Jump to content
POLITISTI.ro

inmatriculare auto sfaturi !


marianing88

Recommended Posts

Buna ziua ,

as dori si eu cateva sfaturi in legatura cu inmatricularea unui autoturism .

am cumparat o masina sambata printr-un contract scris de mana de la o persoana sa zicem Z. aceasta a cumparat-o de la alta persoana Y ,care la randul ei a cumparat-o de la persoana X. Am primit toate actele masinii . Pe cartea de identitate este trecut proprietar persoana x . am primit contractul de vc intre x si y ,certificat fiscal de la x , fisa inmatriculare vizata de ambele parti.Apoi cvc intre y si z , certif . fiscal de la y , fisa de inmatriculare vizata doar de catre directia locala de taxe si impozite de unde are domiciliul y. Domnul Z nu a inregistrat-o fiscal . Se poate scoate din schema persoana z ? . cu care ar trebui sa fac cvc dintre x si y pentru a-mi fi mai usor s-o inmatriculez ? cu y am reusit sa iau legatura , z nu raspunde la telefon. ce ar trebui sa fac ?

Link to comment
  • Moderator

Cel mai ușor ar fi să ai contract de vânzare-cumpărare cu proprietarul trecut în cartea de identitate, dar la fel de ok este și daca faci contract cu persoana "Y".

În principiu, pentru fiecare vânzător trebuie să ai viza de la financiar pe fișa de înmatriculare.

Baftă!

Link to comment

ok , am inteles . doar ca y mi-a spus c-o sa trebuiasca si niste bani pentru a-mi putea elibera cvc, fiscal si fisa vizata . in primul rand ca trebuie sa se inscrie iarasi cu ea la impozit( in jur de 200 lei )plus o eventuala amenda ca el a cumparat-o in 2010. oare nu trebuia totusi sa figureze la dansul la impozit din moment ce z n-a declarat-o ? sau care e procedura ?

Link to comment
  • Moderator

:)) Vezi tu, litera ta Z se traduce prin : bisnitar de masina care isi plateste darile catre stat prin intermediul fraierilor. Ce vreau sa zic. Ala efectiv iti forteaza mana sa ii platesti impozite si ce mai are el pe la primarie, dupa ce ti-a vandut masina, motivand ca nu i se elibereaza certificat fiscal pentru ca are datorii la primarie, ceea ce este adevarat. Primariile nu iti dau certificat fiscal daca ai datorii, logic, nu? Tu, care ai cumparat masina, nu ai ce face, ca nu poti sa faci transcrierea dreptului de proprietate pe numele tau fara acel certificat fiscal, pentru ca pe contractul de vanzare-cumparare figureaza domnul Z. Singura varianta, sa iei legatura cu proprietarul initial si sa faci cu ala contract sau sa ii platesti darile aluia (nu esti obligat, dar ce faci?)

Ai grija ca Certificatele alea fiscale au si ele o valabilitate, parca sase luni, daca nu ma insel cumva.

In rest, asa e cand te bucuri ca ai luat "masina buna ca vioara".

Edited by Cristi
Link to comment
Ai grija ca Certificatele alea fiscale au si ele o valabilitate, parca sase luni, daca nu ma insel cumva.

Certificatul fiscal este valabil decat pana la sfarsitul lunii in curs, daca este eliberat intre zilele de 1 si 24 ale lunii, sau pana la sfarsitul lunii urmatoare daca este eliberat intre ziua de 25 si ultima zi a lunii curente.

Link to comment

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
  • Recently Browsing   0 members

    • No registered users viewing this page.
×
×
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue. By using this site, you agree to our Terms of Use and Privacy Policy.