Jump to content
POLITISTI.ro

Masina second hand


bogdan19

Recommended Posts

Zilele trecute am mers la un individ care vindea o masina.Toate bune si frumoase dar cand ma uit in talon si in cartea masinii avea trecut motor 1.8 iar pe masina era montat un motor de 2.5. Intrebarea mea e daca o cumpar cum procedez la rar si daca pot circula cu ea legal?

Link to comment
  • Moderator

Sfatul meu este sa nu o cumperi.

Pentru a o putea folosi legal, ar trebui ca masina sa aiba in cartea de identitate motorul ce se afla pe caroserie acum. Iar pentru asta, trebuie sa faci dovada provenientei motorului. Te complici inutil.

Ca sa nu mai spun ca exista mari sanse ca masina sa fie una cu probleme.

Link to comment

Mașina este cel puțin dubioasă. Sigur proprietarul poate spune că a schimbat motorul ca piesă de schimb. În acest caz trebuie să dețină factura de achizitie a motorului. În principiu se merge la RAR și se reomologhează mașina cu factura de achiziție a motorului, urmând a se elibera noul certificat de înmatriculare cu noile caracteristici. (asta în cazul în care RAR-ul este de acord și omologhează mașina cu noul motor cu capacitate diferită).

Până atunci dacă ești depistat în trafic cu o astfel de mașină riști să ți se rețină certificatul de înmatriculare și să primești o sancțiune contravențională.

Art.112 din OUG 195/2002-republicată

(1) Certificatul de inmatriculare sau de inregistrare ori dovada inlocuitoare a acestuia se retine de catre politia rutiera in urmatoarele cazuri:

.....................................................................................................

p) datele din certificatul de inmatriculare sau de inregistrare nu concorda cu caracteristicile tehnice ale vehiculului;

Bineînțeles că ulterior pentru recuperarea certificatului de înmatriculare trebuie să mergi la RAR, certificat pe care nu îl redobândești decât dacă datele din certificatul de inmatriculare sau de inregistrare concorda cu caracteristicile tehnice ale vehiculului.

Edited by Dan
Link to comment
  • Active member

Eventual sa iti arate si vechiul motor...sa aiba seriile pansonate. Sa te convingi ca omul este de incredere

Dupa aia, mergi sa-l omologhezi.

Dar la un motor de 2,5 impozitul e 900 de lei...

Link to comment
  • Active member

Pai cred ca, cei mai in masura sa iti raspunda la intrebare, sunt cei de la R.A.R.

Tragi o fuga pana acolo si poate te lamuresc...

Link to comment

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
  • Recently Browsing   0 members

    • No registered users viewing this page.
×
×
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue. By using this site, you agree to our Terms of Use and Privacy Policy.