Jump to content
POLITISTI.ro

Concediu fara plata 2 ani de zile.

Postare recomandată

Publicat

Buna ziua tuturor! Inainte de toate, imi cer scuze daca am postat "neregulamentar" si daca locul intrebarii pe care o am este altundeva. :) As vrea sa stiu daca : este adevarat ca poti beneficia de cel mult doi ani de zile de concediu fara plata si apoi sa te intorci in politie? M-ar interesa sa stiu daca se poate face aceasta "smecherie" si dupa 2 ani in care sa lucrez altundeva (e lesne de inteles din ce motiv) sa revin in politie. Ce-am extras eu din Codul muncii este:

Art. 148. - (1) Pentru rezolvarea unor situaţii personale salariaţii au dreptul la concedii fără plată.

(2) Durata concediului fără plată se stabileşte prin contractul colectiv de muncă aplicabil sau prin regulamentul intern.

As fi insa profund recunoscatoarea daca vreunul dintre colegi mi-ar aduce mai multe amanunte. Multumesc frumos. O zi placuta sa aveti!

• Moderator
Publicat

Legea nr. 360/2002 privind Statutul politistului, nu are astfel de prevederi, in schimb aceasta se completeaza cu prev. Legii nr. 188/1999 privind Statutul functionarilor publici in care gasesti:

Art. 95 alin (2) Raportul de serviciu se poate suspenda la cererea motivata a functionarului public, pentru un interes personal legitim, in alte cazuri decat cele prevazute la alin. (1) si la art. 94 alin. (1), pe o perioada cuprinsa intre o luna si 3 ani.

Mai gasesti ceva informatii aici:

• Moderator
Publicat

Din cate stiu, procedura este foarte greoaie si nu se aproba astfel de solicitari decat pt cazuri medicale deosebite.

Conducatorul autoritatii sau institutiei publice nu poate aproba cererea de suspendare a raportului de serviciu al functionarului public daca interesul personal legitim este justificat prin desfasurarea de activitati remunerate pe perioada suspendarii raporturilor de serviciu.

Publicat

asta ar fi una iar a doua, peste 2-3 ani, esti constient ce legislatie proprie va mai fi in picioare ? :blink:

Publicat

Mai mult de 3 luni de zile fara plata nu iti va acorda niciun inspector sef, decat pentru cazuri deosebite.

Au avut grija sa dea si un ordin in acest sens. 3 luni. :emo-yessir:

Publicat (modificat)

Chiar daca am presupune prin absurd ca ti se va acorda concediul despre care vorbesti, nu cred ca legal ai avea dreptul sa lucrezi in alta parte in acest timp.

Modificat de gabriel

Pentru a adăuga comentarii este necesară înregistrarea sau autentificarea

Trebuie să aveţi un cont de membru pentru a adăuga comentarii

Înregistrare membru

Înscrierea unui nou cont de membru. Este foarte uşor!

Înregistrare cont nou

Autentificare

Aveţi deja un cont de membru? Conectaţi-vă aici.

Autentificare în cont
  • Activi pe această pagină   0 membri

• Niciun utilizator înregistrat nu vizualizează această pagină acum.
  • Adaugă...

Informaţii importante

Am plasat cookie-uri strict necesare pe dispozitivul dvs. pentru afişarea optimă a paginilor. Puteţi în orice moment să modificaţi setările cookie-urilor, altfel vom presupune că sunteţi de acord să continuaţi. Utilizând acest site, sunteţi de acord cu Termenii şi condiţiile de înregistrare şi Politica de confidenţialitate.