiele noastre, am fost pavăza liniştii tale şi a răgazului de a-ţi edifica magnificele catedrale şi toată civilizaţia de care eşti atât de mândră la fel ca şi noi. Poate nu ştii, dar, la asediul Vienei, un domnitor valah a tras în zidurile cetăţii cu ghiulele din bălegar şi pământ pentru ca tu, rujată, fardată, îmbătată de efluviile parfumurilor Dior, să nu porţi, astăzi, pe faţă, vălul islamic împotriva căruia ai şi instrumentat legi.

Din păcate, constat că, astăzi, un altfel de văl, ţesut din aroganţa bogatului, din prea multă suficienţă şi din sictirul aferent, e pe cale să-ţi întunece dreapta judecată şi minţile. Să mă explic. În ultimii 22 de ani, abia ieşiţi cu mari sacrificii din noaptea comunizării pentru care, amnezică fiind, nu-ţi găseşti nicio vină, am fost deplin conştienţi de condiţia de marginali, de periferici ai spaţiului decretat cu multă emfază şi vădită ipocrizie, comunitar. Am încercat cu onestitate şi cu rezultate notabile să micşorăm, să recuperăm cât se poate de mult handicapul istoric ce separa lumile noastre, adesea invocat la mesele rotunde sau pătrate la care am stat împreună. Mai mult, ne-am sulemenit, ne-am spălat pe dinţi, pe picioare, ne-am schimbat şosetele, opincile cu încălţări domneşti, în fine, ne-am mutat din mahalaua care îţi oripila nările mai către centru. Am adaptat apoi instituţiile statului, cu mult sârg şi convingere, la normele şi legile inspirate de exerciţiul îndelung al tradiţiei tale democratice.

Aşa cum ne-ai spus, am crezut în virtuţile pieţei, în cât de imbatabilă este, cum reglează ea fluxurile şi refluxurile capitalismului contemporan ca un panaceu universal pentru a constata, într-un târziu, că a fost o iluzie. Sub paravanul, sub stindardul „drepturilor depline” şi al tăvălugului implacabil al globalizării, chiar am devenit o astfel de piaţă invadată, mai ales, de ciurucuri sclipitoare demne de lumea a treia, într-un sistem semicolonial atât de drag ţie. Rău inspiraţi de teoreticienii liberalismului excesiv, bun atâta vreme cât nu dă cu capul de colţuroasele realităţi sociale, am fost la un pas să cădem în capcana statului minimal şi a rolului său decorativ, degrevat de îndatori şi obligaţii, până ce buzunarele şi minţile a milioane de oameni au înţeles că, de fapt, şi jaful poate fi frumos ambalat în eufemisme. La îndemnul şi sub presiunea intereselor tale economico-financiare, am înstrăinat avuţii ale solului şi subsolului pe nimic, am pus la bătaie tot sectorul bancar, capacităţi productive, mână de lucru ieftină şi calificată, minţi strălucite în folosul bunăstării şi prosperităţii tale. Am făcut toate acestea pentru a întreţine un vis, pentru a ţine în viaţă zestrea de speranţă în tine ce părea neştirbită, imbatabilă, fără a căpăta, în schimb, de la tine, măcar un pic de respect, dragă Europa. Aşa am crezut că e modul firesc de a ne pune pe picior de egalitate, stând umăr la umăr, cu obligaţii şi drepturi depline, în poza de familie cu care, mult timp, ne-am mândrit. O poză care se dovedeşte astăzi a fi fost făcută doar de ochii lumii, din ce în ce mai ştearsă, mai decolorată, aproape un bluf. În tot acest timp, stând nemişcaţi în secvenţa de grup, impresionaţi de statura anturajului, am tăcut. N-am comentat niciodată lăcomia bancherilor tăi, încurajată, întreţinută de tine. Am trecut cu vederea, ca pe un fapt de la sine înţeles, ambiţiile hegemoniste transferate din plan militar în cel economic. Am ignorat voit complicităţile urzite aproape la lumina zilei, gata să reînvie, cu adaptări de strictă actualitate, tratate oculte din trecutul comun. Nu! Ne-am văzut de treabă. Am avut ceea ce se cheamă obraz. Nu înseamnă că nu le vedem, dragă Europa. Numai că, în faţa acestei atitudini, tare mă tem, dragă Europa, că ai luat bunul-simţ şi delicateţea discreţiei noastre drept slăbiciuni numai bune de speculat şi de exploatat. Pentru că iată următorul exemplu: un popor, poporul român, a făcut în urmă cu opt ani, fie din nebăgare de seamă, fie dintr-un viciu, dintr-o rătăcire de moment a discernământului ori din motive care nici nu mai contează, o alegere cât se poate de proastă, cât se poate de rea. A dat puterea supremă în stat pe mâna unui nevolnic cum zicea Stefan Zweig, pe mâna unui rebut uman cum găseşti chiar şi pe cuprinsul ţinuturilor tale, tarat de grave şi nevindecabile tulburări de caracter şi comportament, probate din plin în toţi aceşti ani. Acest personaj grobian, înzestrat cu toate ingredientele şi tertipurile farsorului, strecurat insidios în politică direct din nomenclatura p.c.r., cu antecedente probat securiste, penal cât cuprinde, a făcut din şmecheria marinărească, din escrocheria cu program şi metodă, singura sa virtute iar din viaţa românilor, un calvar. Lacom, însetat de putere şi avantajele ei cu orice chip, om al gâlcevei şi al scandalului continuu, practicant abil al vendetei politice şi al diversiunii, rămas cu năravul ascultării telefoanelor şi al dosarelor scoase din mâneca moale, supusă a justiţiei, şi-a subordonat toate instituţiile de forţă ale statului în beneficiu personal. Asta în vreme ce acolo, la Bruxelles, pentru că practica mersul biped, pentru că se învârtea în cerc fără rost şi fără interlocutori, putea să ţi se pară, dragă Europa, un mieluşel rătăcit şi nevinovat, cu ceva faţă umană. Ştiu, te-ai lăsat păcălită numai pentru că simpla lui prezenţă şi-atât dădea bine la bilanţul socotelilor partizane. Dar aici, în ţara reală cu oameni reali în carne şi oase, sacrificiile, efectele austerităţii impuse dictatorial n-au avut rezultate benefice decât în conturile îngrăşate în vreme de criză ale camarilei şi sicofanţilor partenerului tău, nu-i aşa?, tocmai bun să întărească, aritmetic, rândurile „popularilor”.

Cu vălul acela tot mai vizibil pe ochi şi cu vata înfundată în urechi, n-ai scos o vorbă, n-ai avut nicio tresărire, nicio reacţie de împotrivire faţă de atitudinea de satrap, faţă de derapajele evidente şi grave de la normele statului de drept ale numitului Băsescu (inclusiv atacuri furibunde şi ameninţări făţişe la adresa libertăţilor presei). Sunt voci care spun că, dimpotrivă, te-a amuzat copios spectacolul unei ţări reduse tacit şi premeditat la condiţia de cobai. Abia când românii s-au trezit ca după un somn lung, hotărâţi să-şi schimbe preşedintele şi destinul, abia când au vrut să-şi recapete statura, onoarea, libertatea şi demnitatea, ai găsit cu cale să te agiţi, să te arăţi îngrijorată, să sari în sus ca arsă... Hotărârile Parlamentului de suspendare, data şi termenii referendumului, deplin constituţionale şi democratice, le-ai taxat, conform conduitei bocitoarelor profitoare ale regimului Băsescu, drept lovitură de stat. De ce? Nu înţeleg nici acum ce resorturi lăuntrice, ce calcule de oportunitate deopotrivă meschine şi cinice ţi-ai făcut atunci când ai impus un prag al cvorumului în dispreţul Convenţiei de la Veneţia şi contrar precticii curente comunitare. Ai fost, aşa cum spune o zicală românească, pentru unii mumă iar pentru alţii ciumă! De ce? Şi de ce în faţa boicotului preşedintelui suspendat şi a apelului la absenteism, el însuşi o faptă penală, ai tăcut mâlc făcându-te că plouă în vreme de secetă? Te întreb Europa, de ce?

Ştiu că în faţa acestor întrebări o să taci. Măcar dacă te-ai rezuma la atât! Cetăţenii mei au votat, mulţi, foarte mulţi. Şi-au luat porţia de revanşă pentru rătăcirea de acum opt ani. Şi-au răzbunat umilinţele. Îngenuncheaţi mai ieri, astăzi s-au ridicat în picioare. Războiul cifrelor şi al procentelor, disputa dintre birocraţie şi realitatea statistică a electoratului sunt ale noastre. Stai, te rog, departe de ele. Încetează ingerinţa, imixtiunile în vieţile noastre. Renunţă la atitudinea de Mare Poartă obişnuită să-şi cheme supuşii la ordin pentru a le cere socoteală. Ajunge! Destul! Deja, cum se spune la noi, ai sărit calul!

Îţi spun cu sinceritate: decât să te transformi într-o intrigantă din speţa, din corul câtorva români care şi-au pierdut busola pe bani publici denigrându-şi ţara, mult mai profitabil ar fi să te priveşti în oglindă cu luciditate. Ai vedea cât de speriată, cât de buimacă, indecisă şi incapabilă eşti să găseşti soluţii şi să iei hotărâri ca răspuns la criza globală. Aceea este adevărata miză, nu grija făţarnică pentru starea şi nivelul democraţiei din România.

Nu vreau să mă gândesc şi nici să glosez pe tema eventualei tale susţineri pentru un preşedinte ilegitim, validat doar de numărul morţilor din listele electorale şi de absenţii de la urne. Nu văd ce interese ar putea să te anime mai presus de evidenţa celor 8,5 milioane de voturi (88% pentru demitere, 12% pentru contra!). Iar dacă pentru tine laşitatea e mai presus de onoare, dacă voinţa a 8,5 milioane de cetăţeni români, liberi şi cu mintea la ei, nu va conta pentru tine, înseamnă că grecii au toate motivele din lume să-ţi ceară bani grei, măcar pentru a te (re)familiariza cu preceptele logicii lui Demostene şi Aristotel.

Mă opresc. Nu ştiu dacă ai înţeles mare lucru. M-am luat cu vorba şi uite că mămăliga, sub presiune, e gata-gata să explodeze pe foc.

La revedere, înainte de a spune „adio”!

În numele a 8,5 milioane de votanţi,

Ioan Viştea

Excelenta scrisoare , ce exprima indignarea, dezamagirea dar si hotararea de a nu mai accepta conditia de sluga , conditie pe care UE a stabilit-o de la inceput ,pe care conducatorii nostri au intretinut-o ptr . a-si asigura viitorul lor si...al descendentilor lor, iar noi am fost orbiti de aparente si nu ne-am dat seama ca in acel moment ne semnam condamnarea !.....Mai exista insa neacceptarea si lupta impotriva celor care cred ca au drept de viata si de moarte asupra noastra" printr-o ridicare de deget" !.....

  • Upvote 1
  • Downvote 1
Link to comment

am o parere diferita. este suficient sa te uiti la polonezi si sa vezi ca se putea face si altfel, ne trebuiau doar oameni adevarati si nu cozi de topor.

ce sa cred, ca din toata UE noi suntem aia oropsitii de jidanimea internationala si finantele oculte? ca sa vezi, de aici s-a nascut omenirea si noi suntem aia cu flori in ...

cind ne-om face treaba profesionist si cind vom avea comportament civilizat in societate, atunci mai discutam. pina una alta suntem niste tarani care n-au canalizare si strazi asfaltate dar sunt bucurosi de galetile primite la alegeri si de faptul ca primesc ajutoare sociale fara sa fie jigniti de chestia asta (nu ma refer la cei batuti de soarta, ci la ceilalti care stau la crisma in timp de altii dadeau la lopata sa le scoata zapada din curte).

asa ca asemenea articole nu fac decit sa imi intareasca opinia ca inca suntem departe de mentalitatea de luptator (si nu de surpavietuitor) de care avem nevoie in lumea de azi.

este usor sa te plingi, mai greu este sa te scoli dimineata si sa iti faci treaba la nivel maxim. si este simplu sa dai vina pe altii (cum fac idiotii aia la fotbal, arbitrul este de vina, restul este perfect) decit sa iti faci o analiza a propriei activitati.

Edited by maxu08
  • Upvote 1
Link to comment

Bravo maxu08!

Gandesti ca un profesionist. Si se vede ca ai spirit european.

Trebuie sa privim spre Europa si sa fim si patrioti in acelasi timp,nu se exclud cele doua notiuni.

Link to comment

In 1992, la un filtru undeva pe langa Vatra Dornei am oprit o masina de francezi cu care am stat putin de vorba. Imi spunea tipul de la volan, la vremea respectiva, ca avem o tara cu niste locuri superbe, pe care nu le-a mai vazut nicaieri in Europa sau prin alte locuri de pe glob pe unde a fost si ca este pacat ca nu stim sa le gospodarim si sa ne folosim de ele sa cum trebuie. Daca ar veni francezul ala acum in Romania ar spune cu siguranta aceleasi lucruri sau nici nu vreau sa imi imaginez ce ar putea spune. Si au trecut 20 de ani de atunci, altii nici nu au norocul sa traiasca atat.

Edited by eduardpsih
Link to comment

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
  • Recently Browsing   0 members

    • No registered users viewing this page.
×
×
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue. By using this site, you agree to our Terms of Use and Privacy Policy.