Jump to content
POLITISTI.ro

Masina second hand

Postare recomandată

Publicat

Zilele trecute am mers la un individ care vindea o masina.Toate bune si frumoase dar cand ma uit in talon si in cartea masinii avea trecut motor 1.8 iar pe masina era montat un motor de 2.5. Intrebarea mea e daca o cumpar cum procedez la rar si daca pot circula cu ea legal?

• Moderator
Publicat

Sfatul meu este sa nu o cumperi.

Pentru a o putea folosi legal, ar trebui ca masina sa aiba in cartea de identitate motorul ce se afla pe caroserie acum. Iar pentru asta, trebuie sa faci dovada provenientei motorului. Te complici inutil.

Ca sa nu mai spun ca exista mari sanse ca masina sa fie una cu probleme.

Publicat (modificat)

Mașina este cel puțin dubioasă. Sigur proprietarul poate spune că a schimbat motorul ca piesă de schimb. În acest caz trebuie să dețină factura de achizitie a motorului. În principiu se merge la RAR și se reomologhează mașina cu factura de achiziție a motorului, urmând a se elibera noul certificat de înmatriculare cu noile caracteristici. (asta în cazul în care RAR-ul este de acord și omologhează mașina cu noul motor cu capacitate diferită).

Până atunci dacă ești depistat în trafic cu o astfel de mașină riști să ți se rețină certificatul de înmatriculare și să primești o sancțiune contravențională.

Art.112 din OUG 195/2002-republicată

(1) Certificatul de inmatriculare sau de inregistrare ori dovada inlocuitoare a acestuia se retine de catre politia rutiera in urmatoarele cazuri:

.....................................................................................................

p) datele din certificatul de inmatriculare sau de inregistrare nu concorda cu caracteristicile tehnice ale vehiculului;

Bineînțeles că ulterior pentru recuperarea certificatului de înmatriculare trebuie să mergi la RAR, certificat pe care nu îl redobândești decât dacă datele din certificatul de inmatriculare sau de inregistrare concorda cu caracteristicile tehnice ale vehiculului.

Modificat de Dan
  • Moderator
Publicat

Eventual sa iti arate si vechiul motor...sa aiba seriile pansonate. Sa te convingi ca omul este de incredere

Dupa aia, mergi sa-l omologhezi.

Dar la un motor de 2,5 impozitul e 900 de lei...

• Moderator
Publicat

Pai cred ca, cei mai in masura sa iti raspunda la intrebare, sunt cei de la R.A.R.

Tragi o fuga pana acolo si poate te lamuresc...

Pentru a adăuga comentarii este necesară înregistrarea sau autentificarea

Trebuie să aveţi un cont de membru pentru a adăuga comentarii

Înregistrare membru

Înscrierea unui nou cont de membru. Este foarte uşor!

Înregistrare cont nou

Autentificare

Aveţi deja un cont de membru? Conectaţi-vă aici.

Autentificare în cont
  • Activi pe această pagină   0 membri

• Niciun utilizator înregistrat nu vizualizează această pagină acum.
  • Adaugă...

Informaţii importante

Am plasat cookie-uri strict necesare pe dispozitivul dvs. pentru afişarea optimă a paginilor. Puteţi în orice moment să modificaţi setările cookie-urilor, altfel vom presupune că sunteţi de acord să continuaţi. Utilizând acest site, sunteţi de acord cu Termenii şi condiţiile de înregistrare şi Politica de confidenţialitate.