Jump to content
POLITISTI.ro

politia din rural


Recommended Posts

Ma intereseaza parerile lucratorilor de la posturi si politii comunale,astfel:

Cum credeti ca ar trebui organizata activitatea?Cu birouri la municipii ca acum sau ofiteri instructori direct de judet?

Ce se aude de conceptul de patrulare in judetele pilot?E mai bine sau mai rau?

Link to comment

Activitatea ar trebuii organizata in schimburi ca peste tot, dar cum suntem doi lucratori nu se poate, ar trebui facut un grafic de permanenta de catre BPR si nu de catre seful de post, intrucat apare subiectivismul si seful poate devenii un mic despot sau santajist.

Patrulare= efect pozitiv ca se actioneaza in 2 intotdeauna nu ca pana acum cand se actiona de unul singur, insa tinand cont ca nu prea se face pe raza de competenta a fiecaruia nu se cunoaste activitatea infractionala, zonele de risc si elmentele infractoare.

Link to comment

Organizarea cu birouri este cea mai buna dar ar trebui sa existe suficienti ofiteri pentru posturile arondate ,iar la posturi ar trebui sa fie minim 5 lucratori.

Graficul de lucru se organizeaza in functie de nevoile fiecaruia . Daca seful de post nu iti acorda liberele cand ai nevoie inseamna ca nu este sanatos la dibla.

Parerea mea. :emo-yessir:

Link to comment

Pentru a se putea organiza activitatea cu câte un echipaj pe schimb 7 din7 zile sunt necesari cel puţin 9 lucrători la postul de poliţie, luând în calcul liberele, concediile, etc., cifră la care nu se va ajunge niciodată.

Munca la post e complexă, procurorul te vrea cufundat în AC, şeful să rezolvi AN, SPR-ul în graficul releu şi combaterea accidentelor de circulaţie, AESP-ul în control pe fondurile de vânătoare, şi dacă mai adăugăm combaterea infracţionalităţii stradale, munca pe linie silvică , verificările în teren pe evidenţa populaţiei ,intervenţii SNUAU 112 etc. , observăm că oamenii de la posturi sunt într-o veşnică hăituială, ei nu au mult de lucru ci multe..

Dacă aţi observat în nici un ordin sau dispoziţie nu este detaliat ce se înţelege şi cum se execută serviciul de permanenţă la postul de poliţie.

Birourile rurale au în subordine câteva zeci de posturi de poliţie , lucrătorul de la birou depinde în foarte mare măsură de lucrătorul de la post în ce priveşte cunoaşterea teritoriului, a populaţie şi de informaţiile pe care acesta i le furnizează, birourile rurale şi posturile de poliţie fiind de multe ori percepute ca o povară pentru colegii din urban.

De asemenea împărţirea biroului în cele cele două compartimente măreşte harababura generală specifică acestor structuri.

Aşa că după mine , e de preferat descentralizarea la nivel de centre zonale, acestea sunt mai mobile în activitate în funcţie de specificul local, ofiţerul instructor fiind în mijlocul oamenilor şi nu de serviciu pe municipiu .

Link to comment
  • 2 weeks later...

Ma intereseaza parerile lucratorilor de la posturi si politii comunale,astfel:

Cum credeti ca ar trebui organizata activitatea?Cu birouri la municipii ca acum sau ofiteri instructori direct de judet?

Ce se aude de conceptul de patrulare in judetele pilot?E mai bine sau mai rau?

centrele zonale au functionat bine. Acolo se putea organiza patrulare intercomunala, pe trei schimburi.

Link to comment

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
  • Recently Browsing   0 members

    • No registered users viewing this page.
×
×
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue. By using this site, you agree to our Terms of Use and Privacy Policy.