Jump to content
POLITISTI.ro

Plata carburantilor.

Rusy

Recommended Posts

Am alimentat mcv-ul de la o statie Petrom, in procesul verbal de predare primire a cardului scrie sa alimentam motorina Euro5, din neatentie am alimentat TopDiesel5.

Cand am facut decontarea cei de la administrativ mi-au spus ca voi fi cercetat administrativ intrucat nu am alimentat cu carburant corespunzator si ca imi vor trage suma de bani din salariu, desi s-a calculat acel bon nefisacal la consum si totodata s-au facut km. Ei zic ca nici nu imi dau motorina desi imi vor trage acei bani si ca nu se poate altfel intrucat Petromul la sfarsitul lunii factureaza IGPR-ul pentru carburantii consumati. Deci practic eu voi dona acei bani politiei desi, plata o va face IGPR-ul. Stie cineva ce-i de facut sa nu platesc acea suma de bani?

• Member

Nu esti singurul care a facut(patit)acest lucru, Intrapolul este plin la serviciul logistic din IGPR de tot felul de dispozitii privind cercetarea administrativa a celor ce au facut alimentari accidentale. Primul lucru este ca la aceasta cercetare sa nu semnezi angajamentul de plata dupa care sa depui o contestatie la decizia de imputare, urmand sa fie analizata la comisia din cadrul MAI. Daca ai pierdut si aici faci actiune in contencios pe motiv ca nu este o plata nedatorata din partea IGPR intrucat nu ai bagat combustibil in masina proprie ci in masina unitatii pentru misiuni. Vei solicita restituirea banilor opriti din salariu reactulaizati cu inflatia la data platii sau restituirea cantitatii echivalente de motorina din pompa unitatii care s-a inregistrat cu plus nejustificat in gestiune ca imbogatire fara just temei. Poti contacta presedintele CNP din unitate.

• Upvote 1

@Rusy, decontarea in ce baza se face? Bon fiscal?

Pai pe bon scrie bon nefiscal, cel de la Petrom, care l-am si scris in foaia de parcurs.

Ca sa eviti toata tarasenia daca mai gresesti asa, cere si tu un alt bon pentru Euro5. Aproape intotdeuna cei din benzinarie te ajuta cu asa ceva. :)

• Moderator

Nu cred că rezolvă mare lucru așa, dacă alimentarea se face pe baza cardului. Pentru că pe extrasul de card, când trebuie făcută plata tot o să apară aceea alimentare cu alt gen de carburant și probabil că nu se va achita.

Era valabil un astfel de artificiu dacă alimentarea se făcea pe bonuri valorice, cum era înainte.

• Member

Am alimentat mcv-ul de la o statie Petrom, in procesul verbal de predare primire a cardului scrie sa alimentam motorina Euro5, din neatentie am alimentat TopDiesel5.

Cand am facut decontarea cei de la administrativ mi-au spus ca voi fi cercetat administrativ intrucat nu am alimentat cu carburant corespunzator si ca imi vor trage suma de bani din salariu, desi s-a calculat acel bon nefisacal la consum si totodata s-au facut km. Ei zic ca nici nu imi dau motorina desi imi vor trage acei bani si ca nu se poate altfel intrucat Petromul la sfarsitul lunii factureaza IGPR-ul pentru carburantii consumati. Deci practic eu voi dona acei bani politiei desi, plata o va face IGPR-ul. Stie cineva ce-i de facut sa nu platesc acea suma de bani?

...o sa ti se opreasca valoarea bonului respectiv din salariu, iar daca vei intreba cum iti recuperezi banii, vor spune sa t descurci fara sa stie ei c si cum.

...la constanta suntem multi patiti. eu am achitat 150 lei.

Ca sa eviti toata tarasenia daca mai gresesti asa, cere si tu un alt bon pentru Euro5. Aproape intotdeuna cei din benzinarie te ajuta cu asa ceva. :)

Stiu asta, dar deja era prea tarziu cand m-au anuntat si oricum nu se poate pentru ca pe bon apare acel cod de 16 cifre de pe card si trebe sa corespunda cu cardul, altfel sti si tu in ce belea ma bag daca incerc sa o smecheresc.

Rusy ,neatentia se plateste.

Nu ca nu ai avea dreptate cand ceri ce ai platit din buzunar ,dar risti sa iti arda si o sanctiune disciplinara.

Mi se pare ca chiar exista un ordin in acest sens.

Cu respect. :emo-yessir: