Jump to content
POLITISTI.ro

O mica teapa.Pot face ceva?

raul24

Recommended Posts

Buna ziua.Acum vreo 1 saptamana jumatate am depus in contul unui baiat suma de 200ron pentru a cumpara impreuna cu el un serviciu dupa net.Am asteptat ce am asteptat si surpriza omul numai e de gasit nici la telefon nici pe messenger.La banca nu am mentionat pentru ce am depus banii.

Mentionez ca am numele si contul bancar.

Intrebarea mea e simpla pot face ceva sau e un mic cadou facut de mine o donatie?

multumesc

Edited by raul24

la noi la romania este o vorba: „Ochi ai avut... ochii sa-ti sara”. Cai legale (de atac) sunt. Pe latura penala in functie de situatia ta poate fi considerata o inselaciune sau un abuz de incredere. Dar cat timp ai doar un cont nu ai vreun contract sau macar o conventie civila semnata de amandoi te lupti cu morile de vant. nu o sa poti nicodata demonstra ca nu i-ai dat acelui prieten bani in schimbul unui alt serviciu pe care el ti l-a prestat sau in contul unei datorii mai vechi asa cum el ar sustine daca e luat la intrebari. Deci nu te mai increde in prietenii facuti „după” net :clip:

multumesc de raspuns si am sa tin cont de sfat.am inteles ca e imposibil de demonstrat ceva.daca totusi cineva mai stie vreo solutie astept sa postati.daca nu cineva poate da TC.

Edited by raul24

Prea putine detalii... poate ma lamuresti si pe mine ce inseamna: "cineva poate da TC"...

Vino cu mai multe detalii....

detali: eu am primit un cont si un nume am depus suma de 200ron si dupa 4 zile de la depunere omul nu mai e de gasit nici la telefon nici pe messenger.

eu detin numele lui si contul bancar nu am nici un fel de act incheiat sau altceva.

pot face ceva sau consider o donatie ?

Edited by raul24

Ce ai cumparat cu suma de 200 lei sau ce trebuia sa-ti vanda x-ulescu? Nu ti-am pus intrebarea aiurea, dar daca esti secretos, ramai cu ideea ca ai facut o donatie...si pana la urma ce inseamna poate da cineva TC?

eu mi-am exprimat punctul de vedere. prin politie te lupti cu morile de vant. exista nx elemente care trebuie sa demonstreze ca in cazul tau este vorba de o infractiune. iar din ce mi-ai spus tu inafara de depozitia ta care la urma urmei se va bate cu depozitia lui nu este suficienta pentru stabilirea unei infractiuni. Ar mai fi o cale pe latura civila prin care trebuie sa demonstrezi ca ai avut intradevar o intelegere cu x-ulescu iar acesta nu si-a onorat obligatiile. Dar pentru 200 lei nu cred că merită să deschizi o acțiune în instanță.

Sfatul meu e să aprinzi o lumânare și să consideri că i-ai dat de pomană :clip: , ca să nu-ți pară rău după ei (după în sensul propriu nu in sensul „de pe” :naughty: ).

arcan ”după” în nord-west inseamna „de pe„ adică dacă omul iți zice să-i dai o cană după masă nu arunci cana după masă :naughty: :ner:

• Upvote 1

teolucian e foarte simplu eu ma stiam cu respectivul c-am de ceva timp bine dupa net atata tot si am convenit sa cumparam un server dedicat in valoare de 400lei si am convenit sa faca el plata mai departe avand incredere bineinteles mai lucrand cu el,el mia dat contul si numele eu iam depus banii in cont si asta a fost tot.

eu stiu ca nu am ce sa rezolv dar am zis sa mai va intreb si pe voi.

• Member

Ce ai cumparat cu suma de 200 lei sau ce trebuia sa-ti vanda x-ulescu? Nu ti-am pus intrebarea aiurea, dar daca esti secretos, ramai cu ideea ca ai facut o donatie...si pana la urma ce inseamna poate da cineva TC?

TC face parte din limbajul de forum şi se traduce TOPIC CLOSED, dacă nu mă înşel.

Edited by Bogdanel
  • Moderator

Cum ai depus banii in contul respectivului? Electronic, prin virament bancar, ordin de plata? Ce ai scris la motivul depozitului?

Multumesc mult Bogdanel! Asteptam totusi de la raul24 un raspuns...cu privire la expresia folosita!

Banuiam ceva, dar nu eram sigur...este singurul forum pe care-l frecventez(ce sa-i faci...first love).

Nu mai are rost sa-ti mai spun si eu - Ia-ti adio de la bani!!!

Alta data casca bine ochii, altfel casti buzunarul...

Oricum, singurul lucru pe care-l ai de facut este sa-i faci "reclama" in mediul vostru, astfel sa-i atentionezi si pe altii sa nu fie creduli ca tine...

niciuno1 din cate stiu eu termenul ,,dupa,, in loc de ,,de pe,, este folosit de regateni, respectiv bucuresteni ca o reminescenta a modificarilor lingvistice aduse de fanarioti.

In nici un caz in vestul tarii (nord-vest sau sud-vest) nu se vorbeste in acesti termeni.

Baiatul asta este doa run infantil, nu a inteles ironiile noastre, si mai cred ca are sub 19 ani ca varsta deoarece inca isi cumpara servere online pentru jocuri.

Eu as recomanda inchiderea acestui topic inutil .