Jump to content
POLITISTI.ro

Achizitie Glock 34/35


Alien

Recommended Posts

Buna ziua. Sunt inscris la un curs de Instructor tragere in poligon (la Joita) cu durata de 6 luni si a unui curs de armurier. Dupa absolvire ( daca se intampla asta ) si dupa examenul final ma intereseaza urmatoarele aspecte:

(voi fi si inscris ca membru la o asociatie de tir sportiv )

1. pot achizitiona sau nu un glock 34 sau glock 35 pentru practicarea tirului sportiv?( am intrebat pe un domn de la serviciul arme si munitii de la politie si mi-a spus ca este exclus sa achizitionez un glock 34 deoarece este calibru 9x19mm iar glock 35, de asemenea exclus, fiindca foloseste munitie .40. Daca armele acestea au ca destinatie practicarea tirului sportiv de ce nu le pot achizitiona? nu am gasit in 295 ( sau poate nu am fost eu destul de atent ) niciun impediment in aceasta diectie.

2. Mi-a spus ca este exclus sa imi pot achizitiona vreo pusca ..indiferent de calibru. Din punctul meu de vedere este total pe langa adevar chestia asta.

3. in conditiile in care la sfarsitul cursurilor ..examenele vor fi trecute cu brio, si imi gasesc un magazin unde sa pot profesa ca gestionar magazin arme sau vreo ceva asemanator ( meseria de armurier nu prea exista in nomenclator din cate stiu eu ) si o sa desfasor operatiuni cu arme si munitii pot sau nu sa achizitionez un glock 19 sau glock 17 pentru paza si aparare?

4, Unde pot gasi normele de aplicare a legii 295 modif in 2011 ?

de mentionatt este ca am ajuns la domnul cu pricina cu vreo 10 minute inainte de terminarea programului ( sau cel putin terminarea programului cu publicul ) si este posibil sa se fi grabit, eu cel putin eram pe fuga fiindca am fost nevoit sa las pe cineva in masina sa ma astepte...si era foarte cald si mult mult soare afara.

In anexa de la 295 am gasit urmatoarele categorii de arme care se incadreaza la tir sportiv ( necesita autorizatie ..etc )

1.Arme de foc scurte semiautomate sau cu repetiție, cu percuție pe ramă, precum și muniția corespunzătoare ( cred ca aici se incadreaza si pistoalele Glock 34/35

2.Arme de foc lungi semiautomate sau cu repetiție, precum și muniția corespunzătoare ( aiai dpmdv se incadreaza foarte bine orice pusca cal 12. cu destinatia tir sportiv )

Edited by Alien
Link to comment

pai legea nu s-a modificat in 2011 ? nu trebuiesc schimbate si normele de aplicare pentru legea modificata? sau se aplica tot cele de inainte ?

Link to comment

Daca vei lucra ca armurier la un magazin nu iti vei putea lua ama pentru paza si aparare(glont) doar neletala, normal ar treb sa-ti poti lua in 22lr, 9x19, 40 pana la la cal.45 dar cu mentiunea ca ai voie cu ele doar in poligon nu le poti purta pe strada.

Link to comment

multumesc. O sa ma documentez foarte bine si sa ma duc cu documentatia necesara si sa discut punctual, cu domnul de la politie, toate aspectele de mai sus. Am impresia ca ne-am cam grabit amandoi si am lasat situatia "in pom"

Link to comment
  • Member

Sau poti sa astepti sa apara noile norme, ca poate se modifica acest aspect.

Si iti poti achizitiona pusca, de exemplu Geco e clasificata ca arma de tir, si tirul e singura activitate pe care o poti desfasura cu ea.

Link to comment

sa termin cursul, sa iau examenele, sa imi iasa cartile cum imi doresc .....si vedem cum e si cu achizitiile de arme. Necesitatea unei arme de paza si aparare mi-a aparut in momentul in care am vazut ca pentru a transporta armele de la locul depozitarii ( conform legii ) pana la poligon, este nevoie de o cutie fixata in portbagajul masinii cu grosime de x mm si tot asa. In momentul in care eu transport arma/armele in portbagaj si munitia aferenta e foarte probabil sa fiu observat de cate un ochi curios care ar putea vedea o oportunitate. Pistolul pentru paza si aparare ( cu munitie care sa fie capabila sa inlature un eventual atac sau sa opresca o serie de atacatori ) imi trebuie pentru a acoperi o latura vulnerabila a transportului - loc depozitare - poligon. Nu am nevoie sa o port in alte circumstante sau sa ma joc dea John Wayne pe strada ... prefer 112 :D si sa las pe oamenii calificati sa isi faca treaba.

Oricum ..totul depinde de examenul final care, oricum, va fi dupa luna septembrie cand se preconizeaza organizarea tirului de pe politisti.ro (care DA Doamne sa ramana la Joita )

Link to comment

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
  • Recently Browsing   0 members

    • No registered users viewing this page.
×
×
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue. By using this site, you agree to our Terms of Use and Privacy Policy.