Jump to content
POLITISTI.ro

Concediu fara plata 2 ani de zile.


Alexandra

Recommended Posts

Buna ziua tuturor! Inainte de toate, imi cer scuze daca am postat "neregulamentar" si daca locul intrebarii pe care o am este altundeva. :) As vrea sa stiu daca : este adevarat ca poti beneficia de cel mult doi ani de zile de concediu fara plata si apoi sa te intorci in politie? M-ar interesa sa stiu daca se poate face aceasta "smecherie" si dupa 2 ani in care sa lucrez altundeva (e lesne de inteles din ce motiv) sa revin in politie. Ce-am extras eu din Codul muncii este:

Art. 148. - (1) Pentru rezolvarea unor situaţii personale salariaţii au dreptul la concedii fără plată.

(2) Durata concediului fără plată se stabileşte prin contractul colectiv de muncă aplicabil sau prin regulamentul intern.

As fi insa profund recunoscatoarea daca vreunul dintre colegi mi-ar aduce mai multe amanunte. Multumesc frumos. O zi placuta sa aveti!

Link to comment
  • Moderator

Legea nr. 360/2002 privind Statutul politistului, nu are astfel de prevederi, in schimb aceasta se completeaza cu prev. Legii nr. 188/1999 privind Statutul functionarilor publici in care gasesti:

Art. 95 alin (2) Raportul de serviciu se poate suspenda la cererea motivata a functionarului public, pentru un interes personal legitim, in alte cazuri decat cele prevazute la alin. (1) si la art. 94 alin. (1), pe o perioada cuprinsa intre o luna si 3 ani.

Mai gasesti ceva informatii aici:

Link to comment
  • Moderator

Din cate stiu, procedura este foarte greoaie si nu se aproba astfel de solicitari decat pt cazuri medicale deosebite.

Conducatorul autoritatii sau institutiei publice nu poate aproba cererea de suspendare a raportului de serviciu al functionarului public daca interesul personal legitim este justificat prin desfasurarea de activitati remunerate pe perioada suspendarii raporturilor de serviciu.

Link to comment

Mai mult de 3 luni de zile fara plata nu iti va acorda niciun inspector sef, decat pentru cazuri deosebite.

Au avut grija sa dea si un ordin in acest sens. 3 luni. :emo-yessir:

Link to comment

Chiar daca am presupune prin absurd ca ti se va acorda concediul despre care vorbesti, nu cred ca legal ai avea dreptul sa lucrezi in alta parte in acest timp.

Edited by gabriel
Link to comment

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
  • Recently Browsing   0 members

    • No registered users viewing this page.
×
×
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue. By using this site, you agree to our Terms of Use and Privacy Policy.