Jump to content
POLITISTI.ro

Idei pentru politie!

andronicalxmai95

Recommended Posts

Salutare :emo-yessir: ! Bine ati venit pe acest topic! Aici ne vom putea exprima ideile in privinta dotarii masinilor sau uniformelor de politie! Sa vedem cum poate arata mai bine politia in viitor :hmmmt: ! ( Ar fi bine sa se puna si in aplicare ideile cele mai bune! ) Daca vi se pare vreo idee buna lasati acest emoticon " :good: " specificand numele userului, posesor al ideii respective! ( ex: :good: <-- ****** ) Deasemenea, la o idee buna puteti veni cu adaugiri! Sper sa fie interesant acest topic! Multumesc!

Eu as incepe cu masinile de politie, printr-o intrebare, pentru cine stie sa imi raspunda, de ce s-a luat hotararea ca masinile de politie sa fie albe? Parerea mea este ca ar da o forma mai dinamica si mai atragatoare, dotandu-le cu o bara metalica in fata ( la radiator << precum masinile de politie americane si altele... >> ), iar asa culoarea masinii ar putea sa ramana alba, dar si mai dinamica ar face-o culoarea neagra, cu o dunga putin larga, de culoare alba, in lateralul masinii ( sub geamuri ), in prelungirea / continuarea capotei... pana la faruri... ! :hmmmt: Ce spuneti?

Edited by andronicalxmai95
  • Downvote 1

In primul rand inainte de aceste "dotari" eu zic ca ar trebui ca masinile sa fie dotate cu laptop cu conexiune la bazele de date ale politiei pentru verificari si absolut toate masinile sa fie dotate cu camere de filmat si abia apoi sa trecem la tunning, probabil ca inca tu nu ai avut de-a face cu meseria de politist prea des sa vezi exact care sunt neajunsurile. Bineinteles ca mai sunt multe de spus dar ii las si pe ceilalti colegi sa-si dea cu parerea. Nu culoarea sau tunningul tip politie sunt principalele neajunsuri.

• Moderator

mhm...nu prea m-ar interesa culoarea masinii, cat m-ar interesa sa am macar cauciucuri si placute de frana la ea...in alta ordine de idei, dar, ar trebui sa avem masini in functie de specificul zonei unde lucram...de exemplu, eu lucrez intr-o comuna deluroasa, unde iarna e crima si pedeapsa sa te deplasezi pe drumurile comunale...s-ar impune un 4x4, cu reductor, daca vreau sa ajung la 112 nu stiu unde...ma rog. Conexiune la bazele de date se pare ca vom avea cu acele PDA care se conecteaza la statiile tetra. Bine, eu visez acum, dar ce sa facem...traim in Romania.

Daca nu ati remarcat pana acum, va spun eu ca andronicalxmai95 nu a trecut inca de varsta majoratului, de aici si interesul sau pentru astfel de probleme "stringente". :D

andronicalxmai95 eu sunt prietene cel care a luat decizia ca toate masinile politiei sa fie albe. Si am sa-ti spun si de ce?

Imi place mie mult de tot culoarea asta. :lol:

• Upvote 1
  • Downvote 1

Da, asa este! Poate cei de varsta mea cu probleme de acestea se ocupa si nu contest faptul ca sunt probleme minore, pe langa ce a spus " Rusy " si " Kmcoio ", dar totusi nu inteleg la ce v-ati referit atunci cand ati spus: "

andronicalxmai95 eu sunt prietene cel care a luat decizia ca toate masinile politiei sa fie albe. Si am sa-ti spun si de ce?

Imi place mie mult de tot culoarea asta. "... Adica asa mi-ar fi spus cel sau ca-i ce au stablit, culoarea alba, ca si culoare a masinilor de politie sau dumneavoastra chiar ati ales aceasta culoare? :emo-yessir::rolleyes:

Si am deschis acest topic doar pentru niste idei... ocuparea timpului liber si sa vedem si noi ce idei au altii despre politie si cu ce adaugiri ar putea veni, dar nu am spus ca nu imi plac masinile noastre de politie, sau culoarea acestora! Odata ce imi doresc sa devin politist si imi place politia, foarte mult, o sustin si o admir asa cum este, buna - rea... alba - neagra... nu conteaza! Mie oricum imi place!

• Downvote 1

• Moderator

Culoarea alba e cea mai usor de intretinut la o masina. Probabil asta este explicatia.

Raspunsul asta te multumeste? :)

• Member

mhm...nu prea m-ar interesa culoarea masinii, cat m-ar interesa sa am macar cauciucuri si placute de frana la ea...in alta ordine de idei, dar, ar trebui sa avem masini in functie de specificul zonei unde lucram...de exemplu, eu lucrez intr-o comuna deluroasa, unde iarna e crima si pedeapsa sa te deplasezi pe drumurile comunale...s-ar impune un 4x4, cu reductor, daca vreau sa ajung la 112 nu stiu unde...ma rog. Conexiune la bazele de date se pare ca vom avea cu acele PDA care se conecteaza la statiile tetra. Bine, eu visez acum, dar ce sa facem...traim in Romania.

....acele PDA-uri chiar fac asta ...iti dau accesul la bazele de evidenta persoane, permise de conducere, autovehicule si pasapoarte. (la Constanta se folosesc - am si eu unul). Deasemeni statiile tetra portabile fac acelasi lucru.

...referitor la culaorea alba ...asta se datoreaza probabil faptului ca trebuie sa fim si noi imaculati precum albul masinilor (ma rog acum a aparut ceva rugina pe masini, dar nu conteaza.)

Cred ca, pina sa ne gindim la diverse culori trebuie usurata munca in sine si sunt mai valoroase echipamentele de verificare . Apoi cum zice un coleg de pe aici care lucreaza intr-o zona inspre munte , mintile luminate care ne conduc de la Bucuresti , nu au luat in vizor deloc situatia meteo pe timp de iarna din aceste zone . Poate in viitor sa le dea cineva ideea ca , in zonele de munte viitoarele masini sa aibe tractiune integrala . Dar poate acest aspect este un vis pentru ca , ei nu vad real nici macar prezentul . :doh:

da` si bani... ca nu cred ca nu s-au gandit la asta... dar lipsesc banii!!! am observat in multe articole... ca politia nu are destule fonduri stranse... ca sa isi ia echipamente... cica mascatii trag la sorti cine sa poarte vesta antiglont.... iar restul... " Dumnezeu cu mila "... :blink:

• Moderator

Eu totusi ma intreb unde ajung sutele de milioane de euro care intra in acest minister? Ca la noi sigur nu ajung. Legat de vestele antiglont? Crezi ca de asta nu mai poate sa doarma domnul Bleaga si toti pupincuristii lui din MAI si IGPR, care stiu doar sa se plimbe in uniformelele lor fandosite si nu au prins in viata lor un hot? Crezi ca stiu cum e sa stai in strada, sa tremuri la gandul ca un nebun te poate omori in orice moment doar datorita faptului ca..nu ai cu sa te aperi?

• Member

...uite una buna: La ultima rectificare bugetara, cand toti ne asteptam la ceva ban in plus (prime de concediu, banii pe haine...) "luminatia" sa Blaga a renuntat "de buna voie si nesilit de cineva" la 480 de milioane de lei noi din bugetul nostru pt ca lui nu ii tebuiau.

...informatia e pe surse, dar surse de incredere.naughty.gif

e un topic interesant.... daca vretzi sa va vorbesc despre dotarile politzie shi mai exact autoturismele risc sa fac ulcer pt ca ash avea nevoie de vreo 2 zile(nu pt tastat :D ) .

In primul rand "culoarea" alb este cea mai ieftina ca optziune la majoritatea autoturismelor pt ca mu este metalizata. . . cea mai importanta problema a acestor autoturisme este marca ! Umbla vorba in targ ca ministerul a avut oferte de la VW pentru Golf 5 care ar fi costat cu aprox 300 de euro mai mult decat Loganu shi care are dotari STANDARD pe care nu o sa le aiba nici Duster varianta de lux ! Tariceanu a ales Logan pentru ca asha a crezut el ca relanseaza industria auto din Romania (shi pt comisioane B) ) asta pt ca Dacia a avut un handicap pe piatza auto interna : autoturisme slab dotate , proaste shi destul de scumpe.Cel mai inportant lucru pt mashinile de politzie este CARBURANTUL fara el nici macar nu potzi sa-tzi dai seama cat e de proasta mashina daca tzin franele, daca te rastorni cu ea in viraje simple la 70km/h.... Fara carburan potzi sa spui doar ca e hidoasa :ner:

• Moderator

eu vad problema asa:

toate dotarile pe care ni le dorim, tr sa fie sprijinite si de un cadru legislativ...

pt ca altfel le avem, nu le putem folosi, sau daca o facem, ne legam la cap...

sa incepem cu BARA METALICA (sau bullbar, cum o numesc amatorii de off-road)... sa presupunem ca se doteaza masinile cu asa ceva, vei putea sa scoti de pe autostrada vreun "nebun" care nu opreste la semnal?! :hmmmt:

apar dupa aceea si discutii privind raspunderea civila (compania de asigurari nu acopera daune din evenimente rutiere produse intentionat, care nu sunt considerate "accidente") .... abia daca au masinile noastre RCA, nici vorba de asigurare casco speciala

spre exemplu, legislatia rutiera din Spania, permite politiei rutiere sa foloseasca "orice mijloace oportune" in a opri un vehicul, atunci cand reprezinta un pericol pentru siguranta rutiera... si chiar o fac

in alta ordine de idei, o MARE problema o reprezinta pregatirea politistilor pentru a le folosi.... stiu o sa sariti la mine, spunand ca sunteti soferi (poate chiar profesionisti) cu multa experinta... dar nu e suficient. conducerea autovehiculelor in conditii speciale (politie, SMURD, ISU etc) presupune o tehnica si o pregatire speciala, cunoasterea unor manevre evazive, o pregatire mentala diferita (pt ca se conduce agresiv) si multe altele... un curs serios dureaza minimum 30-40 ore intr-un poligon special amenajat...

asta ar tr sa face noi, si nu "mizeria" de testare teoretica pt conducerea masinilor unitatii, pe care o trece si un adolescent care invata teoria

cat despre culoare si vopsea, cred ca ar tr sa se puna accent pt "vizibilitatea" pe care o obtii din inscriptionarea autospecialei, si nu cat de frumoasa este (desi, putem sa avem in vedere si asa ceva). cand esti la un CFL, noaptea, pe drumurile europene din RO, prefer sa fiu vazut de la un 1 km... poate ca mai mult ar tr investit in semnalele luminoase (flashuri LED si rampe de semnalizare)... chiar daca nu realizam acest lucru, masina de serviciu tr sa te si protejeze, nu doar sa-ti "mute fizicul" dintr-un loc in altul... apropos, mai acum ceva vreme daduse o minte luminata un ordin, ca atunci cand esti in misiune, si opresti la vreun control/filtru/CFL, sa scoti masina de serviciu in afara carosabilului :hmmmt:

post-1064-085550600 1285445107_thumb.jpg