Jump to content
POLITISTI.ro

Asistenţă online în domeniul dependenţei de droguri


NewsBot

Recommended Posts

Asistenţă online în domeniul dependenţei de droguri

Începând din data de 25 iunie 2012, Agenția Națională Antidrog a postat pe site-ul propriu, http://www.ana.gov.ro, în subpagina ”TRATAMENT”, aplicația “Baza de date a instituţiilor de asistenţă în domeniul dependenţei”, realizată în cadrul proiectului de Înfrăţire Instituţională RO2006/018-147.05 - “Consolidarea sistemului integrat de asistenţă medicală, psihologică şi socială pentru consumatorii de droguri din România”/ PHARE Twinnig Finlanda, componenta 2.

Utilizatorii aplicației pot fi consumatori de droguri sau alcool în căutarea unor servicii de asistență cărora să se adreseze, aparținători ai consumatorilor de droguri sau alcool interesați de servicii de asistență pentru dependență și instituții sau specialiști care doresc să refere un caz pentru un tip de intervenție care nu se regăsește în atribuțiile proprii.

Aplicația este disponibilă în limba română și cuprinde datele de contact ale furnizorilor de servicii de asistenţă a consumatorilor de droguri și alcool și informații de interes, despre capacitatea de cazare, costuri, tip de servicii, tip de beneficiari cărora se adresează, caracteristici speciale precum posibilitatea de a furniza servicii persoanelor cu nevoi speciale De asemenea, aceasta indică cu ușurință și precizie ridicată instituția asupra căreia se dorește informarea, prin căutare personalizată după criteriile: Localizare; Tip de servicii; Beneficiari; Cost/zi; Facilităţi de acces.

Plecând de la momentul ”0” al lansării aplicației cu date minime, informațiile conținute în aplicație se vor îmbogăți permanent, prin adăugarea de noi furnizori de servicii din toate regiunile țării, acest lucru fiind posibil prin gestionarea și monitorizarea continuă.

Noutatea aplicației constă în faptul că, pe lângă funcția de informare a populației cu privire la serviciile de asistență adresate consumatorilor de droguri sau alcool, permite furnizorilor de servicii să se înregistreze, printr-o procedură online foarte simplă, în mod gratuit și voluntar. Agenția Națională antidrog a dorit astfel să centralizeze informațiile disparate, disponibile la momentul actual on-line, pe paginile diverselor instituții publice, private sau organizații non-profit de profil.

Agenția Națională Antidrog își dă acordul pentru ca linkuri către această aplicație să fie postate pe site-urile instituțiilor care își vor manifesta, printr-o simplă solicitare scrisă, dorința în acest sens.

Informațiile cuprinse în aplicație sunt de utilitate publică și nu vor fi folosite în alte scopuri decât cele de informare. Toate drepturile de utilizare a bazei de date aparțin Agenției Naționale Antidrog.

Prin crearea acestui sistem, ne propunem ca demersurile noastre să vină în întâmpinarea nevoilor de informare a utilizatorilor de internet în ceea ce privește posibilitățile de tratament adresat dependenței de droguri sau alcool.

A.N.A. - Compartimentul Relaţii Publice

Link to comment

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
  • Recently Browsing   0 members

    • No registered users viewing this page.
×
×
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue. By using this site, you agree to our Terms of Use and Privacy Policy.